Отговори
# 60
БравоЧестито и на Стефина   bouquet
Каzа да се местим, та да и е на късмет и ето  Joy
Браво момичета zа певческите иzяви. Аz това не го умея, имам предвид някак не ми иде отвътре..

# 61
  • София
Стефина да ти е жив и здрав Васил! 
Сега на 100 % сме в Родени!
Днес беше ден обикновен с много чистене, готвене и с по-малко рев от милинката /да чукам на дърво/. Но хич не обича това дете преобличане - почервенява от рев ooooh! Трябва да се мислят залисии и хитрини..
Покрай новото предаване на Канала "Голямото четене" установих, че съвсем съм занемарила това приятно занимание и се амбицирах да почета малко през майчинството - дано имам време - тоест бебка да е по-спокойна...

# 62
Стеф ЧЕСТИТО! дА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ЮНАК, И МНОГО ДА ТЕ РАДВА!

# 63
Привет и от мен!
Аз ви търся в отчетни, а вие вече сте се наместили тук! Еееех и аз помня онуй време миналата година като се намирахме Wink, колко "води " изтекоха от тогава Joy

Честито бебче на Стефина много да я радва и слушка!

Гирчо, ама много ме кефи бебка-голяма сладурана.
Мире, споко аз пък сега ми е по-гадно от първия път и аз не ща да се гледам, може би защото тогава почти не ми личеше че съм раждала, ама сега...Но минава време и свикваш с новото положение и започва да ти харесва. Носталгията според мен винаги я има, както към детството, но човек трябва да може да се наслаждава във всеки сезон от живота, това го прави красив.

Майчета да ви питам, вие като мен ли се притеснявате за всичко с тия бебочета, че аз все едно не съм гледала дете. Ама сега защо акото и е такова, ама защо толкоз малко яде, ами ето сега се чудя от вчера защо е толкоз поспалива, то угодия няма. ooooh!

# 64
Страхотно! Вече сме в Родени! Честито бебче на Стефина! Да се възстановяват бързо и ги чакаме тук.   bouquet

Бях питала как да кача моята история за раждането в блога ни, ама гледам и тук пишете, така че и аз така ще направя.

Та как мина раждането на Елица? Терминът ми беше на 23.09, но по документи ме водили 26. От 17 ми изпадна тапата и аз зачаках, ама пък тя си стоеше на топло и хич и не мислеше да излиза. След като Веч ме изтри от списъка обаче  Laughing нещата започнаха да се развиват. На 24 през нощта към 3.00 се събудих от странно усещане, че се напишквам. Викам айде сега за резил станах.. Отидох в тоалетната ама нещо ме загложди, че това май е друга течност. Започнаха леки болки. Легнах си. Ама се зачудих какво да правя, че баткото е от 8 на училище и дали ще можем да го заведем и тогава да ходим към болницата. Обаче като се замислих за задръстванията точно по това време и реших, че е по-добре да тръгнем по-раничко. Станах отново, за да се изкъпя и контракциите взеха да се засилват, но не болеше. Събудих тати, пък той вика – кво? Казвам май някой иска да идва вече. Той като скочи!! Облече се за секунди, а на мен ми смешно. Успокоих го, че толкова бързо няма да стане и да пие едно кафе. Вече стана 5 часът. Обадих се на племеницата ми, която очакваше появата на беба повече и от мен и на въпроса ми какво правиш, тя каза „гледам филм и плача. Ти да не раждаш?” Е, това ме довърши от смях. Докато чакахме кака да дойде, взех че си пооскубах веждите, че то не може грозна да раждам  Обадих се и на докторката ми и тръгнахме. Точно пред приемно в Тина Киркова ми изтекоха всичките води и в този момент дойде и доки. Прегледа ме и имах 4 см. разкритие и направо тръгнахме към родилна – ВИП-а защото имаше толкова много родилки тая сутрин, че всички ходеха като облъчени и от време на време се чуваше някое бебче да изплаче. Беше 6 часът. Много добре стана, че раждах сама в зала, защото си говорехме с доки през цялото време. Дойде анестезиолога и той много печен. Появи се и акушерката. Пуснаха ми окситоцин и слушахме тоновете на бебка. В приказки мина време и стигнах до момента за упойката. Оказа се че от предишното ми раждане така здраво са ми зашили шийката, че не мога да направя нормално разкритие. Както и да е.  
Чувахме се с тати на два или три пъти по телефона. След упойката нещата тръгнаха бързо. Всъщност аз не усещах нищо, та работата си вършеха доки и акушерката. Докато изрепетираме как се напъва и после още два пъти по три напъна и видях как се показва черната главица на Елица. Така се разсърди това човече, че го извадиха от топлото... Като я премериха чак се учудих колко голяма е всъщност. 3380 си е супер тегло за бебе, чиято майка е качила само 6 кила през бременността. Беше точно 8.30 часа. Обадих се на тати да съобщя вестта! После я оставиха на плота, а мен ме преместиха на леглото и можех само да я гледам отдалеч. Вкараха тати вътре за снимки и целувки.
Много ми беше мъчно, че я гледам от толкова далеч пък не мога да я гушна, но докато говоря с всички роднини и приятели и то времето мина и ни заведоха във вип отделението. Аз си бях гушнала куклата през цялото време по пътя. Щом седнах на леглото я сложих на гърда и засука така сякаш само това е чакала. Цял ден това правихме. Легнала до мен и сучеща блаженно.
Беше едно наистина страхотно раждане – без проблеми /е, с изключение на страничния ефект от упойката – зверско главоболие/. Като към отвратителното легло и възглавница добавя и шиповете ми врата, болките във врата и главата  станаха непоносими. Като се изправех и ми причерняваше. Заради тази болка обаче открих кърменето легнала и сега продължавам да я кърмя така – най-удобната поза според мен!
Нетърпеливото ми очакване на беба, беше възнаградено с живо, здраво, ящно /пу-пу-пу/ бебе и леко и бързо раждане.

Като чета историите на другите момичета, косата ми настръхва и се сещам за първото ми раждане и нечовешките болки. Важното е, че сега всички имаме живи и здрави бебенца.

ПП. Може ли да ми оправите инфото - това ми е второ детенце. Благодаря предварително.   bouquet

# 65
Честито бебе на Стефина.

Аз нямам носталгии по бременния си корем - много се радвам, че се отървах от него  Grinning.
Лично за мен живота ми след първото ми раждане много не се промени. Основната разлика беше, че вече не ходех на работа. само че ние си имаме две баби на близо, дето се вика са ни винаги под ръка, така че през почивните дни основно те гледаха Виктор, а мама си миткаше насам натам. Като се замисля миналото лято имаме толкова много ходения на други места по за 3 дни...Ами че аз последните години заради работа почти не можех да мръдна никъде. А с бебе се оказа, че пантосвам много повече. Сега с две деца ще е малко по-трудно, но като цяло животът ми не се е променил коренно. Просто има за кого още да се грижа.
Соня, защото са ти казали, че бебо прекалено много е наддал? Той и Оги за 13 дни беше качил 700г, батко му първите 20 дни беше качил 1100г - никой не ни е казвал, че  е много. А коремчетата по принцип си им стават на балончета. Виктор какви снимки има на корема от бебешките си дни...Общо взето до 2 годишна възраст си имат коремчета.
Като чета как някои бебета плачат по цели нощи, си мисля, че съм ударила джакпота. Виктор почти никога не е плакал нощем. Сега и Оги спи много добре - събужда се да хапне и пак заспива. През деня може и да се дере, но нощите е разбрал за какво са. Интересно, да не би има някаква генетична зависимост. Я, да кажат и другите мами с две деца. Засега моите се държат по идентичен начин като поведение, режим. Все едно отново гледам същото бебе с някои много малки разлики. Вие забелязвате ли някаква такава зависимост?

# 66
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА СТЕФИНА И ОТ НАС!
Дими, само й оправи датата на раждане!  Hug
Сега почвам да ви чета  Heart Eyes
Стон, аз имам обяснение - да. Има много общо и това сте вие с тати. Както си ги свикнеш - така. Ако дадеш твоя Оги на някой, който ще го вдига от леглото при всяко промяукване, и той ще почне да се буди  Wink
Аз откакто оставих Ради да заспива сам (както винаги съв правила и с батковците), не сме имали безсънни нощи!  Hug  Praynig
Изобщо нямам носталгия по корема си. Носталгията ми е само към предишните ми кг., от коите вме делят 37  Crazy
Миренце, нормално е, разбира се, да се чувстваш така. И аз съм на ръба, хем си знам, че е временно и минава. А после, като си нагодиш живота към беба (като почне и да разбира вече!  Heart Eyes, пак ще си поговорим  Hug)

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 10:11 от *Ирина*

# 67
Ку-ку  Simple Smile

Тони74, браво на теб, Елица е била послушна и излязла лесно. И как така си качила само 6кг  Laughing сега го нямаш нашия проблем "Как да свалим излишното бързо"  Sunglasses

Мирка, я се стегни - каква носталгия какви 5 лева, та я виж това сладко бебе, някои хора цял живот мечтаят да гушнат рожба, мисли само позитивно, то е ясно че сега сме изтормозени, недоспали, наедряли  Laughing ама ще дойде време и ние ще влезем в релси, ей на сестра ми роди преди 2 години и сега е като манекенка. Ще видиш и ние ще заприличаме на себе си ..па дори и по-красиви ще бъдем, защото мсме вече майки  Hug

За чая на Хип - има го във всяка аптека води се Гранули за чай за кърмачки (цена около 7лв), зависи от аптеката  Crazy

За мамите родили трудно - забравя се, аз вече не си спомням болката  Peace

Стефина браво мила!! Голямо гуш за теб и малкия принц и аз родих последна от Августинките знам какво е очакването, но резултата е страхотен! Бъдете живи и здрави с малкото съкровище  Heart Eyes

# 68
ЧЕСТИТ ВАСИЛ НА СТЕФИНА! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Момичета, моето бебе от известно време е с пъпки по лицето. На последната консултация докторката не ми каза нищо за тях. newsm78 Вие имате ли такъв проблем? От какво може да са тези пъпчици и мажете ли ги с нещо? Има само на лицето.
Днес се очертава слънчев ден Simple Smile Ще има разходки Simple Smile

# 69
На нашия Макс му се е протрила кожата на сгъвката на слабините. Горния слой направи е като прокъсан иначе не е мн зачервен и няма пъпчици и мехурчета.Това ли е подсичана newsm78 аз не съм виждала подсечено до сега та незнам как изглежда. Неговото е като охлузено Thinking
Мажа го с бочко, други предложения има ли. Този бочко мн трудно се измива после, някяк се напластява, а аз не смея на проритото мн да натискам и човъркам за да махам крема. Дайте идея.

# 70
Добрютро колежки Hug
Ако денят се познава от сутринта а седмицата от понеделник значи при мен ще е мамммаа мияя Mr. Green
Започнахме с обичайния сутрешен блок-С реване на събуждане,или как да отровим и мъничкото останали нерви на мама!След като сме яли преди по малко от два часа,ма ни се дере за спорта! Mr. GreenСлед това с-10 начина да се намажем до ушите/и мама да омажем/с капките за колики понеже "Що аджеба ма праиш на луда туй ни е манджа и няма да го ям пък" Crossing Arms
Продължаваме със сутрешната физ зарядка на мама-мвжду помпата и цицата разстоянието е 120 милилитра Mr. Green
И на фона на всичко това на мен май ми дойде пъврия цикъл #Crazyвъзможно ли е 28 дни след раждането??Лохиите вече само зацапваха и тая сутрин бистра червена кръв ooooh!Цикъл ли е това??Аз нали уж се цедя и правя жалки опити за кърмене??Притесних се има ли друга мама сцикъл вече?

# 71
  • София
Миреее, хайде на радзходка.
Сега папкаме и потегляме!

# 72
Ние по-късно ще се присъединим към вас HugАко сте там разбира се!Че свекърва ми дойде и с нея малко трудно на глава се излиза пък и трябва да ходя и до общината и изобщо днес ми е чудесен ден!!Като се оправим и отидем ще ти се обадя!!Може да се видим много ще ми е драго Hug Hug
Забравих да благодаря за окуражителните думи на всички!!!!Явно депресията ме тресе с пълна сила ама ще я преборя аз!:)

# 73
Само един бърз запис от мен в новия раздел! Hug
Нито за раждането съм разказала още, нито нищо... но моята Тони явно е знаела преди мен какво ще е заглавието на темата и държи да си го спазва Mr. Green! В тоя ред на мисли... Мирка, недей да хабиш нерви, няма кой да ти ги плаща, всичко е период и отминава, та се и забравя Peace. С първото дете, когато трябваше да го разнасям на ръце, понякога се и изнервях, но сега си знам, че и това ще мине до известно време и съм много по-спокойна. Е, понякога го закъсвам с цеденето (и ние се кърмим от шише) и бутам АМ, но по-добре така, отколкото да съм кълбо от нерви, защото знам, че това значи и нервно дете (а в моя случай даже две).

# 74
Мирка,  и аз забелязах, че нашите кукли си приличат  Laughing и то доста, едни такива рошли  Laughing и с бузки  Laughing
Аз нямам носталгия по бременния период, даже онзи ден се замислих, че сякаш никога не съм била бременна..останаха ми да преборя 5 кг., но лека полека ще ги стопим с това недоспиване..корема ми почти се е прибрал от операцията, само шева ми напомня, защото чат пат ме придърпва когато правя по-резки движения. Иначе няма време за депресия Миренце, стегни се, имаме такива бонбончета, за които да се грижим, сигурна съм, че скоро нещата ще се нормализират. Мисли за това като за нова фаза, в която навлиза животът ти. Бъди горда, красива майка. В събота излязохме на първата си разходка в Градската градинка и да си призная се чувствах по-хубава от преди, бях горда с малкото си бебче и времето беше така хубаво.. Simple Smile
Аз сега мисля как ще се справя, защото брат ми се жени в събота и няма как да не присъствам. Свекър и свекърва ми ще дойдат да гледат Аида, а аз имам план програма за маникюр, педикюр, фризьор, контене... Laughing, в промеждутъците с кърмене и цедене  Laughing Заредила съм фризера с кърма, надявам се да се справят..
Някой питаше за увеличаването на кърмата - препоръчвам ви чая на Хип за кърмачки, на мен ми действа безотказно, придружен с много течности. Друго, което можете да правите е горещи душове, често цедене с помпата и често слагане на бебо на гърдата. Колкото повече стимули, толкова повече сигнали, следователно повече кърма!
В предишния си пост се развълнувах отново от разказа си за раждането и пропуснах да ви кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за хубавите пожелания и милите думи по повод раждането на бебка, за което Асето ви уведоми.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт