Августовска мама тича - ясленче облича

• 11 937
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  О не, не са се напикавали, аз не съм ги оставяла на обяд да спят, при тях просто било задължително детето на обяд докато спи да е с памперс!!!

# 256
  • варненка от София
Elwing моята лекарка казва, че 1-ва група при раждали жени е доста рядко явление. Нормалното за такива като нас вече мами е 2-ра. Така че споко.  Simple Smile

Ами и аз съм значи от редките явления, защото след раждането минах в по-предните редици, от 2-ра група, та в първа  Mr. Green

Оф, аз само ви чета, бачкам си и багаж стягам, свърши ми месечното пребиваване в София Cry Cry Cry, така си свикнах, че хич и не ми се връща във Варна, където ме чака много чистене, но за сметка на това пък нова кухня  Tired

# 257
И аз бях втора група, но последната цитонамазка показа първа Peace Раничка ми гориха във ВМА преди да забременея с Деница. Звучеше ми страшно, но не усетих нищо от цялата манипулация Peace
 А ваксините нямаха ли някакви възрастови ограничения newsm78 Май четох в някаква брошура от 9 до 28-29 год., но не съм много сигурна дали за едно и също става въпрос Thinking
Аз съм сложила на Деница протектор, но отдолу е гумиран. Не шуми, не се хлъзга и не я е изпотявал  Peace Тя спи със съвсем тънко чувалче /памучно, без никаква вата/, колкото да не е боса и една пелена отгоре. Още ми се вижда топло за по-дебели завивки. Даже през деня спи на отворен прозорец Peace
Марулка, честита ти кухня Hug За чистенето те разбирам много добре, в същото положение съм ooooh!

# 258
  • София
Възрастовото ограничение специално за ваксината за рак на маточната шийка е 25 години. След това е безсмислено да се поставя ваксината. По време на кампанията за разгласяване на ваксината беше неколкократно упоменато.

Момичета, моля ви помагайте. Калоян отново реве като магаре. Баща му крещи, въобще лудницата е пълна. Аз от офиса нищо не мога да направя. Направо не знам. Започна всеки ден така, като види, че е баща му, а не аз в яслата и започва да плаче неистово. Как да го лъжа, какво да правя, не мога да излизам по-рано, абсурд просто  Cry

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 17:21 от nana77

# 259
  • София
Ами то Ивчо се потеше през лятото, като спеше на протектора, иначе не е, та може би се е загрявал допълнително от него. Аз му го слагах, въпреки памперса, защото понякога се случваше да му пропусне  Rolling Eyes Сега вече не го слагам, но си караме с памперс.
Нана, нямам идея как да се справите със ситуацията  Rolling Eyes Иво също ме търси, ако ще и до магазина да съм отишла, или да съм влязла в банята или тоал. - ще изкърти вратата. Надявам се да е някакъв период и да го израснат.  Rolling Eyes А ако иде друг да го вземе - примерно баща ти, дали така ще реагира?
За ваксината - четох, че даже е желателно  да се слагат при момичета, не започнали още да водят полов живот. Така че не става за нас със сигурност  Mr. Green
Албена, при мен горенето на раничката беше ужасна манипулация.  Sick Имам чувствато че след секциото ме боля по-малко  Rolling Eyes Моята я гориха с ток, ако това има някаква значение. Не искам да се сещам за този момент  Stop
Марулка, кога пак ще си софиянка? За коледното парти?  Wink Пак ли ще летите? Нямам търпение да ви видя красотите с Блу, ако успеете да участвате в тортеното предизвикателство.  Simple Smile

# 260
 Моята лична д-рка пък ми каза,че вече има доста  "подобрения" и "модификации"  на ваксината и може да се слага и на по-възрастни жени ,дори на 50 годишни.Обаче преди това трябва наистина да се направят обстойни изследвания,всичко да е ок и тогава.Аз сериозно се замислям дали да не си я направя newsm78 ,не че смятам да сменям партньора  Mr. Green , ама .........

Вече и аз и Марти сме с бронхит,пием си сиропи и АБ и така...Много ми е тъпо. Crossing Arms

# 261
Здравейте от мен. Оказа се че ни е изгоряла дънната платка на компютъра и ще почакам докато поне 10 дни докато решат дали ще ни уважат гаранцията. Поне вечер мога да ви прочитам,ако ми даде възможност Тони.
От 4 дни Тони спи сутрин до 10 ч. и следобед не заспива. Хубаво е че използваме слънцето за разходки,но после аз съм много уморена. Днес обаче стана в 9 ч. и заспа сам преди 20 ч. Сега се надявам да не стане посред нощите да си играем. Praynig
Нана Тони и сега реве само "мама", та не ми се мисли като почне яслата какво чудо ме чака.
Айла ти пък откажи да купуваш памперси. От къде на къде ще ти налагат нещо. Crossing Arms

И аз ще ходя тези дни за профилактичен АГ преглед,но сигурно другата седмица като намеря време.

Забравих какво още четох и се извинявам че не се включвам по всички въпроси.

# 262
  • софия
Моята лична д-рка пък ми каза,че вече има доста  "подобрения" и "модификации"  на ваксината и може да се слага и на по-възрастни жени ,дори на 50 годишни.
Peace
скорошно оздравяване на болнички(малки и големи)  Hug

# 263
Нана, да го забаламоса нещо, което му е интересно и обича, и така. Значи не се тръшкаме и мрънкаме само ние за мама. направо е невъзможен на моменти, но пък и той се е намъчил за мама и тати, но това не може да го кара да се глезоти.
Момичета, скоро и аз не съм ходила на генеколог, а трябва. Какви са тези  групи - първа, втора?
 Марулка, дано скоро пак направим срещичка, на която да присъствате. На Варна пък и времето е по-меко и на шушелия ще й е добре.
Миленка, Дани изкара и двата вируса, като единия и аз. Сега се гледкат с баба и се чудя кога да го пусна на ясла пак, че ме е страх пак да не се разболее.  Снощи си изпи антибиотика, но още покашля и има сополки. Дано оздравеете бързо
За сън слагам памперс, иначе си казва за ака и пиш.
Айла, скарай се в яслата, ми те те връщат назад. ААааааа, какво си позволяват с децата? Ти си ги научила преди година без памперс, а те... не им се разправа. Случвало ми се е като го взимаме някои път да изпие едно шише вода на един дъх, смятай и дали водичка им дават, за да не пишкат. В каква страна живеем, какви хора има. Важното е да са здрави и да се учат с другите деца, да си играят и да обичат да ходят на ясла.
Лека нощ!

# 264
  • варненка от София
Марулка, кога пак ще си софиянка? За коледното парти?  Wink Пак ли ще летите? Нямам търпение да ви видя красотите с Блу, ако успеете да участвате в тортеното предизвикателство.  Simple Smile

Абе не зная кога пак ще сме софиянки, но с тези евтинки билетчета лесно ще летим и се надявам често да сме в София  Twisted Evil Та утре си летим пак, поне ми е спокойно, че за 40 минути ще сме във Варна, иначе 6 часа път ме убиват  Tired.

Иначе и двете с Блу участвахме в тортената афера, но снимките ще се разкрият в края на месеца  Peace

# 265
Цял ден надничам, чета и не ми стига време да отговоря. Още месец-два и ще съм готова с основното чистене на апартамента. И то ще е станало време да ходя на село отново Simple Smile

Утре ще съм по-активна.

# 266
Hi, и от Торонто,
Тези дни е необичайно слънчево и тихо,просто прекрасно време ,а тук есента е наистина най красивия сезон,цветовете и багрите са като рисувани ,красота!!

Ние имахме празник тук вчера "Деня на благодарността" и по този повод дълъг уикенд ,на гости ни дойдоха едно много близко семейство от Стара Загора,сега са в Монреал,изкарахме си страхотно,много смях и веселие,разходки,гости ,така добре не се бях чувствала от както съм дошла.
Днес са изборите в Канада и всичко живо обсъжда кандидатите.
А ние имахме интервю за субсидирана детска градина,одобриха ни ,но субсидията важи само 1 месец,а детето ни трябва да е на 2 г. и 6 месеца за да го приемат,така че цялата галимация се оказа излишна ,много кофти  Rolling Eyes
Пуснах днес и едно подаръче за детето на кумата ми което имаше рожден ден миналата седмица ,а подаръка е купен преди сума ти време,ама така ме бяха затиснали задачите ,че чак днес го пуснах и ми взеха 32$ до Испания ,нормална поща  Sick,луда работа!
Ама аз много си го обичам тази душица мила и за него всичко бих направила  Heart Eyes

Аз също не знам какви са тези групи, но за щастие такива ранички никога не съм имала,а относно ваксината има много противоречиви мнения,доста момичета са мъртви в САЩ след поставянето и, затова аз не бих сложила на дъщеря си.

Тук сега температурите са между 15-20 градуса и още чорапогащник не съм обувала,спим с боси крачета ,аз лично мразя да спя с чорапи,затова не настоявам и за нея, но пък и ние спим все още заедно така че се топлим взаимно  Mr. Green
С памперса сме си все така един ден казва, един не, или казва, но когато е късно вече,но аз не настоявам и гледам да не я стресирам.Още си суче и вече пита учтиво :"Мамо,мое ли малко мако,моли"  Laughing ,понякога и казвам ами няма мамо свърши а тя : Ели гуши мама и папа малко мако ,голяма скица е.
Айла тук ми я искат на 2 и половина ,с отказан памперс и отбита ,понеже спят на килима си нямам идея как го почистват ако стане някой фал  Sick
Надявам се че Тони,Дани и другите ни малки мишлета бързо ще се оправят  Hug
Марулче честита кухня ,с радост да си я ползваш!И аз чакам с нетърпение снимките от конкурса!
Мама Галя ,моя апартамент е винаги чист обличам Ели с по стари дрехи и я пускам да играе  Mr. Green
Кайли успех с компа  Peace

# 267
Здравейте, милички  Hug
Много ми липсвате, да знаете, че много си ви мисля, чета ви редовно, но нямам никакво време да пиша  Embarassed Опитвам се да докарам що годе нормален асортимент за страничката, ама ми е страшно трудно - брат ми си мисли, че без пари могат да се направят чудеса  ooooh! Ама аз го разбирам, понеже знам, че не му се дават пари за нещо, за което не е сигурен, че ще стане  Rolling Eyes Той ако знае колко пари съм дала до сега от мен направо ще ме убие  Mr. Green Опитвам се да направя и някои неща за благотворителните базари - дано да се справя  Peace Но вече се чувствам страшно изтощена и физически и "творчески" /ако въобще мога да използвам за мен тази дума/ Захващам се да правя нещо и го зарязвам до половината, защото вече не мога да мисля и да го довърша  Cry Абе хората са казали - Хубавите работи стават трудно - дано да са прави, и дано да мога да го докарам до хубаво  Rolling Eyes

Миленка  Hug бързичко да се оправяте  Praynig
Мама Галя, радвам се, че не е нещо сериозно. Остави се да те поглезят малко твоите мъже  Peace и дано успееш да откраднеш време за почивка.
И аз все са каня да си направя някои профилактични прегледи, ама като гледам колко съм несериозна, незнам кога ще намеря време  Blush
За чоропогащника - слагам само като сме с полички и роклички. Ама и ние като Елфчето докато станем и се оправи станало 12 и навън си е топло  Laughing Чорапки също не слагам като спи, ама и това е защото вкъщи е 25-26 градуса и Лори спинка даже с къс ръкав  Laughing
За яслите, нямам думи  ooooh! Хем съм видяла много неща "отвътре" и не ме учудва това което разказвате, ама това не пречи да се ядосвам и за пореден път да се убеждавам, че има много хора, които не стават за тази работа. Предложете им вие да перете протекторчетата, ако стане фал. Предполагам че това им е проблема - допълнителната работа, която може да им се създаде  Twisted Evil Лори, въпреки че още си е с памперс, си спи с протектор на матрака. Купихме й го от магазина от който взехме матрака и съм много доволна - отгоре е памучен и не съм забелязала да я изпотява.
А това с недаването на вода съм го виждала, не само в яслата, но и в първа група  Twisted Evil
А за обличането за градината - доверете се на персонала  Peace В моята работа имаше стаи, в които децата стояха с якета, а в моя клас се разхождахме по къси ръкави и учехме на отворена врата, за да се охлаждаме.
Марулка, честита ти кухня - представям си какви вкусотии ще сътвориш там newsm22
Марги  Hug И аз гледах скоро разни джунджурийки за хобитата ми в нета - цените за доставка от Канада са убийствени  ooooh!

Съжалявам, не помня друго  Embarassed Пък и вече страшно ми се спи  Tired
Целувки  Hug

# 268
Ваня, в ккави часове се разписваш.... Shocked ooooh! Предполагам че си творила твоите хубави неща  по тези часове...Не унивай- вярвам, ЗНАМ че нещата, които ще направиш за магазинчето ще са прекрасни и ще пожънете успех.Ако можеш някак, прев зареди "батериите" на оптимизма.Ти си такъв човек в моите очи Heart Eyes, и вярвам че с позитивна нагласа ще преодолееш творческата дупка
Марго, радвам се че пишеш хубави неща HugЕй, едно слънце, един празник.....какво му трябва на човек!
Нана, и Дари мина през такъв период на викове и рев за мен.( ВИнаги аз я прибирам понеже нямаме друга опция, но сутрин ,когато съм на работа, а те с баща й се приготвят на бързи обороти за ясла, настава цирк, защото...иска мама да й измие очите... TiredОСвен да ти кажа да се въоръжиш с търпение....друго не мога да ти кажа.Период е и ще мине.(Не го компенсирай с глезотии заради тази му драма, защото прераства в перманентно мрънкане за Мамаааааа Sick)Аз оставих Дари в яслата, и въпреки че ужасно ми се спи( дори мислех да си легна отново), съм в много добро настроение,защото по път ми пя песнички Joy, а на вратата на групата я посрещна любимата леля Еми.Тя така се засили към нея да я гушка.....че ми усмихна деня.
Сега си пия кафеето блаженно и после....ще се мотам нещо Blush
Хубав ден ви желая  bouquet

# 269
  • Бургас
Привет и от нас.

Нана,споко.Ние също сме от ревящите ,а вече направихме месец на яслите.
Мисля,че от петък насам ,Ирен е като уплашена .И то защо си мисля така.......В петък  моя мъж не можа да я вземе от яслите.(По принцип той  я взима към 17.00 ч.,изчакват ме навън някъде или в двора на детската градина ,предава ми я и после пак тръгва по задачи.Аз съм до 17.00 и докато отида става 17.20. а вече в това време няма никой)Та отивам аз в 17.20 и чувам зверски рев от коридора ,отварям вратата и гледам милото си детенце на средата на стаята реве.Зачервена,подута,разсополивена и в този момент от спалното помещение излиза сестрата.Направо изпаднах в ужас,очите ми се напълниха със сълзи.Взели са всички деца още преди 17.00 и моята седи половин час сама.И тая сестра вместо да вземе да я успокои ,да я прегърне ,дая заиграе,тя сигурно си оправа багажа да е готова да си тръгва .Побеснях.Дръг път ,ако трябва ще излизам много по-рано(макар да нямам възможност,но така няма да я оставям.

Вчера влизаме пак  и Ирен се разплака  и едната лелка - "Е,пак ли реве бе.Ама то всеки ден  по цял ден реве."И аз направо изпаднах в ужас,защото те казват,че постоянно си играела,реве само преди сън и като почнат да взимат децата.И аз и викам - "Реве постоянно,нали точно ти винаги ми казваш,че не реве ,а и другите го казват.А тя -"Ами успокоява се от време на време и после пак.Тя направи месец,трябваше да е свикнала вече.Като ревне и разревава другите.30 деца как се успокояват?".Като ,че ли има точно някакъв период на свикване.Но вечерта мъжа ми говори с ъс сестрата и тя обясни по подробно,че наистина си поревава,но не и постоянно.Като ги слагат да спат ,като почнат да ги взимат и т.н. и че е голям инат .Не яде понякога и то не от това,че не е гладна ,а от инат и така де.Оф спирам.

Общи условия

Активация на акаунт