Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 856
  • 630
  •   1
Отговори
# 240
Само вметка, без да се заяждам - MTV, понеже кутиите от сок са за еднократна употреба и това, което предлагаш може да бъде опасно... Като цяло, според мен, сламката е добра идея, но от нещо друго, а не кутия от сок...Може би пластмасова чашка, с капаче и дупка за сламката, които пак са за еднократна употреба, но поне можеш, мисля че, да ги купиш нови.  Peace Peace Peace
Другите неща, които сте изброила не пускат нищо, като ги стиснеш. Точно затова и аз процедирах, като МТВ, и доста бързо схвана идеята. После вече можеше от всякаква сламка, примерно да ми е отнело 7-10 дена, след това купих от чашите със сламка за многократна употреба, даже не знам как изглежда пластмасова такава за еднократна употреба.

# 241
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не съм на 100% убедена, но мисля че има такива в домашните потреби. Те са подобни на еднократните чаши от кофи-шоповете. Идеята е, че пак представляват течност, плътно заемаща обема на съда, както е и кутията от сокче.

Иначе, аз също имам познати, които така си лъжеха децата да пият някакви плодови сокове, но това е при положение на пълен отказ за консумация на плодове под каквато и да е форма. И правеха така - домашен, изцеден от плод, сок се преливаше в кутия от купен сок.. Минаваше номера до един момент...

Но не е по темата за пиене на вода, де... Просто вметка Simple Smile Peace

# 242
  • София
Моя син е на АМ и отказва да пие вода. Сокове не съм му давала и няма скоро да давам, но се чудя дали мога да му предложа чай? Притеснява ме, че трудното изхождане, което има е от липсата на течности. До 3 навършени месеца го кърмих и нямаше подобен проблем. От извесно време му давам по няколко лъжички пюре от сливи, което донякъде решава проблема, но напоследък след като ги хапне иска още и се ядосва, че не му давам. Днес направо ме изуми. В момента, в който приближавам с лъжичката към него си отваря не само устата, но и размахва крачета и ръчички. С голямо удоволствие си яде пюрето, но търси още. Другия проблем е че след като си изпие млякото (150мл.) почва да недоволства, че е свършило. Бебо яде по 6 пъти на ден и аз се притеснявам да му увелича храната. Предложения?
Мисля като навърши 5 месеца и половина да започна да му давам зеленчукови пюрета, тъй като наблюдавам повечето признаци, че е готов за захранване. Четох, че е добре в пюретата да се слага мазнина, за да се усвояват по-добре. Подходящо ли е още от началото да се слага мазнина или е по-добре след 1-2 месеца? Каква мазнина е най-подходяща според вас? Аз съм се спряла на гхи, но не съм 100% сигурна.

# 243
И моите бебета отварят уста предварително за лъжичката и си искат още. И аз така усетих, че са готови за захранване.

# 244
Готовността за захранване е съвкупност от признаци. Ще си позволя да ги напомня, цитирам Хедра:
Умение да седи самостоятелно, подпряно на облегалка, поне за няколко минути (храненето в легнало положение е опасно) – обикновено около 5-6-месечна възраст
Изчезване на рефлекса за избутване с езиче на всичко, което се сложи в устата му (някъде между 4 и 6-тия месец)
Умение да поднася и задържа целенасочено играчка към устата си (между 4 и 6. месец)
Засилено сукане, което не се оправя за повече от 2 седмици често предлагане (между 5 и 6. месец)
Ясен, неподправен интерес към вашето хранене – бебето буквално изяжда с очи всяка хапка, която поднасяте към устата си, усилено имитира как дъвчете и опитва да посяга към чиниите, като дори може самичко да се захрани с нещо, което успее да докопа от масата.

# 245
Удвояването на рожденото тегло също ли се счита като необходимо условие за започване на захранването? Защото моята маймуна се роди едричка, но наддава с не повече от 600г на месец и няма да е удвоила, предполагам, на навършени 6, когато съм решила да започвам захранване.

# 246
  • София
Извинете, но аз следя темата и съм запозната с критериите за готовност за захранване. При нас са налице всички без самостоятелното седене, тъй като все още дори не съм правила опити да го оставям седнал. Бебето може да бъде поставено в шезлонг или люлка, тъй че не е задължително да е легнало. Все пак изчаквам със захранването, защото смятам, че е малък, но определено имам проблеми с това. Детето се изхожда трудно, за което ви попитах може ли да се дава чай. Другото, за което попитах е имате ли предложение какво да направя, защото млякото, което пие не му стига и търси още. Поинтересувах се и каква мазнина и от кога е удачно да използвам, тъй като трябва да имам време да си набавя качествена такава. В същото време получавам припомняне на критерии за захранване, които знам и които съм чела в същата тази тема. 
Относно килограмите при моя син не са водещ критерий, тъй като той се роди 3050, а на 4 месеца беше 7820, а от тогава насам е качил още. Още на 3 месеца беше 7040, тоест двойно на килограмите, които се роди. Бързото качване беше и причината след първия месец да започна да го кърмя на график, а не на поискване.

# 247
Извинете, но аз следя темата и съм запозната с критериите за готовност за захранване. При нас са налице всички без самостоятелното седене, тъй като все още дори не съм правила опити да го оставям седнал. Бебето може да бъде поставено в шезлонг или люлка, тъй че не е задължително да е легнало. Все пак изчаквам със захранването, защото смятам, че е малък, но определено имам проблеми с това. Детето се изхожда трудно, за което ви попитах може ли да се дава чай. Другото, за което попитах е имате ли предложение какво да направя, защото млякото, което пие не му стига и търси още. Поинтересувах се и каква мазнина и от кога е удачно да използвам, тъй като трябва да имам време да си набавя качествена такава. В същото време получавам припомняне на критерии за захранване, които знам и които съм чела в същата тази тема.  
Относно килограмите при моя син не са водещ критерий, тъй като той се роди 3050, а на 4 месеца беше 7820, а от тогава насам е качил още. Още на 3 месеца беше 7040, тоест двойно на килограмите, които се роди. Бързото качване беше и причината след първия месец да започна да го кърмя на график, а не на поискване.

Щом кърмите, изхождането се коригира много лесно Wink Но какво имате предвид под "трудно"?

Това за мазнината не го разбрах...

И независимо от килограмите, че ги е удвоил, утроил и пр., пак няма смисъл от по-рано захранване
Peace

# 248
  • София

Щом кърмите, изхождането се коригира много лесно Wink Но какво имате предвид под "трудно"?

Това за мазнината не го разбрах...

И независимо от килограмите, че ги е удвоил, утроил и пр., пак няма смисъл от по-рано захранване
Peace

Може да прочетете, ако имате време горния ми пост, тъй като тук само резюмирах въпросите си.
Не кърмя, кърмих до трети навършен месец и ми се наложи да спра. Откакто е на АМ ака трудно. Под трудно имам предвид, че пропуска по един ден, което принципно не е проблем. На следващия ден обаче започва едно зверско напъване и ако не му се получи става раздразнителен. Три пъти ми се наложи да му правя клизма, което не е добре. За да му помогна започнах да му давам по няколко лъжички пюре от сливи, което реши проблема. Първоначално ми казаха, че ще свикне с АМ и проблемите с изхождането ще се решат, но вече месец и половина това не се е случило. Четох, че е възможно бебе хранено на АМ да се изхожда трудно, защото не му стига водата. Пробвах да му давам водичка, но той не я пие. Ето защо попитах може ли да се дава чай.
Въпроса с мазнината става ясен от предния пост.
Коментарът ми беше провокиран от това, че в предния си пост питам нещо, а вместо отговор ми се посочват критериите за захранване.
А за килограмите написах, че като условие за захранване при моя син не са водещ критерий, тъй като ако го отчитах трябваше да го захраня още на 3 месеца.

# 249
Извинявай, станал е счупен телефон. Критериите за захранване написах заради вметката на Кити (без капка заяждане, да подчертая дебело). Не коментирах твоя въпрос, защото с чая и АМ не съм запозната. Обикновено, ако дадено АМ запича бебето, педиатъра го сменя с друго. Има чай за колики, вероятно са подходящи за 4-5 месечни бебета, но наистина не бих могла да давам акъли. Относно гхи, пак не мога да бъда полезна, хем е добър вариант за готвене, хем е млечен продукт, но пречистен. Аз бих почнала с доброто старо слънчогледово олио, пък 7-8 месец бих въвела гхи.
Не мисля, че неудвоеното тегло е проблем бебето да бъде захранено. Всяко дете си расте с негови си темпове в крайна сметка.

# 250
  • София
Извинявай, станал е счупен телефон. Критериите за захранване написах заради вметката на Кити (без капка заяждане, да подчертая дебело). Не коментирах твоя въпрос, защото с чая и АМ не съм запозната. Обикновено, ако дадено АМ запича бебето, педиатъра го сменя с друго. Има чай за колики, вероятно са подходящи за 4-5 месечни бебета, но наистина не бих могла да давам акъли. Относно гхи, пак не мога да бъда полезна, хем е добър вариант за готвене, хем е млечен продукт, но пречистен. Аз бих почнала с доброто старо слънчогледово олио, пък 7-8 месец бих въвела гхи.
Не мисля, че неудвоеното тегло е проблем бебето да бъде захранено. Всяко дете си расте с негови си темпове в крайна сметка.
Явно наистина е станало като развален телефон Simple Smile Благодаря за отговора.

# 251
Сега като каза Лейди се сетих, че да, давах на бебето чай на Хип против колики, така че може да даваш чай неподсладен.

# 252
  • София
Сега като каза Лейди се сетих, че да, давах на бебето чай на Хип против колики, така че може да даваш чай неподсладен.
Ще взема да пробвам да видя дали ще го пие повече от водата.

# 253
Ще взема да пробвам да видя дали ще го пие повече от водата.
Опитай,моята вода не пиеше, но чая си го харесваше.

# 254
Grum4o, опитай чай от лайка (по-слабичък).

Общи условия

Активация на акаунт