Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 843
  • 630
  •   1
Отговори
# 270
Това не е "груба оценка", а реална такава Peace Ако на Вас не ви харесва истината, това си е изцяло ваш проблем!

Казвам го първо, защото по обективни причини той беше готов( удвояване на теглото, дъвкателен рефлекс, стоеж седнал, хранене на адаптирано мляко и др) и второ, защото всяка майка си познава детенцето и знае кое е най- добро за него.

Понеже от упоменатите, единствено бих се съгласила с удвоеното тегло за истинно (останалите, че и това не са повод за захранване)-другите няма как да приема-"дъвкателен рефлекс" на 4мес-лееееко трудно; седнал стоеж-абсурдно! ..та кои са онези "И ДР.", че ми стана много интересно? Laughing

# 271
Ще използвам момента да задам въпрос. Случайно открих, че ако давам твърда храна на бебето (на 8 м. и половина е) до полунощ спи без да се буди. Три вечери давах овесена каша с плод. Какво друго е уместно да му давам и какво количество? Иначе на обяд яде зеленчуци и следобед ядеше въпросната каша, която изместих за вечерно хранене. Кърма яде на корем, включително преди сън.

# 272
Ориз, картофи, засищат за по-дълго, каквото и да му дадете с нахут - под формата на пастет или каша с пюрета, едва ли ще огладенее скоро, а е и полезно. Също и намачкано авокадо с жълтък.

Ние сме на 9 месеца и ще сме на закуска и обяд, преди лягане само кърма, от 3 дена спи от 6 до 7 без да става  Shocked Но това е от скоро, на 8 месеца като беше се будеше минимум 2 пъти на вечер, преди около 3 седмици баща му спа една седмица с него и оттогава почна да заспива само детето (но тогава въведохме и спалното чувалче, което помогна доста) и откакто заспива сам, спи много по-спокойно през нощта. Избиха му първите два зъбра преди две седмици, тогава вече се будеше само по 1 път през нощта и нямаше промяна, но е много вероятно честите нощни будения на тази възраст да са от зъби. Иначе храненето му не се е променила особено, на закуска някакъв плод с някакви домашни бисквитки (някакво уж полезно брашно, някакви неща, които ми е трудно да дам под друга форма, зехтин/кокосово масло, яйце, пасирам и пека), обяд зеленчукова крем супа, зеленчуци на пара, месо или риба, иначе кърма на корем както се казва.

# 273
Не са от зъби буденията, той си е такъв от месеци. И се буди по 5-6 пъти на нощ минимум, направо ми разказва фамилията. Аз не смятах да въвеждам вечерно хранене, но като помага за спането ще го давам, защото вече нямам сили. Мислех да пробвам с АМ, но по-добре е храна+кърма.
Благодаря за идеите, ще ги проуча, че нахут не съм давала  bouquet !
Моето голямото дете докато не го отбих, не спря да се буди, накрая с тия зъби ме ползваше за чесалка. Направо късмет си извадила, дано все така да е! При мен просто няма как да стане, ако се събуди и не суче - не заспива! Способен е часове да реве и да се върти, какво е това чудо неговото, не знам  #2gunfire!

# 274
Може и елда+зеленчук, ако се хареса; има и оризови каши, които  могат да се комбинират както с плод, така и със зеленчук. Peace

# 275
  • София
За вечеря горе долу на тази възраст давах зеленчукови и крем супи. Често със сухар.

# 276
За вечеря горе долу на тази възраст давах зеленчукови и крем супи. Често със сухар.
И аз давах крем супи със сухар, не помня на каква възраст е било, но сигурно там някъде, щом на 9м си се отби  newsm78

# 277
Мислех, че не е удачно да давам 2 пъти зеленчук, но щом няма проблеми ще пробвам. Благодаря за идеите, дано да продължи със спането!

# 278
  • град-държава
Вчера дадох жълтък 1/4 от мъничко яйце в около 30-40гр пюре от батат. Успях от това коричество да 'и дам 3-4 бебешки лъжички. Сега изчаквам 2 дни и тогава пак давам така ли? През това време към батата мога ли да добавям нов зеленчук или месо? Или всамо въведени, докато не приключа с жълтъка? Дъщеря ми е на 8,5м.

# 279
  • София
Аз след 3 дни даване на нова храна я считах за въведена. След това си въвеждах други - една по една. Жълтък давах през ден, на третото даване го приех за въведен. То ако ще има някаква реакция, би трябвало от първия път да се прояви. Специално за яйцето мисля така  Peace
Lаdу Stаrdust, според мен си е удачно  Peace До колкото си спомням записах детето на кухня около 10 - 11 месечна възраст. Тогава за обяд давах яденето с месо, за вечеря - постното. Кашите ги бях оставила за следобедна закуска. Успех със спането  Simple Smile

# 280
За вечерно хранене давам плодово-зърнена каша. Имаме и поне едно- две нощни кърмения, обаче.
На 8месеца вече въведох попара - хапва си я с апетит.

# 281
Aз жълтък давах поредни дни, по принцип съм чела, че няма правило. Белтъка е по-големия алерген. Него ще го въведа с омлет, че не виждам как ще се яде варен. Или на принцеса.

# 282
Aз жълтък давах поредни дни, по принцип съм чела, че няма правило. Белтъка е по-големия алерген. Него ще го въведа с омлет, че не виждам как ще се яде варен. Или на принцеса.
Варен - в супа, иначе и аз опитвах нещо с някаква млечна супа от млечната кухня е рецептата, но тя така и не го хареса.

# 283
  • София
Аз белтъка с кекс го въведох. Ако изобщо това може да се счете за правилно въвеждане.

# 284
Нашите диваци и до ден днешен, махат жълтъка на свареното яйце, и изяждат само белтъка Crazy

Общи условия

Активация на акаунт