Кога и с какво захранихте бебетата си?

  • 80 806
  • 630
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 3 213
Точно заради детската кухня и аз се старая да въведа до 10 м основните продукти. Мисля да се възползвам, като му дойде времето, че не знам дали ще имам време да готвя всеки ден разнообразни храни. Пренебрегвам заниманията с децата , докато се мотая в кухнята.  Сиренето някак липсва в просото, елдата, овесените ядки, макароните въпреки, че гхи ги овкусява донякъде. Още не съм въвела грах, леща, чушки...  Особено за чушките се чудя купешки ли да им взема, като нямам домашни ?

# 391
  • София
  • Мнения: 344
KittyCatty, в детската кухня готвят със сол и захар. Аз лично бих изчакала до годинката.
Давам грах вече от месец, а детето ми е колкото твоето. Захранила съм със зелена чушка, но тъй като не намерих био я киснах около 24 часа като многократно й сменях водата. Червена още не съм въвела, но от нея мисля да дам домашна, а има и био. Чушката се бели преди да се пасира.
Не разбрах коментара ти как така сиренето липсва. Между другото сиренето се обезсолява поне 48 часа, а не 3 както са писали по-горе. Водата се сменя на няколко пъти. Опитай едно сирене след 3-тия и след 48-мия час и ще откриеш съществена разлика Simple Smile

# 392
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Не виждам защо да обезсолявам 2 дни парче, колкото кибритена кутийка. И да, водата се сменя, може да не ти се вярва, но и аз опитвам преди да дам на детето си. Crazy

# 393
  • Мнения: 3 213
Грумчо, имах предвид, че липсва сиренето, като вкус към кашичките с елда, овесени ядки, просо, макарони и т.н. Сег са им много по-вкусни - всичко си изяждат.
За сиренето - аз взех едно краве на Добрев, което поначало се оказа не много солено. Първият път цяла нощ го киснах без да сменям водата и на вкус беше абсолютно безсолно. Не мисля, че има нужда от повече.

Стана ми интересно защо киснеш чушката - така се извличат нитратите ли ?

Оказа се, че имам зелени чушки в буркан от майка ми. С тях ще почна.

Кухнята ще я започна към годинката сигурно, защото няма места и ще почакаме.

То е ясно, че в някакъв момент захарта, солта, подправките и глутенът ще влязат по-често в менюто. Засега ще отлагам колкото мога.

Какъв грах въведохте ? От консерва ли ?

# 394
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Аз давам замразен грах на Бондюел, също и други, които не намирам по биомагазините, но консерви не. Давала съм сушени сини сливи, също от био магазин без добавена захар и химикали, но дъщеря ми така или иначе не ги яде.
Аз не кисна продуктите, само като ги давах за първи път до въвеждане, но не съм ги държала във вода повече от 2-3часа.

# 395
  • Мнения: 3 213
Има ли съществена разлика между замразения и консервирания Бондюел ?

# 396
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
В консерва винаги има захар/сол в най-добрия случай.  Сега видях съдържанието на консервирания грах Бондюел - съдържа и двете. При положение, че има замразени зеленчуци, аз просто не съм се замисляла. Консервите за мен просто не са били възможен вариант.

# 397
  • Мнения: 3 213
Има в маринатата, но като се измият и накиснат в обикновена вода, мисля че ще са ок. Ще взема и замразени.

# 398
  • София
  • Мнения: 344
Взимам замръзен био грах. Консервирания е със сол и захар. На Бондюел взимам зелен фасул, тъй като е по-фин, а и не намерих био. Чушките ги киснах за извличане на нитратите. Чела съм, че е по-добре да киснат дълго време. Сирене взех на Маджаров и цялото си кисне във вода. За това, че трябва да кисне минимум 48 часа ми е казано от двама различни педиатъри. Сиренето има един вкус след няколко часа и друг след два дни.

# 399
  • Мнения: X
grum4o, откъде купуваш замразения био грах?

# 400
# 401
  • София
  • Мнения: 344
grum4o, откъде купуваш замразения био грах?
От магазин Биомаг на Дойран. От там взимам също карфиол и броколи.

# 402
  • Мнения: X
Благодаря за инфото, знам го магазина - ще го преслушам.

# 403
  • Мнения: 123
Започнах да чета темата, но ще ми отнеме време докато набавя инфо
Някои може би са ме убили вече мислено, други не. Сега сме почти 5 месеца.
От началото на 4-ти мес. започнах да вкарам зеленчуково пюре, което приготвям сама. Вече имаме едно заместено хранене с него. След зел. пюре какво следва да се въведе, бих искала да си го правя в къщи, това което мога.
Ще се радвам радвам да ми отговорите. Благодаря  bouquet

# 404
  • Мнения: 4 187
След зеленчуковото, аз почнах да давам плод/ каши, после месо - пилешко и пуешко, сега предстои заешко и жълтък. След това ще вкарам и глутена.
Синът ми още няма заместено хранене.

Общи условия

Активация на акаунт