Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 861
  • 630
  •   1
Отговори
# 75
  • България
Кюфтенца Simple Smile
Тва сериозно ли?На 3м. newsm78

# 76
Бе не знам кой кога и с какво захранва,обаче в Разград млечната кухня започва от 3-ти месец.До тогава трябва да е въведено всичко де що го има по пазарите като зеленчуци.А още по-тъпото е,че има жени които си пускат БЕБЕТАТА от 3-ия им месец на кухня  ooooh! .Не е майтап,даже в същата тема ме обявиха за изостанала,щото съм захранвала от 6-ти месец
От трети месец месо и белтък е брутално за толкова малки бебета. Не вярвам да е повсеместно, все някакъв процент здрав разум има в този град. Много неща може да се предлагат, по-тревожен е изборът да ги приемеш в случая Tired

# 77
  • Варна
От трети месец месо и белтък е брутално за толкова малки бебета. Не вярвам да е повсеместно, все някакъв процент здрав разум има в този град.
Остави това, нали има нормативна база, с която са длъжни да се съобразяват, допустимо ли е изобщо в детска кухня да приемат деца на 3 месеца?

# 78
Не е допустимо, какви са тия глупости? Възможно ли е изобщо малко бебе да приеме подобни храни? Моето утре става на 7 месеца и едвам изяжда по 40-50 грама пюре. На 3 сигурно нищо нямаше да мога да му натикам, дори и да живеех в Разград.

# 79
  • Плевен
Най-вероятно щеше да и се набута нещо в устата,защото на помощ на майките идва шишето.Микс от пюре и АМ(щото най-вероятно това хипотетично бебе не се и кърми) и готово!Чиста работа,хем детето захранено и нахранено,хем и млякото изядено.И да,има такива майки за съжаление!Да не кажа че и в институциите така хранят децата.Една позната е приемно семейство за бебета.На едно от приемните деца които гледаше,на 7 месеца било захранено с всичко,обаче не може да дъвче и не знае какво е лъжица,понеже е хранено така.В шишето всичко пасирано и смляно и бум в устата.Кой ще ти чака 100 деца(примерно) в дома да му дават лъжичка по лъжичка?

# 80
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Направо тръпки ме побиват... Не трябва да има такива неща... #Crazy ooooh!

# 81
Ужас! И безумие!!!

# 82
  • град-държава
Форума е голямата арена на коя е по-по-майка. Честно, човек да не посмее да прочете 1 тема вече. Или не е родила, ако е секцио, или е престъпник ако не е кърмила, седяла на печката и киснала лимец 24часа. Хайде няма нужда.
Захраних на 6 навършени месеца с пюре от тиквичка приготвено от мен, което се отхвърли категорично. Вече навърши 7 месеца и съм въвела 3 зеленчука и 1 плод. Нищо от това не иска, независимо дали е приготвено от мен или купено пюре. Аз лично нямам проблем с купените пюрета - със сигурност са по-добрия вариант от албански картофи и преобладавящите при нас полски плодове и зеленчуци. Не споменавам обгазеното месо, възможност за домашно отгледани аз нямам, нито имаме производители на пазара. Нито имаме био магазин. Зе едни тъпанарски картофи баща ми обиколи половин България. Ако ми попадне нещо домашно ще го приготвя, като няма предпочитам биологично чист продукт за захранване, макар и готов.
Детето ми до 6м беше изцяло на кърма, пиеше и пие вода. Все още основното е кърма. Не суче, а се цедя вече 7месеца. Аз вече съм и правя най-доброто за детето си, пюре или каша на хип/лактана няма да я отровят. От 24ч в денонощието, около 6 са ми само изцеждане. Сам сама съм и няма кой да ми помогне с нищо.
Виждала съм на двумесечно да му се дават череши, покрай мен са кърмени 3 деца, но рано захранени. Масово киселото мляко е заместило адаптираното от преди шести месец. За мен лично това е ужасно, но всяка си знае себе си и като е решила, че това е Ок да си гледа детето както иска. Преди всичко всяка една жена вярва, че прави най-доброто за детето си, според възможностите си, разбиранията си и случаят си.

# 83
Ако ми попадне нещо домашно ще го приготвя, като няма предпочитам биологично чист продукт за захранване, макар и готов.
На същото мнение съм Peace

# 84
Е то и аз съм на същото мнение, като нямам домашни продукти. Да не говорим, че бебето за момента не ще да яде пюрета приготвени от мен и яде предимно купени.
От бг маммата отдавна не се впечатлявам  Rolling Eyes .

# 85
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Форума е голямата арена на коя е по-по-майка. Честно, човек да не посмее да прочете 1 тема вече. Или не е родила, ако е секцио, или е престъпник ако не е кърмила, седяла на печката и киснала лимец 24часа. Напълно съм съгласна, но това от което се потресох по-горе беше "млечна" кухня на 3 месеца.. Сори, ама не е ок, по моето скромно мнение
Хайде няма нужда.
Захраних на 6 навършени месеца с пюре от тиквичка приготвено от мен, което се отхвърли категорично. Вече навърши 7 месеца и съм въвела 3 зеленчука и 1 плод. Нищо от това не иска, независимо дали е приготвено от мен или купено пюре. Аз лично нямам проблем с купените пюрета - със сигурност са по-добрия вариант от албански картофи и преобладавящите при нас полски плодове и зеленчуци. Не споменавам обгазеното месо, възможност за домашно отгледани аз нямам, нито имаме производители на пазара. Нито имаме био магазин. Зе едни тъпанарски картофи баща ми обиколи половин България. Ако ми попадне нещо домашно ще го приготвя, като няма предпочитам биологично чист продукт за захранване, макар и готов. Аз, за щастие, имам достъп до домашни селски продукти и ги споделям с близките майки около мен. Не е престъпление, нито самоцел да го правя - и набавянето  и споделянето...
Детето ми до 6м беше изцяло на кърма, пиеше и пие вода. Все още основното е кърма. Не суче, а се цедя вече 7месеца. Аз вече съм и правя най-доброто за детето си, пюре или каша на хип/лактана няма да я отровят. От 24ч в денонощието, около 6 са ми само изцеждане. Сам сама съм и няма кой да ми помогне с нищо.
Виждала съм на двумесечно да му се дават череши, покрай мен са кърмени 3 деца, но рано захранени. Масово киселото мляко е заместило адаптираното от преди шести месец. За мен лично това е ужасно
+1,

но всяка си знае себе си и като е решила, че това е Ок да си гледа детето както иска. Преди всичко всяка една жена вярва, че прави най-доброто за детето си, според възможностите си, разбиранията си и случаят си.
Също така не смятам, че се налагам на някого, или го порицавам за избора му. Аз имам мнение и го споделям. Не налагам на никого как да си гледа детето... Peace Peace Peace

# 86
Да, всички тук са изпълнени с добрина и постовете са толкова неналагащи  Rolling Eyes . Да не говорим, че във всеки почти има порицание за съседката Пенка, която видиш ли на 3 месеца буха нейното с млечна кухня, а на 6 му бута да гризе Зайо Байо.

# 87
Моля, моля  Laughing .. Даже се тревожа вече, че всяка втора дума ми е "Аз"... Embarassed

Не отговарям за другите! Не контактувам, с тези чието поведение спрямо децата им ме дразни.

Всички си имаме глави на раменете и всеки знае за себе си.

Моите постове, смятам, са добронамерени. Просто споделям мнение - на мен винаги ми е било полезно да чета чужди мнения и опит. Смятам, че ми стига акълеца да преценя кое ми харесва и кое - не.

Мир на всички!!! Peace bouquet

# 88
Мир  bouquet
Според мен всяка четяща майка се старае и прави най-доброто. За съжаление от много старание детето ми стана много злоядо. Не знам аз ли съм причината или той е проклет. Затова сега с бебето смятам да съм по-ларж, даже обмислям детска кухня за разнообразие ( на големия чинно готвех домашни манджи  Sad ). Около мен има хора, които дават всичко на децата си от бебета и те вече 4-5 годишни ядат всичко. Смятам да го приложа в разумна степен, защото ако и това дете яде само 5 неща ще се гръмна.

# 89
  • България
Аха-аха, и аз така с каката, спазвах всичко толкова стриктно.Възмущавах се на този и онзи как може да дава това или онова.Сега имам едно злоядо дете, обичащо джънк фууд.
Този път изобщо няма да се втелявам толкова.

Общи условия

Активация на акаунт