"ДЕКЕМВРИйчето лудее, пее, бяга и се смее!"

• 17 173
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • сто акровата гора
Честито на всички рожденници и именници макар и със закъснение!
Соня покрай избиването на последният кучешки зъб нали имаше разстройство и хрема, та тогава й изписа Саностол педиатърката ни, още го пие, докато свърши шишенцето каза.
Иначе не съм давала имуностимулатори, поддържам Пешеходката с нейната схема  Grinning , дава много добри резултати  Peace

# 166
........... поддържам Пешеходката с нейната схема  Grinning , дава много добри резултати  Peace
Пък при нас не действа! Cry Sad Cry Sad А даже плодовете са лично производство, че и част от зеленчуците.

# 167
macko- аз давам клеева тинктура, незнам колко действа, ама за 2 месеца 2 бронхита! Но поне за сополите е безотказно  Peace /на 10мл - 7-8капки/ и 3-4-5 пъти на ден когато се сетя! А също и сега съм се захванала сутрин и вечер по 5-7капки в млякото или сока,така ще караме месец, после ще го прехвърля на Саностол един месец, после пак на прополис и така докато отмине сезона! Плодове не яде много, но чайчета с литрите пие, няма притенции дали са подсладени или не, или от какво са, лайка, маточина/по-малко/, липа, борови връхчета, шипка, мащерка/пак по-малко/!
Ники- ние също сме със уголемени сливици, и на мен педката ми каза това е предпоставка за по често боледуване. Замислих се дали да не ги махнем, ама така откривам директно пътя на долу  newsm78, то не че брохита се спря там де! Незнам чета още и се допитвам до мнения!
Аз да ви се похваля на 22г. ми никне мъдрец  bowuu, помъдрявам Laughing. Ама боли и се издух, все едно мъжа ми ме ползва за боксова круша, тази сутрин бягах при дофторката сюрпризира ме с абцес  #Crazy. Какво ще правим незнам, ама ще измъдря нали помъдрявам  hahaha
Владимир вече да ви кажа не го изтрайвам в къщи , само се чуди каква беля да направи, но на 03.11 ще е на ясла, а аз май на работа!
И най ме е яд, като ги оставя с баща му, няма мънкане, хленчене, дърпане абе котенце, аз появя ли се край, лягане в краката молене /мамо ади одим тата, ток пот, дай/ "мамо айде да ходим в мазата за сок и компот дай", /мамо...мамооо.. дай оте макооо/, /мамо...ади одим гина бобоми/-"мамо да ходим на магазина за бомбони'
монана-лимонада; оихи-орехи; кохини-картофи; пункинки-пуканки; тупа-супа;
като се сетя ще пиша още, споделете и вие бисерите на вашите деца!

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 22:41 от ka_tq

# 168
Били, моите от 5 - годишни ги записвам на плуване! Големия е здрав като камък - винаги е бил, малкия - често ми правеше сополиви истории, но ми се струва, че се закали доста... Иначе винаги са много голи - от малки ги държа така, без елечета, тарлъци и пр. бабини произведения (потник не познават изобщо)...

# 169
Добро утро!  кафе?

Ние вече се възстановяваме, но още си пием поредния АБ.Ей, голяма лудница е вкъщи с тези две дребни хлапета!Соня, изумена съм, говори.Само предлози не използва.Вече сме на изречения с три-четири думи.И това изведнъж.Както нареждаше само по една думичка и от два-три дена- изречения.
Пешеходке, ще взема да се замисля за спорт.Ама малък е за тази година-на четири е.Може би от догодина.И Сонката ще тръгне на градина тогава и дано ги видя малко здрави поне.Толкова болнави деца не съм вярвала, че има!И аз не ги навличам уж, макар че, в последно време се улавям, че слагам потничета за сън.Снощи и чорапки им сложих.А спят на 18-20 градуса.Да не взема сега пък да ги изнежа съвсем... newsm78
Хайде, хубав и слънчев ден от нас!

# 170
НИе всяка сутрин, откакто стана на 9 месеца ,пиеме сок. Помага- да чукна на дърво- до сега ви е боледувала само 1 , но си давам през 10 дни и Мултисаностол.

# 171
Здравейте момичета !
Събудих се с мисълта, че нещо ми се губи по въпросите с майчинството ...
И реших да се допитам до вас   Grinning
Въпросът ми е до кога е платеното майчинство  - 2 г / до навършването им от детето или 2 год след болничните за бременност и раждане /.
И още нещо ... накой чувал ли е за опцията след това да си пуснеш платена отпуска за 2 год. напред / 2 Х 20 дни / ?
Мерси предварително , ще се радвам да обменим информация !   bouquet

# 172
Magesta, до 2 г. възраст на детето, т.е. декември 6-ти при теб.  Simple Smile Можеш да си пуснеш старата натрупана отпуска (за 2-те години майчинство също ти се полага). За отпуска за бъдещи години - съмнявам се, най-много като настъпи 2009 да може да ползваш отпуската за нея.  Peace

# 173
  • София
ka_tq, и ния е с уголемени сливици и мисля, като поотрасне още малко, да ги махам. в това отношение прилича на мен - аз като бях малка, на годината задължително няколко ангини, бронхопневмонии, АБ и все от сливиците. на 4-5 години ми ги махнаха и оттгова да чукам на дърво освен някой друг сопол, съм си екстра. не съм пила аб поне от 20 год, че и повече ( изключвам каквото пих след раждането) и въобще съм твърд поддръжник на идеята да се махат сливиците. в токуда ги махат с лазер и нищо не се усеща. аз лично имам доста тегав спомен от манипулацията, но по - добре така, отколкото да ми дупчат дупето с пеницилин през 2 месеца Peace

# 174
Тини, мерси !   bouquet  Heart Eyes
Да, явно правилно съм чула, но не съм разбрала съвсем   Wink - ясно вече !  Peace

# 175
Били, тръгне ли Сонка на градината, ясно е няма да я видиш здрава (първите месеци). Много интересна тема се заформи в Нашите деца, в резюме - едни се дразнят от болните деца в яслата и градината, други смятат, че колкото по стерилно е гледано едно дете - повече боледува в градината и че само преболедуван вирус дава имунитет срещу болестта... За чорапките и потника ти си знаеш децата, и ние спим на такава Т - по пижамки само.

За сливиците - да споделя... Малкия син, както казах е кекав и някъде около 3 -та година правеше червено гърло, след червено гърло, ангини и пр.. Посъветваха ме да го консултирам в Исул при доктор Маджаров ( не съм много сигурна за името), та видя ни доктора и ми каза следното - Сливиците имат своята функция в организма, ако държите -ще ви взема парите (тогава още тези неща ставаха с пари напред) и ще ги махна - за мен е най лесно, но не ви съветвам - след известно време ще премине този период... Та, така - не ги махнахме, а периода наистина отмина. Казвам го само за моите деца, всеки си познава своето и най вече си взима решенията за него - да не се засегне некой сега...

Магеста, имаш и неплатен отпуск май 6 месеца е за първо дете... но напред отпуски не съм чувала - само за отминалия период, т.е 2-години майчинство, през това време ще стане 2009 и можеш и за тази да пуснеш, но пък ако ти правят после проблем за болничните и нямаш и отпуска в резерв, става малко напрегнато в службата...

# 176
Мернах я тази тема Пешеходке ...
За мен куриозно , но е факт .... че наистина сякаш прекаленото пазане не е плюс.
Въпреки, че педиатрите твърдят, че до 3 г имунитет не се изграждал ... тоест всяко боледуване си е на хал ...
Ей го , Георги - лятото при първата ясла се скъса да боледува - бронхит, диария/тежка/, накрая гнойна ангина направи и всичко с по 39 и ъп температута .
След месец почивка , хем сега точно в сезона постоянно е хремав, кашля чат-пат ... обаче иначе си е "фит" ... лудее, яде, в настроение е .
А всички деца са болни / според мен в градината / ... начело и с другарките / миналата седмица едната сподели, че е на антибиотици !
Та така ...
Ще погледна пак темата  Grinning
Тини ,ти посвикна ли малко с работата ?  Hug

# 177
Тини ,ти посвикна ли малко с работата ?  Hug
Свикнах с мислълта, че ходя на работа Laughing , ама има толкова промени, че докато ме обучат наново...скоро полза от мен няма да видят.  Wink
Да не говорим, че по 3 работни дни на седмица ми се събират и - хоп, хайде в къщи да гледам Вики, че хем не е истински болна, ама и все още  не може напълно да оздравее милата ми (кашля и тече секрет от ухото).  АхА да й мине, но не, пак продължава. Confused

# 178
Успех !
Ще се справите и двете - сигурна съм !  Peace

# 179
И аз четох темата.Убедих се, че майките на болнавите деца съвсем изчаткват.И аз съм в това число, не мислете, че се подигравам на жените.Много е трудно да се занимаваш постоянно с болести, ама чак пък да ти се струва, че всичко около теб е световна конспирация е малко пресилено.ДА приемем, че е от изнервянето.
Хайде, де, къде сте, драснете по някой ред.Митко и Сонка като са се разспали-вече втори час тече и аз се пилея из форума...пък никой няма тука...

Общи условия

Активация на акаунт