Програмата за детегледачките - 3

• 51 875
  • 718
  •   1
Отговори
# 240
здравейте,
и аз мисля да се възползвам от Програмата. Изчетох цялата тема, но едно не ми стана ясно - какво става ако детегледачката /независимо баба или безработна/ се разболее? Аз болничен ли ще трябва да си вземам или отпуск? А ако работодателя не ми позволи?

# 241
здравейте,
и аз мисля да се възползвам от Програмата. Изчетох цялата тема, но едно не ми стана ясно - какво става ако детегледачката /независимо баба или безработна/ се разболее? Аз болничен ли ще трябва да си вземам или отпуск? А ако работодателя не ми позволи?

За съжаление този въпрос няма решение. Нямаш право на болничен, можеш да ползваш отпуск.

# 242
Здравейте !
Тук ми се стори най-удачно да попитам за следния казаус :
Детето ми тръгна на ясла в периода след 9 те месеца майчинство и преди навършване на 2 те си години ....
Конкретно от дата 15 Септември..
Сега (близо 2 месеца след станалото) изведнъж ми "светна" , че съм пропуснала да уведомя работодателя си/ съответно и НОИ /  Thinking за събитието
Кажете ми моля, колко много съм виновна, колко наказуема и най-правилния подход от тук натам  Embarassed
Благодаря ви предварително !  Peace

# 243
момичета вече сме в програмата от 2 месеца обаче пак искат удостоверение този път от НОЙ не от работодателя за чл.164 и чл.54 и да включва името и егн на детето, знаете ли адреса на НОЙ в София откъдето се вади този документ. Успех на всички кандидатстващи

# 244
  • София
Клео и аз пак да питам нещо. Simple Smile
Вчера бях ме в БТ подадох декларация че избирам точно тази баба ,а от там една не особенно любезна служителка ми каза че те като напишат насочващото писмо щяли да се обадят в СП и те на свой ред да ни звъннат.Аз мога ли да разчитам на това при положение че когато ходихме в СП служителката ни взе документите без да ни даде входящ номер с обяснението че още не са подписали рамковото споразумение. newsm78
Сега не знам какво да правя да чакам ли или да ходя да досаждам в СП "Хаджи Димитър" или да чеакам ? Rolling Eyes
Чакай, те трябва да ви се обадят  Peace
МНОГО БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 245
  • Sofia
Момичета, нали това е заявлението, което трябва да подам в Социалното подпомагане? Ако е така имам 3 въпроса:
1. Каква е тази "пръсъствена форма", която трябва да попълвам и да представям в до 3-то число?
2. Къде попълвам, че искам бабата да гледа детето?
3. Какви изисквания измислихте и написахте за лицето, което ще се грижи за детето newsm78  - грижовна, интелигентна, с висше образование....това става ли????

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 13:53 от Eliona

# 246
Здравейте !
Тук ми се стори най-удачно да попитам за следния казаус :
Детето ми тръгна на ясла в периода след 9 те месеца майчинство и преди навършване на 2 те си години ....
Конкретно от дата 15 Септември..
Сега (близо 2 месеца след станалото) изведнъж ми "светна" , че съм пропуснала да уведомя работодателя си/ съответно и НОИ /  Thinking за събитието
Кажете ми моля, колко много съм виновна, колко наказуема и най-правилния подход от тук натам  Embarassed
Благодаря ви предварително !  Peace

Получавала ли си 110 лв през това време, тоест 50 % от обезщетението за отглеждане на дете?

# 247
момичета вече сме в програмата от 2 месеца обаче пак искат удостоверение този път от НОЙ не от работодателя за чл.164 и чл.54 и да включва името и егн на детето, знаете ли адреса на НОЙ в София откъдето се вади този документ. Успех на всички кандидатстващи
не ти ли казаха за какво изискват този документ? ти кога си излязла в болнични?
НОИ в София е на бул.Александър Стамболийски".
http://www.nssi.bg/

# 248
Момичета, нали това е заявлението, което трябва да подам в Социалното подпомагане? Ако е така имам 3 въпроса:
1. Каква е тази "пръсъствена форма", която трябва да попълвам и да представям в до 3-то число?
2. Къде попълвам, че искам бабата да гледа детето?
3. Какви изисквания измислихте и написахте за лицето, което ще се грижи за детето newsm78  - грижовна, интелигентна, с висше образование....това става ли????
1.попълва се всеки месец за работните дни, в които детегледачката е била на работа. Може тя да я носи, не ти.
2. Мисля, че на мястото на изискванията си пишеш името на лицето, което си избрала, ако имаш такова  Peace

Нека да кажат и момичетата, които са попълвали, защото аз не ползвам програмата.

# 249
  • Бургас
Аз като изискване написах "пенсионирана детка учителка", просто защото жената е такава. После ме накараха да й допиша имената и ЕГНто.

# 250
Ето ти и телефон ако искаш да се обадиш : 02/926 10 10

# 251
Получавала ли си 110 лв през това време, тоест 50 % от обезщетението за отглеждане на дете?

Там е проблема, че съм получавала 220 лв  .... сложна ли е процедурата, то явно ще трябва да ги възстановявам, не ми е за парите ... да не е само много бумащина и обиколка из инстанциите / затова реших да попитам, ако някой има идея как да процедирам /

# 252

Там е проблема, че съм получавала 220 лв  .... сложна ли е процедурата, то явно ще трябва да ги възстановявам, не ми е за парите ... да не е само много бумащина и обиколка из инстанциите / затова реших да попитам, ако някой има идея как да процедирам /
Ще трябва някой от счетоводителите да ти отговори  Rolling Eyes
Ти направо ме уби Shocked
Имаш право да получаваш 110лв, но 220лв мисля, че на работодателя ти е задължение да уведоми НОИ. И работодателя ли ти ги е изплащал тези 220 или НОИ?

# 253
Здравейте,

Предварително благодаря за отгоеорите, момичета - наистина се опитах да изчета всичко, но толкова много информация...не разбрах точно за моя казус.

Имам дъщеря, родена на 08.04.2008. На 05.01.2009 ми изтичат 315-те дни. Ще се връщам на работа на 26.01.2009 (защото имам и 17 дни отпуска от 2008 година).

Въпросите ми са:
1) Може ли съседка (не роднина)  - пенсионерка на 62 години да кандидатства за тази Програма? Уговорила съм се за детегледачка в квартала.
2)  След като е пенсионер, трябва ли да се запише в Бюрото по Труда?
3) Тя или аз трябва да подам документите в Агенцията по Социално подпомагане?
4) Кога трябва да се подадат - преди тези 315 дни (преди 05.01.2009) или преди това?

Ако има някой с отговор за подобен казус - може да ми прати само линк към отговорите.

Предварително благодаря на всички!!!

# 254
helenblondy, документи можеш да подадеш след като ти изтекат 315те дни, преди това не може.. Може детегледачката да не е роднина, но независимо дали е пенсионерка или не трябва да се регистрира в БТ ..
Документите в Агенцията за соц. подпомагане ги подаваш ти, като преди това тя трябва да се е рег. в БТ, за да я посочиш като желана детегледачка Simple Smile

След като не е роднина ще ти трябват и здравна книжка, заверена в ХЕИ и свидетелство за съдимост.. + бележка от психо-диспансера..
Освен това за регистрацията в БТ са необходими и:
1. Лична карта
2. Разпореждането от НОИ за право на пенсия
3. Трудова книжка - копие на всички страници и оригинал за справка
4. Диплома за завършено образование - копие и оригинал за справка

Мисля, че това беше всичко  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт