Програмата за детегледачките - 3

• 51 904
  • 718
  •   1
Отговори
# 270
  • гр.Варна
marianik кой ще издаде дебитна карта - СП ли ?И от там ли ще трябва да си я получи детегледачката?

да

# 271
marianik кой ще издаде дебитна карта - СП ли ?И от там ли ще трябва да си я получи детегледачката?
А може ли да си получава парите на моята сметка/ направиха ми я преди две години и ми превеждат на нея детските/ или трябва лично на нейно име да си открие сметка newsm78
П.П. Нашата гледачка също е свекърва ми

# 272
 krio На името на детегледачката разбира се, все пак това й и заплата, все едно някой друг да взима заплата вместо нея  Mr. Green

# 273
  • гр.Варна
...Не разбрах ,обаче,ако бабата се разболее ,как се процедира-в смисъл,аз ще имам ли право на отпуск за гледане на детето  newsm78,тъй като реално няма да има кой да го гледа,ако тя е болна,а аз на работа  Thinking
и какъв вид ще е този отпуск-по кой член от КТ  newsm78

# 274
Значи.. Днес се обадих на горещия телефон на Агенцията по соц. подпомагане (АСП)-9350550. Прогламата работи от 27. октомври-една много любезна жена ми обясни всичко, което ме интересуваше.
Ако наемате жена, която не е роднина, тя трябва да набави следните документи: 
 1. Да си направи регистрация за настоящ адрес на мястото ,където живее детето, ако не са в един квартал.
2. Да се регистрира в БТ в същия, нов квартал.
3. Да вземе регистрация от БТ и да представи в СП копие от нея.
4. Да си извади две медицински-
- удостоверение от психодиспнасер и
- Удостоверение за постъпване на работа
5. Да си извади свидетелдтво за съдимост
6. Да си завери здравната книжка
7. Да си направи копие от диплома за завършено образование.
8. Да си вземе личната карта (за справка)

Майката си вади :
1. Ако детето е под 2 г.:
- удостоверение от НОИ
- копие от акт за раждане на детето
- заявление от СП
2. Ако детето е над 2 г.  и служебна бележка от работодателя.

# 275
  • Бургас
......................
След два дни ми се обадиха,че сме одобрени за програмата ,и трябва бабата да отиде да се регистрира в БТ - .....................................

Клео, аз чакам вече 1 седмица.  Cry  На какво може да се дължи тази разлика?

# 276
Здравейте и аз да кажа.....
Днес подадох документи в ДСО - община Средец.
Занимава се една единствена жена, другите не знаят / или се правят , че не знаят/ нищо по въпроса.
Освен служебна бележка, удостоверението от НОИ, копие от акта за раждане на детето и заявлението, което изтеглих от тук, ме върнаха за копие от моята лична карта, копие от личната карта на майка ми / бабата/ , копие от дипломата на майка ми  newsm78 и копие от регистрацията в БТ. В крайна сметка , след като представих и тези неща ми приеха документите и чакаме след около седмица да се обадят, а тогава трябва да се занесе свид. за съдимост, бележка от психото, медицинско на майка ми.
Ами....това е ! Ще чакаме......Дано да не измислят още нещо ?!

След като ти е майка, нямате нужда от свидетелство за съдимост, можеш да попълниш декларация само , че ти е роднина, същото важи за здравната книжка  Peace

# 277
Вчера майка ми сключи най-накрая ТД ,но от СП не са и казали нищо нито за дебитна карта ,нито за реда и начина на ползване на отпуските , нито за допълнителното възнаграждение / т.нар клас / Утре ще ходи до БТ за да си занесе ТД за да я отрегистрират от там и ще попитам и тях,тъй като този път смятам да отида с нея ,или ще търся телефони в СП да ми отговорят на въпроса.Между другото тук в нашето СП жената която приема документите е намусена като буреносен облак и много трудно дава някаква информация.А според мен за тези въпроси които ме вълнуват би трябвало да се обяснява като се подпише договора ,а не да чакат специално някой да ги попита.Аман от кисели бабички......... #Cussing out
Повтарям се но пак го казвам - Добре че беше този форум ,та бях запозната с всичко по документите иначе ..........
от Бюрото по труда са по-запознати по тези въпроси, питай ги тях и пиши моля те какво са ви отговорили за стажа  Praynig

# 278
На мен ми казаха,че всеки месец между 25 и 30 число трябва да представям служебна бележка от месторабота ,както и да попълвам един формуляр-таблица за отчитане явяването на работа  - като истински шеф на свеки  bowuu
Не разбрах ,обаче,ако бабата се разболее ,как се процедира-в смисъл,аз ще имам ли право на отпуск за гледане на детето  newsm78,тъй като реално няма да има кой да го гледа,ако тя е болна,а аз на работа  Thinking

няма нужда от служебна бележка, а само от декларация  PeaceСлужебна бележка се представя само първоначално, ако ти кажат друго, кажи им, че са нови указания на АСП да питат тях, ако искат  Mr. Green

Можеш да ползваш отпуск, не болнични, ако бабата е болна. А какво са ти казали, че не можеш да ползваш болнични за детето ли?

# 279
Помагайте, мами! Трябва ми съдържанието на декларацията, с която отпада ваденето на свидетелство за съдимост, защото тук не са чували за такава.
Къде е това "тук" където не са чували? Няма как да ти го дадем, защото това си е формуляр на АСП, като не са чували да се обадят в АСП и да питат  #2gunfire

# 280
......................
След два дни ми се обадиха,че сме одобрени за програмата ,и трябва бабата да отиде да се регистрира в БТ - .....................................

Ежка, всичко си зависи от конкретното ДСП, не знам. Аз много се учудих на тези 2 дни, за пръв път чувам да става толкова бързо. Не се притеснявай  Peace

# 281
Момичета, подготвяме от сдружението пресконференция по повод отпадналото предложение за удължаване на майчинството, както и за майчинството на близнаците.
Ще ви помоля да ме извинете тези две седмици, няма да мога да съм много активна.

Надявам се момичетата, които ползват вече програмата или пък са наясно с нея и без да я ползват  като barbi да се включат да ви помогнат  Praynig

# 282
  • гр.Варна
А какво са ти казали, че не можеш да ползваш болнични за детето ли?

да,казаха ,че не мога да ползвам болнични за детето,тъй като то си има детегледачка  newsm78

# 283
Привет на всички мами и татковци!
Към Клеопатра имам едно питане и ще съм изключително благодарен, ако може да внесе малко яснота по въпроса:
Детето ми навърши 2 години на 01.11.08г. В момента съпругата ми е в платен годишен отпуск до 02.01.09.
Проблемът е, че в социалната служба са и казали, че документи за участие в програмата следва да се подадат след 02.01.09г. Въпросът ми е има ли казус, защото според мен така сме ощетени с един месец.
Благодаря предварително!

# 284
  • гр.Варна
......................

Ежка, всичко си зависи от конкретното ДСП, не знам. Аз много се учудих на тези 2 дни, за пръв път чувам да става толкова бързо. Не се притеснявай  Peace

аз бях една от първите подали молба,може би затова е станало много бързо  Peace Спокойно,и на теб ще се обадят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт