Априлските деца, пюренца хапват и през есента!

• 13 659
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Ася , много, много........ се радвам за хубавата новина !!!! Желая ти едно прекрасно детенце през април 2009 !!!  Да се пазиш много и да не съм чула , че ходиш на работа до края на бременността  Hug Hug Hug

# 121
  • София
Ето какво намерих при януарките за кръвните изследвания:

http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf

http://www.diagnostika-sofia.com/analytics-listing-detail.php?ck=165

И излиза че и на Ради хемоглобина му е нисък по първата таблица, а по втората е ОК Thinking

# 122
  • Временно
Ася Hug Прекрасна новина!!!!Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и най-прекрасното и здраво бебе напролет!!!

# 123
koalkata, нашия е 115 и педи каза че е ОК. Аз знам че ако е над 110 е добре.

Стефинка, честито ви християнче. И на кръстницата да и е честито кръщелничето.

# 124
  • Варна
АСЯ  newsm51 smile3501  love001, адски много се радвам за теб. Плаках и преди, почти се разплаках и днес, и както описват повечето мами, стомаха ми трепна, все едно на мен се случва. Аз и моето семейство ти желаем най-леката, най-вълнуващата и най-прекрасната бременност newsm17, която  е възможна, и догодина най-прекрасното бебче на света.  newsm10 preggo  ylinfant

Сисе, като за пръв път, темата е повече от прекрасна, а само скромничиш, че незнаеш как. smile3501

За крещенето и ний сме в кюпа, голям глас вадим. Може и някоя оперна певица да стане newsm62

Да похваля Малвина, днес изяде 180 грама пюре от карфиол, със съвсеееееееееем малко морков, колкото за цвят, може би съотношение 1:100. Аз като го опитах направо   smile3556

# 125
Ето ме пак Wink
Калли паркът е на Константин Величков! където беше Мелечко,отсреща има Лукойл! Peace
Хемоглобинът на Милена също е 115 и казаха,че е нисък,но още в Шейново ми обясниха,че се предавал от майката-а моят е 98 #Crazy Месото много помага,защото съдържа желязо Hug
За взимането на урина-изхабих няколко от тези пликчета за урина! Отивате в аптеката и казвата,че искате пликче(съответно за момиче или момче!) Най-трудно беше да уцеля къде точно да го залепя и тя много риташе и то се разлепяше! Накрая стана-пликчето се залепя и остава стерилно! Peace

# 126
Тъй като питате за хемоглобина реших да споделя с вас резултратите от изследванията на Даниел и Референтните стойности по които можете да се "водите"

Име на теста(изследване)                резултат    единици              Референтни стойности
СУЕ(РУЕ)                                       9       mm/h             до 50год.(до 12) над 50год.(до 15)
ПКК                                               *       профил          Виж по долу
WBC(левкоцити)                          5.99   x10^9/L          4.0-11.0
RBC(еритроцити бр.)                   4.56   x10^12/L        M(4.6-6.2) Ж(4.0-5.5)
Hgb(хемоглобин)                         123    g/l                   М(140-180)Ж(120-160)
Hct (хематокрит)                          0.35   L/L                  0.35-0.55
MCV(ср. обем на еритроцита)     76.8   fL                    82.0-98.0
MCH(ср. Hbg съдърж. в еритр.)    27      pg                  28.0-33.0
MCHC(ср. Hgb конц. в еритр.)      352    g/L                 330-350
Pit(тромбоцити)                            377    x10^9/L        140-440

Глюкоза                                         3.5     mmol/l           веноз. от 3.8 до 6.1   капилярна от 3.5 до 5.5

Урина-Белтък,Билирубин,Уробилиноген  * Профил     Виж по долу
Урина-Белтък                               Отрицателен            Отрицателен
Урина-Билирубин                         Отрицателен            Отрицателен
Урина-Уробилиноген                    Неувеличен              Неувеличен
Урина-Седимент                             урати                      4-5 Левк., 2 Еритр.

На консултация сме чак след 15-ти и дотогава няма как да разбера добри ли са резултатите,ако някоя мама компетентна се изкаже ще съм много щастлива Blush
Хелън на Дани му "става" пишката като пикае,както и когато му я пипам понякога...ето отговорих ти Peace /да не кажете после,че пак за пишката на Даниел  само говоря / Whistling

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 23:09 от sisee

# 127
  • Бургас
Малее, влизам и си викам какво направиха девойките днес с това писане, а то си имало причина Grinning
Ася, огромно честито и много лека бременност с едно прекрасно усмихнато бебче на финала Hug Hug Hug Само позитивни емоции и много щастие  bouquet  bouquet  bouquet
Рейана, стигнах до заключението, че за да се подредят нещата, преди това трябва да се развалят напълно Tired За теб е време да се подредят по най-добрия начин Hug
Освен месото и черният дроб е голям източник на желязо; има пюре с черен дроб - на Ганчев беше, ако не се лъжа newsm78 Илчо много го мореше Crazy
За граха щях да казвам, че аз като слагам в пюретата, след сваряване го претривам през цедка или гевгир, така не се налага да се бели зърно по зърно Peace
Тео, що да се обиждам - то верно размерите ми понастоящем са доста внушителни hahaha Hug
Хриси, ще се обадя непременно Peace Последно с Котето7975 пихме кафе в пицарията на светофара срещу Славия, където преди беше хранителен магазин Sunglasses

# 128
Голди за мен нещата вече са развалени безвъзвратно Sick А на тяхната възраст може ли да се дава черен дроб? Иначе отдавна хапваме мръвки Hug
А и да ви се похваля-откакто ядем глутен(от няколко дни) запекът на бебка се оправи най-накрая Praynig

# 129
Ася, ужасно много се радвам за теб!!! Честито, пожелавам ти една безпроблемна и лека бременност и да гушнеш най-прекрасното бебче през април!!!  newsm51  newsm51 newsm51

# 130
  • Бургас
Рейана, знам, мила Confused Затова казвам, че вече е време да започнат да се подреждат Hug
За черния дроб - не знам newsm78 На Илчо давах, защото му беше нисък хемоглобина и тогава педито каза така; сега на майките, с които излизам в парка също са им дали такъв съвет newsm78 Мисля, че пюрето беше за над 5 месеца, което не е гаранция, разбира се Rolling Eyes

# 131
хриси-писи (и аз обещавам да не ти викам така след като се запознаем) , ето ми телефона - 0898 499 919- мирка Wink Аз твоя го записах, ако има нещо ще си звънкаме, иначе сме там, пред пицарията, че до църквичката сега има багери и е праашно.  Hug

Кали голяма съм овца, признавам си, как те пропуснах- ИЗВИНЯВАЙ МНОГО! Не е било нарочно! Много съжелявам че съм бяло рунтаво блеещо същество  Rolling Eyes Ще ви чакаме да дойдете с Мишо   bouquet Hug

Габа налита да ме  хапе много с тоя беззъб венец направо като куче  Joy Май ни почват и нас зъбите, само си търка муцунката и се нерви  newsm78

# 132
  • Варна
Реших да се опитам да направя колаж. За целта направих нов албум в Априлки 2008. Качвайте снимки в КОЛАЖ АЛOKAZIA. По-удачно е снимките да са портретни, като тази която сложих. Надписвайте всички снимки с името на бебчето и вашето. Даже предлагам ако искате, да сложим и по една наша снимка /на майката/, която ще прикрепя до всяко бебе. Това оставям на ваш изоб Мисля че сега е най-удачното време да се спретне едно колажче, когато бебчетата навършват половин годинка, така й ще го кръстим.

ЕТО ЛИНК КЪМ АЛБУМА:
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=294862

АКО НАПИШЕТЕ И ДАТАТА НА РАЖДАНЕ, ЩЕ МЕ УЛЕСНИТЕ МАКСИМАЛНО, ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 10:58 от Alokazia

# 133
Стефинка, честито Hug

Мамчета,  от утре ще давам пюре на Хип с месо и разни зеленчуци, които не съм й давала - дали няма да е проблем? Като домат и грах!? #Crazy Ако не си изяде пюрето, може ли за следващия ден да го оставя или не? newsm78

Алокация, ей сегичка качвам! Peace

На всички ли вече са правени кръвни изследвания? На нас не са все още Thinking

# 134
Лурдес ако досега не си давала месо по-добре го дай в съчетание с нещо,което е яла,за да не се натрупнат много нови неща! Кръвни изследвания и урина се правят на 6 месеца Hug

Общи условия

Активация на акаунт