Априлските деца, пюренца хапват и през есента!

• 13 630
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Ха така Добрютро!  Hug Hug Hug
и пак от нас е похаването-
нали си знаете- и поздравче за романтично утро  Wink
и Още нещо за слънчев и усмихнат ден!  newsm65

Алоказия стахотна си!  Peace Hug И днес няма да имам временце  Embarassed- ама до понеделник обещавам да се впишем за колажа/е без мен де... / thumbsup
Сисееееее страхона си- направо гениална идея да бъде околко В.Т. срещата!    bouquetPeace Hug smile3501 smile3521 newsm68 newsm44 newsm10  love001  smile3501 ша има още подходящи идеи за благодарствени иконки, ама много ще се улея -ще гласувам и с трите ръце, ко може...  Crazy newsm65

Сори, ама нямам време да пиша повече, че пак ще бягам по задачи...
newsm25 Kissing Heart

# 196
Ей ХИКСИ...значи нарочно го правиш, саде ме дебнеш да'н фляза у форума и веднамагически ги туряш тез картинки  tooth tooth (и аз няма да пропусна да туря мойте фейвърит иконки, нищо че не подхождат) - за к'о го търсих туй кафе сабахлян  Crossing Arms
 Туй за срещата е фамозно нараво ша знайте, ама и аз викам да е в провинцията, щото...ееее да ма прощавате ама София да не е България? За Търново съм супер съгласна, много го харесвам тоя град (Грета  Two Hearts), а и има много места където може да се установим (дерето на река Янтра например-там може да опънем бивака, че да не огласим половин България) и нямаше нужда да избирате рожденната дата на Сумо за срещата-аз разбирам от намеци  smile3521!!! Тъй че аз съм следващата в списъка, само си представете-ама туй среща и с мъжете ли ще е? Тъкмо те да гледат диванетата па ний да си поживеем.....в алкохолен делириум  tooth tooth tooth Ша чакам с нетърпение. само трябва да сформираме инициативен комитет и да определим кой какви провизии ще носи: суджуци, луканки, кисело зеле, домашно винО и рАкия, сир'ни, туршийка..... tooth е, вече се олях.
 Самуил верно е прегракнал (имало Господ) - отваря си устата да вика и постепенно губи мощност и накрая само седи с отворена уста ама нищо не излАзя  tooth
 Aquariel, кажи лесния начин за придвижване на танка, че така се мъча като видя стълби...изпадам в потрес.
 Sisee, а Камомилата по колко я даваш? На мен педи ми е изписала 5 гранули вечер-ама 5 ми се видят много, да не би аз да не съм разбрала нещо?
 Буренче-ти ли питаше за кърмата? Моя син се буди почти през час нощем вече повече от месец (дано при вас не е така) и от начало и аз си мислех че може да ми е намаляла, ама вчера нали бяхме на консултация и както писах е наддал 1410гр за месец и половина  #Shocked, просто се е освинил тотално. Тъй че не се шашкай.

# 197
Юхуууууууууу
 ай здравейте поспаланки (ако има такива  ooooh!)
 Ама много хубави сте бе -много хубава среща сте си направили,пууууууууу чак ме е яд че нямаше как да се организирам,ама карай,другият път.
 За Грандиозните срещи-интернационални - общи рожденни дни ме броите и мен,то къде без мен братчеееееее,много добре ми звучат пък как си ги представям само-лилииии големо мазало ша стане,ама аз викам по сериозно да са ловим за организацията.
 Пу момичета мерси за отговорите на въпросчетата- олекна ми не съм сама,и други като мен има. Иначе съм ви подготвила още една доза лексиконче за попъване  Peace Laughing Mr. Green
Анилинда -дано да се оправи тоз голям мъж Кръсти,стискам силно палци да не е нещо чак толкова сериозно и да пишеш какво е казала докторицата.
 Айрийн аз никога не съм преставала да ползвам такива цапаници за Бодиту,ами че как то като ме оплюе манинкото хиляда пъти по добре на убууу да мириша отколкото на дет викам аз "ползвам парфиум "здраво оповръщано" (с дефект на говора на р,като французоика).Чак пъки тез неща да влияят на кърмата еее айс тига сега,като сме майки дай да приличаме на неандерталци с голям привкус на пот.
 Ей Х-и с тоз скакауец  newsm65  ма хвърли на коня.
 Емма аз да ти отговоря реди Мирка(няма да ми се сърдиш душа  Wink ) обръщаш количката със задните гуми към теб ,вдигаш предните и те така качваш и слизаш,всеки ден го извършвам ама много е лесно че преди само я ввдигах тая количка.
 Алоказия-евала за колажа   bouquet днес или утре ти обещавам снимка.
 Ей пък снощи ги гледах тези от месец октомври-ма голями сладури тия бебоци,пък тоз Калоян (Ивейн)  пу пу пу да го цункаш.
 Ама че дълго стана айде после ше пиша лексикона.

# 198
  • София
Лурдес, Емма, благодаря за отговорите   bouquet. Питах защото ние сме през почти час а голям сън нямаме от около месец въобще.

По въпросите:
- Зъбите не съм си преглеждала още, но май нямам проблеми.
- В къщи - огън и жупел, хич ни няма, не се понасяме направо.
- Чувствам се доста уморена, но като изключим това доста по-уверена; някакси хем съм си аз, но хем вече не съм същата.

# 199
  • Някъде на път....
Alokazia, ще се поправя относно снимката!  Hug
hiksita, невероятна си, както винаги!  Hug   bouquet

# 200
Добрютро!
Или добър ден да кажа!
За рожденния ден - Сисе, вие може да сте умували, но идеята произлезе от Софиянки, така,че моля, моля, не бързайте с организацията извън Сф. За да се спази демократичния принцип, предлагам да пуснеш анкета за предпочитанията на майките, къде да се осъществи срещата - и така да решим. Все пак имайте предвид, че ако е на неутрален терен трябва да се ангажират хотели (а във В Търново нощувките са доста скъпи). Може и ние да помислим за вариант като Узана напр, където ще можем да ангажираме целия комплекс, и да не се притесняваме, че водим стадо току проходили и проговорили особи.
Може да се добави и допълнителна анкета за сумата, която биха могли да отделят болшинството от нас за една нощувка (ще трябват обаче най-малко 2) и да се съобразим с това.
Така, че да обобщя какви са първоночалните дилеми за решаване:
1. Да се постигне съгласие за датата
2. Съгласие за място (Сф, друг голям град, извън град)
3. Сума, която всяко семейство е готово да отдели
4. Семейна или несемейна е срещата
5. За каква бройка хора долу-горе става въпрос (естествено тя ще се промени 100 пъти до април)
6. Да се назначи организационен комитет, който да в зависимост от горните резултати да изготви и предложи за одобрение концепция (няколко варианта )
 В зависимост от горните резултати ще можем да решим какво точно да търсим, дали ще ангажираме ресторант или ние ще носим баници и суджуци и пр
Айде толкова от мен засега - после пак!

ПП Реяна - опитах се да ти отговоря, но кутията ти беше пълна

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 10:23 от Lassi

# 201
  • Бургас
Добрутро Hug
Ама, Хикси, вече си мисля, че ме мразиш Mr. Green То бива бива закуски и закусчици, пък аз само се лигавя на едно кафе Whistling
Качих снимки, ама нали съм недоразбрала, качих такива в малък формат като за колаж; ако съм объркала, ще кача с нормален размер Embarassed
По въпросите:
- Много ме болят зъбите като ям студено или сладко Rolling Eyes Все още не съм ходила на зъболекар. Имам 2 мъдреца за операция, но докато се подготвях за нея, забременях, така че скоро трябва да отида да ги махна и да видим какво е положението с останалите зъби. След първата бременност се отървах без поражения, но не се заблуждавам, че ще си остана цял живот без пломби Crazy
- Отношенията с мъжа ми са в двете крайности - или изпитвам неконтролируемо желание да го цапардосам с нещо тежко Mr. Green, или изпитвам огромна любов. Той си е същият, само дето вече се замисля дали да заседне някъде с приятели или да ми звънне дали имам нужда от нещо. Казва, че като погледне Дима, разбира защо си заслужава да се живее. От двама ни той е по- уравновесеният и стоически понася моите изблици от време на време. Абе, ще стане човек от него. Започна да обръща внимание на къщата, само че все още доста го мързи да извършва физическа работа. Иначе за бизнеса си мисли 24/7 и това понякога ме влудява, особено като виждам, че аз му говоря, а той е до мен само физически Tired
- За мен - аз порастнах след първото раждане; сега по-скоро съм по-нервна. И по-огромна Cry Никога не съм харесвала толкова много домакинската работа, а сега като се утрои, направо я ненавиждам; Фактът, че 5 месеца не сме излезли вечер с приятели и без деца, ме депресира ужасно. Имам нужда да отидем с мъжо някъде само двамата за два дни, но знам, че просто няма как да се случи. Липсата на социален живот ме смачква. От една страна изпитвам огромно щастие и любов като погледна децата, но от друга вътре в себе си изпитвам някаква дълбока неудовлетвореност, която не мога да обясня и ме кара да изпитвам чувство на вина Embarassed
За грима - аз мноооого рядко излизам без грим, чувствам се гола някакси Rolling Eyes Отнема ми не повече от 5 минути Peace Но все по-често съм с нащърбен маникюр и все по-често прибягвам до бръсначката, защото нямам време за епилатора. Понякога с носталгия си спомням времето, когато имах време за всичко и не ми тежеше да стана в 5 за работа, за да си направя коремните преси, да пия кафе и да си оправя маникюра, преди да заведа Илчо на градина Embarassed
Лелеее, млъквам, пак се отнесох Embarassed

# 202
АААА, за срещата в Търново- ПОДКрЕПЯм С ШЕСТ рЪцЕ newsm81 bg moresmile Kissing Heart (щом шъ си мерим иконките)
Моите зъби пък откакто бременях два пъти, да се похваля, са подходящи за упражнения на студенти по стоматология. Туй на 30 зъба може да изучат всички зъбни болежки.
Ако Ема ми позволи да я цитирам (е, туй приживе да те цитират...)- мъжо си е мъжо- пълен неандерталец, ама аз такъв си го харесвам, де.
Пък аз самата- мии, мързел световен ме налегна откакто родих, олимпийско спокойствие и любов неизмерна към дяцата.
Хикси, мерси за кафенцето-веч`го пийнах.
И въобще друго щях да казвам, ама по-после. Поздрави на всички!

П.С. Споменах ли, че горещо одобрявам онова за срещата в Търново??? Ако не съм- да знаете, че съм за!
Да бе за гримовете щях да се изхождам- к`во да кажа, на таз непосредствена красота, грим не й трябва. даже ме е страх да се погледна в огледалото, щот горкото, се чупи. И по тоз повод да цитирам едно лябимо мое стихче-
Нищо нямаши ми вчера,
ставам рано сутрянта, в
глидалуту съ дзверя-
ахкам-бряаа чи красута!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 10:29 от teoileo

# 203
Вижте сега относно срещата - аз отдавна бях предложила да си направим национална среща в центъра на България, който е Узана, междувпрочем!!!
На добре срещата ни да се състои някъде в някой комплекс, ако ме разбирате - да не сме в града, а някъде настрани.
Ето тук са правени май вече форумски срещи и е удобно за тая цел:
http://www.fenerite.bg/history.html
Това село Кметовци се намира малко преди Боженци.
А може и да сме някъде на Узана:
http://www.uzana-tourism.com/bg/hotels.htm
Най - добре е според мен срещата да е семейна и без това сами няма как да дойдат повечето от нас, а пък и на мъжете няма да им е зле, а?!?    beer beer3 beer2

# 204
Момичета и аз подкрепям идеята рожденния ден да е във Велико Търново, еййй страхотен град е, много ог обичам!!!! Най-честно ще е да е на средата между ВАрна и София  Peace Ама без мъжете няма как да стане номера, ей сега споменах на ВАско и той каза че идеята е супер за Търново и е готов само да му свирна  Mr. Green Crazy Ми тъй де нека и те се запознаят, да пийнат по едно, да се видят пък може и акъл да обменят. Пък и с тях ще е по-весело и ще наглеждат малките и не неа последно място айде о тнас да мине и те заслужават да дойдат на рожденния ден и на купона  Hug

Ласи подкрепям мнеението ти за организацията и за дооизмислянето. Наистина е хубаво от сега да се почва подготовката- малко по малко. А пък те момичетата от Търново дето се радват, ще са най-натоварени да ходят да питат за хотели и и детски парти клубове
или ресторантчета. Ама ще го измислим бе. Сис що не пуснеш една анкета вярно за другата темичка  Hug

Анилинда дано се оправи сладък Кръсти, пиши след прегледа при вашашта педи какво е казала  Praynig Heart Eyes
Ели Дидиморчето ти е отговорило- е колко съм била зле до сега да се мъча  ooooh!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 11:22 от Aquariel

# 205
Здравейте,здравейтеее....
Нямах търпение да вляза,да ви изчета... ( ooooh! Joy smile3517    Hug ) и да кажа че съм мнооого доволна от софийската ни срещичка и съм мноооого щастлива, че се запознах с вас-готини мами и слаааадки бебчовци  Hug Мирка,благодарско за комплимента за Макси-бащичко си е той  Joy и пульо  #Shocked (сега адашката ще ме нахока,ама.... Whistling) А твойта буба-Габка...еййй мноого е сладка (и си ме хареса ppp)
Сега отивам да търся албумчето за колажа,че искам и ние да сме включени в него   jumpuu

# 206
  • Варна
Привет, мамчета!!! Peace

И аз съм ЗА интернационалната среща, но при три условия /не че някой е длъжен да се съобразява/:
- да е с мъжете, защото аз сама няма как да дойда;
- да е в средата на България, не че ми пречи и до София да стигнем, сестра му там живее, ама за два дни, не си заслужава пътя;
- да е в почивните дни, примерно за събота и неделя, щото моя мъж да излезе през седмицата е пълен абсруд  #Cussing out;
Преди малко му споменах за тази идея, и той каза че няма проблем, стига да е в почивните дни, отиваме  Peace Peace Peace

Относно колажа - има една снимка ненадписана. Един гол бебок с червени очи, на кой е!?!
[/color]

# 207
Ауу Стеф супер са и двете места! Много красиви!  Hug

# 208
  • Стара Загора
Здравейте мамчета!

Тия дни от хойкане нещо не мога да насмогна на форума и отдавна не съм писала(не че съм от най-редовните), но сега имаме проблем...
Аз и малката сме малко хремави от сряда насам, при нея имаше и температура и накашляне(еднократно), педито рече че е от зъби и сега капем капки за нос. Обаче от сряда насам тя ми отказа да яде каквото и да е освен мляко и сега сме само на кърма вече 3ти ден. Искам обаче да започна пак да й давам пюрета и въпроса ми е как да процедирам, дали ще има проблем заради това че не е яла или мога да си и давам всичко които досега сме въвели.
Мерси предварително!

ПС Ася  bouquet, много съм щастлива за вас! Най-леката бременност и раждане и най-красивото и послушно бебче на финала, а и как иначе, щом ще е априлче Hug

# 209
Здравейте априлски мамчета! За пръв път пиша във форума, но го чета с голям ентусиазъм още докато бях бременна. Моето бебче се казва Калоян и е роден на 6-ти април, тежеше 3,250кг. и беше висок 51,5см. Сега за радост на кръста ми е значително по-тежък Rolling Eyes
Колкото до темата- ние ядем пюрета от месец и нещо, заместили сме две хранения, но сега сме се изринали сериозно и маминия пъпчо е на гол картоф, понякога с морковче за разкош. Чудя се дали да не махна и млечната каша и да се върна на елда и оризец.
Поздравявам всички и благодаря за съветите споделени във форума, безкрайно полезни за "изгубени в превода" мами като мен!
Само ще се върна една тема назад и ще споделя с вас по повод диетите, че сериозно се притесних за фигурата си, когата мадамата от близката сладкарница не просто ме помнеше, а ме поздраи почти по име Shocked
Колкото до идеята за срещата- с някои от форумките се запознах и бих се радвала да го направя и с други- да живее принципа на Мечо Пух- "Колкото повече, толкова повече!

Общи условия

Активация на акаунт