Априлските деца, пюренца хапват и през есента!

• 13 621
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро в неделната сутрин ,браво на тези който все още спинкат,Сумоооооооо ше се научиш ти  Hug
 Набързо да ви са похваля, че се ОЗЪБИХМЕ И НИЕ.Вчера ни е избило едното зъбче,рипнах до тавана като видях,е силно казано видях ама усетих . Crazy Heart Eyes Crazy
 За стихчета аз и декламирам следното:
 Бабо Мравке де така-
 тръгнала съм Щурчо за храна
 а ти де със таз гадулка
 днес калинката е булка и съм  канен на свирня
 А когато сняг запръска ,що ще чиниш ти зимъска
 Срам не срам от твойто житце сбрано ще поискам.
 Аз пък няма да ти дам ги ди дърти мързеланоооооооо.
 айде до после

# 256
Awake  Hug
Emma - и без "простотии", много ти се радваме...тази нощ Елица се събуди само в 3 (ама я кърмих последно в 22,30) - дадох й много чай - о коло 80 мл - и заспа непробудно чак до 6...кърмих в 6 и стана в 8,30 и досега си играе (малко взе да мучи)...явно ще стане човек от нея...Емма - я не мрънкай, виж, мъжът ти САМ си прави закуска!
Целувки...Диди - сега ще уча наизуст за Баба Мравка Hug

# 257
Хелън бе, ти какъв чай й даваш на твойта щерка? И кога го правиш-предварително или като се събуди през нощта? А как го поддържаш топъл или на стайна температура.....уф че питам  Embarassed
 А относно закуската на моя мъж-ми сам, ами.....да не съм му майка, то остава да стана в 6-7 зарад неговата закуска, и без това само в събота и неделя мога да се надявам той да гледа Самуил за час преди да тръгне на работа сутринта за да мога да поспя (днес е изключение  Crazy) и остава да стана да му правя закуска....
 А сега туй лудото диване му давах вит Д-то и му оставих лъжицата да си играе и той си я навира чак в гърлото, гади му се , ама не му стига акъла да я извади  Mr. Green

# 258
Добро утро!!!!!!!!

Мамчета, аз вчера най-накрая купих на Боби чорапогащник, че да съм по правилата за следващата среща  Mr. Green

А за мястото на събитието през Април, наистина нямам претенции, нека всички да са доволни пък аз ще дойда , където кажете  Hug

Хелън, страхотни стихчета си измислили на Еличка - голяма е сласуранка ей  Laughing И какви бузки е отпрала - това ще да е от целувчиците  Wink

Акварелче, страхотно снимчици си направила  Hug

Реянче, а бих ти предложила да си в нашата кола, обаче незнам дали можем да се съберем  newsm78 Защото ако сложим на задната седалка столчето на Боби и на Миленка, май няма да остане място за още един човек  newsm78 Но не се тревожи, да сме живи и здрави пък ще го измислим  Hug Пиши как е сладурката днес Hug

# 259
Привет и от нас!
Много сте ранобудни - аз пък успях да се наспя тази нощ, защото предната бесния лисунгер отвори очи в 3 и вилня из кошарата до първи петли. После цял ден беше крив, но пак не спа и аз издивях. Ще кажете - е какво пък -  една нощ! Да ама аз съм разглезена от детето и от както се е родила, не сме имали безсънни нощи. Тя си спи  без да се буди и реве и сега като почна да се буди по рано  - не ми харесвааааа. Трябва ми сън, за да си поддържам красотата.
Awake Hug
Хелън, исках да се изкажа по засегнати от теб теми, ама докато стигна до края ти толкова писаници изписа, че забравих какво точно искам да кажа.... newsm78.
АААААА сетих се! След като говорихме с теб за образователните играчки се амбцирАх да поставя на нАучна основа занияманията на чавето. Поразтърсих се за разни книги, в които се описва как да развиваме определени умения съответно на възрастта. Открих една книга от 2 части - "Моето дете от 1 ден до 3 години" Там има указания как точно да учим децата да правят разни работи. Сега търся творенията на някакъв гуру на детската психология - Донахю (уточнявам, че не става въпрос за Додсън) - ама пусто те май само апокрифно се разпространяват. Ако някой знае нещо за него  - да свирка!
Мили мои, (Бандата на Шаро от ЮП) ние днес се връщаме в СФ и от утре сме на линия. Какво ще кажете за малко джиджи - биджи из парка?
Чао и до после!

# 260
Ейййй, мамчета, много съм изпуснала като не съм се вклювала до сега в разговорите. За памперсите: ползвам само Либеро- не че нещо, просто съм доволна. Лятото и Памперс, защото са по-тънки. За нощното кърмене- и Калоян в един момент започна да суче през час и чесно казано аз като майка темерутка го оставих да си по реве и с малко вода и залъгалка заспа и така от тогава не съм давала. Продълйава да се буди но за малко и вече не търси. За даването на чай, сок, АМ и други неща са ми казвали че децата привиквали и после няма спиране. Поне при моя близка така се получи. За стихчетата- аз съм учителка, ще се поровя за повече, а за сега:

Ходи, ходи баба меца, крушки да събира
за своитре мечета, сладки ги подбира
а след нея тичат малките мечета,
тичат, тичат, с малките крачета.
Това може и да се пее като песничка.

Баба меца от медеца,
лапа с лапа и се цапа.
Нас добро ни е детето,
има кърпа на вратлето.

Песничката за котарака:
Имало е нявга един котарак(3)
И той бил, и той бил, само с един крак.

Минали години, котарака тоз(3)
Останал, останал даже и без нос

Приказката тая що жи разказах(3)
с много мерак и само за вас ще я повторя пак!
 И така отначало!

За сега толкова да не ви отегчавам.
И да попитам нещо- някое от вашите бебочета да го е хапал паяк, че моя бебо се е изринал адски и продължава. Снощи му намазахме и ръцете и му сложихме чорапки вместо ръкавички и беше супер смешен, снимахме, го но не знам още как се слагат снимки!

# 261
Ето ни и нас.Извинявам се за двудневното мълчание.
Ама то след тая среща, то бири (Мирка  Hug), то усмивки, то готини мами, слънце, прекрасни емоции и в резултат - заспах с Марти в 9.30 Simple Smile Да не си помислите сега, че се оплаквам, напротив.
Голямо благодаря за прекрасната среща и се надявам скоро пак (с или без чорапогащници;). А с Янчето и в квартала  bouquet
Ааа и страхотни снимки и видео!!!

Вчера пък с таткото ходихме на Панчарево на разходка и всичко точно, освен, че имаше един дядо ексхибиционист, който реши да ми/ни се показва точно докато кърмя...Как все на мен такива случки с това кърмене, то деца, то дядовци, ужасТ...Мъжът ми така се ядоса и искаше да го бие чак, ама той дядото нищо чак толкова не правеше - само се разхождаше чистак гол и гледаше (все пак на прилично далечно разстояние)...А бе добре че не бях сама. После навръщане бяхме паркирали на един по-отдалечен паркинг и малко зад колата бабка и дядо правят секс  Shocked Заклевам се...Лелката беше една изрусена, дъртичка, а бе бабка си беше...И аз нямам нищо против, да си се обичат хората, ама малко по-скришно де, или те май и те от породата на другия дядо дето си показваше ... Та големи емоции вчера:)

За мега рождения ден с татито сме "за", нямам претенции за място, само да е извън Сф, че да си проветрим малко главите.

ЛУДРЕС -Cangaroo Caрrera ми е количката. Доволна съм, много е маневрена и става за слизане по стълби.

Еленче
- зариби ме с това чайче. Май и аз ще пробвам. Искам и с Камомолата да пробвам, но само да питам, понеже са различни как се казва концентрации, Емма колко CH даваш, 5, 10 или 15 (дали ме разбра  Thinking)? Също така няма проблем да се дава всеки ден, това си е чисто и просто лайка. Лудрес, според мен го има и при теб. Аз съм си купувала хомеопатични лекарства изписвани в БГ във Франция.

Целувки и усмивки!

# 262
Добър ден и от нас   bouquet

Ауейк за кашите на Хумана още в магазина питах: "Имат ли мерителна лъжичка", " Даааа" Naughty Е да ама не! И аз така чудих се чудих се и ми просветна че на АМ лъжичката е 4,435 гр, а кашата трябва да е с 45 гр и така слагам 10 лъжички с нея  Peace

Браво на Сумииии... АБе майка му само недоволства, то детето спинка, слушка и с тези сини очии....еххх Габа му праща много целувки и каза че сигурно спинка толкова защото я сънува  hahaha Mr. Green Laughing  Heart Eyes

Диди честито ви зъбчеее!Дано бързо и изратсват , тя май нямаше никакви "симптоми" и да я снимаш Калинка да и се порадваме на зъбчето  Hug

Хриси страшни изживявания сте имали с мъжа си вчера  Joy Ми то любоФта и на стари години не чака и не пита  Crazy Joy 

Да ви похваля Хъджиса , след като и бяха на дупето от 22:30 до сутринта в 11:30 (повече от 12 часа) като ги свалих се учудих че няма червени резки, няма отбелязване на кожата и най-вече на коремчето. Там Памперса се подгъваше от шкембенцето и се впиваше в него и сатавше адски червено защото се търкаше като мърда тя, а Хъджиса са по-дълбочки и коремчето и е незасегнато! Мн съм доволна!  Peace

# 263
  • София
Здравейте мами,идеята за национална среща е супер, само да ви напомня, че през април са Великденските празници и може би не е лошо да разберем кога се пада Великден и след това да се уточнява дата!
Lassi рецептата ти тиква и ябълка е страхотна и е голям хит, понеже ми се получиха повече манджи та черпих 2 съседски бебешори, май ще трябва да отделя някой лев за авторските права.
Хелън ние вече сме 6600, казвам ти го, за да си знаеш програмата за изпълнение.
За Южния съм ок.
Яна до април има много вода да изтече,все ще се нагласи организацията,пък мойе и нещо хубаво да изкочи,така,че не се тревожи за това с кого и как ще пътуваш!
Хубав ден и приятни разходки!   

# 264
Ааа, Диди – трябва да е “гиди с тебе мързелаН” – а не “мързеланоооо!” – иначе няма рима - пък и това го казва мравката за щуреца...
Според Иван мравката може да казва и ”аз пък няма да ти дам, да ти ......, мързел такъв!” – и се хили като...(Иван де). Или пък стихчетo за бузките – можело да се удължи до 5 бузки, като на 3-ти и 4-ти път се целува дупЕто на бебЕто – абе само простотии – няма да каже някое стихче на детето или да му изпее песничка, ами само на интересен се прави – а пък на мен не ми е интересен!!! Crossing Arms

Емма - ами редувам чай шипка с чай лайка - правя ги от билки, не на Хип - та купувам плод шипка (не филтър) и цвят лайка (не филтър) и вечер преди лягане слагам около 200-300 мл изворна Девин да заври с 1/2 лъжичка (или 1 чаена лъжичка - зависи дали е слушала Елица) захар - на газ завира за 1 минута - изключвам, слагам на око билки (абе 1-2 супени лъжици шипки или съвсем малко лайка) и запарвам - около 10 - 30 минути - шипките стават по-бавно - прецеждам през марличка (собено за лайката е нужна марля - продават ги по 10-30 стотинки марличката в аптеките - слагаш марличката над биберона и натискаш малко с пръст надолу, че да не се изсипе горещия чай като наливаш - от 300 мл вода като заври остават около 200 мл чай)) в биберона направо...не, през нощта не е топъл - ама хайде сега лигавщини - пак си го пие...може би зависи от детето - и като се буди и й давам - честно да ти кажа, нямам скрупули, че й "пълня" стомаха с чай, вместо с мляко или че слагам по 1/2 ч.л. захар на 200 мл вода ( в млякото и плодовете - захарта е много повече - моно- или дизахариди...хайде сега - мисля, че всяка крайност е ненужно зло - нали животът е сладък...)...все пак вече е на 6 месеца и си е човече - а иначе не се живее...

Ласи – "Mоето дете от 1 до 3 години", ама на кой автор newsm78 Сигурно такова заглавие има от френски, пакистански и китайски (и то МНОГО китайски) автори – уточни де, няма само Ема да е интелектуалка!!!

Awake – Ласи каза, че мерителните лъжички били по 5 г, аз слагам по 9, но пак става много гъста Хуманата каша и пак казвам – взех на око да разреждам.
Азваси – ама това стихче за котарака винаги ми е било едно такова зловещо...ама пък лесно се помни

Айде пак питанки от мен (нали няма да ме изгоните...обещавам, че 2 дни няма да пиша компенсаторно...)

1. Отдавна се каня да ви питам - вашите бебоци имат ли бенки??? Аз защото имам доста по тялото - и не, че са ми комплекс, ама не се харесвам много-много - та Еличка няма засега - по=късно ли им се появяват newsm78

2. Имам кърма от 20 Април-20 май 208 (както се сещате) - съхранявана в горна камера (отделна) на хладилник. Абе знам, че са минали не 3, ами 6 месеца (3 е за камера, а 6 за фризер)...но все пак - питам практично, а НЕ по принцип - някоя мама ползвала ли е кърма на 5-6 месеца, съхранявана в горна отделна камера на хладилник??? (ако да- да слагам в кашите - направо ми се свива сърчицето да я хвърлям - като знам, че е събирана в безумния постпартален целонощен млеконадой...боже, боже, кви мъки бяха - абе кво 2-ро, к во 3-то...многодетните майки - направо не само ви уважавам, ами и много ви се чудя, ша знайте...

П.С. абе като пиша с малки букви дали по-кратки ми излизат постовете newsm78

# 265
Привет момичета!

Ей Мирка да не са ти платили да ги фалиш тия Хъждис бееее smile3506 толкова си убедителна,че ще ме накараш и аз да си ги купя,че с тия дебели баджаци дето сме Whistling
hrisi-pisi егати дядката,а пък за ония разпалилите се насред паркинга думи нямам newsm09 те срама нямат ли тез хора бе!!!
didimora честито ви зъбчееееее newsm47
helenblondy мисля,че от мен можеш да черпиш доста идеи за забавление на чедото,нали по цял ден сме като залепени един за друг....сега сме на вълна "Дзяк" голям смях пада /аз вече го пусках,но това е спешъл за Хелън/ Дзяяяяяк!!! а ТУК се вижда на какво всъщност си играем Peace Пея му песнички...най-често за Зеленчуците,за Педя човек,лакът брада,Бански на лалета и тем подобни...стихчетата не са му интересни...задържам му вниманието като започна да пея колкото глас имам PeaceЗа сега не се мъча да го "образовам" с разни игри ,по скоро се мъча да го забавлявам,разсмивам за да не хленчи Peace
hrisi-pisi и аз давам Камомила CH 30 всичко ,което ни изписва педито е CH 30 Peace по 3 гранулки му давам, не всяка вечер Peace

Един въпрос: Някой дава ли Панадол при никнене на зъб?На листовката пише,че помагал при болки от никнене на зъби Thinking Как се казват гелчетата за мазане на венци?

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 12:57 от sisee

# 266
Хеленблонди-някъде четох че кърмата трябва да се пробва и ако няма лош вкус и ако наистина не мирише лошо няма проблеми да се ползва. PeaceТака че пробвай първо да размразиш(в хладилник-нали знаеш,не на стайна температура)и после я пробвай.Според мен няма да има  проблеми.Аз там колко кърма и коластра изхвърлих ooooh!И на мен ми става мноооогооо гадно,но нямаше начин,не можех да я пренеса със самолета Joy

# 267
а и още нещо забравих-ХЪГЪС МАМИ,ХЪГИС Peace Peace PeaceНе Хъджис,ще ме прощавате за поправката,но наистина се казват Хъгис.Само тук в Бг им викат Хъджис PeaceАма не знам защо.Сега да не кажете че пак съм лоша. Hug

# 268
Абе карай ся бе Айрин де ХъГис , де е ХъдЖис, дето едното там и другото, нали си се разбираме. К'во ти пука! Ние нали сме в БГ и си го побългаряваме!  Crossing Arms Както викаш ти ЛЕТС ГОУ АУТСАЙД анд РИЛАКС!  hahaha

# 269
здравейте милички!  bouquet
Миленка вече е добре-няма температура и се хапва-даже си изпи сока за целия ден наведнъж #Crazy може ли първото зъбче да е по-настрани,а не в средата,защото имаме бял връх и подуто newsm78
мире и мен яко ме запали с тези Хъджис,а и като видях ония ден в парка на Еличка колко сладки картинки имат Heart Eyes Обаче откъде ги копувате!? Няма ги в Била,нито в околните аптеки?
Благодаря на всички ви за предложенията за придвижвене до Голямото събитие през април Heart Eyes ще се оправим някак #Crazy
Еленке ние се гъделичкаме,даваме си здрасти и боц,пеем зайченцето бяло, Мила моя мамо,Бяла спретната къщурка, ,говорим си и ходи по мен! А и и пускам детски филмчета да гледа(което може би е вредно Embarassed)
Диди честито ви зъбче! Супер-сигурно чувството е невероятно! Нямам търпение и аз! Heart Eyes
Еленке,свърза ли се с гледачката?

Общи условия

Активация на акаунт