Априлските деца, пюренца хапват и през есента!

• 13 637
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Емма през деня го мия само с вода иначе като го къпем вечер и тогава със шампоанчето ама не директно на лицето а както ми е ръката с пяна един път минавам и изплаквам  Peace Ама то аз и не го мажа с почти никакви кремове през деня, само вечер като му мажа тялото и с малко от лосиона и лицето

# 46
  • София
Добро утро  Hug
Днес денят тук започва обещаващо добре. За метеорологични (*бах ти и сложната дума) условия говоря. Така че за срещата аз съм твърдо "ЗА".
НО Stop паркът, за който говори Хриси-Писи НЕ Е този на Aquariel. И двата са на Константин Величков, и на двата има бензиностании на Лукойл, и в двата има църкви. До тук бяха приликите.
Като се идва по Стамболийски от центъра, на Хриси парка е наляво (срещу Двореца на децата, на ръба на циганската махала), а на Мира - надясно. Разстоянията са почти еднакво кратки. Метрото е по-близо до Мира (Пете, това го казвам заради теб).
Предполагам, че след тия уточнения ще се съберем в парка на Мира. На мен и на двете места ми е еднакво близо. Така че...думайте  Peace
Хриси, ти къде живееш? Не питам, за да те картотекирам, както вчера предлагаше Ласи hahaha

Емма, и моя син няма зъби (няма и признаци) и не говори. Както е писала и Isane, само крещи ( много рядко при това) и се усмихва безмълвно. Както беше дал признаци, че ша пролазва, така сега ИЧ не се и пробва. Иначе се върти много. Като въртенето от корем по гръб (практикува го от скоро) го прави почти като кълбо напред, в смисъл отблъска се с краката напред и встрани.

За миенето на лицето...мислех да не отговарям  Embarassed Щото понякога с дни не го правя  Embarassed И става дума само с вода...ник'ви препарати  Peace

# 47
Аз чак сега се справих с един видеоклип на моя син и ви го пускам да си изкажете професионалното мнение, щото на няколко пъти споменавах, че крещи, ама вие не ми съчувствате в публичното пространство-затуй видеоматериал, да видите лесно ли ми е с туй кресливото нещо. Самуил крещи
 Предварително се извинявам за лошото качество, ама бях принудена да се крия под масата.

# 48
  • София
Аз пак ще ви досаждам  Embarassed

Понеже пишката на Ради след като се отвори се беше сраснала от едната страна и снощи се отвори цялата и леко се зачерви, но без кръв и такива работи, и той не даде никакви признаци че го боли. Аз за всеки случай го промих с Риванол. И така снощи докато спеше на два пъти проплака милото и аз си помислих дали не го боли като пишка и реших тази сутрин да я видя тая пишка и да я промия отново, ама тя много червена станала бе, все едно мястото е възпалено. Та въпроса ми е дайте идей с какво друго да го почистя освен Риванол, нещо дето да е противовъзпалително и в същото време да не стане някоя инфекция, ама не искам да е със спирт, защото много ще го боли (предполагам).......

# 49
Ай добро утро - и ний сме тука...  Wink Hug
Доли, душичке погрижила си се всичко да си имаме на масичката тази сутрин- благодарско!   bouquet
И в тон с новата тема да ви пусна Зеленчуци Който Не Яде- ама сега да няма сърдити от незахранилите мами  Stop
Снощи влизам в един магазин твърдо решена да си взема натурално нишесте за пюренцата, които забърквам и излизам от там с какво мислите- една торба с какви ли не щуротии.  Tired
Ей, казвам ви това жените сме направо немам думи- дай ни пари и стой та гледай, като луд с картечница. И в крайна сметка снощи беше "бойното кръщене" на Стефко в захранването- изпрасках му една млечна глутенова каша за лека нощ на Ганчев. Взех я на майтап, защото той нали ми свива номерца като го храня, а каква стана... Изплющя половината бурканче. Shocked #Crazy Crazy
Дороти къде се покри бе жена?!  Confused
Thinking newsm78

Гентамицин или друго антибиотично кремче му сложи Доли
  Peace

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:22 от hiksita

# 50
Добро утро!
Sisee Темата е просто СТРАХОТНА! Не съм писала много отдавна, но виждам, че си ме записала в първата страничка - едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!

Доли, благодаря за кафенцето и закуската! Много добре ми дойдоха  Grinning

# 51
  • София

Снощи влизам в един магазин твърдо решена да си взема натурално нишесте за пюренцата, които забърквам и излизам от там с какво мислите- една торба с какви ли не щуротии.  Tired
Ей, казвам ви това жените сме направо немам думи- дай ни пари и стой та гледай, като луд с картечница.

Хикси, а знаеш ли това правило :

Мъжете дават 2 лв за нещо, което струва 1 лв, но им трябва, а жените дават 1 лв за неща, които не им трябват, но иначе струват 2 лв.  hahaha

Ей за това все ходим с пълни торби Wink

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:37 от ВаняМ

# 52
  • Бургас
Добро утро Hug
Доли, тенкс за кафенцето и едно сокче от портокал ще мушна Heart Eyes С Илчо скоро имахме такъв проблем и ни предписаха почистване с риванол и мазане с флуцинар; не знам обаче дали флуцинарът е подходящ за толкова малки бебета newsm78 Може да пробваш с крем здраве. Дима се беше нацепила до кръв по гънките, нито бебетан ми помогна, нито правен мехлем от аптека; оправих я с крем здраве Peace
Хикси, мъжо беше взел един кисел Череша, ама не помня на коя фирма ooooh! Kisiel пишеше отвън на опаковката. Дима много го хареса, после взех от българските, които са за кърмачета и деца до 3 години, изобщо не го хареса Confused
За кашите, лично на мен най-много ми харесват тези на Нестле, превъзходни са на вкус. На Слънчо Дима харесва най-много Круша и ябълка /безглутенова/ и Зърнин М. От Милупските повръщаше Tired А вчера взех на Нестле мляко с ориз и ванилия - в картонена кутийка като малките натурални сокчета. Консистенцията му си е като на АМ, разкошно е на вкус. На един дъх дето се вика, Дима изпи 230гр. Laughing
Вчера ходих за цитонамазка, резултатът е добър, но имам раничка от раждането и сега ще трябва да я лекуваме Sad
Рейана, предполагам, че родителите ти са в шок и не знаят как да реагират. Дай им малко време да се окопитят. Предполагам, че като избягват темата си мислят, че те предпазват и ти спестяват болката. Нали знаеш - понякога сме склонни да се заблуждаваме, че когато подминаваме нещо все едно го няма, то наистина не съществува Rolling Eyes А пък, когато децата ни страдат, нещата се усложняват и се чувстваме още по-безпомощни. С времето и те ще намерят верния път. Ние сме тук, нали знаеш Hug Нацелувай Миленка Heart Eyes
Илчо пак е болен - от 5 часа сутринта повръща и има разстройство Tired Дано успея да предпазя Дима Praynig
Емма, щях да те пропусна, бе душата Crazy И ние сме от непълзящите и неговорещите; само крещи и ръмжи като мечка г-ца Маджарова Crazy Снощи час и половина си играхме на спалнята, обикаля я от край докрай ама с обръщане и приплъзване, не го вдига това дупе и туй то Crossing Arms Иначе като я оставя легнала, веднага започва да прави коремни преси за разлика от майка си, която още се ослушва Whistling

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 09:40 от Goldie

# 53
Добро утро  Hug
Днес денят тук започва обещаващо добре. За метеорологични (*бах ти и сложната дума) условия говоря. Така че за срещата аз съм твърдо "ЗА".
НО Stop паркът, за който говори Хриси-Писи НЕ Е този на Aquariel. И двата са на Константин Величков, и на двата има бензиностании на Лукойл, и в двата има църкви. До тук бяха приликите.
Като се идва по Стамболийски от центъра, на Хриси парка е наляво (срещу Двореца на децата, на ръба на циганската махала), а на Мира - надясно. Разстоянията са почти еднакво кратки. Метрото е по-близо до Мира (Пете, това го казвам заради теб).
Предполагам, че след тия уточнения ще се съберем в парка на Мира. На мен и на двете места ми е еднакво близо. Така че...думайте  Peace
Хриси, ти къде живееш? Не питам, за да те картотекирам, както вчера предлагаше Ласи hahaha

Ех, прекалено хубаво щеше да е, ако става въпрос за парка до нас...Толкова априлки на едно място, чак след постинга на Акварел ме хвана яд, че по-рано не съм свиркала. Мерси, Ванче за уточнението, мисля че те разбрах. Значи на Акварелчето парка е вдясно от Нипроруда, май точно срещу метрото, или бъркам  newsm78 . Иначе аз живея в началото на Лагера, там където се пресичат Борис и новия булевард, който свързва Красна Поляна с България (Гешов). Има огромен строеж сега до нас, заради небостъргача.  За срещата съм твърдо ЗА, само много се извинявам, но още вчера се разбрахме с Верчо днес да скиторим из магазините и центъра. Но утре, ако е хубаво времето съм 100% за и с вас  Hug 

# 54
Добро утро Simple Smile
Първо искам да ви почерпя за 6-тата месечинка на Дари! Гледам я и не вярвам колко е порастнала Simple Smile

Радвам се, че времето днес изглежда хубаво - ще си подарим дъълга разходка Simple Smile
Имам някои въпроси:
Може би сте го обсъждали вече, но не съм сигурна - става дума за вземането на урина, как става, трябва ли да е на гладно (както и вземането на кръв), трябва ли да е първата урина, кога слагате тези колектори и пр.?
Друго мое притеснение е, че Дари не пие вода - не мога да й пробутам, дори и със захар..вината сигурно е моя, защото в началото (докато бяхме почти изцяло на кърма) общо взето не давах, къде забравях, къде нарочно (така бях чела) и тъй..но не ми се струва нормално да не пие вода.
Ами относно пюретата - аз взимам готови, но сякаш ми е малко гузно, че не правя..успокойте ме, че има и други майки на купешки пюрета Simple Smile
Да ви се похваля - вчера моето диване се обърна от корем по гръб!
И да ви споделя - бях на зъболекар - имам 6 кариеса! Но не това искам да споделя , а факта, че го питах за зимафлуора - каза да давам (както и тук ме бяха посъветвали някои мамчета) - самия той има бебе и дава по 4к. на ден, каза, че до 12 година на детето се дава флуор!
Реяна, милата, много ти съчувствам, дано имаш силата да оставиш зад гърба си човек, който така те третира. Сигурна съм, че на бебето ще му е много пои-добре само с 1 обичащ родител, отколкото с двама - единия агресивен и груб, другия - стъпкан и нещастен...най-тъмно е преди зазоряване  Hug

# 55
  • Бургас
Ники, честита ви месечинка  bouquet  bouquet  bouquet
Аз напоследък карам само на готови пюрета Peace
Лурдес, Дима яде месни само на Гербер - пуешко с царевица и зеленчуци /морков, картоф и т.н./ В пюрето със сьомга имаше и домати мисля newsm78 Сега съм взела на Семпер пуйка с тиква, утре ще видим дали ще го яде.
Хриси, някъде до пицарията ли живееш Thinking 4 години живях в Лагера и толкова ме влече към тази махала, че колкото пъти идвам до София, винаги отсядам на хотел в този район Grinning

# 56
  • Варна
Аз чак сега се справих с един видеоклип на моя син и ви го пускам да си изкажете професионалното мнение, щото на няколко пъти споменавах, че крещи, ама вие не ми съчувствате в публичното пространство-затуй видеоматериал, да видите лесно ли ми е с туй кресливото нещо. Самуил крещи

Емма и Микаела така си вряка hahaha Напълно нормално е, откриват си гласа и неговите възможности- ама много сладък Самуил, ей Heart Eyes Ники-Честита месечинка на Дари  bouquet и на всички останали бебченца Отивам да мия едно наакано дупе, че до сега правих закуска за голямото диваненце... Mr. Green Heart Eyes

# 57
  • В събота
Лурдес, ми то безглутеновите култури са само ориза и елдата, всичко останало си има глутен, къде повече, къде по-малко. А иначе съм чувала за пюрета само от месо, мисля че на Хип бяха, но май не навсякъде ги има.

Абе все съм чувала първите срички на децата да са ма, ба, та, пък ние от 3-4 дена казваме постоянно: ке-ке, да-да и ла-ла, като последното го изговаря с изплезено езиче  Laughing Та ха кажете според поверието второто дете какво ще е  Mr. Green

# 58
  • In someone's dreams
Тиквичка, на това поверие недей да разчиташ много много. Моята дъщеря каза първо ба-ба, а виж какъв хубав брат си има  Laughing

Емма добре крещи твоя Самуил. Не сте сами, да знаеш, хич не се притеснявай  Crazy

Никито, честита месечинка!!! И ние сме от тези САМО на купешки пюрета  Hug

# 59
Sise , страхотна тема !  bouquet

Реяна, Голди  Hug

Акварелче
, много поздрави на Деси - bbub  и на София разбира се. Аз се познавам с нея от клиниката,където раждахме Simple Smile Кажи на Деси да влиза от време на време поне и да даде снимка на София да я видим колко красива е станала Simple Smile

Връщам се дочета, пак ще пиша !  bouquet
Продължавам Simple Smile

Емма - не мия лицето на Тея с миещ препарат, а само с вода.

Хикси, тук съм, миличка,ама повечето чета Simple Smile Мерси,че си се сетила за мен,много мило ми стана !

Милени, страхотна мацка си !!! Ще ги разбиеш на банкета !

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 11:23 от Doroty_d

Общи условия

Активация на акаунт