Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 883
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Сега му измерих температурата и е 36,9.Малко ми поолекна като видях тази цифра.
Steli_Meliимаме уговорка с лекар за днес след обед да отидем към 5 часа ако дотгава не спадне.Майка ми уреди нещата.В 16 часа трябва да му дам още 4мл.панадол.Така е поръчал дежурния лекар в отделението в което майка ми работи(детско отделение).

# 106
Цветелинка, скоро си мислех за теб. Много са ти сладки дъщеричките и са ти взели хубавите очи  Heart Eyes

Котката Марта, голямо благодаря за линковете с приказки и песнички. Ще видим Гаргалчо кой език ще проговори първо  Grinning

Връщам се от лекар, всичко е наред ! Тъй като имам конизацио ми взе и цитонамазка, иначе се правела след като се приключи с кърменето. А кога да отида на мамолог  newsm78

Валени, Си Кей, дано се оправите скоро  Hug

Асе, Ея ще качи новия колаж, може би вече от Варна  Wink

На всички весел уикенд !

# 107
Melfin вие нали бяхте на фризолак,от кога сте на ХИП.Как му се отразява смяната на млякото?Честно да ти кажа и аз мисля да го сменя този фризолак защото май нещо не може да ака като хората от него.Сега като сте на хип по добре ли се чувства детето.

# 108
Здравейте,
почти всеки ден шпионирам какво пишете,но в момента който реша да пиша,нешо се слючва newsm78
Да се запиша и аз към учащите се.Миналия месец записах Магистратура.Гугунчо беше с мен,защото нямаше кой да го гледа,а както винаги отидох последния ден и познайте-огромна опашка.Обаче аз естествено с предимство Peace.Ако бях без бебе,щях да го отнеса цял следобяд.Как ще успявам да уча-това вече е въпрос?!Бебе-кърмаче,ученик-второкласник,майка-работеща,баща-преработен!
Да ви се похваля-миналата неделя вече тотално ме беше стегнала шапката и отидохме в едно наше любимо ресторантче с двете деца да вечеряме и си прекарахме страхотно.Утре мисля отново да повторим мероприятието.Неделята ми е големия почивен ден и не ми се занимава с готварски печки.
Също и да се оплача от т.нар. ми мъж,защото и аз като повечето съм без брак.От две седмици имам миялна машина и още не е скачена #2gunfire
да не ставам досадна.....до скоро!

# 109
Добър ден мацки сладки!
И аз прекарвам един лежерен уикенд като повечето от вас. Баткото си гледка телевизия в стаята, а малкото птиченце спи в количката на терасата. Трябваше да яде в 3  #Crazy ама не става! Таткото и той отнесе плувката, а аз досега гледах страхотен филм - Свекървището - с Джей Ло и Джейн Фонда. Много е готин - препоръчвам го за разтоварване! Смях си се сама като идиотка!  Joy
 tedi_vt_86 нормалната температура при бебетата е между 35.2 и 36.7 измерена под мишницата, 35.7 и 37.3 измерена в устата и 36.2 и 37.7 измерена ректално, така че зависи къде си я мерила. И задължително намери педиатър за да назначи лечение! Не го лекувай сама или след консултации по телефона. А на личната педиатърка нахалствай - ти затова й плащаш за да те обслужва, особено що се касае за детето! А относно Фризолака смесвай му го с Фризовом 50:50 и ще проака. Аз така направих! А имай предвид че ако е само на АМ е нормално да ака по веднъж на ден, та дори и през ден.
ver4eto32 не се притеснявай, не си толкова зле. Моята миялна Кристиян й счупи капака като прохождаше и още я лепя, така че споко - що е време все е пред вас!
Мале, за осми път го редактирам - пуснах нови снимки на Дениско в албумчето. Ако все още има свободни моми, моля заповядайте на сгляда!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 17:07 от mamadona

# 110
Здравейте,след като прочетох поста на Цветелинка да ви питам до кога е този минимум 600гр на месец,нали с напредванито на месеците бебчовците започват да качват по малко,сигурно е до 3м ама знам ли?
Теди и аз мисля да сменям млякото,ние сега хапваме Фризовом,но ще е само този месец слез това ще се връщаме на обикновенно АМ,но и на мен от Фризолака ми ака малко,взела съм една кутия Селия Девелоп,да видим дали ще се чувства добре с него!

# 111
И аз давам фризолак смесено с фризовом.Вчера му купих фризовома и му го дадох вечерта в смес с фризолака и тази сутрин резултата беше налице.Само че акото е зелено.Аз като се замисля само отначало ми акаше жълто и сега е все зелено.А това мляко селия Девелоп какво е.На каква цена е кутията и колко грама е.

# 112
Здравейте и от мен мамчета!

Първо да честитя чудният празник на Натан на Помилвана. Да ви е живо и здраво детенцето и нека усмивката не слиза от лицето му.  Hug
Марулката е голяма скица-в къщи много и се радвахме пу пу пу......
Цветелинка, минимума наистина го водят 600 гр. на хартия, но аз мисля, че ако бебчето се чувства спокойно и ако е само за този месец не бих се притеснявала. Моето диване въпреки, че наддава по над кило на месец стана така, че след поредната криза към 3-я месец все не му достигаше дозата и пищеше като подивял. С нищо неможех да го успокоя и да му обясня, че ако продължи да цока след малко ще има още...Той си го искаше сега и веднага и така...Вече май започна да си предпочита шишето, а мен да не ме доизсуква щото ме е по-слабичка струята/от там и мастопатията ми/ Та май се отплеснах, но явно бързо свикват на лесното и не се предавай, ами пробвай още малко.
Теди, защо ми се върти в главата, че температура под 38 та и до 39 е хубаво да не се третира с нищо а да се остави организма да се пребори сам. Е не съм изпадала в подобна ситуация, че да съм убедена, че аз ще чакам, но нещо такова съм чела.

Мацки, аз дохранвам с Аптамил-немския. Чета че давате хипоал-ни млека, та питанката ми е трябва ли да има проблем за да се дават по-специфичните млека или просто превантивно? Аз съм си много доволна от Аптамила.
Колажа е стархотен...Може ли и аз да се включа в него и как? Нещо съм изтървала и този момент... Embarassed
За водичката аз давам преварена чешмяна и с нея правя и млякото, но май не е лошо май наистина да я сменям и с бебешката минерална. За шишенцата мия с веро, изплаквам обилно и стерилизирам след употреба.
Мелфин, я да ги стягаш наистина.  #Cussing out
Верчето, как се справяте бре хора с толкова ангажименти...аз с едно бебе немога да се оправя та в такъв филм ако вляза незнам...БРАВО !!! Hug

За пъпчиците ние също ползваме бадемовото масло на Excipial, както и Хидро лосиона пак на Excipial. Редувам ги сутрин хидро лосиона а вечер след баня бадемовото масло. За 3-4 дена изчезнаха и сега мажа само профилактично а и защото се появават от време на време по няколко. Страхотни продукти са. А като се замисля за тях ми изписа педито 1 антибиотик и паралесно с това мазило с кортикостероиди . Второто да не го мажа повече от 3 дена, че можело да се получи изгаряне на кожта  ooooh! Щях да падна като се прибрах в къщи и прочетох за какво дадох 20 лв. Е хвърлих ги.

Малееее що изписах...аз като невидяла. Хайде стига толкова...
Меги, все се каня да спомена колко е сладък Гаргалчо и все забравям...да ви е жив и здрав пу...пу... Ако имах мома бая ухажване щяхме да ви дръпнем...

Щях да забравя...Моля почрпете се виртуално за наше здраве. Днес дребчо става на 3 месеца.  newsm38  bigdance2 beer3

Целувки...  bouquet

# 113
Здравейте мамчета и бебчета  Hug

Най-накрая започвам да пиша, ама днес голяма суматоха  Tired Нали утре правим погача, та трябваше да се пазарува, а родата на мъжо ми от прованс вече пристигна и е едно суетене  ooooh! Сега ги изгоних от стаята под предлог, че ще приспивам бебо и сядам да понапиша  Mr. Green

Специални благодарности на Мартини мама, Брит и Стели Мели за съветите относно захранването. Ще ми каже педи нещо за сокчета и така ще я резна  Twisted Evil Вече съм подготвена  Peace

Камето, Стели Мели и Шийла, благодаря ви за съпричастността относно свеки. Добре, че днес си има гости и не ми се пречка много. А относно пренасянето в нашия си апартамент - по-рано от пролетта няма да стане  Cry Ще стисна зъби някак си до тогава.

Коте Марта, Марулка е очарователна  Hug Благодаря и за сайта с детски песнички   bouquet Относно Петицията, ще я подкрепя, защото има много неща, които ми харесват, но ми струват мисия невъзможна. Има и неща, които не ми харесват или по-скоро ми се струват неправилни, ама то не може всичко да е О.К.

Стели Мели, разгледах ти снимките   love001 Голям сладур е Кирил, и толкова пухкави бузки има - само за щипкане  newsm30 Имаш прекрасно синеоко семейство  Hug Видях на някои от снимките, че бебо спи по корем. Мен много ме е страх да оставям така Костенурчето, а възглавничка още не му слагам, а дали вече не е време  newsm78 Уф, голяма съм пъзла  Sick

Цветелинка, ако имаш картон на бебето, на последните страници има таблици с приблизителните грамажи, които трябва да наддава. Дано да са актуални  Peace

Теди, дано Жорко бързо се оправи. Надявам се, че не е нещо сериозно. Относно ХИП и Фризолак - два дни бяхме на ХИП и днес се връщаме на Фризолак. Много прехвален е този ХИП, ама хич не съм доволна. Ми той не може да се разтвори нормално, а и бебчо нещо май не го харесва. Две вечери плака и се гърчи, а до сега не се е случвало.

Имах още какво да пиша, ама ...  newsm78 като се сетя. Целувки на всички   love001

А, ето го и Костенурчето. Доволен е, че ще се вози на бу-то  Mr. Green

# 114
Цвети, ето двас линка за наддаването, интересни са:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/995/51/

http://www.mamaibebe.com/?id=177

Сега на бързо, че баткото ме чака за вечеря:

Феб, и аз знам, че Аптамила е най-хубав, но защо идея нямам, така съм чувала от много майки! Peace За колажа в общата ни регистрация в снимка.бг има албум за Колажа, там качи някоя снимка на момъка и Асето ще го добави!  Flutter

Мелфин - Миленка, стягайте погачата, стискай зъби до пролетта, но не допускай да ти се качват на главата, щом трябва ще удряш ключа на вратата! А нашето семейство е почти цялото синеоко, само таткото се цепи вече от колектива  Mr. Green та му предложих да си сложи едни сини лещи  Mr. Green

Теди, как е температурата?

Изчезвам...

# 115
Марулка много се наду, че получи толкова комплименти  Mr. Green Благодаря ви   bouquet Heart Eyes

Мелфин, страшен малък пич е Костенурчето. Колкото до Петицията - дадох линка информативно, в случай, че на някого му допадат идеите. Действително звучи утопично, но истината е, че тези неща, кото искаме, се прилагат масово в западна Европа и не представляват някаква екзотика. Мисля, че колкото повече ние като жени, майки и пациенти сме наясно какво искаме и какво отношение очакваме, толкова по-бързо ще се променят нещата. Петицията може и да не доведе до конкретни промени в скоро време, но с нея заявяваме правата си. Тя е нашият "глас". Иначе... знаете ли, аз се прибрах в България с огромно желание, а напоследък все по-често се замислям, че не съм готова да се жертвам за някакви благородни каузи, ако тука не може да се живее нормално...  newsm78

Теди
, в  Германия дават Панадол над 38,5 градуса Т, тук го дават над 38 градуса. Ето един линк за температурата: http://www.biberonbg.com/info/temperatura.htm Пиши как са нещата и не се паникьосвай.

Ох, щях много да пиша, ама ме боли главата трети ден подред и нещо не съм на кеф. Татето ни замина и двете с Марулката сме сами, аз се вкиснах от което, защото вече изпуших в тоя краен квартал, като не мога никъде да отида.

# 116
еххх ето ме и мен в готинката тема!
напоследък нямам никакво време за писане, едва днес седнах да изчета какво се е писало през времето когато ме нямаше.
при нас новините не са добри, ама има и добри де.
с бебче бяхме в болница 7 дни  Sad
след като се прибрахме от бг имаше два дни в което имаше малко подобрение от безлактозното мляко и на третият ден имаше такава силна криза от рев, че вечерта го заведохме в болницата и веднага го приеха. на следващата сутрин вече имахме диагноза - гер-а, тих рефлукс, който за 2 месеца е увредил лигавицата на хранопроводчето, направо го е изгорил, и бебчето за това се дереше така и не искаше да папка по много. Просто е имал ужасни киселини, които е преглъщал. Как мога да знам че е било това, аз под рефлукс си представях повръщането ... а то какво излезе. Както и да е, сега е на медикаменти още поне 1 месец. Едно лекарство което му даваме сутрин и вечер, тантра се казва, идеята му е да намали киселинността на излизащите киселини и да ги спре и едно гелче, което помага пък да не болят тези киселини върху хранопроводчето ..от него пък даваме преди и след хранене и когато усетим че кашля и преглъща и го боли ужасно. Даваме му съответно и анти-рефлукс млякото на аптамил, което пък съответно го няма навсякъде в Берн, а само в една аптека, и днес го поръчахме в нашата тук да ни го доставят. Малко е скъпично, в кутията има само 2 пликчета по 300 грама и е близо 40 франка .. но пък какво съм се замислила за това. Милото ми в тежките си кризи отказваше да яде, обаче кой да се сети  .. педитата му и този в бг казваше че е въпрос на темперамент ..и аз живеех с тази мисъл, че ще се успокои след няколко месеца ..но да си призная доста трудничко беше на моменти.
В болницата го наблюдаваха и как папка, доста малко една 90 мл пиехме, а сега сме вече на 150, като за неговите килограми вече трябва да папкаме 180 мл. Той гони 6те килограма, наддава по 30 гр. на ден ..
ухх мъничето ми, големи болки е изживяло тези 2 месеца казаха легарите тук. Много го свикнахме съответно и на ръчички, защото то нямаше друг начин, никъде не искаше да лежи, но казаха че сме нямали избор предвид ситуацията и сега нещата ще се поуправят.
Дори днес бяхме на разходка цели 4 навън, с количката, която мислех, че я мрази .. е имаше ревливи болезнени моменти след храна но бързо се успокоява сега ..
и какво друго, а да показаха ни една система с кърпи как да повдигаме главичката, гръбчето и крачетата стапеловидно така че да намалим рефлукса, а не с повдигнато матраче както мислех да правя аз.
Не много по-добре е няма спор, но просто си трябва време докато се оправи .. има по една голяма криза на деня ..дали ще е сутрин или следобяд .. там някъде ..
за съжаление голям режим нямаме, на 3-4 часа се храним, през нощта се буди един път тогава издържа по повечко, защото е тотално изморен от болките и спинка. съответно стана маняк на бибероната защото знае че от там си получава сладкото гелче против болките .. иначе четох някъде из постингите че се притеснява една мама, че бебчето си смуче пръстчетата и ръчичките, а някъде в някоя книга на доктор спок бях чела че е нормално ..и мъничето ми много го прави това сега. почва да опитва всичко се езиче преди да го налапа. иначе пък бебчето ми е жизненко, казаха че е здравичко, усмихва се много когато е спокойно и гуга ли гука ..на мама бонбончето.
а другото което ни казаха лекарите че добре че сме го хранели на по-къси интервали, че иначе положението му толкова е лошо, че е трябвало да пада в килограмите, а не да качва
тааааа такива неща покрай нас .. много е трудно за една майка, когато детенцето не и е добре. сега вече вярвам какво и е на майка ми .. и мога да си представя какво и е било след като паднах на скалите с параплана .. гррррр  Sick
мама идва в сряда отново, да ми помага докато детенце се оправи ии нещо хубаво де, кипихме му днес шезлонгче на чико да си седи там, много свикна и се кефеше като беше в болницата ..
та мами като ви казват че децата ви реват от темперамент, не вярвайте и се осланяйте много на шестото си чувство, защото то говори много.
целувам ви и незнам кога ще мога да пиша отново, но ще правя всичко възможно поне да ви чета.
 Hug

# 117
Здравейте. Нямам време да чета, щото цял ден бяхме навън. Днес с мъжа ми правим 1 година откакто се сгаджосахме.
Ето прясна снимка
Ходихме на разходка в парка Заимов и изкарахме чуден ден Simple Smile

Черпя всички кърмещи и некърмещи по една  beer2 ще къпем беба, ще я слагаме да спи иииииииииииии   superuu luvbed
Целувки за всички. Днес просто преливам от щастие

# 118
 tedi_vt_86 и нашето ако е зелено от момента на раждането и не мисля, че този цвят е показател за нещо- така че споко!
Хипоалергенното мляко аз го давам превантивно, а не защото имаме проблем (слава Богу).
ssieber милата ти и горкия Емчо - стискам ви палци всичко да е наред и бързо да оздравява малкия!
graciana муци честита ви годишнина. Пожелавам ви от все сърце да сте все така влюбени както изглеждате всеки път в който ви видя. Другата седмица го дават хубаво времето и ще ни липсвате с Ния в разходките,ама какво да се прави! Ей и умната Ния да не се сдобие с братче или сестриче  Wink

# 119
забравих да кажа за чая БЛЕВИТ. Има го!!!!! Отнов го внасят и го има в детския магазин на патриарха и цар Асен. Аз съм много доволна и ще купя пак. Блевит Л е при запек...!
Дони и Вие ще ми липсвате с Асето. така си свикнах с вас. Супер много се забалвявам Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 21:13 от graciana

Общи условия

Активация на акаунт