Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 866
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, всички!!!  Hug

Хайде първо да ви почерпя с по една белгийска гофретка по случай поредното си завръщане сред вас... Simple Smile

Писането през последния месец и нещо не ме влечеше, поради постоянното женско роднинско присъствие вкъщи Simple Smile
Както не исках никой да идва, така всички се изредиха за нула време. И уж трябваше да имам повече свободно време, а то май точно обратното се получи.
Както и да е, от вчера вече сме "сами вкъщи" и не мога да се нарадвам на спокойствието...  Mr. Green  Simple Smile  Малката Мина също.  Grinning

Както гледам, ние сме абсолютно в час с нещата - Мина се усмихва, опитва се да членоразделя, спи по 6-7 часа нон-стоп през нощта на лампа, (която се включва сама) и усилено си смуче юмручето. А да - и количката също е на път да й умалее в най-скоро време... 

Още не са я ваксинирали и  с баща й  се чудим усилено дали да слагаме тази, за пневмококите....

Иначе аз също не съм по-назад с материала - нямам още МЦ, а килцата са се заковали на + много и никаква тенденция няма за спадане... Поне корема ми се сви и сега остава само да намеря кинезитерапевт, който да ползва някаква специална машина, с която да ми масажира шева.

Това е в телеграфен стил. Ще се включвам постепенно по другите теми... 
Една от тези, които много ме вълнува е ЕБХ, но тепърва ще ровя да чета къде какво е написано по въпроса.

Поздрави на всички!!! И много гушки на всички прекрасни августинчета!!!!
  bouquet    Hug  Hug

Мика

# 256
Ани, мисля че трябва да получаваш  1566.00 лв, което е чистата заплата след данъци и осигуровки, изплащат по-малката сума от заплатата нето или тези 90%, в твоя случай първото. това е както аз го разбрах преди много време като проверявах, може и тук някой да го е писал

# 257
  • Лондон
Ох, забравих да честитя днешните месечинки! Heart Eyes
Ето една специална торта от нас за малките пакостници!

Стелиана, благодаря за информацията за Пентаксима!

дрън дрън, 5 кила са нищо! Аз съм нагоре с 25!

Буби, до Галена, Малина и т.н. се доближавам само в циците  Wink

Меги, и на мен шията ми е проблем - майка ми каза, че така се получавало защото не съм я била подсушавала добре... май е права.

И с конюктивита не мога да се преборя - сутрин дребуса е като циклопче! Феб, сигурно е от цицата. Laughing Лекарят в Англия каза да спирам антибиотика (Фуциталмик) и само са чистя с преварена вода за да не се замърси и инфектира - то само щяло да мине... Ще видим тукашните какво ще кажат. Ще ходим тези дни при кварталната педиатърка - чакам с нетърпение да видя дали ще ме кара да почвам с пюренцата  Laughing Майка ми специално ме предупреди да не се правя на много знаеща и чела, че се дразнели  Grinning

И аз нямам МЦ още, но ние сме само на кърма - не давам абсолютно нищо друго.
Лохии нямам много отдавна. Кекс ядох веднъж и ми се услади. Даже накрая изтърсих нещо от рода 'Е-е-ех, че то дори ми беше и хубаво бе!'  и мъжа ми не го прие много добре Laughing

Иха, вече се събрахме 4 за среща. Жалко само, че Мартинито си тръгна вече. Айде, другия четвъртък тогава - в 1 часа на входа на морската градина при слънчевия часовник (вуйчо ми, лека му пръст, го е правил този часовник и онези завитите столчета отстрани).

Е-е-е, Мика и Мина се появиха и те в нашия дол с дренки! Hug

# 258
Ани, Дрън дрън е права, а и ако си била последните 6 месеца преди да родиш в болнични, сумата намалява още малко!  Peace

Мика, много вкусна гофретка!  Flutter

Аз също нямам МЦ още.

Бебока зъби също няма.  Mr. Green

За килограмите и аз свалих 15 и си останах до там, поне още 10- 15 трябва да сваля, но с това кърмене няма да стане скоро... Tired

На лампичка също спим, в съвсем приглушена зелена светлина, като спра да го кърмя нощем ще я изключвам вече, че аз обичам да спя на тъмно!  Mr. Green Но сега като стана нищо не виждам, а да светвам и угасвам постоянно (разбирай през 2-3 часа Wink ) не върви. Така, че Капризче, не си сама!  Hug

Вчера пък аз вдигнах температура, че и кърмата ми намаля, сега още взимам парацетамол и витамин Ц, че ако ме събори грипа става лошо... Вечерта съвсем бях пресъхнала и давах шише АМ на дребничкия, дано не се е усетил  Crazy Сега пак си е изцяло на кърма... Дано не се случва пак така!  Praynig

# 259
Хайде, аз да си наваксам пропуснатото!  Mr. Green

За гушката - проблемът е не в миенето, а в подсушаването. Еya, майка ти има право... Ако не се подсушават добре, в гънките се завъждат гъбички с доста силен аромат  Simple Smile 
Аз намерих решение за подсушаване, като я взема след баня в ръце. В поза за кърмене, но така че главичката й да отива по-назад и да отвори гънчиците...
Ако има миризма, минавам с тампон, напоен в дезинфектанта, който ползвахме за пъпчето (Dakin).
Веднага има подобрение - червенината изчезва, гъбичките също... И мадмоазелчето мирише на хубаво  Grinning

Ох, така ви завиждам за груповите разходки и срещички... Аз нещо не мога да се ориентирам в местната логика. В най-слънчевото и топло време между 1 и 4 на детската площадка в парка няма никой (даже и пенсионери няма по пейките!)...
Аз си обикалям съвсем самичка. А като стане 4 и слънцето вземе да се скрива и стане студено, тогава идва тълпата...   #Crazy newsm78

PS Само да поясня, че под "топло време" тук се разбира 16-17 градуса...

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 14:04 от Mika

# 260
Мика, добре завърнала се!!! Много липсваше  Hug Heart Eyes  bouquet

За ЕБХ - ние вече започнахме тренировки, така че мога да споделям Simple Smile Освен това има отчетна тема на ЕБХ. Държа да отбележа, че не си тормозя детето да ака в легенче ей така, от прищевки. Просто моята дъщеря постави рекорд от 8 дни неакане, а откакто ползваме този метод, ака всеки ден охотно. Нощем като почне да се пънка, нищо не помага, освен да стана и да я надупя  Mr. Green само това възстановява мира в семейното ложе. Щото то наш'то си е точно семейно.

Ние също спим на лампа, не виждам друг начин просто. Не толкова да я контролирам, колкото на мене ми е по-лесно със ставанията нощем.

Ани, споко, бебето само ще се регулира кърмата. Изобщо не се притеснявай.
В Библиотеката на кърмаческия има много статии по всички въпроси и са добре подредени - лесно се намира, каквото ти трябва.

Мен вчера и нощес ме тресе и имах температура, защото нещо са ми се запушили каналите на едната гърда и сега ги мъчим, но вървят май към оправяне нещата.

Иначе ходихме с дребната вчера на консултация - наддала е 1 кг (сега е 4700 г) и е пораснала 4 см според сестрата в кабинета и 5 см според измерванията на баща й Wink Сложиха й Пентаксим и отнесохме плувката и двете по никое време. Аз й дадох хомеопатичното лекарство и да чукам на дърво, нямаше някакви странични реакции.

За срещата в четвъртък още не знам дали ще сколасаме - няма кой да ни разкарва, но ще се опитам да организирам нещо.

Брит, аз съм фенка на То/п/чица. И тя е яла смешно мляко  Joy У нас това се изразява не толкова в това, че бебето много се смее, колкото в това, че бебето е страшно смешно и служи за забавление на околните.

Марулката хич не мога да я оставя денем да спи някъде, все по мене виси и сега ходихме на разходка, колкото да се приспи и се прибрахме аз да поработя малко, а тя кърти в слинга. Така че отивам да не пилея ценно време  Heart Eyes Hug

# 261
Здравейте мамчета и бебчовци от нас с Мариетка!  bouquet
Искам да благодаря(макар и със закъснение)на Котето и Мама Дона за съветите за пъпчиците и сополите Hug
А също и да честитя на Граци за годишнината-бъдете все така влюбени и щастливи заедно с малкия бонбон Ния още дълги години!!! newsm51
Честито и на всички бебчета,които днес и миналите дни празнуваха месечинки!!!
Честит имен ден на Пухи! smile3525
За срещата:и ние бихме дошли с огромно удоволствие,ама...и ние няма как да се транспортираме до Южния парк Weary.Ако има някоя мама от Дружба или района с кола,бихме могли да дойдем заедно newsm78.Сещам се за Хавга и Интрига,ама незнам дали са "мобилни" newsm78! Но,и без нас ще бъде много весело-ще чакаме снимки!
 newsm10Мариетка-Гофретка засега е свободна,така че...заповядайте,господа!Само че иаз съм от неграмотните да кача тук снимка...
Майчета,искам да ви питам нещо: Дали е рано да минем на 5 кратно хранене?Питам,защото от 2 дни,откакто яде по 120 мл на хранене(смесено),Ети яде на 4 часа,като вечер последното хранене и е към 21:30ч и после яде чак към 05:30-6:00 сутринта.,т.е яде само 5 пъти в денонощието.Тясама си удължи паузата м/у храненията,ама се чудя,дали не е още рано newsm78 Вие какво ще кажете??? Благодаря ви предварително за отговорите newsm44
Започна да ака по-рядко(за време),ама като се изака с няколко залпа ииииии.....направо и стига до врата newsm62 Иначе много се напъва и от време на време успява да се изпръцка и тогава плаче много.А сега малкото ми ангелче спинка блажено и изобщо няма намерение да се буди за ядене-дали да я будя newsm78
И Ети от няколко дни си яде ръчичките.Явно е нормално и не е от глад,защото най-сладки са и когато се е нахранила.Ама не е ли прекалено рано за зъби??? #Crazy Аз си мисля,че просто си откриват ръчичките и започват да ги изучават.
Хайде чао,че взе да се събужда гладника.
  love001 на всички бебчета от нас!

# 262
Е, това беше. Преведох точно 6 реда, преди да пусне алармата  Rolling Eyes
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 263

Майчета,искам да ви питам нещо: Дали е рано да минем на 5 кратно хранене?Питам,защото от 2 дни,откакто яде по 120 мл на хранене(смесено),Ети яде на 4 часа,като вечер последното хранене и е към 21:30ч и после яде чак към 05:30-6:00 сутринта.,т.е яде само 5 пъти в денонощието.Тясама си удължи паузата м/у храненията,ама се чудя,дали не е още рано newsm78 Вие какво ще кажете??? Благодаря ви предварително за отговорите newsm44
ще кажем, че си късметлийка да имаш толкова поспаливо бебе  Heart Eyes щом сама си е направила този режим, не се притеснявай  Hug
това ЕБХ ме заинтригува още като бременна, ама малко не ми е ясно. в смисъл, че моят Венци го разбирам кога ще ака, дори му събувам панталоните/ гащеризона и като го оставя по памперс се изаква по-бързо. но като цяло отнема поне 10тина минутки да се изака и не виждам аз как ще го държа толкова време над легенче. ще остана без ръце направо  Rolling Eyes друг начин няма ли? а за пишкането- той пишка много и там изобщо не мога да го хвана.
да и е живо и здраво момченцето на Анито Цолова. мислех, че термина и е по-късно, ам аявно съм била в грешка.
моето зверче го клатих в количката един час след 20мнутно носене на ръце да спре да плаче и спи вече 20 минути, което за него е направо е ехеее  Party
ей това имам да прибирам аз и хич не знам как и кога ще стане  Sick

# 264
Да напиша още 5-6 неща  Stop

Мика,  wavey

Мика, Ея, от подсушаването на шийката ще да е, защото мъжът ми го къпе, аз го избърсвам, и се сърди като му казвам, че не си е свършил добре работата. Преди малко го минах с тампон с преварена вода, подсуших го и вече не мирише на рози  Mr. Green Ще питам педиатъра за почистване с друго, така или иначе сме на консултация в петък. От любопитство ще го подпитам и за захранването  Wink

В клиниката ми показаха как да вдигам крачетата на Тристан и да ги притискам към коремчето, за да си свърши големите работи при зор-заман. Позата е същата като над легенче, само че нашето е когато рицарят на Велла е без броня, в легнало положение и над чистата хавлийка  Mr. Green По тоя повод да кажа, че адмирирам търпението на Котката Марта  Peace

Стели-Мели, прическите са ми слабост, а на Киката ми е любима  Kissing Heart

Чета, че през деня много не слагате бебетата да си спят в креватчетата - в слинга, шезлонга... Аз пък се притеснявам да не му се увреди гръбначния стълб и ако заспи другаде след малко го премествам в креватчето  newsm78

Ками, и Тристан от една седмица яде по 120 мл 5 пъти в денонощието. Преди пак ядеше по 120 мл, но по 6-7 пъти. Опитах се вчера да му дам 150 мл, но след това повърна. Сигурно си му е достатъчно  Thinking

Каприс, освен да спретнем бързо второ и да прикрием хълмчето  Wink

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 15:23 от megan77

# 265

Чета, че през деня много не слагате бебетата да си спят в креватчетата - в слинга, шезлонга... Аз пък се притеснявам да не му се увреди гръбначния стълб и ако заспи другаде след малко го премествам в креватчето  newsm78
притеснявам се да не се задави и затова го държа около мен. нещо ме е хванала параноята от няколко седмици  Rolling Eyes той и без това не спи повече от 2 часа общо на ден, ако изобщо заспи  Rolling Eyes иначе в началото спеше само в креватчето си и на мен ми беше по спокойно, че можех да чистя, работя и т.н.

Цитат
Каприс, освен да спретнем бързо второ и да прикрием хълмчето  Wink
е, тогава вече ще дам фира  #Crazy
ние ще продължаваме да се пазим с презервативи. не искам хапчета или спирала.

# 266
Меги, благодаря от името на Киколино за прическата, хубавото и е, че не се разваля никога - дори и  при силен вятър, пролиеен дъжд  Joy На кратко казано така си роди не можем да му я променим  af
Колкото за спането, Кирил си спи винаги в кошарата, просто другаде не иска, лошото е, че и в количката навън вече трудно спи, освен ако много не му се спи. Вярно, че понякога нощем го взимам на спалнята при мен, но това е по-скоро, когато не иска да заспи, а да си играе и кряка и за да не събуди батко си и татко си.

Ками, тя у Меги е казала, но щом детето е спокойно и само си е изградило такъв режим, значи всичко е ок. newsm10

# 267
Минавам много набързо HugКак бе хора отслабнахте толкова. Аз не съм мръднала ни грам след раждането-8кг.Важното е че не качвам.Според педито бебо много наддава, а е само на кърма-5680 и ръст56см.Направихме му тетраксим ваксина.Направо ставам разногледа-тичам от каката до бебето и обратно.Редовно посещаваме парковете.Бебо ака в 3 през нощта с велики пъшкания и е способен да събуди и слон. Храни се и нощем-по 2-3 пъти.Смее се с глас човека.И това е в общи линии при нас.

# 268
Много ви завиждам за варненската среща.  Crossing Arms  И на Ея и Велла завиждам, че са толкова дълго във Варна. Ето, казах си.  Twisted Evil Ние бяхме там само за 3 седмици и баш най- калпавото време се падна. С дни не сме излизали от къщи.  Като се видите поне си направете снимки да ви гледаме.  Heart Eyes
Виждам, че Мика и Меги и те като мен се разхождат самотни. Ами освен да си направим ние трите една срещичка.  Laughing

Кърмачките, какъв МЦ искате? Радвайте се на липсата му. Аз предния път 6 месеца нямах след раждането. Дано и сега поне толкова да се забави.

При нас иначе нищо ново. Баткото яко го тресе бебешкия пубертет. По цял ден се тръшка и реве. Сякаш си нямам кой да ми плаче. Голяма картинка сме, като почнат по едно и също време да пищят. Ето ви да я видите рошлата:

# 269
... че адмирирам търпението на Котката Марта  Peace

Чета, че през деня много не слагате бебетата да си спят в креватчетата - в слинга, шезлонга... Аз пък се притеснявам да не му се увреди гръбначния стълб и ако заспи другаде след малко го премествам в креватчето  newsm78

И в двата случая нямам избор. Сега реших да се изхитря и да я приспя на нашето легло както през нощта. Първо осмука едната цица, после я преместих на другата страна и вЕрно заспа, ама и аз с нея. Ей сега се събудих и се преместих тука при работата, да видим тя кога ще разконспирира отсъствието ми. Нашето легло също не е много удачно, защото макар да е с приличен матрак, все пак нейният е по-хубав и твърд, но там мога да я сложа само, ако спи много дълбоко и безпаметно. Искам си люлката вече  Sad Брат ми е голяма флегма. Докато я прати, ще я ползваме за следващото  Rolling Eyes

И се присетих да се оплача от педиатърката, че ме ядоса вчера. Тя иначе не е зла жена  Grinning, ама влизаме в кабинета и тя от вратата: "Вие на какво бяхте - на смесено или на изкуствено хранене?", и аз  #Crazy ooooh! Все едно само ме чака да започне да ми недостига кърмата, за да ми лансира някое АМ, за което взема комисионна  Rolling Eyes Много се подразних.

Айде да бачкам, че не се знае кога ще ме повика дългът.

Мартини, много е сладка кукла Доти  Heart Eyes да не повярва човек, че е ревла  Wink Laughing
(И нашата го обърна на ревла, ама затапвам устата с цица или обикалям в равномерен свинки тръс квартала.)

Общи условия

Активация на акаунт