Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 989
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Привет и от нас!
Стелче ,честито ,миличка!

За водата   Моето дете не пие - е не иска и това е.Спрях да я мъча!караме си на кърма. breastfeedingПОне ще съм сигурна ,че си е задоволила сукателния рефлекс.

Ехе,Мамадона се завърна!Сега оставаТ Гитса и Бобито !Макар,че Бизу същи липсва много напоследък!Извинени са всички липсващи,имат уважителна причина.Да не са заплеси като мен ! ooooh!

# 76
Здравейте:)
Хавга, ето виж за активната гимнастика, има различни видове, най-типичните са без килимче, така че може да я поставяш и на леглото над детенцето. Тя служи за стимулиране... и е много ефективна, а и забавна за малчуганите.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/21_44
В Джъмбо наистина цените са поносими с около 20 лева разлика от тези, може да се намери между 40 и 80 лева:)
  bouquet

# 77
Буби шегувам се бе скъпа, не съм чувала подобно нещо, но си мисля аз цял ден ако вибрирам какво ще ми стане с бъбреците. Трябва да пробвам един ден да не изключвам  вибратора  Laughing ама до вечерта май ще съм умряла  Joy
Пробвай и ти първо върху себе си и след това клати детето!  hahaha

# 78
Добър ден !
Благодаря на всички за отговорите на въпроса ми относно цикъла и кърменето; питах ви, защото ми се ще да знам какво да очаквам при тази ситуация, която е нова за мен( с Али цикъла ми се възстанови 7 мес, след раждането, почти 3 мес след като я бях отбила!); на мен ми трябваше известно време м/у другото, за да се усетя, че става въпрос за цикъл(аз дотолкова бях свикнала с лохиите, които до скоро си имах, че първоначално реших, че пак става въпрос за тях); иначе и на мен, като на Светлето ми е по-оскъден от обичайното, и странно-безболезнен(боже колко се надявам вече да е такъв, че аз иначе се разболявах като съм неразположена)
Ани-питаш за противохепатитната ваксина: на Мариела отложиха поставянето й с 14 дни, тъй като все още караше жълтеница; в този смисъл-очевидно може да се сложи по-късно
И аз се замислих за тази активна гимнастика-гледах различни модели, докато бях бременна, но тогава умишлено не взех, не беше сред неотложните вещи, а и не бях сигурна, че си заслужава парите; но сега, четейки какво пишете и как я хвалите, а и като гледам как Мари бръщолеви с плам на играчките над леглото си, взех да се замислям newsm78Май ще отскоча утре до "Джъмбо", тъкмо да си взема и "Судокрем", щом го има там(в нито една аптека около нас не го открих; според мен дори не го бяха чували)
Относно музиката-и Мари е свикнала през деня да спи на фотъойла в хола под звуците на "Радио 1 рок"; рокаджийче ми е от малка Laughing

# 79
Мерси много за отговорите, но нещо се обърках ... Явно и шезлонга и килимчето вършат еднаква работа. Според вас кое е по-удачно? И аз нямам излишно място.

И понеже една мама се беше похвалила, че е доволна от количката си, да ви кажа, сега разбирам какво имаха предвид мамите, които държаха на високо проходима количка. С тия високи тротоари, дупки абе лунен пейзаж..... Та изобщо не съжалявам, че дадохме повече пари за количка. Ползвам Skate на Peg Perego. Дори в момента е в нея и правим обиколки из апартамента, толкова е маневрена.

# 80
Ето я и Mamadona в цялата си красота и прелест  Party

Феб, дано проблемите си отидат бързо като лятото  Hug

Аз съм утре на преглед. Беше насрочен за преди две седмици, но докторът го извикаха точно преди моя час за раждане и аз си увиснах. Още в клиниката с типичното френско спокойствие ме призова да отида след месец не да ме прегледа, а да ми изпише противозачатъчни. До сега не съм взимала, тук е масова практика, но много мразя да правя нещо всеки ден и под час  Crossing Arms Дано само не ми излезат косми и на ушите  Mr. Green

Котката Марта май я прогонихме с тия Китита и Титита  Wink

Мислех, че активната гимнастика е за по-големи бебета, но ще поправя грешката да не останем и ние по-наДзаТ !

Четох, че на бебета трябва да им се говори с кратки изречения. Моето любимо е "Колко си красив!". Мъжът ми обаче ме взе на подбив, каза, че като станел Гаргалчо голям и го питат "Как си?" ще отговаря "-Много съм красив"; "Каква ти е професията?" "-Красив съм!"  Laughing

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 12:15 от megan77

# 81
Здравейте и от мен!  bouquet
Ей,МамаДонадобре си ни дошла! newsm51 (Не че аз съм от най-редовните,но твоето присъствие и хумор определено липсваха във форума )
Феб,бъди силна и дано да се оправят нещата!
Успокоих се,че не съм закъсняла само аз с погачата.Аз умишлено не исках да я правя преди 40-тия ден,защото исках да и мине първо ваксината,преди да я събирам с много хора и то все жени,които ще искат да я мачкат и да я гняват CrazyИ по този повод си имахме разправии със свекито,понеже не можа да ми се наложи и да стане нейното...та и не ми беше кеф за такива работи.Искам да си я направя с удоволствие,а не да "претупвам" нещата,както някой каза.Освен това чух 3 различни мнения за преди,след или на 40-тия ден,така че се оказа,че няма чак толкова голямо значение.
Аз вчера преди консултацията пак ревах като магаре и не знаех вече какво да правя.Откакто започнах да давам добавка АМ на Мариета,нямаше хранене,без да повърне,ама стабилно.Дупето и така се изприщи и опъпчи и ревеше след всяко ядене, че направооооо....идваше ми да се гръмна.Но след консултацията се успокоих - педи каза,че нищо му няма на детето,че това с пъпките е нормално,когато се започне нов вид храна-променяло се РН-то на урината.Изписа ни крем БейбиДрийм,дано да я оправи.И детенцето ми изобщо не е гладувало,както в къщи се опитваха да ми вменят откакто са ни изписали,а напротив-започнала е да повръща,защото и идва в повече!!!Сигурно разбирате,какво облекчение почувствах и как се успокоих,че не е вярно,че си държа детето гладно и затова реве и ....колко бях доволна,че "домашните"(свеки и мъжа ми) не се оказаха прави Twisted EvilАма най-важното е,че аз си отдъхнах,оттам и бебка се успокои,че то горкото от моите нерви и притеснения все беше неспокойно!Да ми е жива и здрава малката бузанка!Да видите след това колко спокойно започна да си папка,да си играе и да будува без да плаче и вечерта си заспа в 23ч та чак до сутринта в 6:00.Пу-пу! После се събуди уж  в 10:30,яде полузаспала и сега продължава да хърка яко...Ако не се събуди както трябва-освирепяла и с рев за яденето в 13ч,дали да се притеснявам от това спане или  просто си наваксва пропуснатия сън newsm78 Какво ще кажете?
Притесняваме обаче нослето-хъркането,дето било нормално-сутринта едвам дишаше,чак и беше трудно да суче???Това дали не излиза вече от границите на "нормалното"?Как да ги изкарам тия сополи,че с клечки и памуци не става?
А,чакайте да ви кажа-в последния брой на сп."9месеца" го има на снимки нашето Коте!
Хайде аз отивам нещо да хапна,че след малко се надявам Ети да се събуди да папка и после да излезнем,че е грехота да изпускаме хубавото време...а и нещо май се поулях Embarassed

ПП:Хавга,аз започнах да дохранвам с Milumil HA1-препоръчаха ми го мои приятелки,които с това хранят бебоците,които са ни връстничета.Педи каза,че е хубаво,но е малко по-тежка храна,та затова и идвало в повече и повръща.Попитай все пак вашето педи Wink

# 82
Ей, аз се бях наканила да пиша, ама Зеленчукът се разцърка, затова само да питам: Кое Коте го има на снимки в 9 месеца?
Бягам сега, дано довечера да имам минутка. Ние сме добре, ама скитаме усилено, за да събираме слънце  Heart Eyes

# 83
Здравейте мамчета, котанки и котаранчета  Hug
До сега бяхме на разходка - купих покривка и кърпа за погачата в неделя, а и за мен една туника  Wink
За сега се очертаваме да бъдем около 30 кокошки  ooooh! Направо не ми се мисли. А кой ще гледа бебчо в другата стая ...  newsm78 Мъжо си е запланувал кръчма с мъжката част на родата му от провинцията и или аз няма да присъствам на събитието  ooooh! или мама ще трябва да я заточа  ooooh! Свеки естествено ще иска да бъде в центъра на вниманието, къде другаде ще намери такава аудитория, та ще намери начин да се измъкне от бебепазенето.  #2gunfire

Мелфин, миличка, дръж на разтояние свекито, а такива, които заплашват със самоубийство не го правят Wink Детенцето си е твое и никой не трябва да ти се меси!!! Аз съм ги елиминирала още първия път свекърви, майки и даващи акъли  Naughty За сега, с Кирил пък да не говорим, даже не смеят и да си отворят устите, че хич няма и да си видят внука, спокоен човек съм, много търпя, но за децата си и до крайности стигам!  #2gunfire
Стели, миличка, та ние живеем заедно и направо не мога да си опазя детето от нея, че и мъжът ми започва да ме напада, защо не съм го давала на майка му да му се радва, че и сестра му и тя се меси ... абе кошмар направо  #Cussing out Седем човека сме в къщи и аз се чуствувам толкова излишна и не на място, че направо нямам думи  ooooh! Едва ли мога да  се чуствувам нормално, при положение че  се налага да се заключвам, за да се преоблека или кърмя или каквото и да било. Та тук никой не е чувал, че се чука на врата преди да се нахлуе по всяко време на денонощието, а после свеки се оплаква на мъжът ми, че по цял ден съм стояла заключена и не съм я пускала да си седи при внука  #2gunfire  #2gunfire Ама детето ми да не е циркова маймуна  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out Малеееееееееееееее
 smile3514

Момичета, сега да питам, че съм се сетила. Какво значение има кога ще захраним детето? Ние сме почти само на АМ (1-2 пъти на ден кърмя) и незнам кога да започна със сокчета и т.н.  newsm78 Нещо вредно ли е, ако започнеме по-рано да ги даваме? Много ми е важно да разбера, защото свеки се опитва вече да ми пробутва разни изцедени ябълки и моркови. Даже преди 20 дни й бяхме оставили бебо за един ден, защото бяхме на сватба, и като се върнахме целия беше изприщен  Sick Тя естествено отрича, ама май му е давала мед  #2gunfire То от нищо такива аварии не стават. Защо при мен не се случва  #Cussing out

Феб, Мамадона 
welcome  Вече по-често да ни навестявате  Wink Мамадона, стискам палци за прегледа при доктора

Светла Мама и Си Кей, дано всичко да мине леко при вас  Praynig Много са неприятни тези работи  ooooh!

Хавга,   newsm44 най-накрая. Благодаря за целувките. И вие с Али имате от нас с Костенурчето   love001 Не знам какво да кажа за баба ти, освен скорошно оздравяване, за да се радва на правнучка си  Hug
Хавга, ние сме почти само на АМ, от вчера на ХИП. Съни нещо не го харесва много, но като види, че няма друго и си го изяжда  Mr. Green Педи каза, че било най-доброто на пазара  newsm78 За активната гимнастика, ние сме с такава http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=496_502&products_id=29054 , ама шезлонг си нямаме - няма къде да го сложа  smile3518 

Попи, благодаря за музиката  Hug Като се събуди дребния ще му я пусна

Много се отплеснах днес, ама много  ooooh! Дано не ви досадя много. Лек и успешен ден на всички  Hug

# 84
Горещо препоръчвам и аз активната гимнастика. Ние имаме и от двата вида - трапец и килимче с висящи над него играчки. И двете са голям хит и при двете ми деца. Аз сменям играчките - плюшени, шумящи, музикални и пада голямо забавление. Помня, че за баткото си я носихме навсякъде с нас, даже и до България си я взехме.  Laughing А в момента Доти е хванала едната играчка и я дърпа и и говори нещо.  Heart Eyes Шезлонгът е хубаво нещо също. На мен ми свърши добра работа при захранването. Нашият е без играчки и вибрация, но слагам активната гимнастика над него. Сега Доротея заспива много често в него, като я люлея вместо да я дондуркам на ръце. 

melfin, трява да прочетеш из форума доста за късното захранване, защото явно ще имаш голяма съпротива в къщи.  Close Според схемата, която се практикува в цял свят, няма нужда да се започва със сокчета. Няма значение дали сте на АМ или кърма. Захранва се със зеленчуково пюре, но най- рано след навършен 4ти месец.
Мед е недопустимо да се дава на толкова малко бебе. Пази си го много бебето, явно свеки ще си прави експерименти и в бъдеще. Rolling Eyes

# 85
Здравейте,
Нашият батко Натан днес става на 5 години.
Минавам да ви почерпя.

Отивам да участвам в събитието...
До скоро.

# 86
Помилвана, честит ви рожденник  smile3525 Жив и здрав да ви е и много радост да ви носи  newsm59   bigdance2 Аз бих съгрешила с едно парченце от опакованата торта, моля  smile3520

# 87
Мелфин, за сокчетата специално http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0
Най-добре е да прочетеш литература по въпроса за захранването на бебето. В библиотеката на кърмаческия има много полезни статии, сигурно и в библиотеката на АМ. Идеята най-общо е, че ако захранваш по-рано рискът от алергии е повишен. Стомахът на бебчето не е достатъчно развит и в късен период това може да доведе до язви и гастрити и т.н. Дори и да е наАМ захранването не се преоръчва преди четвъртия месец. Общо взето обяснява се , че правилният момент е да почне бебето да се храни, когато има зъбки Simple Smile) Но всяка майка трябва да наблюдава детето си и сама да преценява от какво има нужда. Ето още нещо тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8557

БТВ собственото ни министерство на здравеопазването също е приело програма за насърчаване на тъй нареченото късно захранване..

Честито на Натан! Да е жив и здрав и много щастлив  newsm59

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 18:02 от Britt

# 88
Мелфин,искрено ти съчувствам!Направо не знам как издържаш??????Явно има и по-зле от мен...Няма да коментирам,че ще се ядосам #Cussing out
Коте Марта,за теб става въпрос Wink Има статия за Клер Лопринци и нейните идеи за леко и безболезнено раждане.Има снимки,на които те има и теб.Ти ни беше казала за нея и за семинарите и... Wink
Хора,кажете как да оправя нослето на детето?Сигурно е настинало,защото цял ден хърка,киха и диша трудно Sad С клечки и памуци излизат малки сополчета,но не мога да и отпуша носа...С аспиратор няма да стане,защото тя не ми дава да я пипна по носа като усети и се мята яко,камо ли да и пъхам тръбички и да смуча с тях - няма как да стане #Crazy А и пъпките по лицето не се махат,а се зачервиха  повече...Изкушавам се да я намажа с почистващ лосион за лице(който е за акне и т.н) на Себа  Мед,само че не е за бебета.Иначе РН-то му също е 5.5 както е и на бебешката серия.Коте,ти какво ще кажеш-да пробвам ли или да не рискувам??? newsm78
Помилвана,честит празник на рожденика! newsm59 Да е много здрав и послушен!Желая ви щур купон  bigdance2 Tada  ura и със сигурност ще е много весело в пълна къща с деца!Да са ви живи и здрви всичките!!! А ако и сватята дойде със снахите....тогава направо и годеж може да заформите smile3503 ...Тя Миши беше честитила по-рано,ама аз не разбрах за кого става въпрос Embarassed

# 89
Ками, аз не бих я намазала. Все пак в продуктите за деца съставките са специално съобразени. Какви точно са тези пъпчици? Аз мажа един обрив, дето всички го имат (дето стават грапави бебетата) с кремче с бадемово масло на excipial и добре й се отразява.

Стела, честито дипломиране! Много е хубаво така, човек като завърши нещо и може да има усещането за добре свършена работа   bouquet

Мен също ме натискат да уча (отново  ooooh! Rolling Eyes), за да се явя на конкурс за асистентско място, ама аз много не искам да оставям бебето на майка ми и ще трябва баща й да я поема на ден за по 2-3 часа. Той си оферира услугите, де. На мен не че много ми се учи, ама в общи линии нямам избор, ако искам да продължа да съм лекар. А и трябва да се поддържа форма, че с тея памперси, акита и тем подобни...

Като казах акита  Mr. Green, Марулката вече ака само в легенче, в пелените най-много да е пръцкала. Днес цял ден кърти, бяхме на разходка, яде и пак заспа. Само да не реши вечерта да вдига джангър.

Тук можете да подпишете петицията на "Естествено" в подкрепа на активното естествено раждане. - http://estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0&itemid … 1501&cid=1504

А тук можете да гласувате за любимите си книги.

Меги, умрях си от смях с твоя красавец  Mr. Green

Ето ви първите снимки на малката в "дрехи за големи".
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294752
парола: salatka

Добре, че от време на време някой се сеща да ме снима, че иначе няма да имам никакви снимки с бебето.

За съдовете - препаратът на Бочко. Иначе и аз мия с веро и гореща вода. Не стерилизирам. Ама и тя ползва шише веднъж в месеца сигурно. Струва ми се пресилена цялата тая стерилизация. Гладя пелени и дрехи, ама дрехите повече за фасон. Само при пелените съм по-стриктна. Иначе вече съвсем му изпуснахме края  Mr. Green Гостите я гушкат, оставям я да лежи по дивана  Rolling Eyes Ама така де, няма да я слагам под стъклен похлупак.

Сигурно съм забравила още нещо. Ако се присетя, пак ще пиша.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 18:20 от Котката Марта

Общи условия

Активация на акаунт