Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 885
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
Добър вечер мамита.Днес беше страхотен ден,но дават от другата седмица да вали newsm45.
За водатааз давам изворна ,но не я преварявам.Вземам една туба 10л.девин и като свърши вземам 10л.топспринг(или нещо подобнО).Педи ми каза че е хубаво да се сменя марката и да се редуват.А и си мисля че откакто му правя АМ с изворна вода ми спря да повръща и си мисля че е от това newsm78.
За питката и аз съм чувала че не било хубаво да е в събота,да е точно на 40 ден и да е преди това.
За стерилизиранетоаз го правя с стерилизатор в микровълновата и е много удобно.Иначе ги мия само с вода и веро преди това.

Лека нощ на всички.

# 61
Много ви благодаря на всички,стана ми страшн мило  Hug

и аз давам преварена изворна вода като понякога я редувам с преварена чешмяна(така ме посъветваха)
дано това за погачата и старите моми не е вярно,че аз и всичките ми приятелки ги правихме след 40-ден  Praynig , всички бяха в неделя
стерилизирам в стерилизатор Чико на пара
за цикъла и кърменето-на мен ми казаха,че докато кърмя не би трябвало да имам такъв,но на моя приятелка,която кърми  6,5 месеца и дойде цикъла и кърмата спря!

Феб ,много неприятности преживя,дано са последните!!!
Ея и това стихче е страхотно!
Мамадона добре дошла,липсаше!  Hug
Ани не знам за хепатитната ваксина,само знам,че м/у отделните ваксини трябва да има минимум 30дни

# 62
Добър вечер  Hug
Благодаря на нашите мамчета, които се занимават с темата и колажа    bouquet

Тези дни само чета и не ми остава време да се включа. Гледам да използвам максимално хубавото време и да сме навън.
Да се изкажа и аз по темите  Mr. Green

Мия бебешките принадлежности със сапун Тео бебе после изплаквам с гореща вода и стерилизирам в микровълна това, което може да се стерилизира. НО четох за препарат на БОЧКО, който е специално за миене на бебешки и детски съдове и принадлежности, който е био разградим. Мисял да си го купя него, ама още не съм го намерила къде се продава. Иначе в едно списание ми попадна статия, че за бебешките съдове не трябва да се използва веро, т.е. препаратите с които мием нашите съдове, защото не се измивалли напълно дори и с гореща вода. За това реших отделна гъбка и сапунче за бебка.

И на Жаки очичките са синьо-сиви, но те нали са такива на бебетата, докато се кърмят или това са бабини девитини?

За зелените акита - то нашите са си преобладаващо такива и вече не се притеснявам.

Давам преварена вода от чешмата. Но това постоянно преваряване е мнооого досадно понякога. Чая го правя от същата вода, но май ще го спирам вече, защото мисля, че няма нужда повече.

Жаки също раздава усмивки и гука. Много е смешна на активната гимнастика, но като постои повече там и както се смее и така почва да плаче. Имя ли някои друг с такъв ефект? Май ще трябва да и ограничавам времето там, защото явсно се превъзбужда.

Иначе нашето бебе не търпи шапка. Като и я сложа и почва да пищи и да врещи , докато не я махна. Зимата незнам какво ще правим  newsm78.

Ето един интересен сайт да видите http://www.rockabyebabymusic.com/web/page.asp. В едно списания твърдят, че тази музика няма равна в приспиването на бебета.

Eya, поздрави за бабата поетеса. Велла ще е вродено талантлива госпожица, така че вдигай летвата за кандидатите  Wink

Стели, честито дипломиране. Ех и аз ще трябва да си седна на д-то и да си защитя дипломната...дано да е в близките 6 месеца  Rolling Eyes.

Не мисля, че при всички, когато се възстанови цикъла и кърмата намалява. На мен даже ми дойде 2ри път. Вярно, че не е толкова силно, както преди да забременея, но дано да не оказва влияние.

Аз утре съм на преглед  Confused Възпалил ми се е шевът точно на границата между вътрешният и външният. Боли ме и ми е подуто...Ако тия в тая болница не са ме и зашили както трябва и се налагат пак разни хирургични интервенции, честно ви казвам ще капитолирам тотално  Crazy
Толкова време мина и аз не мога да се възстановя. Правих кекс след 50 дена и едва ли проблема е от това. Стискайте палци всичко да е наред, защото понякога направо се чувствам физически осакатена, а даже и малко виновна Crazy

А се оказа, че бремеността някъде около средата беше един от най -хубавите ми периоди...Но за съжаление, това което ми се случи после ме кара да не се замислям за деца близките 7-8- години  Sad

Хайде отивам да си лягам, че бебката ще се събуди след 2-3 часа, а утре трябва да ставам рано.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 00:44 от svetla_mama

# 63
Стелка мила зло да те забрави . Абе знаех си аз, че още нещо мислех да напиша ама забравих какво  Embarassed Да ти е честита магистърската степен и заедно със знанията и уменията да ти донесе кариера по твой вкус Wink А съм сигурна, че ще бъдеш един от най-добрите маркетинг специалисти у нас, а защо не и в чужбина  Hug Звездите ми го говорят  Mr. Green

Аз преварявам чешмяна вода и от време на време купувам от тази специалната бебешка, която продават. От нея гледам винаги да имам в наличност, една малка бутилка в чантата за навън (че не се знае къде ще ни свари глада) и една голяма вкъщи (да имам в случай на форсмажорни обстоятелства).

За цикъла и кърмата - докато кърмех Стефи, цикъл нямах. Сега не съм кърмила и ми се застъпи с лохиите  #Cussing out

Оф пак нещо забравих, ама ще се сетя по някое време и ще ръсна компетентност  Mr. Green

# 64
  • София
Здравейте момичета-кокичета и малки дребосъчета  Hug

Ние уикенда пак пътувахме из прованса, а следвщите дни при такова хубаво време, се възползваме максимално да сме навън и за това известно време не съм се включвала.

Благодаря на Ася за колажа (на 1 стр. и нас ни няма, но после на следващия вариант си ни има пак)   bouquet Как намираш време при цялата ти заетост да направиш и колаж ... поздравления  Grinning

Беше станало на въпрос за носталгията по бременността и желанието за още дечица. На мен ми се иска пак да съм бременна (макар, че още не съм се възстановила) и да си имам още едно детенце, но за съжаление май няма да стане. При сегашната бременност ми се образуваха антитела и при евентуална следваща бременност ако плода пак е с положителен резус на кръвта (аз съм с отицателен, а и двете ми момичета са с положителен), не се знае какви може да са последиците за самия плод, включително и до мъртво родено  Confused Не бих искала да рискувам и после да страдам, за това да са ми живи и здрави принцеските, пак съм щастлива с две дечица  Simple Smile

Ея, направо съм възхитена от таланта на свекърва ти, ти си късметлийка Simple Smile Ще се радвам и аз от време на време да ни пускаш така по някое стихотворение, много са хубави  Grinning

Стели Мели, мен също ми е интересна диетката на Дюкян при кърмещите мами дали е приложима, но не знам до колко е полезна. Ако разбереш нещо по въпроса, ще се радвам да споделиш  Hug И най-важното - Честито дипломиране   bouquet

Привет на Феб и Мамадона  Grinning

Във връзка с погачата - аз да ви кажа още не съм я правила на Мая. И с каката не съм спазвала някакви правила и я правих по-късно, защото така се стекоха обстоятелствата, а като гледам сега е пак същата работа. Ще я направим в скоро време, просто не ми се иска само да отбивам номера.

Аз Мая още не съм я слагала на активната гимнастика, но май в скоро време ще я въвеждаме в употреба. Иначе започна леко-полека да раздава усмивки и от няколко дена да казва "агу"  Grinning

Това с идването на цикъла и намаляването на кърмата ме притеснява, дано не е задължително при всеки случай цикъла да оказва такова влияние  Praynig

Светла мама и аз съм на преглед утре , а да ти кажа за шева те разбирам много добре. Дано всичко е наред при теб.
Аз пък имам злощастието да имам проблем с моя шев и определено ще се прави интервенция  Sad, утре ще се разбере кога. От първото ми раждане имах шев, който на едно място изпусна единия конец и се беше образувала малка дупчица. Тогава говорех с лекаря ми и той каза, че това може да се корегира при следващото раждане, а ако ли пък много ме дразни, че няма проблем да се зашие отново, но ще трябва и на ново да ме резнат. Изчаках аз до второто ми раждане и много се надявах да се корегират нещата. Родих дори без нито един шев, но за да се оправи положението и при мое желание ме резнаха и уж зашиха наново. Обаче този път още по-зле се развиха нещата, защото целия шев се разтвори (около 1см) и това много подтискащо ми се отрази (за пръв път го споделям открито). Доктора ми ме прегледа и определено беше шашнат - не му се е било случвало до момента такова нещо и каза, че явно организма ми не приема добре конците (от саморазграждащите се). Каза също, че ще трябва да изчакам да минат 40-те дена от раждането, да се изчистя напълно и тогава да се разберем кога ще ида да ме зашие на ново и тогава ще използва по-стабилни конци. Та утре ще ходя на преглед и да видим за кога ще се уговорим да ме доизкусурява. Моля се този път наистина да стане работата и да приключвам вече с тази тема, че 4 години ми омръзна да ми тежи факта, че не съм в най-прелестната си визия  Confused

Аз също бях попадала някъде на темата за тази музика за бебета. Много ми се иска да мога да си намеря от някъде такива музички, ама то в този сайт всичко е платено. Интересно ми е как са трасформирали в бебешки вариант типичните рокаджийски парчета  Grinning

# 65
Аз съм привърженичка на по-ранното захранване, а пък и отдавна забравих какво е да кърмиш, за съжаление моите деца нямат това щастие, но и АМ е храна, нали?

Абсолютно подкрепям все едно аз съм го казала!

# 66
Честито на Натан на СВАТЯТА!

# 67
Добро утро поспаланки!  Laughing
Абе вие бебенца нямате ли? Я бързо ставайте! Аз съм на крак от 6 часа, изпих вече 3 кафета и горя от ентусиазъм! Малкия отатък спи като заяк и като се изкашлям и промърква, много е смешен. Снощи ме побърка. Рева 2 часа без причина и аз поне  съм много спокойна и откачих.
Благодаря ви сърдечно за посрещането, много сте мили всички!
И аз нещо друго щях да казвам, ама  newsm78
ааааааа, сетих се! И аз да кажа, че другата сряда съм на лекар и съм умряла от шубе, защото като забременях имах киста на единия ми останал яйчник и сега не знам какво се е случило с нея, ама каквото ще да става! По-добре дори и да има нещо да се хване навреме. Трябва да отида и на мамолог, но по-натам. С шевовете нямам никакъв проблем. Всичко вече зарасна и няма и следа от пресна операция. Аз никак не съм люта на рани! До после...

# 68
Да започна отзад напред като истинско раче -

Си Кей разучих нещата доста подробно с диетата на Дюкян: ето един линк, който е доста изчерпателен по въпроса с Дюкян ( +статията към него), а и с всички диети при кърмещи мами:
За кърмачки
Но най-кратко казано: Опасно е, защото при всяка една диета токсините, които се отделят от тялото ни, преминават в кърмата, така че помисли дали си заслужава, аз лично се отказах, мисля да увелича движението и малко да поспортувам, вместо да правя диета сега!  Peace

Светле, тази музика на нас нещо не ни действа, преди малко го пробвах, ама ние сме специалне случай със заспиването, колкото повече му се спи, повече се изнервя...  Tired

# 69
  • софия
Здравейте момичета-кокичета Hug
Ея   bouquet за темата
Не съм писала от доста време,но си ви чета редовно.Нещо нямам муза за писане.Малкия тръгна на детска градина и е някакъв кошмар.Не може да свикне,реве,тръшка се и цялото време ми е заето с него докато си е вкъщи.Дано се нормализират нещата,че нямам нерви вече ooooh!
Иначе малката е добре,раздава усмивки,гука,изобщо е едно много слънчево бебче Heart EyesВечер заспива към 9 часа,след банята и се буди към 4.30ч да папка и пак откъртва до към 8ч.Все още сме на кърма,ма ще видим докога.Имам усещането,че ми намалява,но се надявам да се регулират нещата.Не ми се дава АМ и то не защото нещо ще и стане от него,а просто с кърменето ми е по-лесно Mr. GreenНе стерилизираш,не миеш шишета,просто вадиш цицата и манджата е на линия Laughing
И ние имаме активна гимнатика и малката много се забавлява в нея.говори им на играчките,смее им се и по някое време си заспива.
За протокола-на мен също ми дойде цикъла #Cussing outНадявах се на малко повече време без,ама нъцки Twisted Evil
Вода давам изворна на Девин и я редувам с преварена чешмяна.
За захранването мисля най-рано след 4 месец и ще започна с зеленчукови пюрета.Ще пропусна даването на сокове и плодови пюрета.Алекс го захраних рано със сок,малката ще я захрана по-късно и за третото  Wink ще отсея по-добрия вариант
Асе,смених снимката на малката за колажа.Ако не ти е проблем да я сложиш нея Hug

Честито на всички,които са имали повод за празнуване HugНяма да изброявам,че ще пропусна някой Embarassed
Сега се сетих-Крема Судокрем го има в Джъмбо.Средна опаковка-10лв,а голямата е 20лв(много е голяма)
Толкоз от мен,излизаме с малката на разходка  Laughing
Лек и спокоен ден на всички майчета

# 70
Мелфин, мила ето ме. Позагубихме се, защото ддоста неща се случиха, за съжаление не много приятни. ...

Баба ми, жената която ме отгледа не е добре и ще влиза в болница, докато го уредя, че тя е на 82г. и докторите са я отписали, си скъсах нервите. Но в Понеделник влиза в Плевенската болница. По този повод и аз отивам в Плевен с бебето. Трябва някой да се грижи за нея, а баща ми определено не става за тая работа.

Иначе сме горе доолу добре. На Али и се усилиха коликите и от няколко дена е ад през деня. Затова и нямам време да пиша. По цял ден сме на ръце или в количката. Разхождаме се като луди из апартамента.
А и аз съм се вкиснала малко покрай външния си вид. На свадба съм в Събота и няма какво да облека, а в магазините едва ли ще има нещо сносно за гиганти.
Та така  ....
Иначе още се кърмим. Трябва да ида да я претегля, та да видим какъв е резултата, но изглежда добре и е вече 57см. Само дето още не ще да ака . #Crazy Та съм взела един дуфалак за всеки случай. Притеснявам се да действам със съпунче толкова често.
И понеже вече не мога да изцеждам, явно лакомницата изяжда всичко от циците ми ще се наложи да давам АМ когато ме няма... Та по този повод препоръчайте ми моля някой, който да не запича и е хипоалергичен.

Добре дошла на мама Дона. Честито на дипломиралите се мами! Стана ми носталгично, толкова време мина от моето дипломиране...

И да питам, каква е тязи активна гимнастика и ако имате предвид шезлонг с висящи играчки (това съм се залетяла да купувам вече), кажете удачно лби е да е люлка?

Целувки на всички и особено много на сватята. Simple Smile))))

# 71
  • Бургас
Добро утро!
Аз на моя син му намерих цаката. Какво беше това гукане в 3ч., в 6ч. - на мен ми се спи две не виждам на детето му се играе. Сега нахранваме се, сменям памперса и при мен в леглото. Загасям лампата и го гушкам. Напоследък чак в 9ч. ме буди за яденето  Grinning и съм много доволна.

За бебешката музика ако някой го интересува намерих торент за сваляне тук
Дребното спря да мрънка и се заслуша като му пуснах Металика Laughing

Момичета ще споделите ли какви са вашите активни гимнастики, че искам да му взема вече пък само в Хиполенд съм разглеждала и ми се сториха едни такива грозни. Пък по нета не ми се поръчва.

Хавга, нашия шезлонг си е люлка, обаче има едни джаджи дето се застопорява с тях и става неподвижен.

# 72
Хавга  bouquet има разлика между шезлонга, люлката и килимчето за активна гимнастика. В Джъмбо има много готини и шарени и с най-различни дрънкалки и на доста по-сносна цена от тези в Хиполенд и Пигиса. Така че най-добре отиди и ги огледай и прецени на място кое ще й е интересно на малката. А за АМ попитай педиатърката, аз давам НАН хипоалергичното но и моя младеж е много запечен, така че питай най-добре лекар. Аз го смесвам НАН-а с Фризовом, за да може да ака пред ден. Sad Тия шезлонги дето ги гледах бяха с вибрации и аз категорично отказвам да разбивам бъбреците на Дениско от толкова малък. А да го взема само като стол не си заслужава, защото не живея в 400 кв. апартамент

# 73
добро утро и от мен  bouquet

гледам Часът на мама и много хвалят някакъв хомеопат д-р Михайлов, слушам и не вярвам какви чудеса върши той, трябва да го запомня,

да се похваля и ние имаме пъпчици по дупето около ануса #Cussing out снощи се появиха и нямам обяснение, кажете Судокрема за това ли беше или не съм разбрала  newsm78

Си Кей как ще те отварят отново #Crazy направо ме разби, това ми е голям страх, ще ти стискам палци  Praynig Praynig

Havga, активната гимнастика представлява игра за пода, често е кръгло килимче с висящи играчки-леле какво обяснение нещо ей такова: http://family-bg.com/prX_3114.htm?osCsid=ffc20a7d6055db43248bc01f18e1e633

Много ми харесват и ще взема и аз да купя, но помня че в Пигис имаше само 2 вида - едни горе-долу хубави и скъпи и едни малко по-евтини, които ама хич не бяха хубави, дано да са заредили повече модели, ще се разходя уикенда иглежда доста занимателно..

иначе ние имаме шезлонг/люлка с играчки и аз съм много доволна, по цял ден си стои там, през деня не мога да оставя в креватчето абсурд, но в стола изкарва известно време без рев...има и вибрация  Wink

ние вече имаме навици..- вечер към 6-7 след хранене надуваме гайдата, пускаме алармата и вием със сирената в продължение на 3-4 часа, докъто се скапем от умора и прегракнем и сме минали банята и още едно хранене ревейки #Crazy и чак тогава евентуално млъкваме и заспиваме...този ритуал ми разказва играта, ако продължава на доктор! какво е това чудо направо  #Crazy но поне през ноща спа иначе.. Tired

Иначе аз не мия с веро, един два пъти съм измила шишето за вода, /което и без това почти не ползваме/ но ако минем на АМ ще търся препарат за бебета, и аз знам, че верото не се отмива хубаво и не смея много с него.
в шишето слагам преварена Девин изворна, но почти не пием нали ви казвам, служи за плакнене на устата след кърмене.

кога мина седмицата изобщо не усетих пак, много ми се прави нещо различно, днес ако успея ще взема да изляза довечера Mr. Green Mr. Green

опа, Стелка честито дипломиране  bouquet бравос  бравос  Sunglasses

хайде хубав ден от мен

# 74
Хавга  bouquet има разлика между шезлонга, люлката и килимчето за активна гимнастика. В Джъмбо има много готини и шарени и с най-различни дрънкалки и на доста по-сносна цена от тези в Хиполенд и Пигиса. Така че най-добре отиди и ги огледай и прецени на място кое ще й е интересно на малката. А за АМ попитай педиатърката, аз давам НАН хипоалергичното но и моя младеж е много запечен, така че питай най-добре лекар. Аз го смесвам НАН-а с Фризовом, за да може да ака пред ден. Sad Тия шезлонги дето ги гледах бяха с вибрации и аз категорично отказвам да разбивам бъбреците на Дениско от толкова малък. А да го взема само като стол не си заслужава, защото не живея в 400 кв. апартамент

верно ли разбива бъбреците вибрацията??? е защо ги правят за бебеат тия столове  #Cussing out спираме да вибрираме от днес !
иначе аз съм в много тясно жилище, но това е най-удобаната ми бебешка придобивка и направихме компромис малко да се бутаме, но той си има собствено място  Wink а и си играе с играчките Laughing
виж активната не знам къде да я сложа newsm78....

Общи условия

Активация на акаунт