Не ми пипайте детето!

• 17 258
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Начин на мислене или не, не ми е приятно да се завират непознати в количката, да дишат в бебето и да се лигавят. Това имам предвид.
Ами ти казваш "не смея да се загледам в чуждо бебе". Това е различно от завиране в количката, "дишане в бебето" и лигавене.
С това уточнение, вече става по-ясна твоята гледна точка  Peace.
С най-добри чувства, разбира се   bouquet. Всеки има право на мнение. Просто, може би, аз съм такъв човек, че не приемам крайностите - нито едната, нито другата.
Но пък аз съм имала следния случай. Срещам позната с количка с много малко бебе - май нямаше и месец. Така бяхме застанали, че аз не виждах бебето. Попитах я дали може да го погледна. Именно защото знам, че има хора, на които би им станало неприятно.
Аз самата никога не съм очаквала да ми искат разрешение да ми погледнат детето. Е, не говорим за "ръчкане" /цитирам Лаура Мерсие преди мен  Mr. Green/, особено ако става дума за новородено.

# 121
 Thinking сина ми е почти на 1г, все още държа които го пипа да си измие ръцете  ooooh! ама като почнат да ми обяснява как пипал всичко и си пъхал ръцете после в устата побеснявам направо. newsm78

# 122
На бабите и дядовците я давам да я гушкат, но след като си измият ръцете. На други - не!

# 123
За чистите ръце съм съгласна, но след като проходи детето е абсурд да му се мият непрекъснато. Аз позволявам на детето си да общува със всеки, който е здрав, трябва да не се страхува от хората, после много трудно се свиква. От болни бягамммм, даже мъжът ми казва че е най пазеното бебе.

# 124
Тези хора винаги се притесняват от това,че са друга раса и са много благодарни,когато ги приемеш за равни.
Трогателно.  Cry Аз съм имала учител чернокож, наистина голям добряк беше.

Ох ooooh!,елате тук ,да видите колко са очарователни повечето Sick.От арогантни ... по-арогантни... ooooh!
sorry не съм расист  Naughty ,но с това което съм се сблъсквала... ooooh!

# 125
И е въпрос и на тяхната култура и характер, аз не смея да се загледам в чуждо бебе, защото знам колко е неприятно да си изведеш рожбата и да започнат да надничат и да зяпат...
Е, това пък защо? Като видя бебе, да поглеждам веднага настрани ли?! newsm78 #Crazy
Аз пък гледам чуждите бебета, защото много харесвам бебета и им се радвам. Дори изпитвам леко носталгични чувства, защото моят син вече не е баш бебе. Това сигурно е признак на ниска култура, така ли?!
Говорим за пипане, гушкане, хигиена и т.н.... Ама чак за гледане!!!
Това за съжаление е БГ културата и начин на мислене. Сакън някой да не ти погледне детето и да не би да си помисли нещо лошо.  ooooh!
А в Испания например така безрезервно и сърдечно се радват на децата по улицата.  Simple Smile

Не мисля, че "за съжаление" е това "културата", защото аз имам съвсем различно понятие за културно поведение.
Начин на мислене или не, не ми е приятно да се завират непознати в количката, да дишат в бебето и да се лигавят. Това имам предвид.
Едно е да се радваш на бебе (дискретно да му се усмихнеш, да го заговориш, от разстояние), друго е да НАТРАПВАШ радостта си. На мен просто не ми е приятно някой непознат да намалява дистанцията между мен и детето ми.  Crossing Arms Какво остава да го пипа...  Sick

Олче,олче...много си далеч душицо от истината hahaha...ама кво да се направи-БГ манталитет ooooh! .Наистина си е за съжаление...Радвам се,че съм се откъснала от него Laughing,ама наистина много се радвам...щото то там няма кво да се научи,само за глупости се къхарят всички Joy... сопол-антибиотик... духа ветрец-в къщо с плетените фанели до пе4ката... друго дете със сопол-на 100 метра разстояние от такива.... куче в къщи и бременна жена-край,ша го махаме,че ще навреди на бебето...... баба дет не си е измила ръцете-айде бабе...вече си друга раса и т.н Joy Joy Joy

# 126
  • Sofia
Според мен не е редно до 6 мес. (или за по-либералните поне до 3) да га пипа който и да било освен родителите. Е може би бабите и дядовците, ако са здрави, няма болни около тях и щателно измити. Аз лично на никой друг не сам позволявала да ги пипа. И не се притеснявам да отказвам и да правя забележки, както и на бабата да напомням да си измие ръцете. В края на краищата здравето на децата ми е по-важно от чувствата на чуждите хора. А ако са били толкова глупави, че да не попитат дали може да ги пипат или да не си измият ръцете сами са си виновни и да се обиждат колкото си искат, не ме интересува.
А за тледането и аз много се дразня. нали са близнаци и са интересни явно, макар че не разбирам защо, като трюгнем по улицата все се намира някоя леля да ми наднича в количката. Направо бяс ме хваща.  #Cussing out Половината подсмърчат, другата половина задават безувния въпрос "Близнаци ли са?" Ей това като го чуя и се чудя да се смея ли да плача ли.... Joy

# 127
  • София - Рим и обратно

А за тледането и аз много се дразня. нали са близнаци и са интересни явно, макар че не разбирам защо, като трюгнем по улицата все се намира някоя леля да ми наднича в количката. Направо бяс ме хваща.  #Cussing out Половината подсмърчат, другата половина задават безувния въпрос "Близнаци ли са?" Ей това като го чуя и се чудя да се смея ли да плача ли.... Joy
Ееееееейййй човек ще рече, че ти си единствената останала нормална на тоя свят бе - ни подсмърчаш, ни глупави въпроси задаваш. ooooh!
Айде да сме малко по-човечни и търпими към обществото, пък като всичко живо ти заглежда уникалните близнаци и това чак пък до бяс те дразни - ами дръж си ги у вас или най-много на балкона в саксийка.

# 128
Аз все още не позволявам непознати да пипат дъщеря ми ,а какво остана да я гушкат.

# 129

От какво пък толкова беснееш. Нека гледат. Ти спокойно им кажи, че са близнаци
от различни майки и ги остави да се блещят. Кво им се връзваш.  Peace

# 130
Е, добре де, и на мен ми е мното мило като видя близначета. Много са ми сладки. И какво - сигурно съм лоша, невъзпитана и т.н.
Хора, не си усложнявайте сами живота с такива негативни емоции.  Peace

# 131
  • София - Младост 1А
Винаги съм предупреждавала хората, които идват вкъщи да си събуват обувките и да си измиват ръцете. До сега никой не ми се е обидил. Освен това, когато не искам да ми пипат детето казвам, че не искам. Пак никой не ми се е обидил. Да не говорим че винаги когато аз ходя при мъничко бебе спазвам стриктна хигиена и никога не нахалствам да го гушкам. Както научиш хората, така ще е.

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 21:39 от Drina

# 132
Половината подсмърчат, другата половина задават безувния въпрос "Близнаци ли са?"
Не е задължително да са близнаци и да изглеждат като такива. Има и породени деца, които са като две капки вода.
И да ви кажа, на повечето тук, да обиждате така хората и да давате кваификации (особено пък на хора, които се радват на децата ви), също не е признак на особено добро възпитание.  Naughty

# 133
  • София - Рим и обратно

И да ви кажа, на повечето тук, да обиждате така хората и да давате кваификации (особено пък на хора, които се радват на децата ви), също не е признак на особено добро възпитание.  Naughty
Именно Peace

# 134
като се роди малкия,бяхме категорични,че на никой няма да го даваме Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт