Не ми пипайте детето!

• 17 257
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
като се роди малкия,бяхме категорични,че на никой няма да го даваме Twisted Evil

Дори и на майка ти ли? Mr. Green Mr. Green

# 136
По въпроса за хигиената съм съгласна , иначе прекаляваш малко .С най добри чувства ти го казвам!  Peace

# 137
Когато родих дъщеря си, бях абсолютно същата. В смисъл, че просто мразех да ми я пипат хора, които не са от най-близкото ми обкръжение и то става въпрос за първите месеци от живота й, когато й треперех за най-малкото нещо. В началото свеки също идваше без да се обади, в повечето случаи малката точно беше заспала, а тя се надвесваше над легълцето й и естествено след минути детето се събуждаше.  #2gunfire Направо побеснявах! Освен това доста време трябваше да й напомням, да минава първо през банята да си измие ръцете, преди да гушне малката, добре че в крайна сметка свикна да го прави. Абе много кофти период ми беше, знам че изпитвах почти болезнена ревност към детето и всеки път щом някой я докоснеше, мислех че може да се разболее от нещо.  Tired Сега разбирам, че може би и аз съм прекалявала, но знам също че ако имам второ дете, най-вероятно ще се държа по същия начин.

# 138
като се роди малкия,бяхме категорични,че на никой няма да го даваме Twisted Evil

аха Mr. Green

аз съм такъв човек,че не обичам да ми пипат нещата Laughing

# 139

аха Mr. Green

Аз пък никога не съм имала против бабите и дядовците да контактуват, прегръщат, целуват и т.н. моето "нещо" /сиреч детето/. Никога не ми е минавало през ума да го ревнувам от тях или пък да им ограничавам контактите. Разбира се, измити ръце и хигиена - това е ясно. Не го приближават, когато са болни, това също е ясно.
Аз се радвам, когато те се радват на Алекс, защото съм на сто процента сигурна, че го правят от сърце и много го обичат.

# 140

аха Mr. Green

Попитах,щото нали все пак си е типично български манталитет Joy,бабите да си гледат внуците ...та затова ми стана интересно,дали и към майка ти си настроена така Joy

# 141
  • София

аха Mr. Green

Мда, в родилиня дом дойде свекърва ми на свиждане и понечи да гушне дъщеря ми. Аз изръмжах и жената не посмя да я пипне. Като си тръгна осъзнах какво съм напарвила и се обадих да й се извиня и да се оправдая с хормоните  Embarassed. Тя се смееше, разбирала. Но честно казано много ми тежи още тази случка, аз на нейно място бих се обидила жестоко.  Confused

# 142
ol4eto права си. PeaceОпитах се да го кажа и преди около две страници,но...глас в пустиня.Когато пуснах темата го направих с идеята да споделим(на мен лично много ми олекана,когато го направих пускайки тази тема тук),да се изслушаме един друг,ако някой има нужда от съвет да го получи и така.Но не ми се получи.Толкова много нападки и обвиненеия има тук,че нямам думи.Не са ли за това форумите-за да видиш,че имаш сродни души и изслушаш хората с различни гледни точки от твоята,за да прицениш къде грешиш и къде не?!

# 143
Здравей,
радвам се, че намирам тази тема, тъй като и аз много съм се чудила, дали не бих прекалила, ако не разрешавам да странични хора да ми пипат бебчето. Е, аз съм още съвсем в началото на моята бременност, но още преди доста време, при мисълта, че някой ден ще трябва да избирам м/у възпитаното лицемерие и инстинктивната ми загриженост, аз си знаех кое ще избера.
Така че, давай напред и смело защитавай територията си Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 11:29 от Бобчо - Тропчо

# 144
desi i dido, трябва да умееш да приемаш мнението на другите  Hug. Нали не си очаквала, че, пускайки темата, всички ще бъдат на твоето мнение?!
В тази тема има крайно изразени /дори по-остро/ мнения и в двете посоки. Ама така излиза, че крайните мнения в подкрепа на твоята теза не ти пречат, а другите те дразнят.
Нека да умеем да приемаме мнението на другите, моля!

# 145
Разбира се че приемам мнението на другите-точно за това пуснах тази тема,просто ми стана неприятно като видях как се заформят заяждания и нападки.Бях подготвена за напакди по мой адрес,но не и помежду ви.Но след последните няколко публикации с радост установих,че  явно никой не го е направил умишлено,ще се радвам ако наистина е така Peace

# 146
  • Бургас
Отказвала съм не веднъж да дам на непознати да подържат детето ми. А когато беше пеленаче редовно подсещах бабите и дядовците да си мият ръцете - който ще да си се сърди.  Naughty

# 147
За толкова малко дете... наистина е важна хигиената и всичко около него...!
Но по-странното е...как непозната жена ще иска да подържи детето newsm78
А че мъйът ти е позволил...не е виновен... реагирал е намомента!

# 148
                                         Здравейте.Напълно подкрепям авторката.Аз самата като родя мисля да съм по сурова с околните.
                                         Дори и със свекърва ми.Никой няма да пипа детето преди да си е измил ръцете.4ужда или не
                                         майката на бебето съм аз и аз решавам кое е добре и кое не за детето ми и не ми харесва  подхвърлянето на
                                         горе и на долу от баби и дядовци,особенно пък от свекърва ми.Може би се отклонявам от темата но аз ве4е
                                         съм я предупредила да си пази ''съветите и силите'' за някой друг и да не се бърка където не и е работа.

# 149
Никога не съм спирала някой да ми подържи бебето.Даже се радвах,че я харесват,пък и аз да си почина малко,че все на ръцете ми беше.Не съм си и помисляла за болести и т.н.Но всеки човек е различен.Аз лично не ограничавам дъщеря си в контактите си.

Общи условия

Активация на акаунт