Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 104
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ммммм Деси, вкарваш ме в изкушения. Когато бях малка ядях кафето на зърна. Майка ми започна да го купува мляно - тогава почнах с лъжицата...Добре, че се отказах от тази си мания, макар че и сега видя ли зрънце кафе не се сдържам да не хапна поне едно...И нали снощи се рових по готварски сайтове, цяла нощ сънувах разни манджи и сутринта се събудих освирепяла от глад...Уплаших кантара и ни ябълките ни разходките помагат-явно пак ще си ги ударя 20-те килца и това си е-ама дреме ми  261uu
Преди малко звънях и на Софийска вода, че пред къщи извира река, улицата от тежките камиони пропада...абе при нас е весело. Сега да видим колко бързо ще реагирах. Запасих се с легини с вода за всеки случай Simple Smile
Айде до по-късно  Wink
Любопитка, щях да забравя-да ти е живо и здраво момчето hbday

# 121
МММММММММ хубаво кафенце.
И на мен срещичката много ми хареса, ама другия път всички иначе ще пишем отсъствия Naughty
Обаче да ви се оплача тази сутрин се събудих с ужасно главоболие.Парацетамола изобщо не ми действа затова се надявам да ми мине по-бързо самичко.

# 122
Добро утро,
вече сме се събудили и напапани. Татко го няма има работа и аз съм в компания с баткото.
Тук времето е чудесно, изкушавам се за разходка, но сигурно ще си почивам, последните дни попрекалих.
Невенче, накарай мъжа ти да ти направи масаж на главата, поне ще те отпусне.  Peace

# 123
Някой има ли намерение да си купи такова нещо?
http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=178&products_id=4305
Аз съм за, стига да мога да отделя пари за този уред.

# 124
  • София
Някой има ли намерение да си купи такова нещо?
http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=178&products_id=4305
Аз съм за, стига да мога да отделя пари за този уред.
Не виждам смисъл...но ако има Winkш излишни парички

# 125
murvet77 и аз гледах този сензор улавящ дишането на бебчето,но едва ли ще имам възможност да го купя,от друга страна само при мисълта аз да легна върху такова нещо и ми става лошо,дали бебетата ще им е приятно няма ли да има някакво облъчване?
Аз вчера ходих на бебе едно мъниче много сладко вече на 5 месеца,така хубаво се усмихваше а като му говориш по бебешки направо се заливаше от смях и дигаше крачета към коремчето.
Мамата беше раждала при доктора който аз съм си избрала , че ме светна за доста неща пък и не за самото раждане.
Аз си мислих нищо да не купувам докато бебчо не се роди ама май ще размисля.И тя като мен и е първо бебе и няма нищо което може да вземе от някого.Като ми обясни то наистина има много неща които трябва да се вземат/не е някаква глезла и си е взела само практичните неща/,даже и да си ги набелязал преди това кое от кой магазин да се вземат пак е трудно за роднините.Права е примерно,че ако тогава се вземат дрешките , пелените,чаршафчета,завивки и т.н. кога ще се перът кога ще съхнат,гладят и т.н.И пак няма да е гаранция ,че ще изберат неща коити на нас ни харесват.Когато се родяло бебето трябва някой да тича да носи акта за раждане и някакви документи насам натам да се записва по адрес , педиатри.
Така,че смятам да си избера по важните неща аз като легло,количка,завивки,матраци ,корито,каза ми за магазини във Варна където може още от сега да си капарираш неща ,аз даже отидох разгледах единия магазин мога да си отделя даже дребни неща записват ми името какво капаро съм дала и ми се пазят докато отида.Направо страхотно.
А и друго какво ми каза , че трябва още от сега да търся педиатър защото той идва още първите дни в къщи да обяснява.

# 126
 Hug
vanilla80 и аз съм решила абсолютно същото нещо като теб... и на мен ми се струва най-подходящото да се капарират необходимите неща и живот и здраве татито или няккоя баба,само да мине и да ги обере от магазина, защото и аз не искам никои друг да избира и копува вместо мен! Naughty... е то в крайна сметка които както си реши.,..нали така...
Айде лек и хубав ден...и ако нямате работа вкъщи разходете тумбаците си,че такова време не е за изпускане,...  bouquet

# 127
vanilla80 , подложките се слагат под матрака, така че нямат директен допир до бебето, голямо удобство е, нали знаете че първата година има риск от внезапна смърт в леглото, на здрави бебета, без да има причина или физ. увреждане.

# 128
Днес пак ще е хубаво времето  Flowers Sunflower Много добре ми действа слънчицето на настроението!  Laughing
Аз със сигурност няма да отделя 200 лв за подобен уред, може би ако имах много излишни, можеше и да си го купя.
 Мюрвет, недей така с тази внезапна смърт. Има майки , особено тези , на които им е за първи път, много се шашкат. Не трябва да се мисли за най- лошото, не да сме безоотгворни, ама само да мислим какво лошо може да се случи, това не си е работа. Майката трябва да е спокойна. Не означава, че ако нямаме уреда, по- зле ще се справим.

# 129
  • Пловдив
Привет и от мен!
Още един прекрасен ден   Nature Sunny само за разходки на тумбаците  newsm68
Аз днес от разговори по SKYPE не мога да стигна до форума.Да не говорим,че и не съм готвила  Embarassed
Мюрвет-да не дава Господ такива ужасни неща на никого,но според мен монитора за движение си е лукс,който ние поне не можем да си позволим.
А за покупките,аз също смятам да си ги набавя и подготвя пред декември-живот и здраве,че да са си по мой избор.
Приятен ден  smile3525

# 130
vanilla80 ще споделиш ли, може и на лични в кои магазини може да капарираш неща за малкото. Аз имам още малко да ходя на работа и след това мислехме да обикаляме и търсим неща за малкия, но пък ще излязат сто неща за правене с всяко инфо ще ми е полезно.

# 131
Здравейте, мили мамчета! За първи път пиша с желанието да се присъединим и ние към списъка с бебчета- януарчета. Терминът ми е за 06.01.09 и с нетърпение чакаме да се появи нашето момиченце живо и здравичко. Поздрави на всички!   bouquet
п.п. Благодаря на Еспа, че ме ориентира къде да се влкюча (личи си кой пише за първи път при вас  Blush)

# 132
Здравейте мамимта,  Heart Eyes
Страхотно е времето днес.

Добре дошли на tanichka78 и на tobitoHug Приятно бременеене с нас!
Любопитка, честит рожден ден на детенцето ти! Да ти е живо и здраво!  newsm67
Много сте хубави пловдивски мами, пу пу да не ви е уроки
vanilla80, мерси за инфото, особенно за педиатъра, ще трябва май да се задействаме

Да ви се оплача, мъжът ми е болен, вчера вдигна висока температура. Сега хем гледам да го обгрижвам, хем да не се завирам много при него да не се заразя и аз ако е вирусно. Обаче адски ми е свито сърцето, миналата година от една такава настинка точно по същото време стигна до пневмония и операция на белия дроб. Ще тичаме в понеделник на доктор!

След малко ще приключвам с бачкането и ще бягам да сготвя нещо. И аз като Доника напоследък само в готварски форуми се пъхам и после един глад, едно чудо – всичко ми се яде

Хубав остатък от деня от мен   bouquet

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 17:19 от Espa

# 133
Привет! Simple Smile
Аз нещо напоследък все по-малко време имам за форума. Вчера и днес свекърите бяха у дома и като си тръгнаха имам малко време да попрегледам какво става тук. Виждам че сте добре, което много ме радва. Аз също съм добре. Удивително спокойна съм при всичкото напрежение около мен , което в нормална ситуация ме вади от нерви. Но както се казва в рекламата "Този човек(аз) е спокоен ..."  Laughing Даже всички около мен с учудване го забелязват.
Тоби и таничка78, добре дошли! Тоби, и аз съм родом от Ловеч . Но поради стечение на обстоятелствата ( съпруга ми) се преместих към голямото село. Много се радвам да видя някой от Ловеч и ме обхваща носталгия.
Приятен ден мами!

# 134
  • Варна
Здравейте , момичета! Да ви почерпя! Днес моят голям мъж става на 2 години!

Ето и снимка на малкия рожденик http://www.snimka.bg/album.php?album_id=295868&pid=8258959
Преди обед празнувахме с неговите наборчета , сега спи и следобед ще празнуваме вкъщи с баби и дядовци.
mini_79 дано не забравя да взема утре едно списание да ви видя .
murvet77 не бих си взела такова нещо . Не мисля , че ще ми трябва , не е само за парите , дето не мисля , че си струва да се дават . Но синдромът на внезапната смърт при кърмачета , за което основно се използва тази джаджа , е нещо почти непознато в БГ , вероятно поради тертипа на отглеждане на новороденото и затова си мисля , че е малко изхвърляне да се взема предварително такова нещо.Всеки сам си решава де  Peace
И пловдивчанки - много сте хубави  Heart Eyes
За купуването предварително - аз първия път не бях купила абсолютно нищо - от чисто суеверие . Избрах един магазин , където имаше всичко и пратих мъжа ми с майка ми там със списък на всичко необходимо . Количка особено януари , съвсем няма да трябва в началото , а след раждането ще има достатъчно време да се обиколят магазини . От личен опит изпорът на количка е най-важен , защото през първта година тя е най-ползваната вещ (има много теми за това във форума - какво да се гледа , различни модели ) И сега не смятам да купувам , може би само дрешки за изписване , да се роди , пък тогава ще му мисля .
tanichka78   добре дошла и от нас

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 17:30 от Любопитка

Общи условия

Активация на акаунт