Място за Дюканки - начинаещи и ветеранки - 128

• 38 947
  • 958
  •   1
Отговори
# 525
До "Divana" - Аз започнах Диетата на 30.06.2008 година. Тоест до сега.. към 3 месеца и половина Simple Smile Аз по принцип не пия никакъв алкохол! Много рядко и само за "На Здраве!" мога да пийна една глътка бира и предавам шишето на някой пияч да го допие. Даже под секрет да ТИ кажа - доста от тези рядки пъти даже, надигам чашата и без никой да разбере не близвам от течността Wink

До "MELISA_bs" - Ако не съм пак в някаква грешка, тиквата има много захар и това е причината да не е в списъка с позволените хранителни продукти.

# 526
Здравейте
Аз минавам само да се похваля,пораженията от дните на П се стопиха днес съм трети ден на ПЗ и пак съм си колкото на линийката.Иначе бях на +2,5кг. #Crazy newsm78Как е възможно.
Според вас как да постъпя?Да увелича ПЗ или да сменя месото с повечко риба през П дни?
Мнения и съвети приемам всякакви!
Дания специални поздрави и много хубава седмица ти пожелавам.  bouquet
На всички много усмивки, големи минуси и успехи! newsm10

# 527
Мелиса , съжалявам , че моето мнение се е оказало некомпетентно за теб . Ако си беше направила труда да се поразровиш в блога , щеше да видиш рецептата на Дорчестър за имитация на тиква с мляко - от моркови . Тиквите съдържат много плодова захар -глюкоза, фруктоза, захароза .  Плодовото месо на тиквата съдържа малко белтъчини и мазнини и много захари, поради което, зрялата тиква, ни дава много калории, и е приятно сладка на вкус. Това обаче е за сметка на глюкозата. Ето защо диабетиците трябва да бъдат по-умерени при употребата й.

Тиквички - в тях има много калий (до 238 мг на 100г), има и натрий, калций, магнезий, фосфор, мед и желязо, набор от органични киселини, витамини С, В1, В2, а пропорциите между натрия и калия са практически идеални (1:100). А ако говорим за килокалории, то в 100 грама пресни тиквички има само 27 ккал.

# 528

Казвам ви,

добро утрооооооооооооо   bouquet  bouquet  bouquet, с пожелания за една страхотна, слънчева и усмихната седмица, изпълнена с минуси и хубави мигове!!!!

На всички празнуващи - честито!!! Hug

Нямам много време и минавам - само отвреме на време, кълва на бързо написано и пак по задачи, ама нямам избор - нещо много задачи ми се натрупаха в последно време!!!

newsm78 newsm78Искам да ви попитам нещо, да ми кажете своето мнение, попаднах на една пилешка пастърма на Градус, овкусена с чубрица и още нещо, много е вкусна - ядох я на една гала вечеря - много ми хареса, ама незнам дали е режимна и дали може да се консумира през П и ПЗ дни ???

Maci - не се кахъри миличка - всеки организъм си е различен и се пак - ти нямаш много килограми за сваляне, капка по капка - вир става!!!

Лори Хю - аз лично от хотел Абир не съм впечатлена, той е стар хотел с нова фасада и вътре е горе -  долу оправен, ама стаите са супер малки и нещо ммм - незнам - мирише на старо някак си, аз лично бих препоръчала хотел Бор във Велинград - много е добър - много добро спа - абе място за глезене!!! smile3509

Даниа -  Hug Hug Hug!!!

# 529
  • София
Добро утро, момичета и Туни!!!

Аз малко се позагубих покрай хубавото време, но ви чета редовно!

Имам +!!!!! Изпаднах в паника. Не съм ходила до тоалетна от 5 дни и оже би това е причината + едно солеено месо, което ядох!!!! От днес съм на П дни и се надявам да сваля. Но чувството е ужасно!!!!

Хубава седмица на всички!

# 530
Направила съм си труда и съм се разровила в книгата на Дюкан която съм я чела няколко пъти но досега рецептите ги прескачах. Реших да попитам защото тук има по компетентни хора да не губя време в търсене. Все пак има вманиачени които съм сигурна знаят книгите / и трите/ наизуст.

# 531
Добро утро и от мен!
Оздравях и се завръщам на линия.
Лебело-дано оправиш поразиите от трета по бързичко. Hug
Весито 5 Hug

При мен кг горе-долу стабилни-варират с +-0.500 -ама това да е.

Пак се започва с въпросите Close

MELISA_bs -попита и ти отговориха-а ти пак не си доволна.
В книгите пише че може и обезмаслено сирене и корнишони-ама в франция а не тука
Сиренето е недостатъчно обезмаслено, а корнишоните са миниатюрни-не като нашите.

Всеки си преценява какво и как да яде, но е обидно-отговаряш като по напред в режима и се започват спорове-ми не питайте тогава Crossing Arms.
Като отговаряш-лошо, като не отговаряш-пак лошо.

Не искам да звуча като заяждаща се-не съм такава но се ядосах.

Айде усмивки и лек ден.

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 09:51 от veneras

# 532
Добро утро дюканки и дюканец  Heart Eyes
от днес сам на ПЗ  а сутринта като се премерих бях -1кг отново и сам много щастлива (защото постояно се тъпча с режимни неща и пак сам на -)
имам да свалям още  6 кг и се чудя как да го направя  3/7 добре ли е или 2/8?
желая ви хубав и отслабващ ден   bouquet Hug Hug  bouquet

# 533
Моето скромно мнение е, че тиква може: справка: http://192.121.81.11/livsmedelsok/?epslanguage=SV

въглехидрати   мазнини   монозахариди   дизахариди   захароза  

тиква               4,4                 0,1            2,0                       0,7               0,7
тиквичка          2,0                 0,1           1,3                      0,6                 0,6  
морков            8,7                0,2            4,0                      3,8                 3,8

тиквичката и тиквата са едно и също растение
справка: википедия

та който яде тиквички може да яде и тикви

а според таблицата трябва да внимаваме с морковите повече

# 534
Добро утро !
Мили съмишленици смятам, че не е полезно всеки ден да се следи теглото. Аз например се меря и тегля само 1-2 пъти седмично!
Много ми е трудно с пиенето на течности, повече от 1 литър и ако се насиля 1,5 литра не мога да изпия. А Дюкан препоръчва да се пие минимум 2 литра, за да е успешно отслабването.
Най- добрия ритъм за втора фаза е 5/5 ./ аз спазвам този/.
Успешна нова седмица и много минуси! Laughing

# 535
Хайде пак здравейте  Flutter
Да дам отчет за изминалия ден :
Закуска - 2 големи кафета с мляко
Обяд - 2 огромни пилешки пържоли / към половин кило някъде  Joy /
Вечеря 3 бр пилешки шишчета.
Всичко това обилно полято с половин литър кола , литър и половина айрян и много вода .
Кантарът вечерта ме изкара 60 кг с дрехите, сутринта не съм се теглила , защото забравиФ Blush

Спирам да отговарям на въпроси на хора  , които питат , но не желаят да чуят отговорите  Peace
И последно , ся аз от кои съм , че не ми стана ясно - от некомпетентните или от вманиачените ?  hahaha
Венерас  smile3534
mama_mia ,  4 П 3 ПЗ според мен  Hug
Лабело , нема да се шашкаш моУим ти се  Hug
Анди , аз попаднах на Пуешка пастърма - вкусна , но солена  ooooh! Хапвай , но по малко , че се задържа вода  Peace

# 536
добро утро дами и туни  bouquet

днес имам +  Sadно ще го сваля след мц

желая ви успешна седмица със много минуси

# 537
До "ВСИЧКИ" - Задържането на вода от сол, пречи ли на разграждането на мазнините?

# 538
Добро утро,мили хора! Hug

Честито на всички с повори-рождени дни,минуси и месечинки!

Малко ме плаши ,че доста хора се връщат на втора,и без това изпитвам ужас от  3 и 4,та си мислех дали не трябва да има повече протеинови дни в тези фази?Какво мислите?

А спора за тиквата е малко излишен,момичета,нека да остане въпрос на избор,да има в книгата,но опита е важен също,и имайте предвид,че по света има доста сортове тиква,и някои от тях никак не са сладки,безвкусни са и са доста удачни за готвене,по-специално за супа.

Усмихнат ден! Two Hearts

# 539
ПондРелнишки привети  Heart Eyes

Тез дни успях да се обзаведа с някой и друг грам в минус  Wink и съм мноо доволна  Sunglasses днес не знам какво е положението, че се наложи да излизам на тагадък от къщи  Crazy

Nelly# ти си некомпетентен маниак или вманиачен некомпетент - "както ви се харесва"  Joy Joy Joy

тунинг според мен не пречи, ама създава психологичен кантарен дискомфорт  Mr. Green

Приятна ви работа на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт