Есента довтаса изведнъж, с нея - ОКТОМВРИЙСКИ бебедъжд!

• 13 169
  • 265
  •   1
Отговори
# 120
Севче 10 дни се водят по последно установеният ти от ехографа термин доколкото си спомням. Ако не се лъжа първоначално беше за 12 октомври, след това стана з 6, а накрая за 3-ти  newsm78 До 2 седмици се счита за нормално. След като на прегледа не са видяли проблем с плацентата и водите, значи всичко е наред. А и така и така, след като е секцио поне бебка ще заяке още някой и друг ден  Hug
По въпроса с водите нямам на идея. За втория въпрос личното ми мнение много пъти съм споделяла, а то е, че винаги е добре да има някой, който да помага. Не говоря за отглеждането на бебка, а за помощ в домакинството - чистене, готвене и други такива дейности, така че да имате повече време с бебето да свиквате една с друга.
Доста от родилите момичета вече, споделиха, че едва сега са оценили каква помощ е мама  Grinning

# 121
Тъкмо се чудя що никой не пише пък то само ние със Северинка сме онлайн и останалото горе са шпиони  Mr. Green
Severinka, fleur bleue, xpuc, svetli_845, Джорди (+ 2 Скрит/и) и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

# 122
Мананка, по принцип си права. Ако сметнем, че терминът ми е 10.10., то започвам да преносвам от утре. От друга гледна точка пък явно бебето иска да излиза, ама не може. Много здрави напира надолу и костите ужасно ме болят, а то вероятно не може да си направи път, защото ми е тесен таза. Ох, не знам вече за какво ли не мисля, затова е по-добре скоро да го вадим.

Я, да питам аз някой дали може да ми каже как да си изчисля термина по датата на зачеване? Аз знам как да го изчисля по последна менструация, ама по дата на зачеване не знам. А пък съм сигурна кога сме го направили и може би ще си отговоря по-точно дали и колко преносвам.

# 123
  • Варна
Мананка, по принцип си права. Ако сметнем, че терминът ми е 10.10., то започвам да преносвам от утре. От друга гледна точка пък явно бебето иска да излиза, ама не може. Много здрави напира надолу и костите ужасно ме болят, а то вероятно не може да си направи път, защото ми е тесен таза. Ох, не знам вече за какво ли не мисля, затова е по-добре скоро да го вадим.

Я, да питам аз някой дали може да ми каже как да си изчисля термина по датата на зачеване? Аз знам как да го изчисля по последна менструация, ама по дата на зачеване не знам. А пък съм сигурна кога сме го направили и може би ще си отговоря по-точно дали и колко преносвам.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 809&Itemid=77

# 124
Мерси, Пуки, ама по тия таблици винаги ми излиза ден на зачеване 11.01., а при нас е 13.01. Дали просто не трябва да си прибавя 2 дни към предполагаемия цикъл  newsm78 Не знам до колко е точно така. Иначе по сайтовете ми излиза термин 03.10., по обикновения начин на смятане, а и според моя лекар е 04.10., а в ЖК-то ми го изчислиха за 05.10. като междувременно минахме и през дата 10.10. А бе ясно е само, че няма нищо сигурно с тези термини.

# 125
Тази вечер (10.10.) в 22.15 ч. мама t1dt е родила своя син Кристиян с мерки 2700 гр., 47 см. Да й е жив и здрав малкият Кристиян и само щастие и усмивки да й носи!
А на мама t1dt пожелавам бързо възстановяване!

# 126
Северинка добре че са те пуснали в къщи  Hug мисля че така ще ти е много по спокойно и дано утре пак е един разкошен ден за разходки Simple Smile
лелееееееееееее то това с болниците е много кофти история  newsm78 язък за всички осигуровки данъци и такси дето се плащат на държавата мале направо е пълна гадост зараза и мизерия
на мамите които кърмят  Hug (знам че много се повтарям ) ама направо сте страхотни  Hug много се радвам че след раждането нещата свързани с отгллеждането на детето така ви се тдават  Flutter и всичко изглежда така лесно и естественно  Hug много се кефя
а като гледам толкова се плашехме от ранно раждане а сега от преносване  bowuu
но благодаря на всички  Hug защото тук във форума е прекрасно   bouquet
Честит син на мама t1dt   bouquet  еин принц Кристиян радост за всички  smile3525 да е здравичък добричък смел послушко  baby
Северинка сег ти си щъркел а наскоро и на теб щъркела безпроблемно да донесе едно прекрасно сладко бебенце  newsm10   love001

# 127
Сев, доколкото съм гледала по Дискавъри, околоплодните води при секцио излизат през разреза на корема.

Относно справянето с бебето и домакинството след секцио- ако ти се чете какво беше при нас и какво смятам да бъде тоя път, ето:

Преди: секциото ми с Данни беше непланирано, съответно изобщо не бяхме подготвени. Мъжът ми нямаше повече отпуска (която ние много умно изхабихме преди термин, щото мислихме, че сигурно по рано ще дойде бебето). Обективно погледнато от помощ имах нужда първата и донякъде втората седмица... на 16тия ден вече се чудих как по тактично да пратя свеки да си ходи... Нещата доста бързо се нормализират, в крайна сметка и човек свиква с новите работи... Wink

Сега: предвид планираното секцио, съпругът ми си е предвидил почти месец отпуск. Не смятам да ползвам помощта на свекървата, освен в дните, в които ще сме в болницата- да гледа баткото. Тук за секцио държат 3-4 дни, та няма да му липсваме дълго.
Бащицата ще е с мен в болницата, както миналия път- много полезно ми беше неговото присъствие там.
После в къщи- най- важно е да има кой да ти помага със ставане и лягане първите дни (нали малко държат в болницата при нас, та това ми беше основния проблем на мен).
Не по малко важно е да зареждате отнякъде полезна храна, готова за консумиране...
Хубаво е първите дни някой да ти помага за оригването, къпането и преобуването на бебето, защото конците малко или много опъват, а в крайна сметка грижите по собственото ти и на бебето хранене и спане са предостатъчна тежест за опериран човек... най- добре е този някой да е таткото разбира се Wink.
Пускането на пералня и простирането- лесна работа, особено първото, както и второто, ако разполагате със сушилня.
Чистене и миене из къщи- с удоволствие го отстъпете на екзалтирани роднини дошли да видят бебето- ще се почувстват незаменими!

# 128
t1dt,
не бяхме ли близки термини с теб?!?  #Crazy baby_neutral Hug
ЧЕСТИТ ВИ БЕБЧО КРИСТИЯН!!!!! ДА ПАПКА, ДА СЛУШКА И МНОГО ДА ВИ РАДВА!!!! Желая ви здраве и щастие!!!!!

# 129
  • Бургас
Честит малък Криси на t1dt smile3525

Ние папкахме и сега спим.

Сев бременността продължава 266дни.

# 130
  Добро утро!

Честито на мама Галина и мама t1dt,  желая ви бързо възстановяване  и спокойни и здрави бебчета !

Цитат
Сев бременността продължава 266дни
Да Неди от датата на зачеването са толкова .

Сев, спокойно,мила нали водите са ти в норма и плацентата е добре .не се притеснявай ,и твоят миг ще дойде

# 131
Добро Утро Момичета!
Днес станах по рано сега е 7 при нас, защото от като се прибрах снощи имам доста контракции, но не много болезнени , на 10 мин всяка и си казах ставам да си стегна багажа (нали бях в болница и трябваше да пера част от него). Ама като се залепих за форума още не съм започнала  ooooh!.

Честито на новите майчици! Много здраве и кърма!

liqnka, супер стая. И ти ли чакаш момченце? Всички с термин 22.10 чакаме момченца.  Mr. Green

Аз започвам с багажа, ако днес не мога да се включа повече, да знаете че съм по магазините.  hahaha hahaha hahaha

# 132
  • Варна
Добро утро.
Ах, че с хубави новини започва темичката сутринта. Честито на t1dt.

# 133
  • София
Добро утро!
Честити синчета на Галчето и t1dt! Да са им живи и здрави, много щастие да носят на семействата си!
Сев, сама мога да се справям с отглеждането на детето, майка ми идва уж да помага, но всъщност идва за да се радва на Рая и да е близо до нея! Възстанових много бързо, домакинската работа и грижите за детето мога и сама да поемам! Сега все едно не съм оперирана, сещам се само като си погледна белега! Но всичко е много индивидуално! Стискам палци всичко да е наред при теб!
Вчера ходихме да ни мерят за първи път след изписването от болницата и се оказа, че Рая е качела само 90 гр. и е пораснала на дължина само 1 см. Нашата педиатърка не беше на работа ( някакъв личин проблем имала ивчера отсъстваше ) прегледа ни друга лекарка, която заяви "Ооооооооооо, ма това бебе е много слабо, то изобщо яде ли, я вижте каква му е кожата, нищо не е качило,това е направо абсурдно" с такъв тон на гласа, че аз направо  #Crazy #Crazy #CrazyДа и давам и от двете гърди и като се наяде да се цедя, изцеденото да съхранявам в хладилника и на следващото хранене да и го давам с биберон! Трябвало много да яде, защото е родена с ниско тегло, да я будя и да я насилвам да яде. Била слаба, нямала сили да суче и за това била сънлива, аз съм трябвало да бъда настоятелна и упорита! Айде тя да го направи, като не иска да яде Рая стиска устни и не можем и двамата с баща и да и отвориме устата, а за събуждането е да не говорим! Съвсем съм объркана вече! Тя като е гладна си яде, само дето не знам по колко милимитра кърма суче на хранене, пълни памперсите редовно, спинка се добре! От 15ия до 20ия ден трябва да яде по 90 мл. на хранене!
Днес трябва да отидеме на пробно кърмене и да ни кажат какво да правиме, как да продължаваме да се храниме и дали трябва да включиме добавка! Толкова съм разстроена и притеснена, постоянно ме избива на рев! Чуствам се виновна сякаш не мога да си нахраня детето и кърмата ми не е достатъчна и не е добра! Колкото и да не ми се иска ако се наложи ще давам АМ, само да почне да наддава! През нощта беше голяма борба с буденето и храненето, сега едва си държа очите отворени!
Извинявайте за дългия и депресивния пост, просто исках да споделя!

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 08:55 от trixy

# 134
  • Варна
За феновете на Ла Редут и чакащите или вече имащи момиченца, вижте какво сладко нещо намерих и е много изгодно  http://www.laredoute.fr/vente-lot-de-3-dors-bien.aspx?productid= … tegoryid=48249681

Общи условия

Активация на акаунт