Есента довтаса изведнъж, с нея - ОКТОМВРИЙСКИ бебедъжд!

• 13 178
  • 265
  •   1
Отговори
# 135
добро утро!

честито на мама t1dt!

liqnka, супер стая. И ти ли чакаш момченце? Всички с термин 22.10 чакаме момченца.  -аз чакам изненадка!два пъти на 4д и така и не успяха да ми кажат пола Simple Smile

# 136
  • София
Севче 10 дни се водят по последно установеният ти от ехографа термин доколкото си спомням. Ако не се лъжа първоначално беше за 12 октомври, след това стана з 6, а накрая за 3-ти  newsm78 До 2 седмици се счита за нормално. След като на прегледа не са видяли проблем с плацентата и водите, значи всичко е наред. А и така и така, след като е секцио поне бебка ще заяке още някой и друг ден  Hug
По въпроса с водите нямам на идея. За втория въпрос личното ми мнение много пъти съм споделяла, а то е, че винаги е добре да има някой, който да помага. Не говоря за отглеждането на бебка, а за помощ в домакинството - чистене, готвене и други такива дейности, така че да имате повече време с бебето да свиквате една с друга.
Доста от родилите момичета вече, споделиха, че едва сега са оценили каква помощ е мама  Grinning

Мерси, Пуки, ама по тия таблици винаги ми излиза ден на зачеване 11.01., а при нас е 13.01. Дали просто не трябва да си прибавя 2 дни към предполагаемия цикъл  newsm78 Не знам до колко е точно така. Иначе по сайтовете ми излиза термин 03.10., по обикновения начин на смятане, а и според моя лекар е 04.10., а в ЖК-то ми го изчислиха за 05.10. като междувременно минахме и през дата 10.10. А бе ясно е само, че няма нищо сигурно с тези термини.

Севи, тук има нещо! Твоята дата на зачеване е 13.01., а моята е на 7.01., твоят термин на един два пъти го коригираха и го преместиха по-напред, както мананка отбеляза. Аз съм на мнение че не преносваш, а си си в дните, но друг е въпроса, ако бебето е голямо и не може да излезе. Но пък ти спомена , че вчера са го мерили бебето и на са го изкарали толкова голямо, колкото твоя доки е заявил?! Решили са, че тазът ти е тесен. Може и така да е, но има много жени с по-тесничък таз, които са родили нормално бебенцата си. Това са просто расъждения, хубаво е, че днес и утре са почивни дни и колкото се може п-дълго време да изкараме сред природата, без тези натрапчиви мисли!

На мен пък вчера ми казаха, че може и да не преносвам, просто датата на термина е вероятност. А и имайки предвид, че нашето бебенце няколко седмици вървеше назад с 1 седмица, то съм си в дните. То си е готово, просто е въпрос на време. Вярно вчера този преглед не беше от най-приятните, въпреки че шийката е гладка нещо ми натиснаха, защото била по-назад?! Разкритието ми е 2+ см, а и тази нощ падна тапата (но си мисля, че е в следствие на тази манипулация вчера).

Да, помощта на близък я приемам само в домакинската работа. И с повечето майки се оказва че сме на същото мнение.

# 137
  • София
ЧЕСТИТИ МОМЧЕНЦА

НА

ГАЛЧЕТО, Еос и t1dt
!!!

Бъдете живи и здрави!

Галенце, като излезеш напиши няколко реда! Не ти е било лесно, защо се стигна до секцио?!

bouquet

# 138
Добро утро и от нас!
Честито на новите майки да се радват на сладките бебенца Hug Heart Eyes
Момичета имам страхотно бяло течение   Sad
В четвъртък ми взеха секрет пък ако изкарам до понеделник ще видим

# 139
  • София
Добро утро момичета  Simple Smile
Днес мисля да се разходя до болницата да ме видят за всеки случай. Корема ми от вчера се смъкна осезаемо, а и едни странни болчици отвреме навреме получавам ту в кръста, ту в корема. Пък да не ви казвам колко пъти ходих до 00 от вчера насам  Joy Май момента наближава при мен, или поне така го усещам Simple Smile

Честит малък Кристиян на t1dt! Да са живи и здрави цялото семейство и много щастие оттук нататък им пожелавам   bouquet Малеее тя t1dt не беше ли с термин 31-ви?  #Crazy Почнаха и по късните бебоци да се появяват  Grinning

Трикси, свържи се с някой от кърмаческия! Опитай да намериш Асето от септемврийки, или пък в Майчин дом има консултативен кабинет по кърменето. Порови из форума и ще намериш инфо. Тези педита по поликлиниките друго, освен да ти изкарат акъла, няма да направят  Sad Успокой се и не плачкай, Рая е родена мъничка, да трябва да яде повече, но как ще я накараш насила? Пък и как е преценила тази докторица, че не ти стига кърмата? С тези техни таблици и мерки не могат така да поставят шаблони. При всяко бебе е различно.Успех, каквото и да решиш и после да пишеш  Hug

Аз моя термин с точно тези 266 дни съм го изкарала, че е на 23-ти. То и затова малкия върви все 2 седмици напред. Една от объркания термин и една - генетично предадена  Laughing Татко му се е родил 4500, а неговия по-голям брат - 4000гр. А и аз не съм била мъничка, мама с нейните 157см и 49 кг(първоначални) ме е родила 3600гр. Така чеее, явно голямо бебе ще се ражда  Laughing

Мананка, за това исках да те питам. Като ми изчислява термина ехографа обикновенно излиза към15-ти. Та след 15-ти ли ще ме водят че преносвам, или след 29-ти - както е по аменорея? Ако някой друг знае, да пише моля!

Сев, съжалявам че така се получи при теб. Знам колко искаше и ти като мен да раждаш нормално. Ама квото е такова, знаеш кое е по-важно. За помощта от мама или свеки, не бързай да се отказваш. То си зависи де, ама аз с моята операция първата седмица почти нищо не можех да правя  Sad Но пък виж Нелката каква е бодра гарга  Mr. Green Където ти е казала и Софкобофко, да има помощ за домакинстването е най-важно. Пък с бебата ще се справяте с таткото  Simple Smile Сега се сетих да те питам - помислила ли си къде ще запишете детето като се роди? Не се ли записваше по постоянно местожителство на майката? Най-добре ги провери тези неща, да не търчиш после за акта за раждане и да се разправяш с общини и поликлиники  Hug

Мариелка трябваше да ми се обади вчера, да каже какво става с нея, ама не звънна. Едва ли е родила, щеше да се чуе, но Галето ми каза че са се чували, била настанена в МД и ако не тръгне бебо до Понеделник, ще го измъкват принудително. Аз все пак ще и се обадя по-късно, да я чуя.  Praynig

Марианка я няма от снощи  newsm78 Дано бебката изчака датата  Praynig

Пуки се спотайва, ама и нейното секцио наближава  Wink Да знаеш, че те дебна, кога ще зачезнеш  Hug Hug Hug
Уф, аз не пиша, не пиша и после като ме отприщи  Laughing Приятен ден момичета, стискам палци на всички и на мене си, щото съм сигурна че ще е скоро и нашия ден!

# 140
  • София
Добро утро!

...
Вчера ходихме да ни мерят за първи път след изписването от болницата и се оказа, че Рая е качела само 90 гр. и е пораснала на дължина само 1 см. Нашата педиатърка не беше на работа ( някакъв личин проблем имала ивчера отсъстваше ) прегледа ни друга лекарка, която заяви "Ооооооооооо, ма това бебе е много слабо, то изобщо яде ли, я вижте каква му е кожата, нищо не е качило,това е направо абсурдно" с такъв тон на гласа, че аз направо  #Crazy #Crazy #CrazyДа и давам и от двете гърди и като се наяде да се цедя, изцеденото да съхранявам в хладилника и на следващото хранене да и го давам с биберон! Трябвало много да яде, защото е родена с ниско тегло, да я будя и да я насилвам да яде. Била слаба, нямала сили да суче и за това била сънлива, аз съм трябвало да бъда настоятелна и упорита! Айде тя да го направи, като не иска да яде Рая стиска устни и не можем и двамата с баща и да и отвориме устата, а за събуждането е да не говорим! Съвсем съм объркана вече! Тя като е гладна си яде, само дето не знам по колко милимитра кърма суче на хранене, пълни памперсите редовно, спинка се добре! От 15ия до 20ия ден трябва да яде по 90 мл. на хранене!
Толкова съм разстроена и притеснена, постоянно ме избива на рев! Чуствам се виновна сякаш не мога да си нахраня детето и кърмата ми не е достатъчна и не е добра! Колкото и да не ми се иска ако се наложи ще давам АМ, само да почне да наддава! ...

Трикси, мила! Тази педитърка, която е заменила твоята, ти е вкара чувство на вина! Ако и друг път ти се случи твоята да не е на работа по конкретна причина, то не ходи при тази! Пълно е с какви ли не тъпанари сред медицинските лица! важното в случая е: Рая дали има свеж вид, дали е спокойна, дали като я погледнеш и нещо те притеснява в излъчването и държанието й?!

# 141
Добро утро в поредния прекрасен октомврийски ден  sun! Днес съм се понаспала като бял човек и се чувствам добре.
Честит Кристиян на мама t1dt  smile3525!!! Тя позачезна тия дни и се появи с бебче, перфектно  Laughing
Трикси, миличка, понякога лекарите се престарават и се държат като някакви интелектуални машини, а не като хора. Чувала съм същите изказвания след раждането на сина ми и много добре те разбирам. Чувстваш се лоша майка и се сриваш отвсякъде  Confused. Не знам дали съм права, но помисли - и възрастните ядат различни количества храна, едни са по-лакоми и дебелеят, други са злояди и слаби. Защо при бебетата да е различно??? А ние все се опитваме да ги вкарваме в норми  ooooh!. Ти си слаба и фина жена, всъщност най-вероятно бебката прилича на теб и ше си се храни по-малко  Hug
Леле Пук много прекрасни Ларедутските красоти, жалко, че съм зарината с гащеризончета за всякакви месеци  Sad
Севи, стига си пълни главицата с притеснения, нали знаеш, че всичко ще е наред, няма начин да не е newsm10. За възстановяването след операцията подкрепям Трикси, че всичко е индивидуално. За секцио не мога да кажа, но съм преживяла друга коремна операция и се възстанових изненадващо бързо, дори на 20-я ден бях на работа против всякакви правила  Crazy
Гери, дано ти понамалее течението, не е приятно сигурно  Confused
Като си изчислих моите 266 дни от зачеването....ами то днес вече трябва да раждам  newsm78

# 142
добро утро сладурки  Grinning
Шивани напълно съм съглсна с теб роднините трябва да помагат главно в домакинскат работа  Laughing аз вече почнах с отбването на идейте на свекето  Grinning че изкача със някакви списъц на колежки и със някави идей какво се добавя във водата на бебето и някакви мехлемчета дето някой и ги препоръчал и се правели от някжи билкари newsm78 но не се знае какво съдържат дето се вика ако бебо реагира по някакъв нчин н крема я обяани на педиатъра от какво ли е  newsm78
честито падане на тапата  Simple Smile
ей направо ме изумихте с тази задачка за термините  newsm78  ама много ми допда идеята че това е само вероятност  Hug и съм съгласна с нея
Трикси успех на пробното кърмене  Praynig и при положение че имаш достатъчно кърма може да не се наложи дохранване с АМ  Flutter
майка ми ми е разкзвала че с мене е имала същия проблем хапна малко и заспивам и както е описала Недялка е почвало едно пощипване по бузките крачнцата носленцето само и само хрненето да продължи  Hug но наистина не и се давай и потърси и другите мами за помощ  Hug то нали бебка изглежда чудесно  Hug
Лиянка твоето бебче е страхотно  Party ама каква изненадка ви готви само  Hug
за избор на педиатър има ли мама насочила се към 20-та поликлиника ????? че аз вече си хреса двама и сега трябв да игря на ези тура  Wink
Сисилия успех с прегледите  Hug чакаме хубави новини   bouquet
айде слънчицето се показа  Grinning слънчев ден и много усмивки и радости

# 143
Абе момичета не искам да досаждам ама мислите ли че е нормално толкова обилно течение newsm78
Сега на самата превръзка нямах нищо ама като се избърсах имаше доста ама няма нищо само бяло на цвят

# 144
  • София
newsm57 Пак ще щъркелосвам  newsm44  newsm57Ама страшен щъркел избрах  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 145
Докато бях болницата, бях в стая с близначета, мънички, слабички и ги учеха да сучат, все заспиваха, та по този повод да кажа какво препоръча акушерката ако заспиват бебетата. Да се галят, докосват, гъдилкат по ушичките! Пробвайте нищо не вреди.

Трикси, спокойно мила!  Hug Не обръщай внимание на такива лекари, продължавай да кърмиш не се отказвай. Имам чувството, че българските лекари вземат процент за "предписано" адаптирано мляко. #2gunfire
И най-тъпото че сигурно 70% спират да кърмят заради това дохранване. При всичките ми приятелки така стана.

# 146
Добро утро и от мен. Тая нощ беше някакъв кошмар. Всяко ставане и лягане в леглото беше съпроводено с ужасно скърцане на моите кокали и на горкото легло. Все едно някакава канара се стоварваше отгоре му  ooooh!
Сисилия принципно преносването го водят след официално приетата ти дата за термин  Peace
Трикси не се шашкай толкова много на това педи - явно скоро не е ходило на някой семинар за опресняване на знанията, или пък скоро са я затрупали с реклама на АМ. Ако наистина се притесняваш дали Рая яде достатъчно, то пробва да се изцедиш и да й дадеш с биберон за твое успокоение. Освен това ми е интересно тези 90 гр. как ги изчисли педито - от родилното тегло, или от теглото след физиологическото спадане след раждането. А и ако детето е гладно, то със сигурност няма да пълни памперса и да спинка спокойно.
ЧЕСТИТ СИН КРИСТИЯН НА МАМА Т1DТ    bouquet Да бъде послушно и спокойно бебе и да порастне голям и силен мъж.
Аз пък от вчера се сдобих с гадостта гъбички, обаче на краката  ooooh! В резултат на това, че непрекъснато ми е топло, постоянно се потят и ходя боса се оказа, че са ми се подсекли ужасно пръстите и боли гадно. Мазах се с клотримазол и се надявам, че няма да стигне ефекта му чак до бебето  Rolling Eyes

# 147
  • София
Тази сутрин в 7 часа наща гордост Мариелка е станала мама! Големият мъж Ангел е с внушителните размери 4100гр и 54см!   bouquet

Бебо е решил да не чака до понеделник. За съжаление раждането е било доста трудно  Sad Мариелка здраво се е измъчила, каза че има доста шевове, но важното е че всичко е минало! 

Няма да пиша подробности, тя и на мен ми ги спести, де. Само да пожелая на щастливата мама много бързо възстановяване и скоро отново да е сред нас  Hug Hug Hug

# 148
ЧЕСТИТ ГОЛЯМ СИН НА МАРИЕЛКА   bouquet
ТОЛКОВА ЧАКАНО БЕБЕ И С ТАКАВА ОБИЧ СЕ Е ПОСТАРАЛО МАМА ДА НЕ ЗАБРАВИ ТОЗИ МОМЕНТ НИКОГА. ПОЖЕЛАВАМ Й БЪРЗО ДА ЗАБРАВИ НЕПРИЯТНОСТИТЕ ПРИ РАЖДАНЕТО И ДА ПОМНИ САМО МОМЕНТА, В КОЙТО Е ВИДЯЛА МАЛКОТО СИ СЪКРОВИЩЕ.

# 149
Абе момичета не искам да досаждам ама мислите ли че е нормално толкова обилно течение newsm78
Сега на самата превръзка нямах нищо ама като се избърсах имаше доста ама няма нищо само бяло на цвят
Гери при мен е същото положение от около седмица насам, но не се притеснявам. И предния път беше така. След като няма сърбежи и не е като пресечено мляко (уф че обяснение) мисля, че е нормално. Все пак природата си има механизми за овлажняване на определени места.

Общи условия

Активация на акаунт