АПРИЛчето е весело дете-говори,пее,учи се,расте!

• 12 620
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Май разчитат на честната дума. На нас не са го искали и не съм чувала да са го искали на някой около нас  Peace

# 166
  • Попово
и на нас не са ни искали свидетелство за кръщене на кръстницата, нито за Тощо, нито за Генчо, на доверие  Peace

# 167
  • гр.Варна
Миленче,на нас ни искаха копие опт Кръщелото на Кръстника!Даже трябваше да го занеса няколко дни преди мероприятието!!
Поли,много кофти,че толкова време не сте на ясла.Аз водих Кико при няколко лекаря,но всички ми препоръчаха да не го спирам,защото цялостното му състояние си беше супер!!Ще видя как ще е днес като го вземем от Бабин дом и ще реша дали утре ще го пускам:)

# 168
Здравейте

ние вече сме тук!

Пепена - честито , такава сладка госпожица, много ми стана мило като видях пълна къща с деца, да са ти живи и здрави !

Да се похваля вече се дипломирах, най после, и то с отличен взех последния държавен изпит !
Дани вече е при мен, малко се глези май , но ще се оправим, толкова неща е научила , опасни са малките сладури !

Чудесни снимки!

Страчи - честито ви християнче !

Хубав ден !

# 169
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ПЕПЕНА!

Пожелавам ти от все сърце всички най-хубави неща на света за теб и твоето семейство. Мъничката Василена е голямо сладурче!

Страчи, честито ви християнче! Нека ви е живо и здраво и много да ви радва!

Миленче,на нас ни искаха копие опт Кръщелото на Кръстника!Даже трябваше да го занеса няколко дни преди мероприятието!!
И на нас така. Всъщност и двете кръщенето се състояха в една и съща църква.

Поли, и ние сме същите с храненето и заспиването. Преди си ядеше всичко, та дори не му стигаше, а сега избира и като каже "не", затваря устата и това е. Преди си заспиваше сам, а сега то не са песнички, приказки, бягане насам-натам, отива сума ти време докато заспи.

За съжаление и ние сме вече в групата на болничките с ужасна хрема (и дано да е само това Praynig). Валентин изобщо не можа да спи през нощта (и майка му също), въртя се,  плака, изобщо ужас #Crazy. А си легна снощи напълно здрав.

Варненки, ходих до Анжелика. За тази събота е ангажирана залата, но за следващата (01.11) все още нямаха записани мероприятия. По принцип е 2 лв. на час и казаха, че няма изискване да има задължителна консумация, а всеки може да си поръчва каквото иска (гледах имаше доста примамливи на вид тортички на витрината  Grinning). Салонът за игри е достатъчно голям, има най-различни играчки, пързалки и т.н. - смятам, че ще им бъде интересно на децата (поне Валентин не се спря да обикаля през цялото време). Има две жени, които се занимават с децата, но си мисля, че ние родителите няма да бъдем далече и ще се включваме в игрите.
Така че давайте да решаваме (не че с тези болни дечица може да има някаква сигурност, но все пак).

Отивам да дремна (дано да успея де), че едва издържам от това будуване снощи.

Болничките да оздравяват бързо!

Лек ден на всички! Hug

# 170
Linofrina, искаха ни го и на двете кръщенета и на Мая, и на Гури, искаха на кръстницата кръщелното  Peace Така, че най-добре да го носи, да нямате проблеми. Искат и акта за раждане на детето.
P0LLY, следващия път си с нас на женско излизане, татковците в парка да гледат децата  Hug Разбирам те напълно за какво говориш. Аз добре че майка ми я осени нещо, та изяви желание докато замине да се гледат с Мая, та по цял ден гледам да съм на вън. И аз много се нервирам, особено за НЕяденето на Мая, понякога просто я оставям, когато реши ме води в кухнята и вика "ъъъъ" към масата да и дам нещо, от което хапва 4-5 хапки и до там.
Тази нощ почти не сме спали. Мая от 1 месец пие мляко през нощта, добре, но тази нощ беше през 2 часа от 12, 2, 4, 6 - тъкмо се унеса и тя се събужда с рев и почва да търси шишето на шкафа, ляга върти се, не иска бибата, а млякото.  Tired Май е зъби, не знам и аз.

# 171
  • София
Пепе, честит рожден ден! Hug Какво се пожелава на човек, чиито мечти са се сбъднали, м? Пожелавам ти време, много време, в което да се радваш на семейството ти!  bouquet

Поли, много добре те разбирам, особено за неяденето и проявите на характер. Калината изкара близо месец само на хляб и сирене и мляко. По принцип гледам да не се впечатлявам от това, че за момента харесва само едно нещо, а после не го иска с месеци, но нейното продължи страшно много. На тертата седмица вече здраво се притесних. Обаче педиатърката ми каза, че няма нужда да се тревожа, щом все пак хапва нещо. Каза категорично да не я насилвам, а ако може някакси да направя интересно яденето на определени неща /най-вече плодове и зеленчуци/. Така и стана, щом престанах да й настоявам, а да се 'крия и да хапвам тайно' нещо, тя прояви интерес. После без да й обръщам внимание, показвах по скайп на леля й един печен картоф и тя изневидилица поиска вилицата и го изяде целия, предполагам защото отначало не исках да й го дам под предлог, че е малка и че не умее да яде с вилица. Слава Богу, от няколко дни прояде супа. Но яденето на плодове все още е мираж. Tired А преди ядеше всичко, що има банан в себе си. Днес опита портокалов сок без особен ентусиазъм, мисля, че най-вече защото й го дадох в чашка за ракия, каквато не е виждала досега. Ще видим дали ще повтори опита.

С количката не сме излизали от месец! Не ще и не ще! Tired

Тръшкането продължава, но май му хващам цаката. Rolling Eyes Номерът е да усетя кога ще се стигне дотам и да избегна момента. Нелека задача, но имам частичен успех. Когато например искам да я сваля от клатеща се играчка /принципно мисия невъзможна, придружена с викове 'па, па' = пак, пак/ й казвам, че ще идем да видим жълъдите с шапчиците, които пиленцата са бутнали от висооооко от дървото и които катеричките с голеееемите опашки събират в хралупите в дърветатаLaughing Изобщо всичко, което правим е силно украсено и измислям какви ли не истории, за да й е интересно. Ако искам по пътя до парка да ме слуша и да ходи за ръчичка до мен, трябва непрекъснато нещо да й обяснявам и разказвам и много да се вживявам в това. Като някаква кукундела съм по улиците. hahaha Но да си призная, нямам нерви като на Ивето и понякога просто я оставям да се тръшка. Embarassed

Поли, специално за киното, трябва да видите дали няма вариант да я оставите за два часа в детски кът /примерно в Арена или в МОЛ-а/. Щом седи в яслата, може да стои и там. Rolling Eyes Peace

Страчка, честито християнче! Hug Сигурно са зъбките.  Sad

# 172
Честит Рожден Ден, Пепена! Здраве и много приятни моменти със семейството!   bouquet  А да, и продължавай да мечтаеш  Grinning

Страчи, честито християнче! И аз мисля, че е от зъбите това неядене и среднощно будене на всеки час  Hug И Вики доскоро имаше такъв период, сега положението започна да се подобрява, дано скоро се похвалиш, че сте спали непробудно  Hug
Линофрина, най-добре е човекът, който ще кръщава Рая да си носи кръщелното. На нас ни го искаха.
Клер, честито ти дипломиране!
Ара, стискам палци Ида скоро да тръгне с желание на градина Hug
Илитка, мнооого ми хареса как се обяснявате с Калина  Heart Eyes И на мен фантазията ми помага в повечето случаи  Laughing

Лека вечер на всички! И болничките да оздравяват  Naughty

# 173
Честит рожден ден, Пепена!Сега си имаш голяяяяяямо щастие вкъщи,затова ти пожелавам здраве,за да му се радваш. Wink
Честито ви християнче,Страчи!
Бенита,поздравления за идеята! Peace Peace PeaceДано имате разбирането и одобрението на Общината!УСПЕХ!!!

# 174
Май повечето имаме странен вид, докато си разхождаме децата!  CrazyНо мен поне тук не ме разбират какви ги измислям и това ми дава възможността да говоря доста несвързано и безспир! А за цаката на тръшкането и ние така правим - когато знаем, че е неизбежен ревът, веднага се измисля друго забавление, обикновено баща му го грабва и се затичват в противоположната на дразнителя посока или...се вади шишето с водата, което ни помага най-често! Laughing
Поли, прекрасно те разбирам!  Hug Тук и аз съм непрекъснато с малкия и нямам никакви развлечения, освен разходките по парковете и затова живея за мига, когато ще се приберем! Laughing
Клер, честито дипломиране! Желая ти успехи!  
  bouquet

# 175
Пепенка, честит рожден ден! Здраве и любов ти желая от сърце!
Ето и един подарък от мен за теб и малката Васи Hug

и в голям размер

Страчи, честито християнче!Сега вече си има свое ангелче да я пази Peace

color=teal]Клер, честито ти дипломиране![[/color]Дано добитото образование ти донесе желаните дивиденти Wink

benitta Страхотна инициатива, дано се превърне в национална Praynig

Много страхотни снимки на сладката Бела, на Мая и на Кико много са пораснали палавничетата и са се разхубавили и те и мамите. Heart Eyes

За срещата още сме под?, че ни е налегнала финансова криза, наред със световната  ooooh!
Много ми се идва и ще направя всичко възможно.

Уикенда Монко беше на село с баба си и ние ходихме на РД във Витоша без него. Направихме си чудесен поход и така се насладих на есенната гора, че не ми се слизаше. А и за един ден правихме кекс 2 пъти Rolling Eyes, това не знам от кога не се беше случвало. Иначе умората си казва думата и за такива екстри доста пъти не ми се мисли Confused
При вас разредиха ли се "пътите" от както имате дете? Thinking

# 176
  • Попово
благодаря за пожеланията, дами  Hug
а за подаръка просто нямам думи, БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО  Heart Eyes

# 177
Благодаря ви момичета ! След няколко месеца записвам магистратура и отново ме чака това, но не искам да го мисля, за да се порадвам сега !

Снощи и вчера следобед Даная ме побърка с игра, не иска да спи и това е, снощи до 12ч. , смях, вика крещи, ужас, накрая баща и я приспа като я люля, явно се превъзбуди , че е при мама и тати ! Незнам ! Сега спи още , а при баба си спяла до 10 ч. от 22ч. , и следобед без проблем, но поняго прави така явно само при нас !

тръшкане
- не се тръшка, но понякога проявява характер, страшно е хитра, всичко разбира,  и аз започвам да разказвам приказки и какви ли не неща, снощи и пях и тя аз като се изморих започна тя, няма сън !

хранене - хапва си доста неща, най - много иска маслини, и саламче / макар че не искам да и давам тя си иска и това е / .

Вече започна да сързва думички - примерно снощи баща и казва " Дани - тати да измие ли грозде " и тя мии мии, и баща и отива и тя ми вика " грозде миии" , повтаря всяка дума почти както е , избягвам да и говоря всякакви бебешки думи, всичко както си е , освен ам ам, ходи след мен и си иска, сок сок, вода - ода , гладна и жадна няма да остане !

гърне - незнам как да я науча, ходи си от както беше на 10м. , имаме периоди в които прави там повечето неща, но като отиде при баба си и въобще не иска да сяда, но в това студено време как да я оставя незнам, ще го мисля! Вчера сутринта казва на баща си пиш пиш - а тя се била вече наак..

бибето - същата работа, иска си го, но при майка ми постоянно го иска , но аз тук не и го давам, само като заспива, но и него ще скрия скоро !

Отдавна не съм писала и сега доста неща ви споделих ! Така ми липсвахте !

Варненки , ако сте организирали нещо, моля ви споделет, защото нямах време да ви чета !

Хубав ден !

# 178
  • гр.Варна
Добро да ви е утрото!!
Влизам само да Ви се оплача,че след мен и Кико се оказа с полипи на гърлото и тапи на синусите от продължителната хрема.Вчера го водих на УНГ,за да ни помогне с хремата и той каза,че трябва да почваме антибиотик.Странно ми стана,защото детето няма граам температура,а си мисля,че при полипи трябва да има,както бях аз.Днес се обадих на педка,която не остана очарована от факта,че съм го водила при друг лекар и най-вече заради това,че сме почнали антибиотици.....но не ми се рискува,а и детето доста кашля вече.Та в тази връзка,тази седмицане сме на ясла,а манипулацията по рязане на юздичката я оставихме за другата сряда,Живот и здраве

# 179
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

ние също май сме под въпрсо за срещата. В яслата на Борис има случай на варицела Cry И сега го дебна да не се опъпчи. Имате ли идея, колко е латентния период. newsm78

Иначе е магаренце Mr. Green от класа. Тръшкане, реване, въргаляне - просто го оставям.

Влизам вчера в кварталния магазин и чувам едно момиченце пее нещо почти като Борис.  Laughing Стана ми смешно и се заприказвах с майката. Накрая се оказа, че и те посещават същата ясла, а песента е "Зайченцето бяло" и за това ми е толкова позната... Mr. Green

Лек ден и успешна седмица на всички

Честито на всички празнуващи - независимо от повода  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт