АПРИЛчето е весело дете-говори,пее,учи се,расте!

• 12 619
  • 309
  •   1
Отговори
# 180
  • Beyond the Frontiers
До момента следните маки са потвърдили и дали бройка за мероприятието Хелуйн в София:
Марта с бебе Ели
Илит с бебе Калина и татко
Ламичката с бебе Амалия и татко
Страчката с бебе Мая, татко и Гури  Grinning
Слънце с бебе Белослава
Кати М с бебе Борис и татко
reniboro с бебе Неси
Мелодия с бебе Петър и татко
Нушка (450) с бебе Виктория и татко
tanb с бебе Никол и татко
Стайл с бебе Гери и кака Руми
Анишка с бебе Виктория и татко (и четвъртия член в коремчето) preggo
с удоволствие включвам и Aya с мъжкия отбор от бебе Борис и Виктор и татко (петия член е в коремчето preggo
Polly бебе Дари и татко Embarassed(по всяка вероятност аз съм пропуснала да си запиша, извинявам се и се поправям веднага)
ara 75 с бебе Ида и кака Мария
 emily_ska с бебе Али
az_sunny бебе Дени и татко

За съжаление ние твърдо отпадаме от мероприятието - инкубационния период на шарката бил 21 дена  Cry Надявам се да не се разболеем точно сега, въпреки, че според лекарите шарка се кара най-леко като малък, ама след всички болести  newsm17 и лежане по болници в последния месец....Честно ви казвам, ако пак се наложи да лежим в болница ще гръмна вече. От тези болести на Борис на човек не приличам. От притеснения съм станала скелет

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 13:05 от elku - elena

# 181
Здравейте!
Я колко народ се събираме за мероприятието! супер!  Laughing

да се похваля, че най-накрая си взех изпита на теория пред ДАИ, та свърши с това гайле. Остава кормуването и практическия

# 182
kler, честито дипломиране Peace И успешна магистратура, когато й дойде времето.

Ламичке, браво Hug И другите ще вземеш, не ги мисли толкова. Peace

Хриси, Елку, бързо оздравяване на дечицата!

# 183
  • Варна
Здравейте момичета,

Ламичке честито!!!

Честито дипломиране и на Клер!!!

И честито християнче на Страчи!!!

А болничките бързо да оздравяват. То и ние не сме от най-здравите, ама май овладяхме положението или поне се надявам.

# 184
честито дипломиране на Клер  bouquet
браво,че сте се виждали повечето,аз от малкия град няма как Tired

# 185
Kler, честито дипломиране! Ти какво учиш?
Ламята, браво!!!
Ели, Hug Ужас е с тия болести. Дано да няма варицела. Аз не съм привърженик на тезата, че като малки се кара най-лесно. Даже една майка в парка ми каза, че имало родители, които нарочно си заразявали децата като малки, че да мине по-лесно. Shocked ShockedАз карах варицелата в 8-ми клас и нищо страшно не ми се случи.
Хриси, жалко че са се оказали така нещата с хремата. След толкова време хрема на Дари, доста неща понаучих. И основното е, че дори да е само с хрема детето, тя трябва да се третира, защото иначе, се стига до бактериални инфекции и усложнения.  Всъщност хремата не е толкова безобидна.

# 186
Честито дипломиране, Клер!

Честито кръщене, Страчи!!!

Пожелавам бързо оздравяване на всички бебчовци и бебки!!!

Утре отивам на кожен лекар - да си горя бенки, та не знам кога ще пиша.
А днес свеки ни наводни, милата! забравила маркуча включен към водопровода и той пропуснал, та цяла нощ е текла вода на първия етаж. Всичко беше мокро, дано бързо изсъхне!

# 187
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте, нас дне сни изписаха с Теди от инфекциозна болница. Кака ни зарази и в неделя ни приеха по спещност. Сега е по-добре макар, че още дриска но поне не повръща

# 188
Честит РД на Роня  Много здраве, късмет, любов и сбъднати мечти   bouquet(съвсем се загуби нещо, дано всичко е наред при тях)

Клер, Ламичке, честито за изпитите!
Ламичке, кой като вас, с басейн в къщата  Wink Стискам палци бързо да изсъхне всичко!

Дейзи, дано бързо се дооправи Теди  Hug

Ели, Хриси, бързо оздравяване на дечицата!

Малко офф - Приемам всякакви предложения за лекуване на хрема при 5 месечно - Калина вече 2ри месец се носи подсмърчаща. Няколко пъти ходихме при личните (то е поликлиника и все не попадаме на личната, защото сме по спешност, а тя беше отпуска) Нищо й няма, гърдите били чисти, сополите били от сезона, ама толкова дълго със сополи  newsm78 Слагаме солена вода, чинийката с лук и чесън, пак е на нощен ред, дано този път помогне. Тревожи ме, че и кашля отново. Аман. Утре пак ще звъним на лекарите, за час, поне гърдите да й чуят. Благодаря ви предварително!

# 189
Алекси, а секрет от носа взеха ли и? При Дари от нелекуваната хрема толкова време бактерията е вече е мутирала и е не е чувствителна почти към никакво лечение.
Между другото педиатъра ми предложи след като я излекуваме да я ваксинираме. Имало ваксина точно срещу тази бактерия - някакъв пневмокок и в доста държави тази ваксина си била в имунизационния календар.

# 190
Aleksi По съвет на д-р Михайлов има една рецепта с прополис, по-точно клеева тинктура се разрежда с физиологичен разтвор и се капе в нослето, също и със сребърна вода. утре ще потърся точната рецепта и ще ти я пратя Peace
Ето какво открих При хрема - като капки за нос - 5-10 капки в 10 мл вода и се капе в носа по 5-6 пъти на ден по 3-4 капки.
Вместо вода по-добре да ги разтвориш във физиологичен разтвор.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 22:00 от neci

# 191
Най-после и нашия ред дойде.

Най-напред честит реожден ден на Пепена (макар и на патерици). Пожелавам ти голяма семейна хармония и много щастите с любимите ти хора (вече в увеличен състав)   bouquet

За отчета при нас, и двамата са по-добре, даже снощи с тати спахме по 6 часа непробудно  Mr. Green. Обаче минаха и двамата на антибиотици след като минаха на фазата с непрекъснато вдигаща се температура  Embarassed.

Хремата, не я оставям да се развива. За мен безобидна и 'от сезона' хрема няма  Naughty. Сополки приемам, но появи ли се секрет купувам моментално Коларгонови капки. Алекси, в тази връзка, когато децата бяха на по 6м имаха настинка и тогава едно от малкото неща, което педката позволяваше беше тези капки - трябва нослето да е почистено добре с разтвор морска сол преди това и да е отпушено, след което капваш по една капка в ноздра - запечатва и лекува  Peace.

Илит, определено си имате мацка с характер  Mr. Green. Да ви е жива и здрава и много нерви да имате. Виктор ми така тръшлив и аз предпиемам тактиката с разсейването, но не на всяка цена. Най-напред паза да не се удари, след което му обяснявам спокойно защо не може да се случи неговото и след това пак със спокоен глас му казвам, че можем да правим нещо друго, което е също толкова интересно. Най-хваща докато в трета фаза говорейки вече тръгвам към мястото на въпросното интересно нещо и той похрипвайки тръгва с любопитен поглед  Laughing.

Страчи, честита ви християнка. Убедена съм, че честото ядене на мляко е от зъби  Tired. С Бобо са си като доховен брат и сестра - интересно ще ми е да ги видя другата неделя  Mr. Green. Не знам дали си пробвала да даваш Дентокинд - по две таблетки може до 6 пъти на ден поне през час между приемите. Друго, което помага е от едно комплектче на Нуби с две чесалки и четка за зъби, давам чесалката, която наподобява четка и пада голямо търкане  Grinning. След това + Дентокинд е една идея по-леко.  Peace

Ели, жалко че няма да можем да се видим. Никакъв шанс ли няма?  newsm78 В нашата група пък ги учили на 'Мама ми купи днес...' и Бобо върви по цял ден като развален грамофон и си припява 'Мама ми, мими ма'  Laughing

Дейзи, отврат е тоя вирус. Надявам се да минава бързо  Rolling Eyes

neci, за 'пътите' както каза нашия тати 'тъкмо се пооправи работата и сега пак...'  Joy

Честито на отличничките ни Клер и Ламята  Hug

Надявам се вече да няма толкова болни дечица. Ето и при мама на Кики...  Rolling Eyes Не знам как да си предпазим децата в тази мръсотия. Според мен трябва да започнем петиция за чиста среда - от там започва уважението към нас самите и околните. Яслите и да ги наблюдаваме не можем нищо да направим от няколко километра разстояние. За инициативата, смятам че трябва да стимулират нови кадри с усвоени съвременни методи на възпитание. Камерите според мен няма да помогнат  Sad. Да не говорим, че мамите които са склонни към паника, така ще имат още повече 'материал' и дефакто  цял ден ще са в яслата.  bowuu.

Спирам, че голям ферман стана и няма кой да чете (ама нали съм пусто Мара подробната и трябва да се изкажа по всичко и компетентно  Crazy)

Целувки на всички и лека нощ  Hug

# 192
Здравейте дами !!!
Първо искам да пожелая много здраве на малкото ангелче,което е родила Пепена/много е красива/!
и да честитя на Страчи християнчето!!!
Аз все още съм в културен шок след като се прибрах преди няколко дни от Азербайджан..това беше най-зареждащото,интересно и забавно преживяване в живота ми след раждането....Просто не бих могла да намеря думи за да ви разкажа в писмен вид..освен ако не напиша някакъв роман  Laughing Столицата където бях/Баку/ е град с дух,град, който се развива с часове...големи красиви сгради носещи историята на комунизма в най-добрия смисъл,широки булеварди,добродушни лица навсякъде,прекрасна кухня.....чай....нар и...водка, вследствие на която за десет дена съм спала най-много 15-16ч......по цели нощи обикаляхме клубовете,шофьорите не спяха, за да са ни на разположение постоянно  Drunk dance

п.п Аля също е със сополки и чакам всеки момент да се оправи....за да потвърдя със сигурност нашето присъствие на партито.

# 193
  • Варна
Здравейте момичета,

Алекси, направи и чай от лайка, сложи в него сода /бикарбонат/ и и слагай в нослето по половин пипетка /ако я поема може и повече/ - това е много добро лекарство. Също така можеш да и капеш витамин С в нослето пради сън по 1 капка във всяка ноздра. Дано се оправите бързо.

# 194
Честито дипломиране на Клер!
Еmily_ska - добре дошла. Радвам се, че ти е харесало. Другата седмица ще разказваш подробно.
ДейзиГ - Съжалявам да чуя, че сте били в болница. Добре, че ситуацията е овладяна. Бързо оздравяване на Теди  Heart Eyes.
Ели - Много съжалявам, че ще пропуснете партито Sad. Дано ви подмине шарката.  Hug
И в тази връзка пак да попитам - имаме ли консенсус за менюто и тортите? И дайте да се разбереме кой ще се обади в клуба да го поръча. Извинете, че препирам, ма то си наближава.

Общи условия

Активация на акаунт