Цьолиакия - тема 2

• 47 393
  • 466
  •   1
Отговори
# 180
Току що баща ми дойде и каза че имало много болни от хепатит А в Добрич.Симптоми-повръщане,разстройство и температура!Особено по училищата.Имало май и вече деца в болницата.

# 181
Ние сме с грип от две седмици. Аз и малката ка6ляме като стари пу6а4и. Таткото и той бе6е болен. Водих малката ве4е на трима лекари, но няма кой знае какзв напредък. За себе си практикувам самоле4ение, не много успе6но, но като гледам колко са в 4ас лекарите в Русе май е все тая. ooooh!

Рози-макси
, отдавна се каня да те питам винаги с фруктоза ли подслажда6? Мен ми е голям проблем подслаждането. Преди слагах на вси4ко мед, но от него полу4ава разстройство. Др. Пантелеева ме посъветва да подслаждам ка6ите с половин 4аена лъжи4ка захар, но става много безвкусно и слагам поне две бу4ки. А фрукткоза може ли да се ползва постоянно. Имам някакви спомени, 4е не е съвсем о.к., но не съм сигурна newsm78

Относно елдата и други пълнозърнести ядки е хубаво да се накисват от предната ве4ер в студена вода, която после се изхвърля. Така се освобождава фитиновата киселина и стават по-лесно усвоими.
Аз си купих елда и просо, но абсол´тно отказва да ги яде. Много ви се възхи6тавам колко работи готвите за децата си. Направо не знам кога успявате и разни вкусни сладки6и да правите.

Зори, браво за хубавите новини. Разкажи какви изследвания ви правиха във Варна?

На6ият  тест от София се забави с о6те 6дена. Ве4е запо4нах доста да се притеснявам.
Искам да ви питам ако ни открият цьолиакия може ли да не правим биопсия? Де факто нали се знае, 4е трябва да се мине на диета, за6тото власинките са увредени.

М_ник
, пуснахте ли някакви иъследвания?

# 182
Против разстройство- отвара от кората на нар .
В_и_В_и  ето един прекрасен натурален подсладител, особено подходящ за напитки(малко е скъпичък  Sad): http://biozona.eu/index.php?main_page=index&cPath=30

За подслаждането http://margaritta.dir.bg/2003/uni/01zahar.htm. Ксилитола е много добър подсладител, но е много скъп и мисля, че в България го няма. Имам позната, която  го използва, но си го купува от Италия.

# 183
Добро утро!В И В И,аз слагам и тръстикова захар,по 1 лъжичка,но винаги и плод,банан,тиква цигулка или печена ябълка,а те са сладки и става добре.Не знаех че не е хубаво да се дава повечко от фруктозата,пък и 1-2 лъжички проблем ли са!?Елдата и просото ги слагам и в ориз с пилешко и спанак,по равни количества.Когато има месце по не се усеща специфичният мириз на елдата,има и лук.На Макси му е любимо,ако има и агнешко(но е рядко),може да яде всеки ден такова.Слагала съм елда и сутрин в баничката(беше ми останала малко от предния ден),изобщо,навсякъде.Аз бях писала,но пак ще напиша-Мажете вечер гърдичките на болните дечица с мед,за кашлицата.Разтапя се,мажи се върху кърпичка,но не много,че излиза лрез дрешките,слага се на гърдичките,и отгоре нещо по по тялото.Сутрин,меда го няма,изсмукан е.Прави се докато започне да остава непопил мед,кашлицата започва да се кърти.И за вас,един илач за кашлица-равни количества мед,олио и ракия,по 2-3 лъжици,по една лъжица когато се сетите,даже е приятно.За болно гърло,хрускайте черен пипер на зърна,3-4,много загрява и минава.И илача на моя мъж,с него лекува всичко-греяна ракия със захар или мед и смлян черен пиперлА температурат минава след едно хубаво изпотяване-горещ душ,много чорапи и дрехи,един горещ Тайлол хот,2-3 завивки до врата и търпиш.Като се изпотиш хубаво,преобличаш се и пак същото още веднъж,и минава,ако не е някакво сериозно заболяване разбира се.Май се изчерпах от към илачи.Дано на някого с нещо да помогна!Оздравявайте бързо!

# 184
Добро утро и от мен.Милена,оправяйте се по скоро.За кашлица слагам компрес от дамски чорапогащи.Навит сух на гушката и спи с него.Меда на гърдичките много помага,но трябва да се внимава с него.Около сърчицето не трябва да се слага,а на моята Радост не всеки мед и действа добре на стомахчето.Давайте компот от дренки и печена ябълка,но варения ориз най помага  за разтройство.
Зори,пиши какво ви правива във Варна.

# 185
Да чукам на дърво, баткото се пооправи, таткото май също. Но малчо пак си дриска... От вчера не е повръщал и дриска по 2 пъти на ден, но си е водица. Много е отслабнал милия и не ще да яде почти нищо. Като яде веднъж от варения ориз (с голям апетит) и го повърна и сега го гледа с отвръщение. Питах Панталеева какво да дам, тя каза да си питам лекаря  (и да чета за нишесте) и да ни пусне една глюкоза венозно доктора. Ама той нещо не е склонен. Давам и джоджен, и лимон, дренки, Хидрасек. Ентерола бил с лактоза - за нас не става, Смектата доктора каза че май била с нишесте  newsm78  Днес ще пробвам с царев. нишесте. Аз при нужда си вземам 2 с.л. оцет и ме пресича, но за деца не става.
СТЕВИЯ - естествен подсладител, доколкото много подходящ при диабет, питайте доктора. Гледах го в диетичния магазин и жената каза, че много го купуват, а и за нас е подходящ, че няма химия и консерванти.
http://stewia.hit.bg/

# 186
в варна ни правиха много изследвания направо станахме луди екограф  малко садържа газове и пие сега креон дексилозен тест в норма потен тест в норма пасаж и костна възраст добри изпражнения без паразити  орина добра няма никакви данни за цьолеакия много съм щастлива искам да ви пожелая и вие да се преборите с болеста  успех на всички в форума Wink Simple Smile  bouquet

# 187
Обадих се в Хумана да питам за лечебната Хумана, дали има глутен, въпреки че пише че става за целакия. Казаха че става, но има лактоза и ни препоръчаха Хумана Електролит. Аз не успявам все още да го намеря по аптеките, но ми казаха и че имат нови безглутенови продукти, бебешки каши с елда и круши и др. Вижте, особено за по-малките:
http://www.humana.bg/Product%20List/demo_productlist_noviprodukti.html

# 188
Благодаря ви за отговорите. Аз хем знам за стевията, но не съм се се6тала да я ползвам и при малката. Рози-Макси, със сигурност няколко лъжи4ки фруктоза на ден не са вредни. Аз дори не помня какво то4но съм 4ела за фруктозата, но става6е въпрос за по-големи коли4ества.
Ка6ите на Хумана на нас са ни л´бими, но такива с кру6и, праскови или мед не купувам ве4е, за6тото полу4ава разстройство и за сега от плодовете й давам само банан и ябълка.

М_Ник, ако мал4о е отслабнал наистина няколко банки глькоза 6те му се отразят много добре. Ако не може да намери6 Хумана електролит му давай обикновени електролити като Хидратин Алфа. Аз  разтварях 1/2 пакет4е в мляко или 4ай, 4е вкуса е много гаден.

# 189
Извинявам се, че се повторих за стевията с Надежда, видях че пише че е скъпичко и не влезнах в сайта на Биозона, а в диетичния беше по 6,80 лв. и жената каза че замества 5 кг захар, та не ми се видя скъп.
Вчера акахме само веднъж, пак си е кашаво, ама поне е веднъж, дано сме започнали да се оправяме  Peace
Някой правил ли е каша от оризово брашно, че ми се ще да му направя, нещо като кремче? Не мога да намеря по магазините оризов грис.
Не ми се ще да го го травмирам в болницата за вливания с глюкоза, а и надали ще ни вземат, само в Инфекциозна, а там втори път не влизам  Close Иначе ако си яде и вземе Хидратин Алфа с чай (bouquet за идеята), ще навакса, надявам се. В гастрото с вируси не взимат особено, че да не продрискаме отделението. Та там нямаха даже дюшек, който не пропуска... Та слагахме найлонови чували, за диарията от целиакията.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 09:36 от M_Nik

# 190
M_Nik , аз купувам оризов грис от един магазин на СВА в Дружба, но мисля че видях оня ден и в диетичния магазин на Коперник от същия или беше в Пикадили  newsm78, направо не понмя  Embarassed. Иначе купих пак от Коперник био брашно от кафяв ориз, много е пухкаво и кексчетата и блатовете за торта ми стават много хубави. Интересно, че като че ли нее така ситно смляно брашното , а стои пухкаво.

# 191
Svetman, къде се изгуби? Какво ще кажеш за американското лекарство, за което Биси писа? Би ли го изпробвал?
Благодаря! Мъжа ми работи близо до Коперник и беше проверявал миналата седмица, може би сега са докарали, ще го пратя. А в нашето СВА за съжаление няма. Има и едни био Rice Snacks там, дечко ги хапва с желание. Има със зехтин (нашия), чили и розмарин. В състава никъде не пише да има нишесте или брашно, друго освен оризово и царевично. Но няма отметка за без глутен!? Италиански са.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 13:52 от M_Nik

# 192
За оризова каша или крем може и бебешка каша само от оризово брашно.
За засилване на организма може да се подслажда и с малко глюкоза на прах, защото веднага се усвоява от организма и доставя бързи калории (при нормални обстоятелства не се дава, защото се напълнява от нея, както и от банките де).
Аз купувам и оризов кускус и го правя със сирене. По-добре всичко да е от бял ориз, защото кафевия дразни.

# 193
От къде този оризов кус-кус, на Шаер ли е? Не съм им гледала новите продукти скоро.Освен солетите, вафлички с лешник и хляб (за из път) малчо не харесва нито бисквитите, нито гризини, нито сухари  newsm78 Бях му взела от кексчетата (Мадленки с кайсия) за Великден, но не ги хареса. Макароните с ориз, също не харесва (ф-ма Маркрин), има и едни супервкусни оризови китайски бисквити за 3,50 лв. половин кг. - само ги опита! Ние си ги хапнахме  Wink
Най-вече яде мръвка и яйца, също кашкавал, домати, банани, грозде, краставици и тиквички. Домашен хляб и кекс с плодове. Много сме ограничени от към менюто! А вкуса трябва да се възпитава, макар и на 2 години  Naughty

# 194
Има оризов кус кус на Макрин, също и юфка.

Общи условия

Активация на акаунт