Цьолиакия - тема 2

• 47 386
  • 466
  •   1
Отговори
# 165
Смятам,че ако се накисне от вечерта елдата ще запази всичките си полезни вещества,част от които със сигурност се унищожават при варенето,но на Макси не смея да я дам така.Може и да нямам основание за притеснение,но вече съм станала толкова предпазлива...За мен така бих си направила.И овесените ядки,които много съм ги яла,винаги от вечерта ги слагах в айрян и мед,сутринта са супер,а варени са малко лигави.Първият път не и смених водата на елдата,но вторият път го направих,наистина мириса е особен,но и двата пъти беше ометена.Елдата я варих 1:3 с вода.Когато малко започна да се разпуква,я махнах от котлона и оставих с капака още 20 мин.,поема всичката вода и става сочна.Киноата я купих от единственият диетичен магазин в Добрич-Здраве за вас.Предполагам в София имате такъв,потърси там.Понеже за пръв път ни беше вчера,киноа му сложих малко,добре му понесе.Обратно на писанията по форумите,на мен елдата ми е по-вкусна от киноата,но още не съм експериментирала,но и двете са полезни(и двете трябва да се измият добре предварително,най-вече киноата).Цената и е 5.10 лв.-500гр,и не ми е много до експерименти,гледам за него да има.

# 166
Забравих да напиша,че на етикета на елдата пишеше-бланширана,имало и друга ,мисля че натурална.Тя може и да се приготвя по друг начин.

# 167
Биси, исках отдавна да те питам... Как се справя Радост на рождени дни или детски купони? Ние сме с малчовци и си вървим заедно, но оставяш ли я сама да ходи, имаш ли й доверие? Тя наистина изглежда доста съзнателна за възрастта си (неволята учи Confused), но не се ли изкушава понякога?  Ти даваш ли й от къщи храна или тя на място се съобразява кое става и кое не? Всъщност се чудех и дали в чипса и кока-колата има глутен newsm78 Децата около нея как реагират на начина й на хранене? Това са неща от бъдещето за нас, а за теб ежедневие, но трябва да се подготвяме  Flutter

# 168
Момичета, помагайте  Praynig Хвана ни вируса с повръщането и разстройството. Започна преди 2 дни с повръщане 2 пъти за деня. Вчера се успокои и само ака 2 пъти почти течно. Но сутринта като стана пак повърна, но беше малко. После си яде варени картофки, после ориз и нямаше нищо, но като се събуди следобяд... 1-2-3 пъти повърна и се раздриска  #Crazy Чудя се за повръщането, давам натриев цитрат и не знам какво друго, а като дам нещо течно съвсем повръща, ще се обезводни! Дадоха от аптеката Хидрасек (не помага) и Хидратин (не ще да го пие), Ентерол се чудя мога ли да давам? Дано не ви се налага, ама какво давате, осебено за повръщането?

# 169
Здравейте. И ние от вчера сме с разстройство и температура. За температурата дадох панадол. За разстройството давам смекта.Може спокойно да даваш ентерол.През лятото давах на Васи по половинка прахче от него на ден , но като че ли  смектата й действа по-добре. Давам й още витамин c и чай от шипка. Аз изключих месото и сиренето. Давам й само ориз ,картофи и хляб. От вчера не е дрискала,а  днес засега е без температура. Не  е повръщала, но е хубаво да  даваш сок от  изстискан лимон , може да го разредиш й с малко вода.Важно  е да приема течности ,затова му давай да пие , но по малко и на често напр. през 15 мин по 2-3 глътки. За повръщането зная че се дава "рехидрин" (ORS) и чай от джоджен ( не знам дали може да се даде при нашите деца джоджен). Надявам се , че и двете деца ще преборят по-бързо вируса.

# 170
Здравейте, за повръщане съм давала чай от сварен магданоз-да пие по малко през 15-20 мин. Доста е гадно, но помага.Аз също съм го пила и ми помага. може също и лимонов сок.
Оправяйте се бързо!

# 171
Благодаря ви!   bouquet Сега и баткото вече повръща (3 пъти), а пък как е побледнял  Sick

# 172
Аз за повръщане съм слагала Вомакур 40 свещички. Обаче щом е с разстройство незнам дали ще помогне. Успех.

# 173
Аз давах чай от джоджен за разстройството. Мисля, че помага. Дано се оправите бързо!

# 174
Герганче, оздравявайте бързо! Започвам разните илачи под ред, да видим кое ще помогне! Хубаво е, че ви има! Вомакур казаха, че става, но ако е без диария. Дадоха ми на капки, но вътре пише че може да алергизира и има алкохол. С джоджен съм пробвала, но при баткото и действаше добре.
Всъщност доктора каза че трябвало да мине за 2-3 дни вируса, но ние сме били с чувствително стомахче и можело да се проточи. Установих, че и картофите не му действат добре, изхвърля ги несмлени и то не остана много какво да яде. (Варения ориз отказа, даже и със захар) Лимона също го дразни. Ядеме хлебец на сухар и каша с ориз (бебешка). Ще пробвам и с магданоза и Смектата.

# 175
здравейте ние се върнахме от варна нямаме цьолеакия всички изследвания са в норма  благодаря на господ че ни опази  newsm44 newsm44 newsm10

# 176
Браво Зори, Hug радвам се за вас. Какво ви правеха толкова време?

# 177
Това е добра новина Зори.  Hug
M_Nik, как сте днес?

# 178
Страхотна вест, Зори! Откриха ли от какво е бил проблема?
Вчера не ни беше ден!  Sad Баткото вдигна 39,1 температура и се раздриска, таткото дойде с 38,5 и днес и също се раздриска. Абе, не питай! И аз - на 3 стана, и сам войнът е войн! Дано днес се поококорят, че...   #Crazy

# 179
Здравейте и от мен!Съжалявам че се включвам толкова късно,имах проблем.:M Nik,ако не ви е минало още,единственото което се сещам да добавя е за разстройството-Сурово цар. нишесте,1-2 лъжици и малко водичка,колкото да се разтвори,по една голяма лъжица 2-3 пъти на ден на малкия,а на таткото повече,много помага.На Макси му мина за 1 ден,давах и по 2 прахчета ентерол и сироп Суметролим,който е и за разстройство и за запек и за температура,и за други болежки.но мисля че нишестето върши най-добра работа.Скорошно оздравяване!Чудя се,летен грип с разстройство мина,това сега есенен грип ли е  !?После ще дойде и зимния...Зоре,много хубава новина,радвам се за вас,поне на вас ви се размина!И все пак,на какво се дължи голямото коремче,къркоренето на червата?

Общи условия

Активация на акаунт