Цьолиакия - тема 2

• 47 384
  • 466
  •   1
Отговори
# 150
На мен нещо не ми е ясно-на Шаер брашното,което е много хубаво е 8лв за килограм,на Квалитет брашното е 8 лв за 800гр. ,а на Техра е 4.50 за килограм!?

# 151
Това брашно е на доста добра цена в сравнение с другите.

# 152
Значи,брашното на *Квалитет* е 3.80 за 0.800гр от фирмата ако си го купите.Като мине през аптеката цената отива на 7.95 и здравната каса като си поеме нейното ние си доплащаме 3.80-значи файдата е никаква,но..... #2gunfire   кой да застреляме?

# 153
Тези аптеки,много алчни били бе!Ако се договори по-ниска цена за брашното на Техра,сигурно ще се повтори същата процедура.Но поне,Биси казваш ,е по-хубаво от на Квалитет?

# 154
 Sick Нямам думи за цените...Писах на нац.здр.каса кой определя цените и защо надценката е двойна...ТАКАВА Е БИЛА ДОГОВОРКАТА!
Не казвам,че е по хубаво брашното на ТЕХРА,но е по финно и наистина е хубаво.Само един кг съм ползвала ,но си заслужава!
Има и друго,сега се сетих,ако не не се купува брашното на КВАЛИТЕТ ,което се вписва в рецептурната книжка и доказва,че се ползва, как ще се представи пред ТЕЛК ...... newsm78

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 22:56 от bisi.s

# 155
Момичета, аз много не съм на ясно. Не може ли тези брашна да се купуват директно от фирмите, а не да минават през аптеките, след като има такава огромна разлика в цената?

# 156
Добро утро,може разбира се,обади се във фирма/която и да е/ и те ще ти изпратят исканото количество.
Лек ден!

# 157
А защо по диетичните магазини има само вносно брашно,а българското се взима само от аптеките?И ако го имаше,пак с такава надценка ли щеше да бъде?А ако се купуват от фирмата,и се плати доставката,предполагам,няма да излезе на сметка,а не може да се вземе и много голямо количество,защото трайността му не е голяма.Не мога да повярвам,че точно за болните храните са със супер голяма надценка!За вносните-разбирам,но за българските...Отговарям си сама-ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ!

# 158
Аз съвсем се обърках. Когато поръчах брашно от "Квалитет" без захар го платих по 4.50лв за кутия от 800гр. В аптеката ни казаха че цената му през здравната каса е 3.80 лв , но трябва сами да се договорим със производител и дистрибутор .

# 159
Извинявам се,цената на КВАЛИТЕТ  е вдигната 4.50 си е.

# 160
Купих на дребното днес киноа(майката на житата),елдата беше удобрена,а киноата било по-вкусно от нея,тя и цената му е много хубава.Елдата я приготвих с печена ябълка и малко фруктоза докато Макси спеше.Опитах я,и направо я изядох,че после варих още.Ако някой ги ползва тези култури,нека пише как ги приготвя.Най-важното-супер полезни са!

# 161
Здравейте и от мен!Ако искате да разнообразите менюто-  chef мусака от зелен фасул
1кг зелен фасул;3-4 картофа;3-4 моркова;2-3 глави лук/може цели/;2-3 скилидки чесън/цели/;магданоз;чубрица;джоджан;червен пипер;сол;може да сложите и малко месо. Тези неща ги варите и когато са готови- хоп в тавичка. Взимате булюна слагате му 1яйце и малко оризово/царевично / брашно да стане гъсто, заливате и  муш в печката.
Много е фкусно/стига да обичате зелен фасул/
Да ви е вкусно! Grinning

# 162
Купих на дребното днес киноа(майката на житата),елдата беше удобрена,а киноата било по-вкусно от нея,тя и цената му е много хубава.Елдата я приготвих с печена ябълка и малко фруктоза докато Макси спеше.Опитах я,и направо я изядох,че после варих още.Ако някой ги ползва тези култури,нека пише как ги приготвя.Най-важното-супер полезни са!
Една позната рускиня каза че яде на закуска само това. Вари я, слага масло, леко запържено със сол или захар. А иначе:
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=997
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=gotv&Number=19411 … ollapsed&sb=5
anebla2008-04-06 14:30:58 Аз я предпочитам солена.Заменям оризът с нея:)."Ризото" с елда и зеленчици/гъби,например е много добър вариант за вегани и по време на пост.Елдата съдържа повече протеини от оризът/от зърнените само овесът май е с повече/.Много усвоимо желязо!И калций също-само сусамът от растенията я превъзхожда!Лесно се приготвя и на микровълнова.И е вкусна.
Fany2008-03-28 10:38:07 Наистина елдата е много приятна. Аз имам и друго предложение за приготвянето й. След като я сварите (както пише в статията), мойе да я приготвите като мюсли - добавето мляко, орехи и мед. Наистина е много пиятно Simple Smile Енджой Simple Smile
Кюфтета от гречка/елда/
Сварява се 1 ч.ч. елда в три ч.ч. вода за 20 минути.
Като изстине се добавя 1 ч.ч. сирене, посолява се ако е нужно.
Аз сложих две яйца, но доста се разреди, та добавих малко брашно.
Въпреки всичко не можах да оформя на кюфтета, които смятах да панирам в галета, затова направо с лъжицата в сгорещената мазнина. Малко са безформени, но това е положението.
Според мен идеално се съчетават с майонезено-млечно-чеснов сос, но става и без.

# 163
благодаря M Nik!Ще се пробва всичко.Жалко ,че трябваше да се разболеем,че да разбера колко вкусни и полезни продукти се продават в диетичните магазини,ако не ни беше хванала тази болест сигурно щяхме да ядем кроасани зрънчо и какви ли не още боклуци,с които всичките ми познати си хранят децата.Едва ли щеше да ми доиде на ум да варя елда!А ето каква зърнена закуска си хапна вчера Макси,след като спа 4.30 часа след обяд,рекорд-сварих 2/3 елда и 1/3 киноа,прибавих стафиди,смлени орехи и фруктоза(страх ме е да давам мед,само да си близне),стана чудно.Пробвах елдата и като салата,с олио,оцет и сол,също не е лошо.Купих и кедрови ядки,но ми миришат странно,и ме е страх да му дам,може да са огранивени.Приятен ден!

# 164
От къде купи киноа? Аз питах в 2 диетични и нямаха. Как му понесе киноата, Рози? Изхвърляте ли първата вода на елдата? И дали я киснете от вечерта?
Има вкусни неща в другата тема За без глутен и казейн, специално за кроасаните пише:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2501.0

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 11:26 от M_Nik

Общи условия

Активация на акаунт