Цьолиакия - тема 2

• 47 382
  • 466
  •   1
Отговори
# 135
някой да знае как се получава ябълковото брашно?!
Дали изпозват някакви химикали за добиване, изсушаване? идея си нямам
като говорите за безглутенов хляб, дали знаете как се получава ябълковото брашно newsm78

# 136
В момента в Метро има промоция на хлебопекарна,но не зная каква е,била под 100 лв.Аз ще държа бъркалките да са 2,било важно за безглутеновите смеси да са хубаво омесени.Герганче,къде е тази промоция на Мулинекс,тук ги има само в техномаркет и технополис?На мен сякаш не ми се иска да вземаме много евтина машина.Много четох за тях.Ако хлябът не е безглутенов почти всички вършели работа,хлябът ставал чудесен,но този нашия,специалния,съмнявам се ...

# 137
За ябълковото брашно -  не знам .

# 138
ние имаме на кенлууд с безглутеновата програма, но сега се замислих, че е с една бъркалка, което не е хубаво явно. Аз исках да е по-малка и по-евтина

# 139
Нашата машина за хляб обикновено бърка и пече един хляб за около 3 часа. Чудя се рентабилно ли е човек да меси хляб вкъщи, имайки предвид тока, който изгаря. Хубавото е, че може и други видове тесто да се месят, дори и сладкиши могат да се пекат вътре, без да се занимаваш да следиш.
Аз не съм пробвала все още безглутенов, защото нали ни спряха диетата.
Някой виждал ли е в България готови смеси за хляб, които са с маята и само се добавя вода или мляко?

# 140
Рози , тази с промоцията е от сайта на бон апети>пазарувай лесно.Не ми позволява да напиша линка понеже го приема като спам.
За първи път чувам че има такива смеси за хляб. Аз не съм виждала.
Smurfette , oт къде сте купили Kenwood и кои е модела?

# 141
Готови смеси за хляб има на ТЕХРА   http://www.tehra.com/?pid=31   
Моята хлебопекарна е на Молинекс с една бъркалка.Стига да се нацели пропорцията и консистенцията за безгл.хляб,няма проблеми.Дадох ви и снимки на моя хляб в хлебопекарна
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297911

# 142
Биси, хлябът изглежда отлично. А ти купувала ли си от готовите смеси на Техра, особено безглутеновите и стават ли вкусни?

# 143
Добро утро!Преди 2 дена,най-накрая направих долу-горе сполучлив хляб.Сетих се ,че Герганчето беше казала,че техният го печали 3 часа,и аз пробвах,на слаба фурна с фолио отгоре и се получи.Оказа се ,че печенето е проблема,не втасването.Така че не ме притеснява,че на машината програмата е 3 часа,аз и във фурната толкова го пека,даже в тези 3 часа програма са включени и месене и втасване, не през цялото време ще изразходва много ток,даже може и по-икономично да ми излезе.Сещам се,че по телевизията,един производител на хлебни изделия беше казал,че истински хубавия хляб изисква 7 часа приготвяне,но за да произвеждат повече, производителите много съкращавали процедурата и това се отразява на качеството.И така,между другото-моят дядо  има 50 години стаж,майстор хлебар,правеше хляб за 5 села.Ставаше в 1 часа за работа,и първият хляб беше готов в 6-7 часа сутринта.Бабини на село нямаха баня и ние се къпехме в банята на фурната.И след едночасово търкане с тривката,баба почти ми сваляше кожата.Че като изляза, дядо като ми отчупи един голям краещник...Никога няма да забравя мириса на този горещ селски хляб,поръсен с мерудия,ухаещ на безгрижно детство!А козунаците...,няма други такива козунаци като дядовите!Извинете ме за сантименталното отклонение,но понеже къщата на село я продадоха преди месец и ми е мъчно...Ние все пак се спираме на Мулинекс 5000,всички отзиви,които прочетох бяха много добри,без забележки.Но ако се възползваме от тази промоция,и си я поръчаме,доставката също ще трябва да се плати,и пак ще стане 220 лв.,колкото е на магазина,пък и няма да е изпробвана,а и гаранционната карта...Весел ден на всички!

# 144
Биси, хлябът изглежда отлично. А ти купувала ли си от готовите смеси на Техра, особено безглутеновите и стават ли вкусни?
Благодаря!Преди две години се обаждах по тел на ТЕХРА.Пратиха ми пробно по един кг от сместа за хляб и един кг от сместа за кекс.Безплатно!Стана чуден хляб,брашното е много хубаво,но нямат сключен договор със здравна каса и трябва да го плащам на 100%.Мисля,че чрез асоциацията ще можем да внесем предложение да се включи в списъците.Трябва да имаме избор на брашна.Ще се обадя във ТЕХРА и ще говоря с тях за това и дали са съгласни и каква е процедурата.
Лек ден от мен!   bouquet

# 145
bisi а знаеш ли  каква е цената на брашната?

# 146
За обяд приготвих на дребното кюфтета от пил. дробчета.Понеже са полезни ,а той не ги тачеше особено ,се чудих как да му ги сготвя,и в този вариант си ги хапна с апетит.Варят се 2 мин.,намачкват се,сложих почти същото количество настъргани на ситно картофи и малко хляб,яйце,настърган лук,чубрица и сол,и ги опекох.Много вкусни станаха,а оригиналната рецепта е и с кашкавал,но аз никога не смесвам месото с млечни продукти,че калцият изяжда желязото.Днес си купих книжката на Бон апети с рецепти при стомашно-чревни заболявания,има я вече.Прелистих я,струва си да се купи.

# 147
Внимавай с дробетата, е в тях се отлага всико вредно, с което са хранили пилетата, ако са домашни са супер иначе! Това е добра идея да се вкарат и меса, които инае детето не обича!  Peace
Нашата пекарна е на Молинекс, добре си става! Само следвай инструкцията, как се слагат продуктите като последователност. Имах проблеми докато получа книжката и в нея нямаше рецепта за безглутенов хляб, е ми я пращаха по интернет отделно. И пак беше някяква измислена рецепта с паренца сешени картофи  #Crazy
Накрая си префасонирах моята.

# 148
bisi а знаеш ли  каква е цената на брашната?
След обяд се обаждах във фирма ТЕХРА.Цената на 1кг брашно е 4.50,но си поговорих с търговския директор и той ми обеща среща при следващото ми ходене до София и може да се договирим за някаква прооционална цена!Веднага щом има резултат ще ви пиша.Радвам се,че все още се намират отзивчиви производители.Да се надяваме,че ще се получи нещо.

# 149
4.50 лв.за килограм,че на Квалитет е 3.77лв. за 0.800кг. през здравната каса!?

Общи условия

Активация на акаунт