Цьолиакия - тема 2

• 47 379
  • 466
  •   1
Отговори
# 120
А на Макси щом е 1.99,над нормалните стойности,какво значи?!

# 121
rozi-maxi, може при него границите да са били други и всъщност да е в норма. Не ти ли казаха дали има нещо притеснително?

Иначе на мен в София ми обясниха ( но май беше за имуноглобулин М), че високи нива значат, че организмът е реагирал на нещо, може на инфект или да прави алергична реакция.

Да ви се оплача ние пак имахме разстройство и кашляме от няколко дена. Откакто сме се върнали от София вече два пъти имаме разстройство. Дано и сега да успея да овладея нещата с оризова  вода. Гледам да не давам никакви разхлабващи храни, но явно има нещо , което  дразни.
Не мога да разбера как до преди няколко месеца никога не сме имали проблеми със стомаха, дори нямаше колики като малка, а сега изведнъж през седмица разстройство. Просто ми иде да се гръмна. Дали онзи вируз, който така и не можаха да ни открият, е разбутал нещо или наистина е цьолиакия... Cry

Чудя се дали да не пробвам с хомеопатия да се заздрави малко имунната й система newsm78

А за кашлицата днес я мазах с ракия и топихме краката в гореща вода.Знаете ли някой друг бабин трик. Кашлицата е все още суха.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 02:06 от В_и_В_и

# 122
Добро утро!Виви, на нас Стодал много ни помага за кашлицата,хомеопатично сиропче с приятен вкус на смокини.А за имунитета,и аз не съм решила още какво да давам,засега започнах с витамин С,по една детска ампулка,или 2 таблетки на ден.Миналата зима му давах всеки ден и нито веднъж не се разболя.А съчетанието витС и витамин Д,било още по-хубаво през зимата.А за разстройството можеш да пробваш и с печена ябълка.Изчиствам средата,без да я режа,малко фруктоза в дупката,овивам я във фолио ,завивам отгоре като бонбон и пека 30 минути,после само я беля и намачквам.Сложи я непременно тавичка,че се разтича.Ако се сетя нещо друго,пак ще пиша,дано ви мине,че знам каква тревога е!А на нас не ни обесняваха в болницата може би защото не останахме там,ходихме само 2 дена за изследвания,не искахме да постъпваме,имаше къде да спим,пък и Макси нямаше нужда от разни вливания и подсилване.

# 123
В_и_В_и, аз давам сиропчето Хустагил - природен, на основата на мащерка е и няма захар. Много бързо му спира кашлицата, но трябва да се атакува още в началото. Колкото до разстройството, да не би да е от зъбите? Ние също от време на време проакваме, може и да е нещо което е ял, но гледам че е избил третия най-заден кътник и си мисля че и от тях пада имунитета. Остава ни още един кътник, пък ще траем!  Laughing
За всеки случай си записвай, какво сте яли деня когато ака и го сравни с предното. Може нещо да провокира.  newsm78

# 124
Сега се сетих за дюлята,сурова или  печена,затяга още повече от печената ябълката,а и има много витамини,и е доста вкусна и ароматна!

# 125
И аз се сетих за дюлата, на нас ни действаше доста странно. Хем затяга, хем от власинките отгоре дразни стомаха. Така е внимавайте! Stop По-добре дренки или лимонов сок.

# 126
Здравейте,всяка година си правим по 100 компота с дренки.Радост ги обожава, а и са много полезни за стомаха.Не съм се сетила да ви пиша за тях.Пека също ябълки и белени дюли.Оризовата вода действа най-добре за затягане на стомахчето.Варения ориз също.

# 127
някой да знае как се получава ябълковото брашно?!
Дали изпозват някакви химикали за добиване, изсушаване? идея си нямам

# 128
Здравейте!Днес ходих да подам документи за ТЕЛК.Вече ще чакам да ми пратят писмо кога да се явя.Които от вас се е явявал може ли да пише как протича долу-горе разговора,за какво ще питат,какво да очаквам?Искам да съм подготвена,да няма изненади.Не зная до каква степен ,това, дали ще ни одобрят,зависи от разговора с мен!

# 129
Пи нас мина съвсем лесно. Прегледаха ни документите и попитаха да разкажем как е протекло. Погледнаха ни изследванията и казаха че до 3 год. за целиакия дават 70 % по принцип. Прегледаха му коремчето на Фили и това беше. Всичкото за 5 мин.

# 130
И при нас мина лесно самият ТЕЛК, но ни извикаха 4 месеца след подаването на документите. Ще получите писмо , в което ще е написано какви изследвания ще ви изисква самата комисия.На Василена и преслушаха гърдите и й видяха гърлото. И това беше. Въпроси имаше след като взех решението и предимно за лечението й. Нашият ТЕЛК  е за една година 70% с  право на чужда помощ. Чуждата помощ е на основание  чл.63, т.3 и не навсякъде я дават , но имате право да знаеш. Аз си я поисках иначе нямаше да ми я дадат.
Понеже заболяването е настъпило преди двете годинки имаш право на еднократна помощ от социалните в размер на 100лв, но след като минете ТЕЛК. За тази помощ по принцип трябва да те уведомят когато отидеш с ТЕЛК-а  при социалните. Ако не ти я кажат пиши тук и ще ти напиша  точно закона , члена и необходимите документи. Аз си имах доста разправии  за нея-понеже Васи е навършила две години  , но все пак ни я отпуснаха.

# 131
Благодаря ви!Точно тези неща исках да зная.

# 132
Здравейте!Герганче,вие купихте ли си машина за хляб.Разбрах,че и Kenwood имат машина с програма за безглутенов хляб и са по-евтини,но в Добрич има само Мулинекс.Вече 280 лв. ми се струват много.Не знам дали да не послушаме Биси и да си вземем обикновена,без специална програма,но ме е страх после да не бера ядове.Нека и други,които ползват хлебопекарни,да дадат съвет,моля!

# 133
имам мулинекс 200 лева я взех много е добра хляба става чудесен с ксантан гума има безглутеинова програма №6  кекса също става много хубав

# 134
Здравейте! Засега не сме си купили машина за правене на хляб.В момента има промоция на Мулинекс OW5000 и може да се закупи за 200 лв. Досега на Kenwood съм видяла един модел bm 210 и тя няма програма за печене на безгутенов хляб.
Незнам дали има значение с колко бъркалки е самата фурна, каква е мощността й и т.н.На мен също ми се струват много 280 лв и затова засега изчакваме. В Пловдив има  склад на TCM . Искам да отидем да погледнем какво предлагат и там и в метро като цени и марки.
 Ако някой знае повече да даде съвет.

Общи условия

Активация на акаунт