Цьолиакия - тема 2

• 47 360
  • 466
  •   1
Отговори
# 60
Виви ние правихме в Бодимед/венозна кръв-резултата излиза за 10 дни/, също така и при алерголок /драскат и капват капка от мляко или я вкарват под кожата-ако има алергия се подува,чака се 20мин./ иначе ние имаме непоносимост към млякото.

# 61
spinki аз ходих в добрич при др кондова а после в варна при др георгиева  newsm20 и се моля да не сме болни от цьолеакия

# 62
d.i.a.n.a вие пили ли сте креон и линекс за чревната флора

# 63
Здравейте!Диана,браво на теб!А аз вчера направих поредният несполучлив хляб!Естествено,ще се науча.Четох ,технология на месене.Там пише,че когато се оставя да втасва във фурната,тя трябва да не се затваря,защото умирали джоджите,а аз я затварях.Освен това ,в топлата вода се слагала първо захарта,после маята,и това не го правех така.Абе ще му хвана цаката,ама трябва да се поизмъча малко.Зоре,прочети -цьолиакия-тема 1,и после тази,ще намериш отговор на всичките си въпроси,има много за четене.Не зная какво бихме правили без този интернет,а така толкова си помагаме!Всяка сутрин сядам да чета,и зная че ще науча нещо ново!Благодаря на всички!Така че Зоре-чете,търси,рови се,чети!

# 64
Зорница пили сме линекс на таблетки и много добре му понася-винаги когато има стомашни неразположения, креона ако не се лъжа е някакво противоалергично лекарство,но не съм сигурна.
Ради как сте. Изгубихте се.
Да ви питам в пастата за зъби има ли глутен. Някаде бях чела нещо такова, но не мога да го открия.

# 65
Рози-максипробвай да ги направиш в малки формички, наистина се изпичат по добре,след това  ги режа на малки филийки и ги мажа с лютеница и маргарин/по цял ден може това да яде/ . Не се отчайвай. Рано или късно ще им хванеш цаката ,има значение каква е печката и как ги печеш. Пробвах какво ли не-не ставаше, но накрая успях.
  chefСоленки от нахут
1 1/2 ч.ч сварен нахут
1 яйце
1/2 ч.л сол
2 с.л сусам
сока на 1/2 лимон
1 ч.л сода
3 с.л зехтин
Пасират се правят се на формички и  се пекат на 180-200градуса за 15 мин.
благодаря на този който го е измислил , Embarassedно в момента не се сещак кой е Embarassed
вкусни са първия ден ако останат ги натрошавам и ги слагам в сместа за хляба.
Успех! Simple Smile

# 66
И аз четох за пастата за зъби че има глутен,даже във водата за джабуркане на Аква фреш имало.Но мисля че на опаковките не е споменато,но съм сигурна ,че този които го беше писал,каза че в Астера-herbal -нямало.Диана,тези соленки непременно ще ги пробвам,че имам нахут.Креона са ензими,спомагат за разграждането на храната

# 67
Имах предвид детските пасти за зъби.

# 68
За детските,не зная.Ако можеш да попаднеш на някоя отзивчива аптекарка,тя да се поинтересува,не мисля че на опаковките ще е отбелязано.Днес купих пъдпъдъчи яйца за дребното, и в момента варя едно.Много полезни,с много желязо,повишават имунитета,нямало салмонела при тях и не предизвиквали алергични реакции!Вие давали ли сте?Едно е много мъничко,но ме е страх да дам повече,на 1 год. и 4 месеца сме

# 69
Здравейте, мами! И аз се чудех за пастите. Биси беше писала преди, а в една стара тема за гл. ентеропатия ставаше дума за Аквафреш-а, че има. Бяха писали че в Блендамед хербал, няма. Ама тази няма да ни хареса. Педиатъра ме посъветва на първо време да четкаме без паста, само с малко содичка (ако я понесе). Че в детските пасти с тези бонбонени вкусове (кола, ягода, карамел и др.) със сигурност има някое нишестенце.  #2gunfire
Може да питаме някой български производител, примерно на Дентал или Астера - детски, дали слагат. Ако имам отговор ще ви кажа. По принцип вносителите също са длъжни да знаят, ама не им се доверявам много.
Даже на детските бурканчета, ако изрично не пише - без глутен - не взимам (основно за път ги ползваме)!

# 70
Точно така,в Блендамед хербал няма,аз се обърках и писах Астера хербал

# 71
Преди малко дадох на Макси стафиди и сега ме хвана шубето.Има ли в сушените плодове глутен,никъде не се описва точно технологията на правене?!Ох,дано да няма!Вие давали ли сте?

# 72
По принцип има в печените ядки, а в сушените не би трябвало. Но ми се струва че в сушените каисии има. Дано тези са били без брашно!

# 73
тук има информация за витамини и минерали, можеби сте го разглеждали ,но етоhttp://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=5 има и други интересни неща.

# 74
Диана, мерси за витамините.
Как се справяте като сте на детски рожден ден? Че бяхме канени в събота и не отидохме...  Wink Там (в парти център) всичко е наредено на ниски масички и в обсега на детските ръчички, аз му нося по принцип, ама малчо все го влече към другата маса.
Биси, Радост е вече голяма, но и при нея си е проблем. Как се справяхте досега?
Когато сме на гости на възрастни, някакси се справяме, всичко е на високо, не го вижда и аз давам само което става за него на голямата маса. Ама при детските купони  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт