Цьолиакия - тема 2

• 47 364
  • 466
  •   1
Отговори
# 75
Първо за витамините,аз давам ПИКОВИТ.За смучене са.
Милена,ох,с тия рожденни дни ми е най-трудно.Обаждам се за да питам какво ще е менюто,опитвам се да и направя същото и си го носи,но много пъти като по малка не е ходила.Сърце не ми даваше да я заведя за да не се изкуши и да хапне нещо забранено.Но в крайна сметка немога да я лишавам от всичко.Неможе да ходи на екскурзия с преспиване,на лагер....това гледам да го компенсирам,но не е същото за нея,не е с децата от класа.Неискам да се чувства различна.
Сетих се и друго.За деца под 10г се полага сухо соево мляко.Правех,докато ми даваха безплатно разкошен тъчен шоколад.Радост си хапваше на воля.1бр.краве масло се слага в 250мл вода,2-3 с.л. какао и 1ч.ч.захар и да заври.Изчаква се да изтине малко и с бъркане с миксера се добавя сухото мляко на око до достатъчна гъстота.Не съм правила скоро и снощи мрънкаше,че и се яде.Трябва да купя за да и направя.

# 76
Здравейте.Ето ме и мен с резултатът от биопсията - потвърждава диагнозата целиакия. Епикризата трябва да си я взема когато ходим до София , но засега път не ни се очертава. Аз вчера правих солети на малката, но станаха много сухи и тя трудно ги гризе. Сега се чудя дали ако бях сложила канче с вода щяха да са по-меки? Ако някой прави моля да сподели.
M_Nick  , започна ли да даваш кисело мляко и на коя фирма? Беше писала че даваш на малчо кашкавал . Какъв ?
Биси , моля те напиши и ти какви даваш, а и всеки друг които използва сирене , кашкавал и кисело мляко.

# 77
Оле, колко много сте изписали, човек да изчезне за малко и край, иди ви гони  Laughing
За червения пипер мога да кажа, понеже няколко поредни години моите родители произвеждаха и си го сушаха и мелеха сами, та нищо не махаха от чушката, някой им беше казал, че семето и дори и дръжките правят смляното още по-ароматно и наистина ставаха много вкусни манджи  Laughing всеки, който ни знаеше си вземаше от нас.
А за креона да кажа, че служи за по-бързото разграждане на храната, още докато е в стомаха и улеснява работата на тънките черва. Особено когато при тях има увреждания е желателен приема му.

# 78
Зорница, ако Георгиева и на вас каже Целиакален синдром, макар че по-добре ще е да не го каже и дано е така, първо ше отида при нея да я питам от къде си е взела дипломата и в коя книга го пише този целиакален синдром, щото май го има само в нейната глава, а после и аз ще се противопоставя на всички, които решат да се изследват при нея.

# 79
Svetman, радвам се че пак се появи. Отпочина ли? Малко мъжко присъствие ще ни дойде добре!  Wink
На нас не са ни предлагали да ни изпишат соево мляко, даже и безлактозното си го купувам. Но не пречи да направя течен шоколад. Все е нещо по-различно. А и предполагам, че ще го хареса дребното. А иначе имаше много вкусни соеви кренвирши в единия диетичен (на бул. Гоце Делчев), а и соев пастет с различни зеленчуци. Не знам дали няма нишесте вътре  Thinking Продавачката твърди, че няма и на етикета няма, ама няма и отметка - без глутен, някой пробвал ли е? (Аз си ги изядох, де  Embarassed)
Целиакален синдром пишат, когато не е правена биопсия за 100 % сигурност ми беше казала сестрата. Не знам дали тогава дават ТЕЛК и безплатно брашно за децата!?

# 80
Мисля,че с изследванията,които тя прави ,не може да бъде категорична,и затова-синдром,може и да е цьолиакия,може и да не е,при всички случаи,тя остава  права.Аз не получих никакви обяснения как я диагностицира болеста.Наистина ,Макси пи нещо и след час му взеха кръв,но нищо не ми обясниха,пък и не смея да питам,че режат яко.Герганче,много съжалявам че ще се борите с още една болест!Данчо не ви ли каза предварително да оставите на др.Пантелеева плик с марка и  вашия адрес,и тя да ви изпрати епикризата по пощата.Ние направихме така,и добре,че къде е София... Аз давам сирене-Силистра,пробвах го с йод,няма глутен,кашкавал на пита,а кисело мляко още не смея да давам,но като започна,смятам да купувам домашно и да квася.Има на магазина кисели млека без нишесте,пробвах няколко,но имат сухо мляко,пък и незнам какво още.Няма да ви кажа как яко полилавя Данон баланс и На Баба,а аз само тях давах преди.А рецептата на Биси за шоколада- веднага беше записана,но май Макси е още малък за него,пък и чисто какао още не съм намерила

# 81
Брашното започнахме да го взимаме въз основа епикризата от Варна,но тя на нас каза синдром,но писа цьолиакия,но само за 6 месеца.Като минат,смятам да използваме вече епикризата от София.Незнам дали ще стане така,не съм се сетила да питам педито.Но за ТЕЛК,не мисля че изобщо ще разгледат документите ако болеста не е 100% доказана,така че,само след биопсия

# 82
Здравей Светли,радвам се,че и ти се включваш!
Майчета,трябва да знаете,че и соево мляко се полага до 10г деца.Абсолютно съм сигурна,защото взимах.Искайте си го!
Говорих със собсвеника на фирма*Виола* гр.Койнаре -потвърди ми със сигурност,че в киселото мляко,сиренето и кашкавала няма глутен и нишестета никъкви.Аз отдавна му купувам продуктите,но случайно дойде да си купува мебели и неможах да пропусна възможноста да го попитам.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 16:26 от bisi.s

# 83
Смятам да взема Цитросипт,за подсилване на имунитета,и на неговия и на моя.Аз съм го пила вечеhttp://www.citroseptbg.com/osnovni_dejstvija.html

# 84
От ориза взимам един на Крина - Кехлибарен, зрънцата остават цели и пише че бил с по-високо съдържание на вит. В.
Кисело мляко има едно Био (в диетичните - 1,50 лв), мисля с него да започна, за съжаление при нас от Виола не съм виждала, но по принцип ми казаха да е от 2 %, че тези от 3% нагоре ги сгъстяват с нишесте.
Внимавай с Цитросепта, че горчи много и за цитрусите (а той е концентрат) казаха, че в началото дразнят стомахчето. Изчакай още малко. Аз на баткото едвам пробутах 5 капки с 1 суп. лъжица мед и вода  Sick. Иначе за тебе, Рози, става.

# 85
И аз точно за това се замислих и се разрових.По принцип  става,след 1 год. възраст,но това че е супер горчиво..,сигурно ще го раздразни,имайки в предвид,че лигавицата още заздравява.Ама наистина е яко горчиво,но аз ще го пия.Майка ми е детска учителка и разнася вирусите,а ние живеем на 100 метра разстояние от моите родители и сме постоянно заедно,затова трябва да се вземат мерки

# 86
И аз доста порових из нета днес и попаднах на  http://bonapeti.tv/zdrave/.
Вече си купих книжка 3. Мисля че може би ще се заинтересовате от книжка 5  "Как да се храним: При стомашно-чревни заболявания".
Не знам какви са рецептите понеже предстои да излезе от печат , но си струва да се види.

# 87
gerganavd
къде и на каква цена в софия сте правили "anti-tTG", "бърз тест" и "ЕМА", имат ли и други имена тези тестове под които да ги търся.
 Особено ме обърква названието ЕМА - защото така на места наричат антинуклеарни антитела или ANA профил което е съвсем друга посока - ревматология.
 Този тест на цибалаб "gluten (f79)" някои знае ли с кои от горните тестове се припокрива.

# 88
кой е ходил при др георгиева и му е казала целиакален синдром и там според вас колко процента дава тя за тази болест и какви изследвания се правят там в варна   Whistling Thinking

# 89
и в варна правят ли бързият тест

Общи условия

Активация на акаунт