94та немска тема

• 15 975
  • 307
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Вечи, добре си си дошла  Hug Аз цял ден надзъртам за новини от тебе и най-после ни успокои  Hug Хайде хубаво да се наспите всички и да се успокоите вече  Hug

# 181
# 182
Вечка, малкият дявол е бил. Ти ся не стой на компа, ами тичай в леглото, утре ще ни четеш. И да пишеш как си се усетила, и ние да знаем.

Приятна почивка, заслужила си я, останалото ще го забравите бързо.

# 183
  • Германия
Вечке, бЕгай нацАлувай юначето.

Моля правописната полиция да не ме мъмри, горните грешки са Absicht! Wink

# 184
Веч хиляди прегръдки за вас двамата  Hug Дано бързо отмине споменът за тази случка и болката на мъничето.
На теб и Елиас спокоен и дълъг сън тази нощ

# 185
  • в сърцето на един мъж...
Веч, добре дошли отново Hug Дано това да е последното препятствие на малкия бонбон и да се успокоите вече заедно! Hug

# 186
Вечерничке хубаво да си починете и много да се гушкате. На слънчицето една голяма целувка по дупето  Heart Eyes

Ха, ще му кажа/напомня. Wink
Кажи какво ще пиеш. Hug

Муни аz не съм претенциоzна, стига компанията да е качествена и африканска ракия може да почерпиш Wink

споделям с вас последната смешка в нета, която ме раzсмя със сълzи  Mr. Green
Цитат
Тема: Инсталиране на съпруг

Уважаеми отдел технически поддръжка,
Миналата година се ъпгрейднах от Гадже 5.0 на Съпруг 1.0 и забелязах сериозно забавяне в цялостното представяне на системата - в частност в приложенията Цветя и Бижута, които работеха перфектно под Гадже 5.0.
В допълнение, Съпруг 1.0 деинсталира много други ценни програми, като например Романтика 9.5 и Лично внимание 6.5 и в последствие инсталира нежелани програми като F.A.CUP 5.0, The Ashes 3.0, и Golf Clubs 4.1.

Разговор 8.0 вече не работи, и Почистване на къщата 2.6 просто разбива цялата система. Опитах да приложа Мрънкане 5.3, за да реша тези проблеми, но с никакъв! резултат.
Какво мога да направя?

Подпис, Отчаяна
.....................................................................
Уважаема, Отчаяна:

На първо място трябва да имате предвид, че Гадже 5.0 е Пакет за забавление, докато Съпруг 1.0 е Операционна система.
Моля, въведете командата 'http: I Thought You Loved Me.html' (Аз си мислех, че ме обичаш и се опитайте да свалите Сълзи 6.2 и не забравяйте да инсталирате ъпдейта на Вина 3.0. Ако това приложение функционира според дизайна, Съпруг 1.0 следва автоматично да стартира приложенията Бижута 2.0 и Цветя 3.5.
Но запомнете, прекаляването с упоменатото приложение може да накара Съпруг 1.0 да стартира по подразбиране Свъсено мълчание 2.5, Happy Hour 7.0 или Бира 6.1.
Бира 6.1 е лоша програма, която ще свали допълнително Шумно хъркане Beta.

Каквото и да правите, НЕ ИНСТАЛИРАЙТЕ Тъща 1.0 (задейства вирус в бекграунда, който накрая превзема контрола на всички ваши системни ресурси).
Също, не се опитвайте да реинсталирате програмата Гадже 5.0. Това е приложение, което не се поддържа и ще разбие Съпруг 1.0.

Накратко, Съпруг 1.0 е невероятна програма, която обаче има ограничена памет и не може да научава нови приложения бързо. Можете да обмислите закупуването на допълнителен софтуер за подобряване на паметта и представянето.
Ние Ви препоръчваме Храна 3.0 и Секси Бельо 7.7.
Поздрави
копнато от тук

# 187
Добре сте се 3авърнали, Вечини, Матини....Скорошно о3дравяване на децата Heart Eyes

И а3 имам питанка. Може ли брат ми ( или дъщеря ми ) да ми дойде на гости, да живее у нас и да 3апочне легално тук в ДЕ работа? Ра3решено ли е и3общо на бг гражданите вече да работят, след като България е в ЕУ? Ако, да, какво се прави, какви документи се подготвят? Много ще съм благодарна на всякакви отговори Wink

Хайде приятни събота и неделя.

# 188
  • Немция
Веч, радвам се , че сте се прибрали по живо, по здраво!
Изясни ли се причината за тази инфекция?

Котарана, забавно четиво. Това може само някой преработил информатик да го е написал....

Перла, не съм голям капацитет в областта на правото на труд в Германия, но поназнайвам някои неща. Wink
По принцип българите в ДЕ нямат право на свободен труд или поне преди да са пребивавали легално тук поне 5 години. Но ако българин отвори еднолична фирма, тогава той има право да упражнява този труд.
Има и някакви вероятности да се работи в ДЕ сезонна работа, но не съм се интересувала подробно за това.

За дъщеря ти бих предложила друга възможност, която обаче е временна. Това е легална работа като детегледачка към програмата Au-pair за 1 година- като девойката живее в семейството. Има възрастови ограничения в ДЕ- момичето трябва да е най-много 26 години(или 25- трябва да се провери точната възраст). Семейството поема здравната застраховка на Оперката, плаща й месечната карта за транспорт, евентуално по споразумение може да поеме и някои други разходи- като примерно билета от Бг и обратно. Заплатата не е голяма, не знам в момента как вървят тарифите- предполагам не повече от 300 евро, които са джобни за детегледачката.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 18:10 от .bibitka.

# 189
  • Germany
Добре сте се 3авърнали, Вечини, Матини....Скорошно о3дравяване на децата Heart Eyes

И а3 имам питанка. Може ли брат ми ( или дъщеря ми ) да ми дойде на гости, да живее у нас и да 3апочне легално тук в ДЕ работа? Ра3решено ли е и3общо на бг гражданите вече да работят, след като България е в ЕУ? Ако, да, какво се прави, какви документи се подготвят? Много ще съм благодарна на всякакви отговори Wink

Хайде приятни събота и неделя.

Като представят договор за работа - никой не може да я/го спре. Но мисля първо трябва работата да е намерена  newsm78, а не тук на място да я търсят Thinking

# 190
В потрес съм.
Що за глупости? Как ще си пратиш детето да работи в страната ,където си , като au pair, след като може да пребивава при теб.Питайте някой , който е работил au pair за тази работа. Недейте дава такива халосни съвети.
 Естествено, че дъщеря ти може да дойде. Копче не могат да ти кажат, нали ти е дъщеря, бре ей. Отиваш да я регистрираш в Мелдеамта и може да си стои колкото си иска, стиа да грантираш за провизианта й. Може да дойде и като работен семестър в някой университет, може и с програма за обмен. Език да знае. Пък, ако не знае, каква работа?  newsm78
За работата й - питай в Арбайтсамта. Ти получи ли детски за нея?
Алтернатива -  в документите за Айнбюргерунг има клауза за децата ти. Да получат гражданство заедно с теб или нещо такова. Не съм особено компетентна-нека се изкажат другите мацки.

# 191
Коте, това "упътване" много ми хареса! Mr. Green
Ето ви малко болничен репортаж. Мъникът си позна веднага къщата и се кротна. Дори не съм му давала обезболяващи.

Съгласна с Риен за идеята за о-пер Naughty

# 192
  • Немция
Дa, Dezita има право.
Имаш ли договор от работодател, кандидатстваш за разрешително за работа. Но преди да го издаде Арбайтсамт-а прави справка дали няма немски кандидати за мястото. Като цяло си е сложна работа - с изключение на няколко бранша, при които това става по-лесно, ако не си завършил тук- информатици, инженери, лекари....

Риен, аз съм работила Au-pair, така че не падам от небето.
Друг въпрос е, че момичето е дете на Перла- виж, с тези закони съм много по-малко запозната и не съм хич компетентна.
Не зная какъв е статута на Перла в ДЕ... така че помогнах с колкото мога...

# 193
Дzак  Sunglasses

Със zаконите в таzи област не съм наясно хи4, zа това пас  Stop

Котаранке, намери ли матрак? Гледам 4е имат хубави работи, 4удесни 4увал4ета на добри цени, но хи4 нямам нужда от такива  Laughing

# 194
Естествено, че дъщеря ти може да дойде. Копче не могат да ти кажат, нали ти е дъщеря, бре ей. Отиваш да я регистрираш в Мелдеамта и може да си стои колкото си иска
...................................
Алтернатива -  в документите за Айнбюргерунг има клауза за децата ти. Да получат гражданство заедно с теб или нещо такова.

Риен, тези работи се отнасят за непълнолетни деца. От една определена възраст законът престава да гледа на майката и детето й като на едно цяло, а всеки си става отделен индивид с негови си права и задължения.

Перла, ако си намери работа и работодател, който да я иска, разбира се, че може да остане и да работи тук, както хиляди други българи. Същото се отнася и за брат ти. За документите обаче нямам представа, най-вероятно в арбайтсамта.

Общи условия

Активация на акаунт