Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 047
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 200
# 1 201
Цитат
При спонтанно спукване на околоплодния мехур раждането да се предизвика едва след 48 часа наблюдение

Преди да родя, бих се съгласила с тази петиция, щото се бях начела на хипарски фантазии за естественото раждане.

Това изречение обаче ме удиви. Някак си звучи рисково...

Затова- НЕ

А запозната ли със статиската на една от най-известните и големи хипи-комуни? Явно не.... Всяко българско АГ отделение е години назад от тази кумуна.
Дано някой ден си направят труд нашите лекари и акужерки да проверят и разберат как се ражда без рискове и без травми! И след това да приложат наученето ("ех, мечтиии...")

# 1 202
  • в страната на чудесата
...
Дано някой ден си направят труд нашите лекари и акужерки да проверят и разберат как се ражда без рискове и без травми! И след това да приложат наученето ("ех, мечтиии...")
не се ли прекалява вече тук?
както стана ясно избор има - раждаш вкъщи, без някой недочел да ти се пречка или избираш друга държава - възможност има вече. и вместо кредит за плазма - кредит за раждане. по-смислено използване на парите...

# 1 203
Ами ти си знаеш за твоя случай. Това, което аз твърдя, е, че в повечето случаи алтернатива има, въобще не трябва да се стига до форцепс, а ако се стигне, това се дължи на лекарска грешка.

Би ли обяснлила.

Бих, вкратце. Самата причина да се заклещи бебето обикновено са именно докторите - със слагането на окситоцин, което не оставя достатъчно време на родилния канал да се подготви за излизането на бебето; с ранното спукване на околоплодния мехур; със слагането на обезболяващи и упойващи в-ва със или без знанието и съгласието на майката; със стреса, на който майката е подложена в болницата и който нарушава работата на хормоните; с дирижираното напъване (понякога дори без да е достигнала жената пълно разкритие); със задържането на родилката в една поза (на магарето) и не даване на възможност да се използват пози, които някои израждащи наричат 'естествен форцепс' - напр. клекнала и т.н. Все неща, за които настояваме с петицията си да се променят.

Viva_nova, не съм израждала, но съм изчела достатъчно, за да коментирам. Пак ще кажа, че има единици случаи, в които форцепс, употребен точно и на място, върши добра работа. За съжаление обаче у нас употребата му далеч не се свежда до тези единични случаи.

Mishka_moja, айде недей така, ако обичаш. Всеки има право на здравеопазване и право да получи качествено такова в собствената си страна.

# 1 204
Мишка_моя, ако имаше избор нямаше да я има петицията. Липсва един основен избор - всяка жена да може да разчита на професионална помощ при раждане, независимо къде и как е избрала да ражда. В момента на такава помощ и подкрепа за избора си могат да разчитат основно тези с планирано секцио. Всяка пожелала естествено активно раждане е била класирана в графа "ама стиге сте чели тоя интернет" и "аман от хипарски идеи". Малцина са успели - основно тези, които са отишли в болницата в последния момент или просто са били забравени някъде (в МД имаше една такава щастлива развръзка в края на миналата година  Simple Smile)
Познавам лекари и акушерки с желание и възможност да работят по начина предлаган от петицията, но НЕ работят - излезли са от системата, с която нямат сили да се борят и вече извън нея правят каквото могат по специалността си... Аз също избрах да не се боря с тази система, но никога няма да се откажа от работата за по-добро посрещане на децата ни на този свят. Все забравяме тази много важна страна в раждането - говорим за майките и лекарите, а всъщност най-потърпевши от сегашното положение са децата. И не само физически, емоционалните травми, които изживяват оставят следи за цял живот, но понеже това не се вижда веднага и детето няма как да се оплаче, така че да го чуят, то остава най-често игнорирания продукт на тази система...

# 1 205
Проблемът да раждаме в чужбина е, че трябва да се организират нещата много отпреди.. Винаги може да се изтърсиш в последния момент, но за да те поемат както си му е реда, трябва да те наблюдават в последните месеци. За втора бременност по-става. В първата докато разбереш каква ти е мечтата за най-важния момент в живота и то вече коремът е голям. Разбира се ЖК-то услужливо предлага да ти даде бележка, че можеш да летиш без проблем в средата на 9тия месец, но пък цялата история си е стрес.
Иначе съм съгласна, че по-си струва да платиш за качествено здравеопазване отколкото  за глезотийки.

# 1 206
Ох, ох. Много е странна тази логика - като не ти харесва тук, върви другаде. Не искам да ходя никъде, искам да имам право и тук на първо място да стоят моите изисквания по отношение на здравето ми, не само за раждането, а за всичко.

# 1 207
  • Burgas
Грешката на бг лекарите е,че не могат да говорят,не могат да ти обяснят,да те информират какво точно ще се случи какви са възможностите,никои нищо не ти обяснява,отиваш правят с теб и детето ти каквото те решат и майката вместо в този момент да е наи щастливата жена на света,тя се страхува,и това води до стрес както за нея така и за бебето което ражда.

# 1 208
Ами ти си знаеш за твоя случай. Това, което аз твърдя, е, че в повечето случаи алтернатива има, въобще не трябва да се стига до форцепс, а ако се стигне, това се дължи на лекарска грешка.

Би ли обяснлила.

Бих, вкратце. Самата причина да се заклещи бебето обикновено са именно докторите - със слагането на окситоцин, което не оставя достатъчно време на родилния канал да се подготви за излизането на бебето; с ранното спукване на околоплодния мехур; със слагането на обезболяващи и упойващи в-ва със или без знанието и съгласието на майката; със стреса, на който майката е подложена в болницата и който нарушава работата на хормоните; с дирижираното напъване (понякога дори без да е достигнала жената пълно разкритие); със задържането на родилката в една поза (на магарето) и не даване на възможност да се използват пози, които някои израждащи наричат 'естествен форцепс' - напр. клекнала и т.н. Все неща, за които настояваме с петицията си да се променят.

На мен не ми пукнаха мехура. Не ми слагаха окситоцин. Магарета тук НЯМА в родилните. Всички родилни зали са единични стаи с удобни легла, въжета, вана и музика по избор. Никой в болницата не ми причини никакъв стрес. Мъжът ми беше до мен (безплатно). И пак се стигна до форцепс. Пак повтарям, понякога не зависи ни от родилката, ни от лекарите.

# 1 209
Да, Татяна, това го разбрахме. Раждала си в Германия и си била един от онези редки случаи, които никой не отрича, че съществуват. Така че не разбирам каква точно идея се опитваш да прокараш. В повечето случаи за съжаление е различно. А с петицията искаме условията в българските родилни домове да станат подобни на това, което описваш. Така че предлагам да не спамим повече.

# 1 210
подкрепям с две ръце! Peace Peace

# 1 211
# 1 212
 Peaceподкрепям напално

# 1 213
  • София
Подкрепям,но само за да не ме  #2gunfire някой.Аз съм секцио и бих родила още 5 деца така-просто съм една страхливка  Crazy не за друго!Но така или иначе-природата си е казала думата как да става.....аз съм дело на друг вид свят  Mr. Green т.е. на удобния и лесен!

# 1 214
аз все чета и все неразбирам какво точно цели тази петиция? условията у нас в масовите болници няма да станат такива и след 50 години. в някои частни могат и да станат, но за купища пари. така че няма да може да се ражда като сред природата в болниците. може би трябва да се смени името на апела на петицията. не да е Подкрепете активното естествено раждане в БГ, а Нека всяка родилка има достъп до раждане според личния си избор и място. или нещо такова. и да опровергая тезата ви за прословутото естествено раждане. толкова жени са умирали от него в миналото. сигурно е било за добре все пак, трябва да има естествен подбор. освен това от опита ми в болниците мога да кажа, че почти всички лекари оперират само в краен случай. дори много богатите майки около мен които си бяха платили имаха здравословни проблеми, които не позволяваха естествено раждане. едната беше след комоцио на мозъка, а другата с улцерозен колит на червата. и тези случаи съвсем не са изключения. нека всяка жена си ражда както сметне задобре и друг път съм го писала, а не да се защитават необмислени петиции. освен ако заглавието не е подвеждащо, както вече отбелязах.

Общи условия

Активация на акаунт