Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 067
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 185
Вече отговорих за осъждането - НЕ говорех за тук. Петицията е за тук, но постинга, от който тръгна този разговор беше за чужбина, т.е. аз бях останала с такова впечатление. Сега ще се редактирам по-горе, за да не се роят излишни постинги. Тук, уви, осъждането на лекар граничи с невъзможното.
Имам лични наблюдения, които за съжаление говорят за често използване на форцепс/вакуум. Ти може би можеш да кажеш дали се води някъде официална статистика и можем ли да я видим.

# 1 186
  • в страната на чудесата
води се. попитай в НЗОК. те биха могли да предоставят данни. рцз може би също... не съм сигурна за последното...

# 1 187
Три пъти прочетох петицията. Не мога да я подкрепя. Не и в този вид. Та тя съдържа редове, които съм сигурна, че биха навредили на родилката...  Имам две деца родени абсолютно естествено, подкрепям естественото раждане, но с тези нелепици не съм съгласна

# 1 188
Здравейте!!!
Игнорирайки всички писания до тук,като с някои съм съгласна ,с някои -не-ГЛАСУВАМ ЗА ЕСТЕСТВЕНОТО РАЖДАНЕ!!!

# 1 189
Чак глупости не бих казала, ако става дума за чужбина, с каквото впечатление аз останах. Първото е преувеличено, а втората част - че може сравнително лесно да осъдиш докторите, ако се стигне до прилагането на тези методи, особено ако има неприятни последствия за майката или бебето, си е чистата истина, пак казвам, АКО говорим за държавите на запад от България. Тук сме друга губерния за съжаление - форцепс и вакуум се използват масово, а осъждането на лекар граничи с невъзможното.

Не знам върху какво базираш впечатленията си, но в Германия се използват и форцепс, и вакуум, и никой не съди лекарите за това. Напротив, ако не беше форцепса, надали дъщеря ми щеше да е жива и здрава сега. За какво да ги съдя ?

# 1 190
А ти как си, Tatjana? Ако и при теб няма поражения, просто се радвай, че няма за какво да съдиш докторите. Явно си от редките случаи, при които форцепсът е приложен умело и на място (интересно е, впрочем, и защо въобще се е стигнало до там). В много случаи не е така за съжаление.

# 1 191
А ти как си, Tatjana? Ако и при теб няма поражения, просто се радвай, че няма за какво да съдиш докторите. Явно си от редките случаи, при които форцепсът е приложен умело и на място (интересно е, впрочем, и защо въобще се е стигнало до там). В много случаи не е така за съжаление.

И да имах проблеми сега, защо да съдя лекарите, след като в този момент не е имало алтернатива? Нека не забравяме че те не са богове и че някои неща просто не зависят от тях.  Peace

# 1 192
Ами ти си знаеш за твоя случай  Peace Това, което аз твърдя, е, че в повечето случаи алтернатива има, въобще не трябва да се стига до форцепс, а ако се стигне, това се дължи на лекарска грешка.

# 1 193
Ами ти си знаеш за твоя случай  Peace Това, което аз твърдя, е, че в повечето случаи алтернатива има, въобще не трябва да се стига до форцепс, а ако се стигне, това се дължи на лекарска грешка.

Би ли обяснлила  Thinking

# 1 194
......в повечето случаи алтернатива има, въобще не трябва да се стига до форцепс, а ако се стигне, това се дължи на лекарска грешка.

Лекарят какво е виновен, че бебето не слиза в родовия канал, или както още казват, заклещило се е?
Ама страшни светила по акушерство има тука, израждали бебета, израждали, 100 години опит имат! По-полека, моля ви, с такива изказвания! Не съм проверявала кога точно е изобретен форцепса, но за да го има този уред, значи е имало причина да бъде изобретен. Със сигурност, който го е измислил не е имал за цел да изтезава майката и бебето. Друг е въпроса, че за да не се стига до употребата му, докоторите правят секцио. Като по-съвременен вариант и по-безопасен за бебето.

# 1 195
секцио. Като по-съвременен вариант и по-безопасен за бебето.

Е с това не съм съгласна, за разлика от останалият ти отговор.

# 1 196
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 17:22 от poli777p

# 1 197
  • София
Аз съм ЗА естественото раждане.Имам две деца,и двете са родени по естесвен път и мога да кажа че не съм имала проблеми по време на ражданията.За всяка жена е напълно индивидуално и немога да разбера ,защо повечето жени предпочитат секцио пред естесрвеното раждане.
Ти прочете ли какви глупости си написала?
Ей заради такива празноглави като тебе петицията се приема лошо понякога.

# 1 198
  • София
Аз съм ЗА естественото раждане.Имам две деца,и двете са родени по естесвен път и мога да кажа че не съм имала проблеми по време на ражданията.За всяка жена е напълно индивидуално и немога да разбера ,защо повечето жени предпочитат секцио пред естесрвеното раждане.
Ти прочете ли какви глупости си написала?
Ей заради такива празноглави като тебе петицията се приема лошо понякога.

То да беше само тя... Tired Сигурно около 80 % от писалие тук са като нея. Хич не са разбрали за какво всъщност е петицията. Само повтарят като папагали едно и също. ooooh!

# 1 199
Цитат
При спонтанно спукване на околоплодния мехур раждането да се предизвика едва след 48 часа наблюдение

Преди да родя, бих се съгласила с тази петиция, щото се бях начела на хипарски фантазии за естественото раждане.

Това изречение обаче ме удиви. Някак си звучи рисково...

Затова- НЕ

Общи условия

Активация на акаунт