Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 012
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Много  мамчета като слушат от приятелки колко е страшно и какво е отношението към родилките на бързо решават да родят секцио.

Оф, да , тези със секциото задължително са прибързали с решението си, тъпи са, неинформирани и съзнателно заблуждавани. Разбрахме. Отношението към родилите вагинално и към тези със секцио как пък реши, че е различно? ooooh!
Продължавам да следя темата с интерес. Въпреки че не се пише вече по същество, де.

# 1 231
  • София
бъръльо-бъръльо, все пак страхър е фактор за взимането на едно или друго решение. Погледни само темата на Кати за причините. Това обаче не слага знак за равеснство с 'тъпи' и не-знам-още- какви.  Такава ни е народо-психологията. А и от този страх е втълпяван от най-ранно детство. Като се прибави и начинът, по който се води естественото раждане у нас, резултатите са налице.

# 1 232
  • София
Естествено, че е водещ. Всеки човек, който е с акъла си, го е страх от нещо. Привържениците на Естествено ги е страх от последиците на едно форсирано раждане, чисто физически и психологически.
Аз за страх не говоря. Но моля! Не съм взела решението как да родя детето си прибързано, неинфоримрано и от страх за собственото ми тяло и комфорт. Говорила съм с различни акушер-гинеколози, вслушвала съм се в мненията и препоръките им, обмисляла съм, чела съм много (по препоръка на лекарят, който ми следеше бремеността) и взех съзнателно и информирано решение. Което се оказа напълно удачно. И никой не ми е насаждал старх, повечето около мене са родили вагинално и много лесно, с изключение на сестра ми. Която НЕ ми е разказвала как са протекли ражданията й.
За коя тема на Кати говориш?

# 1 233
# 1 234
Искам да попитам нещо активистките от петицията.Преди 150-200 години, примерно, било ли е раждането активно? Благодаря.

Не съм от 'активистките', но д ти отговоря - ако си спомняш една сцена от филма Мера според мера, показват много впечатяващо активно раждане там, жената е сама в нещо като обор и клекнала или подвижна в голяма част от времето. Много близко до съвременната идея за "естествено активно", макар да не са чели книжка тогава, а да слушали инстинктите си. Не знам всички ли са раждали така в миналото (едва ли), но е много показателно.

# 1 235
И аз съм чувала от позната, че  баба и и 7те си деца е родила клекнала в сеното. Явно е било горе-долу така.

# 1 236
И аз искам да попитам нещо за тези раждания преди толкова години.
Защо тогава смъртността е била толкова висока, като по вашите думи всичко е било О.К. ???
  Thinking

# 1 237
  • Burgas
Защото е нямало апаратура,защото е нямало хигиена,защото е нямало лекари и т.н.

# 1 238
Защо тогава смъртността е била толкова висока, като по вашите думи всичко е било О.К. ??? Thinking

Не мога да повярвам, че точно ти задаваш този въпрос.

# 1 239
Защо тогава смъртността е била толкова висока, като по вашите думи всичко е било О.К. ??? Thinking

Не мога да повярвам, че точно ти задаваш този въпрос.

Защо?  newsm78
Аз питам съвсем, съвсем сериозно.

# 1 240
  • София
Не сме казали, че тогава всичко е било ОК Wink. Свободата на движение, позите, подкрепата са само част от факторите, които са важни, но не изчерпват всичко. Лошото и недостатъчно хранене(тежките анемии), хигиената, липсата на чиста вода и на някои знания, които ни изглеждат елементарни сега, но неизвестни тогава, са от не по-малко значение.

# 1 241
Не, момичета, аз ще ви кажа защо.
Колкото и да не искате да го признаете, все пак всичко е Божа работа.
И ако на една жена й е писано да има живо и здраво бебе, то тя ще го има, без значение дали го е родила в обор или в скъпа частна клиника.
Ако пък не й е писано, не естествено, а каквото и ще раждане да избере, просто няма да го бъде и туй то.
Като не можете да отречете, че в някои случаи (колкото и да са малко според вас), все пак лекарите спасяват живота и на майката, и на бебето.
Това е истината, но явно или не искате, или не можете да я разберете.

П.С. Абсолютно съм ЗА естественото раждане, моля някой да не остане с грешни впечатления.
И все пак не съм подписала Петицията, защото не съм съгласна с много неща, написани в нея.
Иначе съм родила така, както съм поискала (е, поне втория и третия път де).

# 1 242
  • София
Джуличка, никъде не сме отрекли, че има случаи, в които е нужна намесата на лекар и че да, те спасяват животи. Както и не сме отрекли, че цезаровото сечение може да бъде жизненоважна и животоспасяваща операция.

# 1 243
... моля някой да не остане с грешни впечатления.

Явно ти самата си с грешни впечатления, както коментирахме нееднократно. Ива е пояснила отново, за пореден път.

# 1 244
... моля някой да не остане с грешни впечатления.

Явно ти самата си с грешни впечатления, както коментирахме нееднократно. Ива е пояснила отново, за пореден път.

Напротив, Мария, напротив.
Но си противоречите, признай го.
Хем трябвало всичко да е напълно естествено и нагоре прочетох сума ти примери за клекналите раждащи в оборите, хем пък не било хигиенично, нямали знания и не знам какво си.
За какво са им тия знания?
Нали това е напълно естествен процес?
Иначе много добре ви разбирам, но трябва да поемате и критики.
Иначе не е сериозно просто.

Общи условия

Активация на акаунт