Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 851
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Ieppe, благодаря ти много! За нас положението с разделянето на бебето и майката също е основният недостатък и е супер, че можем да го изразим Simple Smile Дано пък се променята нещата.

# 1 336
Подписах  Peace

# 1 337
Ieppe, благодаря ти много! За нас положението с разделянето на бебето и майката също е основният недостатък и е супер, че можем да го изразим Simple Smile Дано пък се променята нещата.

Това трябва ли да означава, че според вас всяко бебе трябва да е задължително при майка си, без значение какво иска тя самата?  newsm78

# 1 338
Джулс, не съм от Естествено, но внимателно четох петицията.
Не, не означава това. Ако майката няма възможност да се грижи за бебето 24 часа или самата тя желае почивка и да взима бебето само в желани от нея времеви интервали, има пълнато право и свобода да го направи. Но искането в петицията е да има възможност за всяка майка, която иска да е неотлъчно с бебето си и да се грижи за него сама. Това е въпрос на организация на отделенията, но и на архитектурни решения  Tired

# 1 339
Дано да си права, Меги.    bouquet

# 1 340
  • София
Джуличка, Мег е абсолютно права Peace. Точно в това е работата - ако майката иска да е с бебето, да има възможност. Защото това за съжаление не е така в момента.

# 1 341
  • в страната на чудесата
аз докато не родих не знаех, че има и такива жени, които предпочитат бебето им да е самичко, а те да си "почиват". джули, има ли наистина такива майки?
кой е от естествено? веднага да си признава...  hahaha

# 1 342
  • София
Ето, аз съм такава майка - не исках бебето при мен.
Но съм "ЗА" правото на другите жени да са постоянно с бебетата си, ако те желаят така /и не сме в една стая  Laughing/.

# 1 343
Подкрепям! Peace Peace Peace

# 1 344
аз докато не родих не знаех, че има и такива жени, които предпочитат бебето им да е самичко, а те да си "почиват". джули, има ли наистина такива майки?

Да, има.  Peace
Аз съм една от тях.
Коя ще хвърли първия камък?

# 1 345
Много е сложно да кърмиш ако бебето ти не е при теб. А ако си секцио и не е при теб - абсурд.

# 1 346
Аз не виждам проблема, ако една майка е преценила, че и трябва почивка и не поиска бебето си веднага... Много моралистки се навъдихме в този форум Wink и всяка с бебчето от първия час... Аз си взех беба с мен, веднага щом имах възможност, т.е. донесоха ми я на петия час от раждането... но имах сили и нямах търпение. tooth Подкрепям, че една майка има право да прецени, кога да и донесат бебенцето. В болницата най-много ми беше жал за раждалите секцио, на които не им даваха бебенцата по два-три дни... явно, защото са преживели коремна операция. Аз пък цялата съм бродирана от долу и не можех да си седна на д-то, но поне ми дадоха право на избор. Peace А да... и проблема с кърменето го имаше - бебчета стояли отделно от майките си дълго време, после не можеха да свикнат на гърда, заради храненето с АМ и шише...

# 1 347
  • в страната на чудесата
джулича, какъв камък. изобщо не искам да се заяждам. просто бях изненадана. но това е моя грешка, забравих, че хората са различни Simple Smile

# 1 348

Да, има.  Peace

Коя ще хвърли първия камък?

Няма да метаме камъни , защото и аз съм от тези егоистки , които предпочитат бебето да не е при тях докато са в родилното. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе да подкрепям естественото раждане , но понякога може да има и "екстра" за епидурал ми е мислълта... е тогава става манджа с грозде , но пък всеки с нагласата си. Mr. Green

# 1 349
  • пак там
И аз се нареждам на опашката за паветата  Mr. Green Това ми е първо дете, никога през живота си дотогава не бях държала пеленаче и ме беше безумно страх да не му направя нещо, затова "позорно" предпочитах поне първите два дена да го гушкам под контрол - на акушерките, на майка ми, изобщо някой, на когото да разчитам в случай на нужда. На втория ден, когато се осмелих, - вече никой не ме е спирал детето да е при мен. Носели са ми го всеки път, когато поисках, когато исках да го кърмя, да го прегърна или така нататък. Нощно време много тактично ми го вземаха, аз помрънквах на тая тема, но едва когато се прибрах вкъщи, разбрах, че акушерките са ми давали възможност просто да си поспя малко (за последно да си отспя  Mr. Green ) Освен това грижите за детето освен кърмене включват хигиена на бебето, смяна на памперса, къпане. Вие държите ли да правите това от първите часове, или снизходително сте оставили това на медицинския персонал?

Вероятно, живот и здраве, когато родя второто, нещата ще са по-различни, вече зная доста неща и може би ще искам да е до мен. И там, където раждах, това въобще не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт