Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 270
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia

Не съм сигурна в тези проценти, но както и да е. И дори така да е, пак другия 1% заслужава да може да реши, че предпочита да си изтърпи болката отколкото да дава после аналгетик на бебето си.

Ама кой е казал, че не заслужава? Rolling Eyes Просто тя пита по каква презумпция са решили това и аз отговарям. Не съм казала, че така трябва/не трябва да бъде! Презумпция=допускане. Допускат го, понеже е валидно в болшинството случаи.

# 316
     Ами валидно е в болшинството случаи, защото е започнато предлагането им за улеснение на лекарите,
както и всички други ненужни за родилката и бебето манипулации - порочен кръг - вече се смята, че без
тях не може и се налага да се отказваш от тях, вместо да ги искаш допълнително и така те да представляват
този 1%, а не както е сега - едва ли не без клизма, бръснене, апарат за тонове, епизиотомия и т.н. не
можеш да родиш. В клиниката, където родих аз, това се правеше само по изричното желание на родилката -
по default те оставят на мира.

# 317
као цяло ми хареса идеята ама ако имам нужда от секцио и доктора да ми каже съжалявам ама сме надвишили 15те% някак не се вързва иначе за условията по болниците да са по добри и отношението на персонала съм твърдо да няма как да си акушерка и да се отнасяш с такава злоба към жена която е в най-слабото си състояние и единствената причина за това да е че те е събудила в 5 сутринта при положение че се е гърчила 14 часа без никакви болкоуспокояващи сигурно има и по зле ама това е ако и знаех името на женицата щях навсякъде да я пиша

# 318
  • Sofia
     Ами валидно е в болшинството случаи, защото е започнато предлагането им за улеснение на лекарите,
както и всички други ненужни за родилката и бебето манипулации - порочен кръг - вече се смята, че без
тях не може и се налага да се отказваш от тях, вместо да ги искаш допълнително и така те да представляват
този 1%, а не както е сега - едва ли не без клизма, бръснене, апарат за тонове, епизиотомия и т.н. не
можеш да родиш. В клиниката, където родих аз, това се правеше само по изричното желание на родилката -
по default те оставят на мира.

С цялото ми уважение към желаещите естествено, без обезболяващи и интервенции раждане - все пак не се заблуждавайте, БОЛШИНСТВОТО жени не желаят такова раждане. И не само в България. И причината за това са самите майки, а не лекарите.

# 319
   Има куп начини да не изпитвате болка, които не са химични субстанции, опитайте следващия път! Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315811.0 - 44,4% от гласувалите в анкетата казват, че
немедикаментозни техники на обезболяване не ги интересуват(?!). И извън интернет почти няма къде да
научиш, че има и такива... Лекар няма да ти ги каже.

# 320
И причината за това са самите майки, а не лекарите.

Донякъде са и лекарите, защото просто не предоставят алтернатива, дори и като психологическа подкрепа, която сама по себе си би подпомогнала намаляването на болката.

За другото те разбрах правилно, просто не ми се вярва да са 99%, но пък кой знае, може да са. В моята стая след секциото от 3, 2 не искахме, но първия ни го сложиха без да питат докато се усетим. После вече се бях окопитила и казах, че искам да кърмя и в тази връзка не искам аналгетици. Е, бебето ми го дадоха след почти 48 така или иначе...  Tired

# 321
као цяло ми хареса идеята ама ако имам нужда от секцио и доктора да ми каже съжалявам ама сме надвишили 15те% някак не се вързва

Това е обсъдено вече 1567 пъти назад в темата...  #Crazy
Става дума не за ограничение, а за показател на качеството, който може да бъде достигнат вследствие подобряване на методологията като цяло... Да се налага секцио и да не го направят заради въпросните проценти е абсурд и не това се иска в петицията. Станахме на латерни вече

Цитат
10. С отстранените тъкани или части от тялото по оперативен път да се постъпи съгласно законите на страната.

Под тази точка пък попадат мъртвородените бебета - съответно не позволяват на семействата да си видят/подържат детето, камо ли да го погребат. Съжалявам, че ще го кажа, но първият ми спомен от родилна зала на МД са две мъртвородени бебета в кашон на пода...  #Crazy #2gunfire #Cussing out Третират ги като боклук!!! Жалко, че няма някой от БиБиСи да влезе със скрита камера.

# 322
Котката Марта, това е отвратително  #Crazy ooooh! Добре, че не съм имала "късмета" да видя нещо подобно, едва ли се забравя някога  ooooh!

# 323
  • Sofia
Извинявай Котката Марта, само от любопитство (и в интерес на темата) - ти в крайна сметка подписа ли документа при твоето раждане или възрази срещу него? Уведоми ли екипа на болницата, че не си съгласна с клаузите на този документ? Какво ти отговориха на възраженията?
Понеже не ми стана много ясно от поста ти - веднъж казваш, че е абсурд да се подпише подобен документ, а по-горе, че си подписала, понеже сама си се информирала предварително.  Rolling Eyes

Искам да помоля някой при възможност да ми пусне линк към следната информация:
1. В кои страни е разрешено раждането вкъщи и какъв процент от жените се възползват от това право?
2. В тези страни с какъв процент са спаднали инфекциите получени при раждания, след въвеждането на това раждане вкъщи?
Благодаря прведварително  bouquet

# 324
Извинявай Котката Марта, само от любопитство (и в интерес на темата) - ти в крайна сметка подписа ли документа при твоето раждане или възрази срещу него? Уведоми ли екипа на болницата, че не си съгласна с клаузите на този документ? Какво ти отговориха на възраженията?
Понеже не ми стана много ясно от поста ти - веднъж казваш, че е абсурд да се подпише подобен документ, а по-горе, че си подписала, понеже сама си се информирала предварително.  Rolling Eyes

В Токуда документът не е точно такъв - сама знаеш. Там са упоменати отделни процедури, срещу всяка от които слагаш подпис. Подписах го, защото моето секцио си беше планово по мед. причини, а и аз съм си информирана, защото съм лекар - т.е. на мен ми е напълно ясно какво може да се случи, какво може да се наложи и т.н. Но ако раждах естествено, не бих искала никак да се подписвам ан гро за окситоцин, пукане на мехура, метергин, мониторен контрол и прочее.
Това - едно.
Две - 99% от родилките не са лекари. На тях изобщо не им е ясно какво може да се случи и какво може да се наложи, както и кое е наистина необходима интервенция и кое - не е. (Ако не са се информирали обстойно предварително, което ги прави едни големи досадници в очите на мед. персонал  Mr. Green) За тези жени подобно имформирано съгласие е просто начин да им изземеш правото да решават и да си присвоиш правото да злоупотребяваш с доверието, което са ти гласували.

Ти би ли подписала подобен документ, наистина ли си в състояние да повярваш някому (било той окичен с титли) до такава степен, че да му делегираш тотални права над себе си и детето? Няма ли да се чувстваш по-добре, ако имаш (макар и частичен) контрол върху ситуацията?

Ако съм те объркала със споменаването на родилна зала на МД - там съм била в качеството си на стажант.

# 325

Две - 99% от родилките не са лекари. На тях изобщо не им е ясно какво може да се случи и какво може да се наложи, както и кое е наистина необходима интервенция и кое - не е. 
Стига де.  Stop
Не ти трябва кой знае какво образование, за да знаеш какво е вакуум или форцепс и да не искаш в никакъв случай да го използват върху главичката на детето ти.

# 326
  • Sofia
Още по-добре - моля те сподели опит за Токуда - кое подписа там и кое не? За кое даде съгласие и кое отказа?
Две - 99% от родилките не са лекари. На тях изобщо не им е ясно какво може да се случи и какво може да се наложи, както и кое е наистина необходима интервенция и кое - не е. (Ако не са се информирали обстойно предварително, което ги прави едни големи досадници в очите на мед. персонал  Mr. Green) За тези жени подобно имформирано съгласие е просто начин да им изземеш правото да решават и да си присвоиш правото да злоупотребяваш с доверието, което са ти гласували.

Именно, нали и аз това казвам. 99% процента не са лекари и ако предварително не са говорили с лекар и обсъдили всички казуси просто не мога да си представя как това ще стане когато отиват за раждане newsm78 Най-малкото, с което една родилка иска да се занимава като отиде да роди е да и връчат наръч документи и 2 часа да изчака, докато и обяснят възможностите. И дори и след това какво се случва? Освен всичко друго има толкова противоречива информация, ти като лекар би трябвало да си виждала всякакви мнения за и против каквото и да било. Та аз лично като човек който не е лекар ти отговарям положително - да, бих се доверила на лекаря си, който съм избрала много внимателно и с който предварително съм обсъдила всички въпроси, които ме вълнуват.
Някак не ми се струва възможно един лекар да практикува с години, да учи с години и накрая да отида аз за 9 месеца да я разбера цялата тази наука и да изисквам той да постъпи така, както аз съм си наумила. Има много условности тук разбира се, нищо абсолютно няма, но принципа ми е този - аз бих се доверила В ГОЛЯМА СТЕПЕН на лекаря си, а ако има някакви форсмажорни обстоятелства ще очаквам той да ги обсъди с мен.

Стига де.  Stop
Не ти трябва кой знае какво образование, за да знаеш какво е вакуум или форцепс и да не искаш в никакъв случай да го използват върху главичката на детето ти.

Я пак си помисли - при НИКАКВИ обстоятелства ли? Дори и ако това ще му спаси живота?

ПП. Между другото май доста променихме темата. Все пак целта и е да набира подписи и мнения за петицията. Така че се извинявам на авторите и напускам.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 11:56 от NBM

# 327

Цитат
author=Джуличка link=topic=338041.msg9063834#msg9063834 date=1225443616]
Стига де.  Stop

Поредният специалист на който всичко му е ясно. Я пак си помисли - при НИКАКВИ обстоятелства ли? Дори и ако това ще му спаси живота?

Първо -  без квалификации, ако обичаш.
Второ- да, правилно си разбрала - при никакви обстоятелства.
Хайде да не ти обяснявам, че има и други методи, искаш ли ?

# 328
Е, Джуличка, точно за тези други методи става въпрос в петицията Simple Smile
Съвсем спокойно може да не се стига до вакуум и форцепс, ако родилката може да си избира позите при контракциите и напъните, да се възползва от акупресура и акупунктура и още една камара считани за алтернативни, но всъщност съвсем нормални и естествени методи  Peace

# 329
Е, Джуличка, точно за тези други методи става въпрос в петицията Simple Smile
Съвсем спокойно може да не се стига до вакуум и форцепс ....

Аз го знам много добре, но явно не и всички останали.
По лесно е да лепим етикети на околните.

Общи условия

Активация на акаунт