Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 207
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Ще се включа разбира се!
Нека помисля малко как точно бих могла да помогна (в смисъл организацията как да стане най-добре). newsm78

# 526
И на мен идеята ми допада, браво!

# 527
NBM, давам рамо за организацията на разказите, оплакванията и стигането им до медиите и обществеността. Може да се видим по кварталски и да мислим заедно как да го организираме Wink

# 528
  • Sofia
Ех, много идеи имам, мноооого. Как ще станат не знам, помагайте!
Почвам поред:
1. Искам нещо мноооого важно да уточня - борим се за информираност и човешко отношение, нали? А не да задължим жените да раждат еди как си. Някои искат естествено, други - не чак толкова. Искаме да премахнем сегашните ограничения, а не да поставяме нови, нали?
2. Има ли сайт кампанията? Без сайт не може. Някакъв простичък, но всеки да може да се включи с историята си. Той да е нещо като база данни- истории по градове и болници. Да може днес една мама като ражда да влезе и да прочете какво се случва наистина в болницата, в която смята да ражда. Това донякъде го има и във форума, но главно да се наблегне на вида  и начина раждане и какво е било отношението на персонала. Конкретно обаче - с имена.
3. Трябва ни база данни. Простичка, да може да се прави справката по болници и лекари.
4. Ефекта ще е много по-добър, ако освен оплакванията имаме и положителен пример- лекарите, които показват всеки ден, че човешко отношение може да има. Предлагам на всеки 3 месеца да се награждава такъв лекар, неговото име да се пропагандира из медиите. Представете си идеала - лекарите да се борят да влязат в нашата положителна класация, да се стараят да спазват принципите ни.
5. Конкретно някой може ли да намери законодателството в БГ по въпроса? Може би някои практики по болниците са в резултат на безумни наредби.
6. Може ли да се намери фондация, която да ни подкрепи? Трябва някой да има телефон за оплаквания и да отговаря на него. И да записва разказите. Трябва също да се разлепят навсякъде телефоните за подкрепа. Може ли да привлечем доброволни психолози за каузата? Да дават подкрепа и сила на притеснени или преминали през тежко раждане майки.

Айде дотук спирам, че служебния тел се скъса да звъни. Ех, ако нямах бебче и фирма на главата такава фондация щях да заформя... Confused

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 11:46 от NBM

# 529
NBM, най-добре е да се изнесе в отделна тема, а тази тук да остане за петицията. "Естествено" си продължаваме кампанията за активното раждане, а това става отделна кампания, която с радост ще подкрепим и ще съдействаме... ъъъъ... аз поне, да не говоря от името на всички...

# 530
  • Плевен
Подписах Peace

# 531
Според мен трябваше да направите нещо друго. Трябваше да има една тема, в която всички да казват своето мнение за това, какво трябва да се промени. И нещата, подлежащи най - спешно на промяна да бъдат изнесени в списък, под който (може би) щяха да се подпишат доста повече хора. Включително и аз. Защото по този начин, по който е написана петицията, се събират доста негативни мнения. Самият факт, че нито едно медицинско лице не се е наело да коментира или да се съгласи с вас, би трябвало да ви говори нещо. А именно - колко от тях биха се съгласили да асистират едно "домашно" раждане, например? И това е само един от примерите, за които се сещам.

# 532
Момичета, благодаря за ентусиазма и за идеите!

NBM, наистина е добре да уточним нещо съществено.

Петицията е инициирана от група "Естествено" (в процес сме на учредяване на сдружение), което има сайт (www.estestveno.com), мисия, както и разнообразни дейности, които далеч не се ограничават само до петицията. Една от целите ни е да популяризираме естественото раждане, макар да не смятаме, че може да става по задължение. Искаме да премахнем ограниченията, да получим по-човешко отношение и куп други работи (в общи линии стоим зад всяко едно от исканията в петицията, а на сайта може да се прочете достатъчно за дейността ни досега, визията и др.).

Идеи много (не че новите са излишни ) Simple Smile Ресурси - малко (и ние сме така - работа, деца, бебета...) Simple Smile

За да не става объркване, моля ако някой прави (иска да прави) нещо от името на Естествено, преди това да се свърже с нас, да се запознаем, координираме, убедим, че мислим в една посока, че имаме ресурс да предприемем конкретни действия и т.н. Добре дошли са нови съмишленици на нашата групичка и ще се радваме на подкрепа!

Ако някой иска да действа на този етап самостоятелно (било по лични причини, било защото не споделя всичките ни възгледи) по посока на част от каузите, за които се борим, фронт за действие дал Господ, и бихме приветсвали една инициатива за по-човешко отношение в болниците, например. Пък в някакъв момент можем да обединим усилия, ако предценим, че част от целите ни се застъпват.

# 533
Самият факт, че нито едно медицинско лице не се е наело да коментира или да се съгласи с вас, би трябвало да ви говори нещо. А именно - колко от тях биха се съгласили да асистират едно "домашно" раждане, например?

Това НЕ е факт, както нееднократно се писа.

# 534
  • София
Самият факт, че нито едно медицинско лице не се е наело да коментира или да се съгласи с вас, би трябвало да ви говори нещо. А именно - колко от тях биха се съгласили да асистират едно "домашно" раждане, например? И това е само един от примерите, за които се сещам.
Джуличка, как да не напише после човек, че не се чете ooooh!. Няколко пъти се повтори, че петицията е консултирана с медицински лица и с лекари, а единият от лекарите участва активно в дискусията (освен, че част от екипа на Естествено).

# 535
Самият факт, че нито едно медицинско лице не се е наело да коментира или да се съгласи с вас, би трябвало да ви говори нещо. А именно - колко от тях биха се съгласили да асистират едно "домашно" раждане, например?

Това НЕ е факт, както нееднократно се писа.
Така ли ? Аз съм го пропуснала.
Би ли ми казала, моля - кой лекар и от коя болница е 100% съгласен с петицията ?  Thinking
 Просто ми е интересно.
П.С. Не говоря за хора, които са част от екипа. Моля, не бързайте да подскачате.  Stop

# 536
Джуличка, тъкмо се поуталожиха страстите и ти ЦОП с нова глупост .....  Tired
НБМ, страхотна идея  Grinning подкрепям с две ръце и ще помагам ...

# 537
Бих ти помогнала, Джуличка, но за съжаление времето ми е силно ограничено.

# 538
Джуличка, от личен опит говоря - бях намерила двама лекари и една акушерка готови да дойдат за нашето домашно раждане. Никой от тримата обаче не ми допадна напълно, за да го направя част от това преживяване и се отказах от услугите им. По-късно се запознах с още две акушерки готови да практикуват у дома стига да имат законов "гръб" за това. В момента престо подзаконово няма база за тяхната сигурност...
Ама не искам сега да се отплесва дискисията към домашното раждане, защото то е една много, много малка част от петицията. Много по-важни са исканията, които касаят практиките в болниците!

# 539
Джуличка, тъкмо се поуталожиха страстите и ти ЦОП с нова глупост .....  Tired
Кое точно е глупост, според теб ?
И защо веднага подскачате ? Аз ви зададох конкретен въпрос. Неудобен ли ви е ?
Съжалявам, ако е така, но нали парадирате за прозрачност ?
Кажете публично тогава - кои са тези лекари, които ви подкрепят напълно ???
В кои болници работят те ???
Не изказвания от сорта - "сега няма време" или "аз бях намерила за себе си"....
Говорим за нещо мащабно като петицията, която искате да бъде приета.
Ако се стигне до там, че да трябва лекари да кажат своето мнение , кои лекари ще застанат зад вас ?
Пак казвам - изключвам хората от екипа.
Не виждам нищо глупаво във въпроса си. Напротив - ако наистина има такива хора, може и да се случи някога....
Но, ако нямате никой, който да е съгласен с вас....
Не мисля, че има какво да се коментира.
П.С. Съвсем възпитано задавам въпросите си.
Много моля - отговаряйте в същия тон !

Общи условия

Активация на акаунт