Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 850
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 645
не съм сигурна от ползата от подобни петиции по интернет.но подкрепям каузата:)

# 646
И от мен имате подкрепата.

# 647
Аз също дадох своята подкрепа. Майка съм на две деца. Първото го родих нормално, без никакви медикаменти  и веднага започнах да си кърмя детето. При второто настъпиха усложнения и се наложи да е секцио. Не мога да разбера как някой жени си плащат даже за секцио, при условие, че показателите са за нормално раждане. Детето изобщо не беше при мен 24 часа и трябваше да не ми го дават 3 дена, ама аз отидох и веднага си го взех след като станах. Не можах да чуя неговия плач при  взимането на първата му глътка въздух.
Естественото раждане е незаменимо!!!!

# 648
ПОДКРЕПЯМ ВИ !!!

# 649
Малко офф:   Hug Честит Рожден Ден на Мария.Ст Hug
Много здраве и късмет!!!   bouquet

# 650
Благодаря   bouquet

# 651
Подкрепям напълно, подписах я преди доста време, когато я видях на сайта на Естествено. Най-лесно се манипулират такима като мен, на които ще им е първо раждане. Добре, че има интернет  Simple Smile

# 652
  • София
Абе що не вземете да се занимавате с нещо смислено?
Вместо да се чудите как да изкрънкате и усвоите пари, полагащи се на родилките, защо не вземете да погледнете в подфорума за дечица с увреждания? Да видите, че има хора с истински, реални, сериозни проблеми - ако искате наистина да помогнете на някого, тези хора наистина имат нужда. Вместо да се чудите как да учите възрастни хора как биха искали да живеят! Не ви ли е срам!?  Twisted Evil

# 653
Кати, тази тема е за обсъждане на петицията. От поста ти трудно се разбира твоето мнение по изложеното в петицията. Доколкото разбирам, ти си твърдо против естествената и активната част. Благодаря, че го сподели тук.
Дейстивтелно всеки възрастен човек има право сам да определя и избира. Проблемът, както беше вече многократно изтъквано, е че в БГ опцията "естествено активно раждане в болница" НЕ съществува (с някои изключения, които се доближават до нея).
Аз също искам всеки да може да избира, включително и аз самата, но засега няма много избор  Sad
Ти, самата, като активен участник във форумите, правиш достатъчно смислени неща. Това не те ли удовлетворява? Ако е така, мога да предложа един списък с благотворителни организации, които имат нужда от съвети и подкрепа. Надявам се, целите поне на част от тях да ти допаднат.

# 654
  • София
Ами аз лично познавам огромно количество жени, родили вагинално в болница. Без да искат пари от когото и да било. Без петиции и финансиране, без да се интересуват как раждат другите и да искат да се гонят проценти, без да се опитват да си присвоят от осигуровките на други хора за финансиране на мъгляви каузи... и най- вече на модерни каузисти.

Не, аз не искам да се занимавам с благотворителност. Но ужасно се дразня от псевдоблагородните цели, чието основно оправдание за съществуване е, че точат (или поне се стараят да го правят) пари. Не за благородни каузи. Не. За неблагородни знаменосци.

За своя избор съм платила. Лично. Смятам, че всеки би могъл да постъпи по същия начин. И да избере каквото си иска - уверявам ви, че какъвто и избор да бях направила, той щеше да бъде уважен. Активно, пасивно, оперативно, с главата надолу... както пожелая.

Направете го и вие.

Плащайки, не искайки пари от мен.

# 655
Кати, ти поне петицията прочете ли? Наистина ли не вдяваш за какво става дума???

# 656
Какви пари, какви 5 лева...  ooooh!

Инерцията да се отрича за идеята и да се мразят различните май още дълго ще ни държи. И въпреки това, аз вярвам, че здравият разум в едни момент, ще вземе превес.

# 657
Момичета, спокойно. Кати е една от онези перфектни ССФ, които имат отговори на всички въпроси и чието любимо занимание е да да се разхождат из темите с единствена цел да провокират израждането на дискусията. Да не казвам, че преди време беше написала, че с нетърпение чака да се изобрети изкуствената утроба, за да се възползва от нея  Rolling Eyes
Не мисля, че си заслужава въобще да се влиза в разговор...

# 658
# 659
Момичета от Естествено, колко подписа според вас трябват, за да бъде обърнато нужното внимание от страна тези, към които е адресирана петицията. Не питам от любопитство, а от желание да видим как можем да съберем тези подписи и горе-долу в каква времева рамка.
Неодавна една мама сподели тук, че е работила като ПР и е готова да помогне, аз също имам някои идеи...

Общи условия

Активация на акаунт