Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 706
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Аз искам да благодаря на Котката Марта за интересните откъси, които беше цитирала, изчетох ги съвестно. Имам едно въпросче - там се казва, че при раждане не е желателната позата "по гръб". Тогава как става, през цялото време жената клечи или е на четири крака ли? А как следят кога излиза бебето? Дано не питам глупости...  Embarassed

# 796
Коте, сега се сещам, че първите книги, които поръчах за раждането бяха излезли от печат 2000 г. Значи са писани преди това. И точно там намерих сходни с цитираните от теб неща. Значи преди 10 г. грубо, в един друг свят всичко, за което сега се борим, е било практика!
Не преди 10, а преди 40 години.  Laughing Свеки така се изрази, било е много преди нейното време, когато жените са раждали като в бг ...

# 797
Лято!, най-общо, правиш каквото си искаш - ако искаш клечиш, ако искаш се разхождаш, ако искаш седиш, или лежиш или се подпираш някъде, къде на два, къде на четири крака, търкаляш се върху топката, седиш на тоалетната - каквото ти се прави, това правиш. А кото тръгне да излиза бебето, заставяш както ти е удобно. Точно тогава е най-малко вероятно по гръб да ти е удобно - така хем се удължава пътя на бебето, хем се костния таз и меките тъкани не са най-отворени. По статистика, при поза по гръб е най-голяма вероятността от разкъсвания... Какво повече да кажем за практиките у нас?!?! ooooh!

# 798
   В курса ни по подготовка на раждането ни учиха,
че при раждане позата по гръб е направо забранена.
 Ако ще се лежи, то трябва да е настрани.

# 799
  • София
Meg1 , благодаря за разяснението!  bouquet Идеята горе-долу ми стана ясна, ама засега още не си представям как аз ще ходя напред-назад или ще клеча, а акушерките и лекарите кротко ще ме следват и ще си траят... Thinking Може би някой ден...
анна в. , къде този курс?
П.П. Пардон, сега видях къде живееш...

# 800
# 801
Meg1 , благодаря за разяснението!  bouquet Идеята горе-долу ми стана ясна, ама засега още не си представям как аз ще ходя напред-назад или ще клеча, а акушерките и лекарите кротко ще ме следват и ще си траят... Thinking Може би някой ден...
Ами не е нужно да те следват. Мен лично докторката ме "натири" да обикалям в коридора, и до тоалетната ме прати... когато усетих, че моментът е настъпил, аз й казах "докторке, ще го изпусна това бебе" и тогава ми каза да се кача на масата (което е доста тъпо само по себе си, баш в тоз' ли момент трябва да катеря стъпалата на масата  ooooh! )  толкова бързо го изтласках това бебе, че дори не ми попречи легналото положение! Иначе, за следващото раждане, няма да лежа дори за запис на тоновете, ще има да вземат, нали затова апаратчето им е с ластици, да може да се движиш с него!
Ти дори да лежиш, те (акушерките и докторите) не са постоянно до теб, така че нищо не пречи, че се движиш из стаята  Peace

# 802
Подписах се...  Peace

# 803
Подпис.... Peace

# 804
  • София
offioly , благодаря и на теб! Човек се учи, докато е жив...  Simple Smile

# 805
И аз съм за!!!!

# 806
И аз раждах по естествен път. 6 часа продължи, нямаше упойка адски болеше, но сега като погледна назад ми става носталгично. Радвам се че изживях цялото раждане без упойка.

Близко до природата !

# 807
# 808
С две ръце подкрепям  Peace

# 809
Искам само да ви покажа, колко заблудени могат да бъдат понякога жените...
И не мога да разбера, защо вместо да повярват на жени, минали вече по пътя на естественото раждане и на лекари, участвали в това събитие, вярват на шепа некадърници, които са готови на всичко, за да им вземат парите, да ги накълцат набързо и да ги отпратят ???

Цитат
.... моя позната роди в Америка напълно естествено без всякаква намеса.А последиците от това могат да бъдат-много дълги часове в болки,тотални разкъсвания и доста шевове след тях......... Е аз предпочитам помощ .В нормалните европейски държави си избираш всичко- с помощ без както решиш вече има доста неща за облекчаване ,но трябва естествено да си дадеш съгласието.

Кажете ми, моля - как да обясниш на такъв човек, че окситоцинът, епизиотомията и насилственото (понякога) измъкване на бебето, което не е готово за това, не са най - доброто решение нито за майката, нито за детенцето й ???

И тази жена е подписала петицията ви...  Shocked
Е, кажете ми, че аз нещо не разбирам...
За какво се е подписала тя, всъщност ???  Thinking
Само аз ли не разбирам ???

Общи условия

Активация на акаунт