Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 755
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 365
Подкрепих, съвсем навреме:)

# 1 366
Подкрепа и от мен  Hug

# 1 367
iva D,разбира се,че родилката трябва да знае на какви процедури ще бъде подложена,с какви медикаменти ще бъде третирана и тн.Тя трябва да бъде информирана,а не да може да решава дали тези процедури да й бъдат приложени.Преди да родиш ти правят достатъчно тестове и изследвания,за да са наясно с твоето състояние.Искам да ти кажа,че много се съмнявам повечето жени да са толкова компетентни,че да могат да вземат такова отговорно решение.Аз не мога.”Ръководство по реанимация” е четиво,което никога няма да прочета и ти гарантирам,че 99% от родилките също няма да го направят.Такава петиция трябва да се подпише само от компетентни лица,които знаят и разбират тази материя;които,като хора ,положили хипократовата клетва,трябва да защитават интересите и здравето на пациентите.

# 1 368
   Ами, която майка не я интересува какво и се случва или се чувства некомпетентна,
има си доктори за тази работа. Проблемът е за компетентните и интересуващите се,
чиято дума сега не се зачита и се защитава с тази петици. Нали така? Wink

# 1 369
Ох, ами то не е нужно да си медицински компетентна, за да не искаш да ти крещят и да те удрят, нали? Или пък да те шият без упойка! Да гледаш как бебето ти се дере на 2 м. от теб, но да няма кой да ти го подаде, понеже по протокол 2 часа трябда да под лампа, а ти с лед или пясък на корема.

# 1 370
   Леле, Мег, просто не мога повярвам, че това, което описваш, още съществува... Cry

# 1 371
  • в страната на чудесата
iva D,разбира се,че родилката трябва да знае на какви процедури ще бъде подложена,с какви медикаменти ще бъде третирана и тн.Тя трябва да бъде информирана,а не да може да решава дали тези процедури да й бъдат приложени.Преди да родиш ти правят достатъчно тестове и изследвания,за да са наясно с твоето състояние.Искам да ти кажа,че много се съмнявам повечето жени да са толкова компетентни,че да могат да вземат такова отговорно решение.Аз не мога.”Ръководство по реанимация” е четиво,което никога няма да прочета и ти гарантирам,че 99% от родилките също няма да го направят.Такава петиция трябва да се подпише само от компетентни лица,които знаят и разбират тази материя;които,като хора ,положили хипократовата клетва,трябва да защитават интересите и здравето на пациентите.
ти чела ли си какво пише в хипократовата клетва?
пациентите трябва да си защитават правата, а лекарите своите. ясно?
проблемът на давещия се е проблем на давещия се! затова е тази петиция.
чудя се дали пациентите биха защитавали правата на лекарите - например добро заплащане и нормиран работен ден, кафе, обяд, приятана работна атмосфера, малко по-умни пациенти или поне по-чисти... и т.н. А?

# 1 372
Много сте смели всички сами да избирате дали да ви се сложи ваксина или не или каквото и да е там друго лекарство.С какво самочувствие се оприличавате на тези,които години наред са учили и работили,за да имат право да ви определят лечение и да поемат отговорността за това?

# 1 373
Спри се жено....

# 1 374
...тези, които години наред са учили и работили,за да имат право да ви определят лечение и да поемат отговорността за това?

Звучи чудесно, но само на думи.

# 1 375
  • ул. "Мечтание"
Те ако наистина бяха учили нямаше да има теми за лекари причинили смърт на бебета и родилки поради некопетентност, мързел и невнимание и тези теми нямаше да се пълнят непрекъснато с хора, доверили се на тия "компетентни" светила, дето са "учили".

Ами по-добре аз да си нося отговорност, отколкото да рискувам с такива... "доктори"...

Да, не всички са такива, но процента на добрите лекари е притеснително малък.

А нека не забравяме... Бременността не е болест!

# 1 376
Много сте смели всички сами да избирате дали да ви се сложи ваксина или не или каквото и да е там друго лекарство.С какво самочувствие се оприличавате на тези,които години наред са учили и работили,за да имат право да ви определят лечение и да поемат отговорността за това?

Лошото е, че БГ лекарите, с мноооого малко изключения, НЕ поемат никаква отговорност за пациентите си. Има доказани лекарски грешки - няма осъден лекар, знаеш го много добре, предполагам?

проблемът на давещия се е проблем на давещия се! затова е тази петиция.

Ето ти пример за пълна липса на лекарска отговорност.

чудя се дали пациентите биха защитавали правата на лекарите - например добро заплащане и нормиран работен ден, кафе, обяд, приятана работна атмосфера, малко по-умни пациенти или поне по-чисти... и т.н. А?

Мишле, а какво да направи чичко Иван, примерно, ако получи хипертонична криза в прашния и мръсен автобус, връщайки се изпотен от работа? Дали ще отиде първо да си вземе душ, за да не цапа кабинета на доктора,а?

# 1 377
  • в страната на чудесата
недей ми вади думите от контекста. говорех за решаването на организационните въпроси. както биах писала и в друга тема, в която една обясняваше, че БЛС трябва да се погрижи за правата и - лекарския съюз е съсловна организация на лекарите и се грижи за права на лекарите. пациентите и гражданите организират протести, петиции, обединения, нпо-та и т.н. в този смисъл проблема на давещия се ...
думата ми беше за петицията - насочени към онази майка, по-горе

не визирам спешността.
говоря ти за планов прием и лечение на хора в болнични стаи с две легла и баня, които миришат потресително и за една седмица не се къпят, за да не настинат. и са под 45 години. представа нямаш колко са мърляви българите.

Ето ти пример за пълна липса на лекарска отговорност.

дано си ме разбрала този път, защото тук става дума за организационни промени, които определено са в по-голям интерес за пациентите, отколкото за днешните АГ-та.
 и моля те не ме квалифицирай, без да ме познаваш. аз нямам ангажименти към форума...

# 1 378
majata,
няма заради теб цялата тема да се превърта отначало! Ако ти е интересно - за всяка глупост, която пишеш, има поне по едно смислено и обосновано обяснение.
И без тази петиция, моето бебе няма да бъде ваксинирано, пък ако ще 300 ненормални като теб да ме питат с какво право си позволявам да решавам това  Crazy
Мое си е бебето и точка (много добре го осъзнавам, затова и няма да разреша да извършват върху него всякакви манипулации, каквито им скимне), ако искам ще си го взема 10 минути след раждането и ще се прибера вкъщи и никой не може да ме спре.

# 1 379
Ох, мила, ако мислиш, че някой друг ще поеме отговорност, сериозно се заблуждаваш. Каквоти и лечение или профилактика (визирам ваксини и пр.) се приложат върху теб, ти (и евентуално бебето ти) ще носиш последиците!! Никой друг. Не лекарят ще го боли от това, че ти е набил един лакът в корема и ти е разкъсъл шйката, нито пък от това че 1 месец няма да можеш да сядаш, защото той е преценил, че режейки ти задника, ти прави услуга... Разбираш ли как стоят нещата в действителност?!

Общи условия

Активация на акаунт