Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 231
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 925

О да, четох и се хванах за главата за фанатизирането и крайността, в която се изпада. Предполагам ако се захвана ще намеря точно толкова информация и в позлза и на обратната теза.
Не целя да ви засегна, но тази петияция звучи смешно и наивно.

Ами захващай се! Има нужда от такова проучване със сигурност. Ще го направиш, нали?

То не е необходимо и кой знае какво проучване, достатъчна е статистиката, че при планираното секцио смъртността и на майките и на бебетата е изключително ниска, както и травмите на бебетата ...

# 2 926
достатъчна е статистиката, че при планираното секцио смъртността и на майките и на бебетата е изключително ниска, както и травмите на бебетата ...

Може ли да посочиш източника ти на информация? Конктретна статистика например.

# 2 927
достатъчна е статистиката, че при планираното секцио смъртността и на майките и на бебетата е изключително ниска, както и травмите на бебетата ...

Може ли да посочиш източника ти на информация? Конктретна статистика например.

И аз това исках да попитам. И не, позициите на доста от нас в темата не се базират на нашите собствени раждания, казвала съм и преди, че съм с 2 пъти секцио. Точно затова и реагирам, когато някой от позиция на едно раждане прави категорични обобщения. Не е моят тип разговор просто. Аз искам факти. Ако може. Ако ги нямате бих искала да е ясно, че се изказвате на база личен опит.

Цитат на: Colourful
Аз родих секцио по абсолютно мое решение и пак ще родя така, ако имам след време друга бременност. Всеки се възползва от правото си да избира.

За пореден път в темата - чудесно е, че ТИ можеш да избираш и аз защитавам твоето право на избор. Факт е, че малко доктори биха отказали да проведат едно планирано, пожелано от майката секцио. Петицията се опитва да защити правото за избор на естествено активно раждане. Това в момента Е проблем. Колкото и да се опитвате от своята позиця на избрали секцио да твърдите това, което съм подчертала в постинга ти.

# 2 928
Аз не мога да разбера едно - както повечето тук, така и аз , ако не е ясно - ПОДКРЕПЯМ ПРАВОТО НА ИЗБОР. Много ми е чудно - бременна съм, още от самото начало примерно съм решила, че ще раждам по ествствен начин, както аз искам, с упоика, без, както аз ИСКАМ. Според изразените мнения, ми се струва , че повечето тук са искали да рждат естественно още от преди да забременеят. Ами след като на първата консултация лекарят ми 'направи очички', че няма да е по вашата 'свирка' положението, без да имате реален проблем /някакво заболяване, за което е задължително секциото/, ами СМЕНЕТО го!

# 2 929
Ами след като на първата консултация лекарят ми 'направи очички', че няма да е по вашата 'свирка' положението, без да имате реален проблем /някакво заболяване, за което е задължително секциото/, ами СМЕНЕТО го!

С кого? Знаеш ли от колко време се опитваме да създадем някакъв сносен списък на лекари, които биха подкрепили и водили активно раждане. Ако си следила темата това се коментира няколко пъти вече. Не е толкова лесно това със смяната. А аз примерно бях на ЖК в Шейново и двата пъти, там няма конкретен лекар, който да следи бременността ти, различни са. Т.е. ако не платиш на частен прием, няма да ходиш при един и същи. Надявам се не смяташ, че е добра идея това да е единствения начин да повишиш шанса си лекарят да те чуе.

# 2 930
  • в страната на чудесата
скоро имаше едно интервю с д-р велев от шейново (ако не бъркам), който каза, че естествено раждане практически в ?БГ няма, защото се намесват почти винаги. нямах възможност да гледам цялото интервю, но за дамо като Colourful пак да отбележим, че раждане през естествените пътища не е еднозначно на естествено раждане. и по никакъв начин не следва да сравнява със секцио.
мисля си даже, че обобщението на доктора е съществена причина за избор секцио при доста жени... вече сме го обсъждали с котката марта...

# 2 931
  • София
Напротив, повечето истински лекари отказват планирано, пожелано от майката раждане със секцио!

# 2 932

И аз бих искала източник ако може, особено ме интересува как са изследвали това, че няма родова травма при секциото Rolling Eyes Моите и двете са родени със секцио и особено при второто дете много ясно си личеше, че е преживял доста голям страх и шок. При първото не толкова, защото се роди в доста критично състояние.

# 2 933
скоро имаше едно интервю с д-р велев от шейново (ако не бъркам), който каза, че естествено раждане практически в ?БГ няма, защото се намесват почти винаги. нямах възможност да гледам цялото интервю, но за дамо като Colourful пак да отбележим, че раждане през естествените пътища не е еднозначно на естествено раждане. и по никакъв начин не следва да сравнява със секцио.
мисля си даже, че обобщението на доктора е съществена причина за избор секцио при доста жени... вече сме го обсъждали с котката марта...

Само знам, че никой не може да те накара да родиш със секцио, да се опита да те убеди, щом толкова хора твърдят, може и да е така, макар че аз лично се съмнявам, тъй като правя разлика между 'препоръча' и 'изнудва'. Мисля също, че има лекари, които смятат, че секциото е по-безопасно и т.н., биха го препоръчали, все пак лекарите са хора с различно мнение, но все пак ние сме индивиди със собствено мислене и пак твърдя, че да - може да смениш лекаря си. Не мога да се убедя, колкото и да искам, че в цяла болница, на 100% лекарите изнудват за секцио.
За Шейново, ако говорим за единични случаи - моя приятелка беше при лекар, който я следеше и щеше да ражда нормално, защото така искаше, след това лекарят й излезе в почивка и на смаото еаждане съвсем случаен лекар на смяна осъществи естественото раждане, въпреки че приятелката ми имаше някакви проблеми, така наречените относителни причини за секцио. Но и това е пак единичен случаи. Не вярвам в хипотетичните статистики, та дори и да се направи списък с лекари, едва ли би обхванал дори и на 70% от всички лекари, незнам каква е тази база данни, с която трябва да се разполага.

# 2 934
И АЗ ПОДПИСАХ Peace

# 2 935
категорично подкрепям!

# 2 936
Моите и двете са родени със секцио и особено при второто дете много ясно си личеше, че е преживял доста голям страх и шок.
Моите наблюдения върху моето второ дете са същите. И двамата са родени със секцио.

# 2 937
  • София
Моите и двете са родени със секцио и особено при второто дете много ясно си личеше, че е преживял доста голям страх и шок.
Моите наблюдения върху моето второ дете са същите. И двамата са родени със секцио.
А по какво съдите за това? Още като бебе ли се е проявило, или като е поизраснало детето?

# 2 938
А по какво съдите за това? Още като бебе ли се е проявило, или като е поизраснало детето?

Деца, родени по не-естествен начин (=секцио, форцепс, вакуум) почти винаги имат родова травма. При моето дете признаците бяха нервност, постоянно плачене и др. Още в родилното акушерките ме посъветваха да я заведа при остеопат (подчертавам, че го казаха веднага след раждането, преди да е имало признаци за травма, а и акушерката която водеше приготвителния курс преди раждането ни го беше казала) и така и направих, когато беше на 7 седмици. След 3 сеанса се успокои, личеше си че се адаптира. Сега е едно чудесно спокойно и самоуверено дете  Peace

# 2 939
  • София
Дааа, доста път има да се извърви в много направления. Аз например си признавам, че сега за първи път чувам за остеопатия, та попреглеждам какво пише в нета...

Общи условия

Активация на акаунт