Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 117
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 3 030
  • В полите на Пирин планина
Archangel подкрепям те. Естествено, че присъдите няма да върнат загубеното, но все пак показват, че лекарите не могат да си играят с човешкия живот безнаказано. НО е много трудно точно в момента на загубата човек да започне да обикаля по съдилища - трябва да има по-сериозен контрол в медицинските заведения.

# 3 031
Какво значи "ефективната присъда компенсира ли?"  newsm78
Естествено, че никаква присъда няма да върне човека от оня свят.
Но по тази логика трябва и на убиийците да се дават условни присъди.

Присъдата не е компенсация, а възмездие и превенция на бъдещи престъпления.

# 3 032
Archangel подкрепям те. Естествено, че присъдите няма да върнат загубеното, но все пак показват, че лекарите не могат да си играят с човешкия живот безнаказано. НО е много трудно точно в момента на загубата човек да започне да обикаля по съдилища - трябва да има по-сериозен контрол в медицинските заведения.

Така е, права си. Контролът в медицинските заведения и на ниво министерство е най-важен. Евентуалните присъди само средство за стимулиране на болниците да въведат такъв контрол, защото за сега явно не им пука, ама хич. Важно е преди всичко, да не се случи лошото, а не да се накаже виновинка. Наказанието е само стимул да не се стига до проблема.

# 3 033
  • в страната на чудесата

Така е, права си. Контролът в медицинските заведения и на ниво министерство е най-важен. Евентуалните присъди само средство за стимулиране на болниците да въведат такъв контрол, защото за сега явно не им пука, ама хич. Важно е преди всичко, да не се случи лошото, а не да се накаже виновинка. Наказанието е само стимул да не се стига до проблема.
а в министерството не работят същите некадърници, а едни страшни професионалисти, които са супер информирани и супер наясно. и са тръгнали на кръстоносен поход за благото на пациента. и неговите близки. с довчерашните си колеги...смях...
всичко е изгнило според мен. всичко. добре че има НПО-та, та да има надежда малко да се размърдаме. в гилдията имам предвид. или поне надежда...

# 3 034

а в министерството не работят същите некадърници, а едни страшни професионалисти, които са супер информирани и супер наясно. и са тръгнали на кръстоносен поход за благото на пациента. и неговите близки. с довчерашните си колеги...смях...
всичко е изгнило според мен. всичко. добре че има НПО-та, та да има надежда малко да се размърдаме. в гилдията имам предвид. или поне надежда...

имаше един виц, който гласеше, че лекарите единствени имат привилегията да погребват грешките си

трябва да има механизми за контрол, че иначе лошо

# 3 035
  • в страната на чудесата
Simple Smile тъжно
дано да ги има. но съм мноого скептична. на приказки е лесно. трябва да. в това министерство раждат наредба след наредба. но това не контролира.

изпусната работа... повечето толкова си могат. отврат.

# 3 036
Всичките толкова си могат.
Аз съм в шок от некадърността на администрацията. Напоследък ми се наложи да се занимавам ... просто не е за разправяне. В шок съм. Нито знаят къде са, нито за какво са там. В една и съща служба задавам един и същи въпрос на 10 служителя, получавам 10 коренно различни отговора, нито един в съответствие с това, което пише в нормативната база, както се оказа.  Shocked Т.е. за министерства и други, забравете.

# 3 037
  • Sofia, Bulgaria
Три деца родих нормално без упойки и болко успокояващи  Peace.Сега чакам четвъртото си дете.Надявам се да успея и него да родя нормално  PraynigБолката си заслужава ! Това е чувството,което те кара  да бъдеш майка.

# 3 038
Не става дума за вагиналното раждане в тази тема, а за правото на активно естествено раждане. Иначе и секциото може да бъде доста активно, доколкото самата форма го позволява... А виганалното ръждане може да бъда дотолкова "управлявано", че единственото естествено нещо, което да остане от него да бъде предвидения от природата за целта път...
Болката не е задължителен елемент на раждането, а болкоуспокояващи могат да се ползват и при активно раждане. Друг е въпросът, че много от немедикаментозните техники за намаляване и премахване на болката дори не се познават от израждащите у нас...

# 3 039
Да , не е задължително да има болка по време на раждането, но изглежда от това се вълнува всеки. Даже и аз дето не ми е раждането на дневен ред се замислям, ако бях по - активна дали нямаше да ме боли по -малко? Е няма смисъл да се връщам назад във времето, минало заминало но дано повече момичета да четат тази тема.
А кои са тези немедикаментозни  техники за обезболяване?

# 3 040
  • София
има интересна тема по въпроса

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119

и продължението

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315811.0

# 3 041
  • София
Като бъдеща акушерка съм "ЗА" активното естествено раждане, против съм домашното, защото крие рискове, но мечтая да работя в клиника, където раждането да бъде "водено" от майката природа и нашата намеса да бъде само в помощ като морална и съпричастна покрепа и евентуално при усложнения или проблеми.
Дано мечтата ми има реализация, защото се нагледах на грубост и безотговорност по болниците, независимо кои са. Сякаш пациентите и персоналът по болниците, независимо дали са лекари или акушерки... водят война и всичкия този негативизъм се пренася на всякъде. Избрах тази професия за да мога да полагам "грижа" за някого, а не за да се мешам в биологичните процеси на тялото и да възприемам раждащата жена като "поредната лигла", която вдига аларма "за нищо". Тъжно ми е че трябва да усетите и преживеете всичко това Sad
Дори от гледна точка на това, че и аз един ден ще отида да раждам и бих искала да се чувствам добре и да бъде по-сигурна в болницата, а не да почуквам със страх и нежелание на вратата на приемния кабинет в АГ заведението.

# 3 042
vitaminka, страхотно е, че има хора, като теб!  Hug

# 3 043
  • София
Да и предсавете си колко голямо разочарование преживях, когато акушерките които ме обучават ми се изсмяха на идеите и нагло отговориха, че никога няма да имало такава болница или такова отношние с тези заплати и бла-бла...
Но е ясно че аз не уча това за да печеля пари от него, уча защото винаги ми е доставяло удоволствие да полагам грижа, внимание и да помагам, ако не със професионализъм като лекарите, то поне с човечност и съпричастност. Мисля че това е по-важно от колкото да бъда лекар и само да поставям диагнози, без да имам контакт с жената повече от това да и погледна половите органи на визитация и да я попитам дали е ходила до тоалетна.  Sad
Много ми е тъжно че сме на такова дередже и че всеки ме гони в чужбина да работя, но ако трябва ще отварям клиника, но няма да се откажа и да стана тъжен песимист като всичките ми колежки в България, избрали тази чудесна професия - да помогнеш да се роди бъдещето!

# 3 044
vitaminka, наистина хубави неща си написала!
Дано да се раздвижат малко нещата към по-добро, да не се чустваме така обречени.
Идеята за клиниката също не е лоша! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт