Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 734
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 735
  • В заешката дупка
Съжалявам, че пак ще се отклоня от темата, но само да разясня още малко за миопията и практиките тук.

Това, че си ЕДИНСТВЕНО късоглед и с по-висок диоптър (без никакви други оплаквания и проблеми с очите), тук не те поставя в някаква по-осбено позиция. В България, доколкото съдя от прочетено и разговори, или директно те пращат за секцио, или в най-добрия случай мерят дали налагането на очните дъна е в рамките на някакви референтни стойности. Тук тези неща сами по себе си не се определят като рискови за естествено раждане.

# 736
  • София
Че Ка, то е ясно, че практиките са различни, да не кажа направо противоположни.
Тук е така - висок диоптър, високо вътрешноочно налягане - директно се препоръчва секцио.
Аз лично, дори да нямах и други показания за секцио, не бих се навила да експериментирам със себе си с вагинално раждане по този начин и при тези условия, които са в нашата действителност.

# 737
  • Sofia
Хайде пак старата песен на нов глас  Laughing  Ами не, NBM, практиката е показала, че ако отношението към родилките е прекрасно, ако се разясняват всичко, както си му е реда, просто шанс няма да се случи това, което ти казваш. Тези проценти не си ги е изсмукал някой от пръстите, базирани са на достатъчно голям брой проучвания на това, което се случва в действителност. Кой ще иска медикаментозно да му ускоряват раждането (ако няма медицински показания), знаейки че това нанася сериозни вреди на бебето му? Стига вече  Stop

Песента си е една и съща и нека си я кажем ясно - тази петиция иска да накара жените да раждат естествено, активно и без медикаменти надявайки се, че това съвпада с техния избор, а не да накара болниците да се съобразяват с мнението на родилките, НЕЗАВИСИМО какво е то. Има ГОЛЯМА разлика в двете.

А за медикаментозното ускоряване- след като 90 % от ражданията в БГ са такива значи ние имаме 90% "сериозно" увредени бебета Shocked Аз такива не познавам и при това положение според теб на очите си ще вярват родилките или на псевдоизследванията? Апропо - може ли да обясниш как са серозно увредени повечето бебета в БГ, че да взимаме мерки отсега?

# 738
NBM, индуцираното раждане носи със себе си рискове и това го знае всеки, който поне малко се е информирал за раждането по принцип. Все едно да се опиташ да откъснеш зелен плод от дърво. Това, че не познаваш увредени по време на раждане бебета, уви далеч не означава, че такива няма. Да, не са повечето от родените бебета, но са твърде много. Аз за мое най-голямо съжаление познавам доста такива деца.Sad Абсолютно съм убедена, че ако оставяха майките да родят тогава, когато им дойде времето и така, както Господ е определил да се ражда, тези случаи щяха да са в пъти по-малко. Всъщност можеш само да се радваш, че не ти се е наложило да се образоваш повече по темата. Tired

# 739
  • Sofia
NBM, индуцираното раждане носи със себе си рискове и това го знае всеки, който поне малко се е информирал за раждането по принцип. Все едно да се опиташ да откъснеш зелен плод от дърво. Това, че не познаваш увредени по време на раждане бебета, уви далеч не означава, че такива няма. Да, не са повечето от родените бебета, но са твърде много. Аз за мое най-голямо съжаление познавам доста такива деца.Sad Абсолютно съм убедена, че ако оставяха майките да родят тогава, когато им дойде времето и така, както Господ е определил да се ражда, тези случаи щяха да са в пъти по-малко. Всъщност можеш само да се радваш, че не ти се е наложило да се образоваш повече по темата. Tired

Далеч не твърдя, че такива няма. За съжаление съм сигурна, че има. Идеята ми беше, че всички майки за съжаление редовно се сблъскват с всевъзможни рискове що се отнася до дечицата им и всяка майка трябва да може за себе си да прецени тези рискове, а не да и се насажда определен избор. Особено пък с изкривени и неверни твърдения.

# 740
Е, така де, но къде е моят избор тогава? Аз не искам да ми ускоряват раждането, но никой, никой не го интересува!!! Дори и теб, очевидно. Tired

# 741
  • Sofia
Е, така де, но къде е моят избор тогава? Аз не искам да ми ускоряват раждането, но никой, никой не го интересува!!! Дори и теб, очевидно. Tired

Ама напротив - 1000 пъти обяснявам едно и също - аз искам да подкрепя петиция, която ще признае ВСЕКИ избор на жената, а не такава, която тласка жената да ражда по определен начин, защото за мен това е същото като да те карат да раждаш секцио. Искам да се боря ТИ да можеш да родиш естествено и активно щом това желаеш, но също и да уважиш моето право и това на всяка друга жена да избере друг тип раждане, ако не се чувства комфортно с този.

# 742
Очевидно е, че не искаш да приемеш това тълкуване на петицията, което многократно беше представено тук. И все пак да кажа и аз нещо по въпроса - ако всички останали критерии, освен секциото по желание (което според теб няма начин да достигне тези пожелателни проценти) бъдат покрити, това ще е едно добро начало. Нека се види, че може да се ражда и по различен начин и това неизменно ще намали броя на жените, ужасяващи се от естественото раждане. Само така ще намалее процентът на раждащите с операция по желание. В крайна сметка все отнякъде трябва да се започне...

# 743
НБМ, защо продължаваш да мислиш, че жените искат да раждат със секцио защото им е много приятно? Многократно беше обяснено в темата, че ако има условия за нормално активно раждане, ако не се насажда страх от раждането у жените и т.н. повечето просто няма да искат да родят със секцио. Аз лично доста пъти съм чувала от жени родили със секцио по медицински причини, че не разбират как може някой да иска да си го причини по желание.

# 744
Едно рамо и от мен  Peace И двете си деца съм родила нормално.

# 745
  • Sofia
Казах, че жената трябва да може да избере "друг тип раждане", не съм казвала "секцио". Далеч не мисля, че са много тези, които ще поискат секцио по желание, даже се надявам да са съвсем малко. Секциото го споменах по повод това, ч в момента лекарите масово ни карат да раждаме така, с което мисля, че почти всички тук сме съгласни, нали?
Ако искате личното ми мнение аз смятам че секциото е рискова операция ОБАЧЕ коя съм аз, че да реша, че така ТРЯБВА да мислят всички останали жени и те ТРЯБВА да приемат моят избор като най-добър? Просто не приемам, че някой може да определи кое е най-доброто раждане за всички майки и да ги накара да раждат по този начин. Искам да сме толерантни към различните, дори и да са малко. Вие как се чувствате като малцинство, чиито права са отнети? Защо искате да поставите други хора в това положение?

# 746
Напълно сме толерантни, това също беше казано 1000 пъти - който иска да ражда секцио по желание - да си заплати и да ражда. Тогава няма и да бъде включен в тези проценти. Ние искаме да се прилагат и поощряват доказалите се практики за водене на раждането и периода непосредствено след него като най-добри за майката, бебето и обществото.

NBM, ти като искаш петиция, разрешаваща секциото по желание като безплатна процедура, не виждам какво ти пречи да подготвиш такава и да я пуснеш. Както вече се каза неведнъж:

... ако всички останали критерии, освен секциото по желание ... бъдат покрити, това ще е едно добро начало.

За увредените деца Ieppe вече ти е казала. Има такива и то не малко. В пъти са повече, отколкото ако се прилагаха исканите от нас практики. Както и увредени майки.

# 747
  • Sofia
NBM, ти като искаш петиция, разрешаваща секциото по желание като безплатна процедура, не виждам какво ти пречи да подготвиш такава и да я пуснеш. Както вече се каза неведнъж:

Нямам намерение да пускам такава петиция, просто исках да се разсее масовата заблуда, включително твърденията на доста от подписалите, че тази петиция подкрепя всеки избор на жената. Очевидно това не отговаря на истината.

# 748
  • В заешката дупка
А кой е този "друг тип раждане", който жената не може да избира, защото така много абстрактно ми звучи?

Аз прочетох в петициата, че това по-долу може да се избира:

Цитат
Минимизиране на намесата. При нормално протичане на родовия процес да не се извършват рутинни процедури, чиято ефективност и/или безопасност не е подкрепена от научни изследвания, освен по изрични медицински показания или по желание на родилката:

# хигиенните процедури
# въздържането от храна и течности
# твърде чести вагинални прегледи
# болкоуспокояващи медикаменти
# продължително електронното наблюдение на плода
# спукване на околоплодния мехур
# предизвикване и ускоряване на родилния процес, вкл. плацентарния период
# епизиотомия
# диктуване на напъните
# избутване на плода

# 749
  • Sofia
А кой е този "друг тип раждане", който жената не може да избира, защото така много абстрактно ми звучи?

Вече обясних по-горе коя точка от петицията по какъв начин според мен ще ограничи правата на родилките. Мисля, че съвсем добре съм се обосновала.

Общи условия

Активация на акаунт