Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 886
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 855
  • на морето
С две ръце съм за естественото раждане.Подписах се Peace

# 856
Целта на петицията е имено такава, не ние пациентките да решаваме как да раждаме, а лекарите да са тези, които да решат, кой е по-добрия вариант.   Те да са тези, които са до нас и с отношението си и подкрепата си, да намалят стреса от едно тежко раждане примерно.
Аз родих трудно. Раждането ми беше предизвикано със система. Накрая се наложи да се използва и форцепс, после имах усложнения - забравена част от плацентата, та се наложи ревизио на матката.... Въпреки това, живот и здраве, второто си дете, пак ще родя естествено. Самата дума "естетсвено" раждане показва какво е отредила природата....

Не. Целта на петицията е ние да сме активни участници при вземането на решение как да раждаме, а не не лекарите да решават вместо нас.

# 857
И аз съм за естественото раждане  Peace Подписах  Peace

# 858
Целта на петицията е имено такава, не ние пациентките да решаваме как да раждаме, а лекарите да са тези, които да решат, кой е по-добрия вариант.   Те да са тези, които са до нас и с отношението си и подкрепата си, да намалят стреса от едно тежко раждане примерно.
Аз родих трудно. Раждането ми беше предизвикано със система. Накрая се наложи да се използва и форцепс, после имах усложнения - забравена част от плацентата, та се наложи ревизио на матката.... Въпреки това, живот и здраве, второто си дете, пак ще родя естествено. Самата дума "естетсвено" раждане показва какво е отредила природата....

Ето заради това Ви казвам че не сте прави-нека всеки си избере как да стане.Може да Ви изглеждам тъпа и каквото още си искате,но аз не съжалявам за избора си.А тук една дама ,която вместо да си обясни като човек бърза да захапе.Прочетох Ви петицията и съм против.Явно ти не ми четеш внимателно думите.Аз влязох просто да споделя,а ти веднага да захапеш.Казвате едно после сами си противоречите.
 Да беше ме страх да родя нормално и то без братчедките да ми казват.Това си е мое решение.Това не означава че не подкрепям майките,които са решили нормално раждане-Евала и успех.Но не си позволявайте да ни изкарвате и нас малоумни

# 859
Ето заради това Ви казвам че не сте прави-нека всеки си избере как да стане.Може да Ви изглеждам тъпа и каквото още си искате,но аз не съжалявам за избора си.А тук една дама ,която вместо да си обясни като човек бърза да захапе.Прочетох Ви петицията и съм против.Явно ти не ми четеш внимателно думите.Аз влязох просто да споделя,а ти веднага да захапеш.Казвате едно после сами си противоречите.
 Да беше ме страх да родя нормално и то без братчедките да ми казват.Това си е мое решение.Това не означава че не подкрепям майките,които са решили нормално раждане-Евала и успех.Но не си позволявайте да ни изкарвате и нас малоумни
В този пост усещам лееек намек към мен...  Thinking
Явно, обаче доста неща не сте разбрали...
Първо - аз НЕ СЪМ подписала Петицията...
И не защото не съм ЗА Естественото раждане, а защото много от нещата, написани в нея не ми харесват...
И аз не бих искала да ги причиня на моето дете...
Второ - не знам с какво си противореча, но дотук мнението ми е било все в тая насока....
Т.е. не съм го променяла - сега съм ЗА, а после ПРОТИВ...
И трето - не съм казала, че точно вие сте малоумна...
Но жени, които смятат, че "от раждането ще се разширят отдолу", според мен са...
А за съжаление такива има...
И то много...

# 860
  В никакъв случай не съм мислила за разширяване отдолу-изобщо не ми е минало през ума-не ми пука че съм напълняла имам стрии или нещо подобно.Просто много ме беше страх.
  А за противоречието нямах изобщо Вас предвид.Има жени,които в един момент казват ,че се подписват "за" в последствие в отговорите си си противоречат.Да си кажа точно мнението ако може-За съм докторите да не си налагат мнението,ако те не е същото като на жената(стига да не е наложително),но и никой да не ни забранява да избираме.
Публикувана от: Джуличка
Нали знаеш, че има безброй ситуации, в които някой решава, че просто ще роди секцио, защото го е страх от нормалното раждане, понеже е чул от двайстата си брат'чедка, че е много гадно...  ooooh!
Или пък, най - тъпият аргумент, който направо ме вбесява и изкарва извън нерви - за да не се разширявала "отдолу"...  Shocked #2gunfire
И после ако ми кажеш, че това са нормални хора....
И тези хора би трябвало някога да са присъствали в час по Биология...

Ето това ме обижда.Да,аз си го реших без да се налага.Няма смисъл да се нападаме за такива неща-избора си беше мой аз бях споменала че докторката ме навиваше за обратното.
 Но както казах "за съм"докторите да не ни налагат мнението си.Но съм против друг да ни съди за това.

# 861
  В никакъв случай не съм мислила за разширяване отдолу-изобщо не ми е минало през ума-не ми пука че съм напълняла имам стрии или нещо подобно.Просто много ме беше страх.
  А за противоречието нямах изобщо Вас предвид.Има жени,които в един момент казват ,че се подписват "за" в последствие в отговорите си си противоречат.Да си кажа точно мнението ако може-За съм докторите да не си налагат мнението,ако те не е същото като на жената(стига да не е наложително),но и никой да не ни забранява да избираме.
Публикувана от: Джуличка
Нали знаеш, че има безброй ситуации, в които някой решава, че просто ще роди секцио, защото го е страх от нормалното раждане, понеже е чул от двайстата си брат'чедка, че е много гадно...  ooooh!
Или пък, най - тъпият аргумент, който направо ме вбесява и изкарва извън нерви - за да не се разширявала "отдолу"...  Shocked #2gunfire
И после ако ми кажеш, че това са нормални хора....
И тези хора би трябвало някога да са присъствали в час по Биология...

Ето това ме обижда.Да,аз си го реших без да се налага.Няма смисъл да се нападаме за такива неща-избора си беше мой аз бях споменала че докторката ме навиваше за обратното.
 Но както казах "за съм"докторите да не ни налагат мнението си.Но съм против друг да ни съди за това.

Значи ти просто не си разграничили двата примера, които съм дала...
Ако се вгледаш по внимателно, ще видиш, че казвам, че тези, които според мен не са нормални, е трябвало някога да са присъствали в часовете по Биология....
Което означава, че имам предвид тези, с "разширяването"...
А тези, които ги е страх, защото брат'чедката еди какво си...
Според мен, заради глупави разкази много жени се плашат залудо, както се казва...
Надявам се, че сега си ме разбрала правилно...

# 862
 Уж разбрах Laughing.Е какво да направя хвана си ме шубето и толкова. Embarassed.
  Пожелавам Весели празници,много щастие и усмивки.

# 863
  • София
И аз съм за естественото раждане   Peace
Подписах    Peace

# 864
И аз съм за, родих по естествен начин и не съжалявам , прекрасно преживяване е въпреки болката, след появата на бебчето всичко се забравя, остава само радостта и гордостта от това ,че едно малко същество диша благодарение на теб.Според мен към друг вид раждане трябва да се постъпва само ако се крие някакъв риск и не може по естествен начин.

# 865
подкрепям Peace

# 866
Подписах петицията, преди това я порчетох внимателно. Честно казано звучи като сбъдната мечта! За всяка жена, която добре познава тялото си и се доверява на инстинкта и интуицията едно такова раждане би бил оптималният вариант. За съжаление в България реалността е много далеч, от описаните изисквания в петицията, бих казала на светлинни години, но за всичко си има начало, силно се надявам да доживея В България условията на раждане да се променят към по-добро. Аз родих за четирицифрена сума в частна болница, което не ми спести всички "екстри" - вагинални прегледи вече не помня от колко хора, всичките супер болезнени, механично пукане на мехура, окситоцин, май само епизиотомия не ми направиха и то защото предупредих лекарката, че предпочитам спонтанните разкъсвания ( за щастие не бяха много). За пъпната връв съвсем излишно е да казвам, че е прерязана "както си му е редът". Като цяло раждането ми мина леко и безпроблемно, и ако бях по-подготвена, за да откажа всичките процедури може би щях да изпитам удоволствие от него и да запазя приятен спомен. Следващото си дете не бих родила при същите условия, със сигурност.
Най-лошото е, че бебето видях за 10 секудни след като се роди, след това го закачиха на монитор за 2 часа, след това ми го донесоха чак на сутринта (след около 6 часа), та тепърва тогава го сложих на гърда, въпреки съветите им да изчакам да са минали 9 пълни часа ooooh!.
За това ми беше много трудно да си простя, даже все още не съм успяла напълно да си простя- че не настоях да бъда с бебето си в първите му часове, когато най-много е имало нужда от мен, много ми е тъжно.

Последна редакция: нд, 04 яну 2009, 00:04 от Lauren

# 867
Струва ми се че тези петиции са безсмислени. Подкрепям, но не виждам кой ще го интересува.

# 868
# 869
didunski, благодаря ти за труда, който си си направила, да синтезираш тази информация   bouquet Hug Наистина е вдъхновяваща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт