Накъде под мишница, с таз малка книжчица? (I клас)

• 23 114
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Събрахме се доста декемврийчета Grinning, на Гери - 18.12., Фантичка - също 18.12., Тея - 13.12., Танти - кога е, да не е на 10-ти? Други декемврийчета имаме ли?
Даааааааа, 20.12. Hug

# 211
  • София,
Благодаря, Благодаря на всички! Абе всички дечица са ни хубави и умнички, да са ни живи и здрави!
СЕга да ВИ питам на тема математика, всички деца ли учат уравнения с две неизвестни - аз вчера го питам нашия и му пиша едно от рода дето Ан МАри ги беше обяснила по горе, а той го гледа като и се чуди. И ми вика, че те такова нещо не са учили и започва да ми пише какво са учили. Гледам учебника, гледам сборника, ама такова нещо не видях, навсякъде си бяха съвсем обикновени задачки от рода на 2+1 =3, или 2+?=3, но нямаше такива 2+?=1+1 или други подобни. А нещо и от английската занималня хич не съм доволна, нищо не запомня там. Миналата година ходеше на английски в градината и запомняше всичко, знаеше всички цветове, сега явно ги е забравил и му е много трудно, нещо не може да ги запомни и не може да ги свърже, вчера даже ги рисувахме и писахме, накрая малката запомни как е черно и все го повтаряше цяла вечер, а той не можа!  newsm78

# 212
Събрахме се доста декемврийчета Grinning, на Гери - 18.12., Фантичка - също 18.12., Тея - 13.12., Танти - кога е, да не е на 10-ти? Други декемврийчета имаме ли?
Даааааааа, 20.12. Hug

Супер, декември ще е голяма веселба тук! Може да си направим и среща на първолаците-изтърсаците 2001г.. Laughing

...накрая малката запомни как е черно и все го повтаряше цяла вечер, а той не можа!  newsm78

Joy  Е то, сериозните мъже са така, бавно, но стабилно, бързата работа, срам за майстора! Laughing

Да, решаваме такива задачи, ама това не е с две неизвестни, а с едно май, освен ако не смятаме неизвестните отговори от двете страни, тогава стават три неизвестните. newsm78 Ние имахме по едно време ?+?=3, примерно. Laughing Втората задачка дето си я дала х=0, сега ми хрумва, че нашите май задачи с 0 не са решавали, май и не са писали.

# 213
  • София
И Дияна решава задачи от типа Х + Х = 5.
Горните, които се опитах да обясня по някакъв начин не са смятали. Сега написах подобна и я питах решавали ли са. Тя гледа умно и хвана химикала. И нали е левичарка не видях какво е написала. А тя написала "НЕ" Simple Smile

Утре да видим как ще извиняват отсъствията от днес.

# 214
Ами то по-нагоре много хубаво го бяхте обяснили, разделя се уравнението на две задачи, решава се първо от страната, където няма Х. После от другата страна се получава задачка само с едно неизвестно, каквито могат да решават вече.

Леле, ако ме прочете даскалката ни по математика, дето ме гонеше по коридорите да влезна в час! ooooh! Mr. Green

# 215
  • Ланкър, планините Овнерог

Тъй вярно, на 10-ти е. Имаме родителска тогава  Tired Ей, имало доста декемврийчета тук  newsm44

# 216

Тъй вярно, на 10-ти е. Имаме родителска тогава  Tired Ей, имало доста декемврийчета тук  newsm44

Иахуууу, сега, ако не ми напишете една усмихната шестица, щото го изчислявах по подписа на Гита, те па на ! Mr. Green Математиката е в кръвта ми, нищо, че съм пропуснала туй-онуй шляейки се по коридорите! box

# 217
здравейте и от мен Laughing Laughing Laughing
да ,,,,живи и здрави да са ни дечицата
страхотен албум се получи Laughing,до сега го разглеждах
супер идея Hug
Иначе в училище--днес по Зип бел са взимали слято ръкописно а
как го беше сбила ,направо не се четеше в тетрадката какво е писала
та ,наново писахме днес, ooooh!
взели са 5 ,по англ език-нямах никакво време да я погледна,защото ходих на род.среща на големия Sick #Crazy

както са казали старите хора--Малки деца-малки проблеми

# 218
  • София
Росенчо сега взеха изваждане,но не са решавали горепосочените задачи.Само от типа 2+3=5 и 3+2=5.По български са на "Ъ",а по Английски ги кара да пишат по 3 реда от всяка буква(не повече от 4),но при положение,че не са ги писали по български ми се струва странно,все пак не всички могат да пишат пък и те ги пишат по един начин,а после по БЕЛ ще ги учат по друг newsm78 На Росен това му е основен проблем,изградил си е свой стил на писане ,вече близо 3години и сега трябва да ги изписва по съвсем различен начин и се оплаква.Вчера ме попита дали може да го отпиша от Английски защото ги кара да пишат по  цели 3 реда Joy,и дали като и каже,че той си ги знае буквите нямало да му се размине.Голям мързел,голямо чудо Simple SmileИначе се справя,знае какво има да прави,кое трябва и кое не да решава,подрежда си сам раницата вече без да го подканям.Днес най-накрая са ги пуснали да плуват(досега имаха само сухи тренировки)и той е на седмото небе.

# 219
Доброутро кафенце?????......
Вчера се запознахме с ВАЙДА много готина мацка и нейния красавец Crazy много добре си прекарахме а децата още от 1 вата минута почнаха да играят.Плуваха и Крис му харесало много  слава вика богу че не е като миналата ми учителка Hug.Ихахме домашни доста та едвам се оправихме.Прибрахме се само по блузка  без потник защотото беше сложил всичко в едно #Cussing out #2gunfire направо полудях

# 220
  • Варна
 Добро утро и от мен  Hug
Тео, Това с първолаците-изтърсаците много ми хареса.  Joy
Ние решаваме с едно неизвестно все още. По английски нищо не са писали.
Днес баща му ще го взема от училище и се надява този път да не го залеят с "похвали" за дисциплината, че му омръзнало да се  Embarassed.
 smile3558

# 221
  • София
Ние също с две неизвестни решаваме,а вчера са имали и контролно,Оги има 6 bowuu,снощи си извади третото по ред зъбче,сложи си го в кутийката и си легна.Естествено,феята на зъбките ни посети и му остави 3лв Wink,беше много доволен.

# 222
  • Варна
Ние нямаме Фея на зъбките, не сме му казвали за нея  Mr. Green
Вчера си стоя на работа, разглеждам снимките на нашите красиви първолаци и дойде дъщерята на управителката(и тя е първи клас) и разглежда с мен. По едно време вика: "А! Виктор!(на Julisa ) Виктор от Виница! Той ми е гадже!"  Joy Направо паднах от смях с нея - голяма кукла. Hug Колко е малък света... Та тези, които си гласяха щерките за Виктор да имат едно на ум, че е зает hahaha

# 223
Здравеите и от нас bowuu
DIVA_ORHIDEQ, кафенцето мноого вкусно Wink

всякакви задачи по математика решават. Разменят цифрите и знаците по всякакъв начин. Тотална каша става в малките главички Rolling Eyes Крис дори не се усеща, че задачата е все една и съща. Wink Решават и от типа : 4 -.....< 1+3   или  2+1 =.... -1 ;
също и такива  .... - ..... = 2   Rolling Eyes  Детето съвсем обърква видовете задачи. Решава ги, но в доста случаи само като му обясня какво тояно се иска ooooh! Иначе на контролното се е справил добре. Само 1 задача е сгрешил.
Взели са цифрите до от 0 до  5 . задачите с 0 са му най -лесни Laughing
По английски само рисуват, последно са взели числата до 5. Струва ми се, че кой знае колко няма да научат. Ами то 1 час седмично как да стане?
По Бел са взели А,Ъ, О. Вчера имаха да определят звуковия модел на думи и да пишат познатите букви в тях. Ами всичко му беше лесно, ама тези квадратчета как да ги начертае нашия чертожник като хич го няма по чертането. Накрая изкарахме линията и така, ама пак му беше трудно. Много ми е вързан в ръцете милия ooooh!
За четенето -чете, ама бавничко. Гледам опитва се и субтитри да следи Laughing Още обаче в уч-ще не са ги карали да четат.
Никита,  Hug Wink Трудничко е с два ,коша, Heart Eyes ама се свиква. Трябва добра организация, а и добри баби понякока WinkА и любовта ме зарежда.
 Хайде време не губи и коша напълни Joy

# 224
  • На черешата
 А ние още нямаме паднали зъби и Дарина е много разочарована. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт