АПРИЛчето пюренца си яде,а мама петната му пере!

• 15 004
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мамчета!!! По отношение на храненето- нямам оплаквания, добро ми е детето. Седи с отворена уста, ако се забавя с лъжицата се сърди, дори понякога лигавник не слагам, че нищо не плюе. С кашата де, с пюрето се помазваме ама не много. Аз му правя и нещо като супичка- ситно накълцани зеленчуци(на блендера на миксера) сварени, с малко масълце и солчица, мнооого мъничко. А за ориза- аз съм си взела кафяв, уж белия за да станел лъскав го обработвали с химии, поизпекох го на слаба фурна, и си го меля и него на блендера с пу правя пюре- брашно от ориз и зеленчуци, и супичка, пак по същия начин. Кашите ни са млечни и бизмлечни , но безглутенови- смятам да изчакам още малко.
Но пък през нощта...Искрено съчувствам на Емма, защото и ние се будим и мрънкаме или играем.... Абе много ми се спи, не е истина. И таткото уж става ама аз не мога да спя той докато мрънка до главата ми. Иначе татакото ни е добър, и аз си чакам пералнята Laughing
Алоказия- мерси за съчувствието. Пуснала съм си кръвна картина и урина, пък да видим какво ще се окаже Shocked
Хубав ден на всички!

# 136
Ей, казвам ви ще го очеша накрая туй темерутче и окото ми няма да мигне.
Хипер много ме нерви, вечер въобще не иска да спи, постоянно се събужда, ако се поразсъни започва да си играе, да се хили, да бръмчи.....направо ще го хвърля през терасата, ако някой го иска - да идва да го взима, че....не, по-добре аз ще го пратя да е сигурна работата  . Моля ви се, айде да има поне още едно такова дете (казвам го със стиснати зъби, щото мойто не мога да го нарека детете, а дяволско изчадие.....ай да влезе ся някоя незнайна мама и да ми чете морал ).
 Много се извинявам за страхотния пост за начало на деня, ама много съм му насабрала да знаете.
 Честито на вече бившите именници от вчера, на бебчетата, които са били мини рожденни дни и на днешните слънца, които стават на половин годинка- Боряна, Невена и Калоян са по-редовноите, така че получават специални поздрави, да са живи и здрави . А мамите....-ейййй мъже избарахте ей!
 Sisee, ако обсъждате интересни неща с педи-споделяй, че аз не винаги се сещам какво да я питам и ако е казала нящо полезно.......думай тука.

Ааааа, още едно за изхвърляне има.Щом и баща му тая нощ го беше нарочил,значи положението е сериозно.Аз съм го приспивала 4 пъти и баща му 3 пъти.Егати чудото #2gunfire #2gunfire #2gunfire

А забравих да ви се похваля - успях да нагодя пропорцията на кашата на Нестле -150мл вода с 6 пълни суп.лъжици прах. Косьо я омете за нула време. А кака му отказа да го храни , защото каза , че миришела гадно. Каза - аз тая гадост на брат ми няма да я давам и се изнесе в другата стая в знак на протест .

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 09:49 от milenag

# 137
  • Пловдив
Писах, писах, пък нета секна и айде всичко замина  Sad
Та първо да ви почерпя на патерица за вчерашния РД на мъжа ми- нито е Петко, нито е сърдит, да ми е жив и здрав  Heart Eyes
На патерица честито и на двете (толкова ги преброих  newsm78) именнички   bouquet
Честита половин годинка на Невена, Боряна, Боряна, Калоян, да са ви живи и здрави  Grinning
galivo, тази ваксина за ротавирусите се регистрира в Бг като бяхме вече бая бременни. Много се надъхъх за нея, даже на презентация ходих. В крайна сметка се отказах. То темата за ползите и вредите от ваксините е много дълга, хич не я захващам. Ама в резюме ме спряха 2 неща- несигурния положителен ефект съчетан с това, че ваксината е препоръчителна за таргет 6 месеца-4 години, а тези вируси се прихващат основно в болници! (процентът беше умопомрачителен) или в детски заведения, пък аз не смятах сина ми да ходи някъде преди градина, значи 3 и няколко месеца.... Отделно е това за натоварения имунизационен календар. С написаното не искам да ти влияя, просто ти казвам аз докъде я докарах в мисленето  Grinning
Пловдивските мами-да вземем утре да идем към парка  Thinking То и последните слънчеви и топли дни ще минат...

# 138
Добро утро:)

И аз в кюпа на недоспалите. По 100 пъти иска да яде (не ги броя, че се депресирам), а сутринта се ококори в 8. Поне не иска да си играем през нощта.

Иначе ние вече сме 10.200 и 72 см. Педиатърката ме бъзика, че ще хвана дископатия с тоя Марти. Все пак тя е някаква странна нашата консултация, смисъл че този месец се падна на 6.5 месеца, така че на 6 сме били няколко грамчета по-малко. Аз изключително много харесвам нашата педиатърка, но просто ме разби с това, че трябва да давам попара Shocked Тоест забрани ни кашите и каза попара + месни пюрета+полодови следобед. Еми, съжалявам, но няма да я послушам. Ще въведа месните минимум като стане месец след началото на захранването, а за попарата ще почакам още няколко месеца.
Вие всъщност какво мислите за попарата и някой дава ли?

Ние май ще бием Ротарикса, както и Превенара (благодаря на мам Ласи, която ни светна за него),

Янче, как сте днес  Hug?

Ванче, дано да си се понаспала и леко и безаварийно  bouquet

Ясмина
- честита месечинка  bouquet Моля те кажи какво мислиш за въвеждането на месните пюрета и попарата.

# 139
  • в илюзия
Хайде здравейте и от нас с Бото

Днес ставаме на половин годинка , както и Невенка , Боряна , Калоян.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Попара аз не давам все още . Месно пюре въведох , но засега само пиле , да чукна на дърво много и харесва и хубаво я нахранва
За памперсите аз съм много доволна от Хъджиса и от Памперса , сега за пръв път взех Либеро и сигурно няма да повторя Peace

# 140
  • Бургас
Добро утрооооо!
Честито на днешните месечинковци!!!

Момичета, имам едно питане... Понеже понякога ми се налага да дохранвам Мимето с АМ, до сега съм вземала само Фризо НА /по препоръка на педито, иначе нямаме алергия...уж/, обаче онзи ден реших да взема Фризо 2. Обаче по-късно прочетох на кутията, че пише "частично адаптирано мляко" - какво ще рече това???  newsm78

# 141
Миленче да ти отговоря до колкото мога на въпросчето!!!
Ето ти един цитат по темата:
Цитат
Частично адаптираните млека се наричат така, защото тяхната цел не е напълно наподобяване на майчината кърма и не се явяват заместители на майчиното мляко. Един от основните "параметри" на тези млека е съотношението казеин/ суроватъчен протеин.  Казеинът не се разгражда от човешкото тяло, кравето мляко има около 2,5 пъти повече белтък в сравнение с майчиното мляко, основно за сметка на казеина.
Ето това май обяснява най - добре:
Цитат
Частично адаптирани млека (За периода от 6 до 12 месечна възраст)

Нова тенденция в изкуствените бебешки млека, популярна в Европа, а напоследък и по рафтовете на американските магазини, е адаптирано мляко предназначено за за пеленачетата над шестмесечна възраст и са предназначени да бъдат моста между обикновено адаптирано мляко и краве мляко, което не би трябвало да се дава на детето преди еднагодишна възраст. Повдигат се два въпроса относно частично адаптираните млека: Хранителни ли са и необходими ли са? Рационалното обяснение за частично адаптираните млека е, че хранителните нужди на пеленачето много се увеличават след шест месечна възраст (особено от калций, желязо и протеини) и някои пеленачета биха имали трудности да посрещнат тези увеличени изисквания с по- големи количества стандартно адаптирано мляко плюс твърда храна. Ето ги предимствата и недостатъците на частично адаптираните млека.

Предимства:

Съдържа повече калций. От шест месеца до година необходимостта от калций се увеличава с 50%, от 400 милиграма на 600 милиграма. Carnation Фолоу ъп формула съдържа 600 милиграма калций в 700 милилитра. Необходими са 1150 милилитра стандартно адаптирано мляко на ден да посрещне тази необходимост от калций.
Съдържа повече желязо. От шест до дванайсет месеца дневните изисквания на бебето за желязо се увеличават от 6 милиграма на 10 милиграма. Това допълнително желязо може да се подсигури от около 780 милилитра частично адаптирано мляко или 800 до 980 милилитра стандартно адаптирано мляко, така че няма голямо предимство при частично адаптираните млека в този случай.
Съдържа повече протеини. От шест до дванайсет месеца пеленачето има нужда от допълнителни 3 до 4 милиграма протеини на ден. Частично адаптираните млека съдържат 10 до 25 процента повече протеини. Бебето би имало нужда от допълнителни 90 до 240 милилитра стандартно адптирано мляко на ден, за да си набави необходимите протеини.
Струва по малко. Цената е около 20% по ниска от цената на обикновеното адаптирано мляко.
Има по добър вкус. Тъй като е на основата на мляко, има повече вкус на мляко.

# 142
Добрютро.
Зверо изненадващо заспа и използвам случая да се вмъкна тук за малко. Тя мойта хубавица нощем горе-долу спи, ама денем не си губи времето с подобни глезотии. Че и компания търси! А то народът - кой на работа, кой на училище, кой на градина - само ние двете се гледаме. Яко съм й омръзнала вече.  ooooh!   Grinning

Честити месечинки на двете Борянки, Калоян, Юлиан, Йоана, Петър и Симеон.

Айде, лек ви ден, че мен преводи ме чакат.

# 143
Добро утро и от нас с Аси (ама той задочно, че кърти в леглото)

Честит половин рожден ден на бебките и бебчовците!
Стеф, браво, браво, мерси за инфото.
milena1976, аз вече от 2-3 дни давам само Фризо 2 и Аси го харесва повече от НА формулата.
попара - дадох вчера, бебешки сухар с извара, но не беше очарован, честно казано. Повече му харесва мляко с бисквитки, днес опердши една солидна порция.
За кашите и глутена - изчаках да стане на 6 месеца и по малко въведох бебешки бисквитки без глутен, после с глутен и сега си ръфа бисквитки на воля - много обича да си чеше двата зъба като Зайко Байко.
А безмлечна каша му дадох само в началото, защото искаше неговото си мляко. След това обаче изобщо не съм ги търсила даже. Давам си на Хумана и той така яде, че ушите му плющят.

А като сте тръгнали да хвалите татковците - нашия нали е в болнични още - 2 сутрини взима бебока и го гледа, докато аз се наспя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Джул, аз съм ЗА!!!

# 144
Честита месечинка на на Невенка, Бо и на всички бебчета, които празнуват днес!   bouquet   ura dance dazzler1 newsm18  costumed034 Tada
Хоп добро утро и от нас!  newsm53
И ние де спали, де неспали, ама от 7 сме на крак  Crazy И понеже цяла сутрин ми скача по нервите зверунгелът малък #Onfire  се бях заканила да му метна една гора бой. Ама явно предусети кво съм му намислила щото сега спи и не помръдва даже  Mr. Green Решила съм днес да го дебна за пиш, че минаха две седмици откакто педи ни даде напрвление за изследвания....  ooooh! Дано успея да събера скъпоценна течност #Silly
За памперсите-и аз вече метнах един пакет Хъджис тройка, сега сме на 4-ката. Много съм доволна.  Peace А Памперс редовно се изливаха на кръстчето, когато ака и беше вечно омазан.  Shocked
За проходилките- Течко хвърчи с такава като финикиец/съжалявам, че не мога да кача клипче...  Embarassed /. Дори в неделя го пуснах на цимента пред къщата на село- ей голяма радост и моментално се втурна да пасе цветята на баба си  newsm65 Той е Малечко-Паячко от както направи 5 месеца.  Rolling Eyes Аз съм за паяците-но всичко си зависи от детенцето...  Peace Нашият е голям активист  Laughing няма спирачки братче, чак ме заболява главата като си помисля какво ни чака занапред...
За захранването- вчера въведох ориз/от готовите пюрета  Mr. Green / Вече втора седмица купувам пюренца-плодови, зеленчукови (бях написала месни smile3537 smile3538 )и каши за лека нощ. Стефан най-много харесва последните  Grinning Взела съм бананова и ябълкова каша на Слънчо, като мисля да ги редувам една седмица и след това да въведа месо. Също така тази седмица на дневен ред ми е въвеждане на извара и изкиснато сирене. Като цяло забелязвам, че вече храната му доставя удоволствие и е много любопитен. Но относно изяжданите количества- 1 бурканче ни стига за 2 хранения. След хранене с пюре задължително търси да цокне, а и така го приспивам, когато сме в къщи.   yes
Попара, не съм давала.  Naughty
Но пък вече закуката е разнообразна-кисел, грис с мляко или млечен крем  newsm74 Имах една неотворена кутия Friso от раждането и сега я нападнах с пълна сила. В аптеката ми казаха да я държа в хладилника и така нямало проблеми...  newsm78
Имам въпросче- Кога се въвежда жълтъка-колко време след захранването, на колко месеца и пр....
Относно броя на храненията- дневно имаме 3 основни/твърда храна +кърма и 3-4-5... кърмения/, а за нощните немога да споделя, т.к. изпадам в сънотворен делириум  smile3524 и нямам нито спомени, нито свидетели...  newsm65

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 12:35 от hiksita

# 145
Ели пращай го Сумо насам, ние няма да го върнем  newsm48
Кво ми е на щерката бе, толкоз е скромна, усмихната ....еее нямаш угодия. Каква свеки ще си незнам  tooth bash

Честото на всички месечинки сладинки, да са живи и здрави!   bouquet Heart Eyes

Ние със захранването сме до кривата круша  Sick Само плодови пюрета иска, даже вече и кашите ми отказва,  а за зеленчукови и дума не може да става! Иначе от плодовете съм дала до сега : шипка, ябълка, круша, праскова, кайсия, сини сливи, банан..вчера дадох на Нестле- ориз с банан и праскови...хапна само 60 гр  newsm78 В неделя сме на коснултация- и ние този месец окъсняхме, ама доки я нямаше затова. И ще я питам аджаба кво да го прайм туй хитрото дето само сладко иска  ooooh!

Теди защо не ти хасреаха Либерото (дано така се произнася  Naughty)?

# 146
Здравейте пак от мен! Връщам се на въпроса с мокрите кърпички- ползвам ги винаги, когато веднъж седмично, без предупреждение,  спрат водата и няма как! Twisted Evil
Alokazia не знам къде и как се качмват снимките иначе с най голямо удоволствие ще ви покажа моето слънчице.
Искам да попитам Tanzen за бисквитите- какви са, кога ги дава- вместо ядене, между яденията, сутрин, вечер!?! Thinking
Ние месо още не сме пробвали, пробвохме жълтък, но така се изприщи #Crazy, че реших да изчакам още месец-два.
В млечните каши на Hipp пише, че има и АМ и сухо мляко.Попарата ще я започна като въведа глутена.
Приятна разходка на всички, които днес ще се възползват от хубавото време навън! Whistling

# 147
Здравейте милички!
Ние днес не сме повръщали и искрено се надявам да е минало вече! Все пак и днес със сигурност ще ядем още от лечебната Хумана! Peace
Милена 1976 според мен изписването на подобен вид млека ,когато детето няма проблем е пълна безумица #Cussing out Ние минахме на 2-ката и няма проблем! ако го сменяш примерно ако сте на 6 лъжички-слагаш 5 от старото с 1 от новото и така цял ден,на следващия ден 2,3 Peace
Относно Ротарикса искрено съжалявам,че не го сложих! Аз много съм привърженик на Пентаксими и тн,ама тогава си казах,че се вманиачавам прекалино много и реших да не тормозя детето! И това беше грешка! Джул далеч не се хваща само в заведения-моето дете не е ходило никъде пък се разболя-предава се по въздушно-капков път и дори чрез вятъра! Например е досатъчно някой просто да се надвеси над количката Sick
Галиво това с безмлечната каша е пълна глепост-ако детето е алергично вече е щяло да се знае! Никога не съм купувала такава Hug А глутен въведохме на 6 м и 1 седмица точно! Peace
Танзен как го правиш това-какви са бебешките сухари и с какво мляко? Heart Eyes
Хиксита,жълтък ядем повече от 3 седмици вече! Peace
Ласси,късно ли е да се сложи Ротарикс? И какъв е пък този Превенар?

# 148
  • Пловдив
tanzen, ами ако искаш утре 10-10.30ч. на пейките на пеещите фонтани, че е слънчице, пък и няма как да се разминем? Някой друг желаещ?
reiana, за съжаление не се хващат само оттам, говорех за % според статистиката  Peace

# 149
http://www.vodorasli.com/lesno.htm
Мамчета- някой чувал ли е за тези неща и какво ви е мнението за тях?!?

Общи условия

Активация на акаунт