АПРИЛчето пюренца си яде,а мама петната му пере!

• 14 842
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Галиво, ами пусти форум, пусти интернет - затова не давам млечни каши!!! Нали уж можело алергия да стане, абе май много прекалено много се опитваме да ги предпазим бебоците, ми се струва! Май трябва по-смело!  Rolling Eyes Rolling Eyes Глутенът и аз ще изчакам, ама кашите с АМ - мисля че на Милупа бях такива, вече ги почваме. Peace

Алокация, трябва ли да има ориз в домашните пюрета? Не съм знаела! Embarassed Embarassed

Емма, мила Емма!!! Да беше вкъщи тая нощ да видиш едно НЕПРЕКЪСНАТО дундуркане между 12.00 вечерта и 3.30 тази сутрин! На смени се редувахме! Вече ще се гръмна! #Crazy #Crazy Значи сме на принципа - 1 час люлеене за 30 минути сън! Sick ooooh! Една позната ми вика - нямам търпение бебето ми да стане на 4-5 месеца да си отспя, и аз  #Crazy - МОЛЯЯЯЯ, викам й, че ние на 2-3-4 месеца бяхме толкова по-лесни за спане! Тая нощ даже намислих наказание - спирам да я кърмя, ама да бе да, вервам си и аз! Whistling Ама изяде малко бой по дупето, лекичък де, напълно съвместим с възрастта й! Чакам и аз морални мами да ме нападнат! ooooh! Tired

Азвази, доста разнообразно го храниш бебчо!  Peace Значи оризът първо го мелиш суров, така ли? И после го вариш? newsm78 Embarassed Embarassed

Хриси, каква попара? Не давам още! Rolling Eyes

Хора, как давате тия бисквити за бебета?? Не им ли трябват зъби? newsm78

Хикси, тия каши за лека нощ кога ги даваш? Този ориз, който си въвела, той как е - само ориз в бурканче ли ?? newsm78 Леле, имате и закуска вече?! #Crazy Ама ние много сме изостанали! Как ги правиш тия кисели, грис с мляко?

Аквариелче, Лидия понякога не иска и да помирише плодово пюре! Не й харесват! Sick Зеленчуковите повече ги хапва, особено сега нали давам месно пюре.

Мами, които давате месно пюре - е това всеки ден ли трябва да е, или се редува и с какво?  newsm78

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 12:51 от ЛУРДЕС

# 151
Здравейте малки, големи и още по-големи момичета и момчета!  Hug

В пристъп на умопомрачение и носталгия по безвъзвратно отминали дни  Sad, реших да разнообразя малко ежедневната риторика и да ви питна тук-там по една мнооого мила за мен тема... темата за ПЪРВИЯ ПЪТ  Crazy
Първата целувка, първия кекс ....еххххх  Heart Eyes
Кога, на колко години, къде, с кого (без имена разбира се  Mr. Green), при какви обстоятелства, ей такива веселяшки истории, че да разчупим малко домакинските окови, да разхвърлим перушина и не напоследно място да се посмеем   Joy

# 152
Бисквитите - първо купих едни бебешки на Eti, но са много миниатюрни и Аси не може да ги хване добре, затова ги смених с тези на Хипп, които са за "първите зъбки" - пише от 8я месец, но по-подробно е обяснено в упътването, че от 6я може като каша, тъй че не са проблем за бебо. Те са много удобни за хващане (като едновремешните котешки езичета), с мляко и супер вкусни. Обаче Аси лесно ги чупи на 2 и пак стават малки и пак сръдни, работи...
После му взех на Житен Дар с мляко и калций, ми то в съдържанието са същите като тези на Ети (всичко е рекламаааа). Сега ги мляска тях, дори да отгризне не се притеснявам, защото лесно се разтварят в устата... Пробвах да съм добра мама и да му дам морков, зеленчуци... ала-бала... ами като отгризна едно парче с тия два зъба и като се задави... ooooh! #Crazy Та реших- бисквити.
А и да няма зъби, може да си чешат там венците, че да мирясват малко.

Сухарите - казват, че е добре попарата да е със сухари. Бебешки намерих пак на Ети (ей, аман от турски неща), но не са по-различни от най-обикновените сухари. Надробих му ги, сложих малко извара и ги наквасих с малко сок от круша, белким се подриска малко, че е запекан като дърт комунист. Ами яде го, но не с особено желание.

Джул, аз може да се стоваря към 11, ама ти няма да се сърдиш  Crazy

Галиво, от къде пък се присети? Май я бяхме дискутирали тази тема, ама ще си кажа пак - с мъжа ми в първата брачна нощ на 18  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лурдес, то форума вярно понякога прави повече зло, отколкото добро... В пюретата няма "трябва" всичко е въпрос на вкус!  Peace
Месното пюре "трябва" да се редува със зеленчуково и в зеленчуковите дни да се дава жълтък, само че аз още не съм се престрашила да давам ( а и май не ми се занимава)

# 153
Здарвейте  Hug
Включвам се по темите и аз  Grinning
Ориз и аз давам на Марти, понеже прочетох че не хубаво да се прекалява с картофите а трябва с нещо да сгъстя пюренцата и редуввам ориз картофи и овесени ядки -ориза го варя  и после го пасирам заедно с останалите продукти за пюренцето Peace
Бисквитки аз давам от тези като ги пооплюнчи малко и те омекват, а как само се омазва  ooooh! но пък много ги харесва Peace Марти няма зъби обаче не му пречи да ги хапва, аз му давам и снакс- бестини с лешник също много го харесва Peace
Попара мисля тези дни да пробвам да му дам, ама да видим дали ще я иска, че напоследък нещо ми се глези #Silly
ЛУРДЕС и на мен ми се е случвало когато много ме изнерви да плясна по дупето  Embarassed Rolling Eyes Embarassed

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 13:13 от ven_j

# 154
Хора, как давате тия бисквити за бебета?? Не им ли трябват зъби? newsm78

Мами, които давате месно пюре - е това всеки ден ли трябва да е, или се редува и с какво?  newsm78

Не им трябват зъби. Смучат бисквитките, размекват ги със слюнка и ги "дъвчат" с венците. Те са доста яки - всяка мама, дето поне веднъж е кърмила, ще го потвърди.  Grinning

Аз давам месно пюре всеки ден, защото моят хищник само зеленчуково не яде.  Naughty За сметка на това не е яла жълтък. По принцип трябва да се редуват един ден месно пюре, а на другия -  зеленчуково пюре + жълтък. Но аз не бързам с жълтъка, защото ме е страх от алергии - аз съм страшно алергична.

Попара не съм давала, ама кашите "Лека нощ" - ммммммм, и вечер, и следобед много ги харесва.

Ориз - само под формата на готово пюре. Изобщо гледам да си улеснявам максимум живота - купувам готови пюрета, не правя домашни.

# 155
Привет и от нас! Да се похваля- вчера тъпо и упорито държах детето разголено около час и успях да взема урина! Опищяхме поликлиниката! София е вече 6600 гр. и 63см. По-късно ще се пробвам да нанеса данните в табличката. Колегите ми, ни подариха столче за хранене! Милите, като знам колко са ни скромни заплатите! Снимком матриал-по-късно!

Мами знаете ли дали продължава играта с мечетата на Памперс?

Снощи се рових в старите теми иии.... много тъжно ми стана!!!
Дано Господ да благослови всички майчета изгубили рожбичките си!!!! Praynig Praynig Praynig
Извинете за минорния постинг (или беше мажор?)

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 13:21 от teoileo

# 156

Мами знаете ли дали продължава играта с мечетата на Памперс?

Вече разбрах- изтървала съм срока. До 31.08 е бил. Нищо-догодина!

# 157
Здравейте!
Емма понеже снощи се уговорихме за днес да й се обадя да запишем час /лелеее пак щях да забравя да се обадя Whistling/ каза по настоятелно да звъня ,по няколко пъти,защото когато има пациент в кабинета не  вдига телефона Peace Това настоятелно звънене важи и за теб,да не се притесняваш ако се наложи по 2-3 пъти да звънкаш!Какво друго интересно... newsm78 отново ми каза да не бързам да захранвам,да ям АЗ много плодове и така!Каза,че имала една пациентка чието бебе било на 2г. и няколко месеца и още се кърмели!
Хриси-Писи и моята педи каза ако ще захранвам да е първо със попара сутрин и аз ей така се опулих Shocked какава попара,нали в хляба има глутен newsm78 Не съм му давал де....мъчих го със зеленчукови,сега ужким сме на плодови,попара и жълтък по нататък Peace Взех една кутия каша -ябълкова на Хумана /безмлечна,без глутен/ може след някой друг ден да го пробвам дали ще я удобри!

Момичета чухте ли за инициативата на Pampers и Unicef? 1 пакет пелени Памперс = 1 ваксина ....повечето то вас вече се "отрекоха" от Pampers  Whistling вижте една тема по въпроса /пусната от една априлка от нашите редици Wink / Инициативата на Pampers и Unicef

# 158
ама каква е причината да търсим безмлечни каши при условие, че в тях се съдържа не истинско, ами адаптирано мляко  newsm78 при условие, че бебчето не е дало до момента алергия от типа на АБКМ... Thinking

А как разбираш, че в млечните каши млякото е адаптирано  newsm78. Аз гледах кашите на Хумана и там си пише само "сухо мляко"...

Ами Коалка, от вещи в занаята мами знам, че когато пише "сухо мляко", се има предвид АМ, поне така са ми обяснявали  Peace

На кашите, които сме купували - Милупа и Хип (последната купих онзи ден, но още не съм давала) - пише, че съдържа "мляко за кърмачета" (най-вероятно това значи именно адаптирано мляко).
За кърмещите мами е може би възможно приготвянето на кашата с кърма.
didimora, аз съм навита за среща в Борисовата, ама не мога в делнични дни, че след 12:30 големият змей трябва да бъде приран от училище, тъй че може, ама да е през викенда.
hrisi-pisi, отговарям за месните пюрета и попарата, макар да не съм Ясмина - мисля, че месните пюрета е добре да присъстват в менюто на вече 6-месечното бебе, защото чрез тях се набавя желязо. А попарата е за по-късна възраст, ако сте решили да не въвеждате глутен, защото в сухарите се съдържа глутен. Принципно  цьолиакията (непоносимостта към глутена) е вродено заболяване, а здравите кърмачета могат да придобият алергия към глутена, ако им се дава в по-ранна възраст (преди 6 м.), защото храносмилателната им система е незряла, но тази алергия с диета може да бъде преодоляна.
hiksita, бях чела, че тъй като жълтъкът е алерген, е добре да се въведе след 9-ия месец. Ама аз мисля скоро да опитам да дам трошичка (като оздравее Марта, разбира се), че й е малко нисък хемоглобинът -106.
Ааа, пък ние също миналата седмица бяхме на консултация - вече е 67 см и 8100.
Галиво,
  на въпросите ти ще отговарям в следващия си пост, че стана мноооого дълго, както обикновено.

# 159
  • Русе
Момичета чухте ли за инициативата на Pampers и Unicef? 1 пакет пелени Памперс = 1 ваксина ....повечето то вас вече се "отрекоха" от Pampers  Whistling вижте една тема по въпроса /пусната от една априлка от нашите редици Wink / Инициативата на Pampers и Unicef

Аз това го чух още преди седмица някъде.Казаха го  в "часът на мама". Обаче аз до колкото разбрах не е само за Памперс ами се отнася за всяка марка,която е сложила знака на Unicef върху пакета.Може и аз да не съм разбрала  обаче  newsm78

Честити половин годишнини на бебоците,които празнуват днес   bouquet

# 160
Сисе и аз знам за тази инициатива  Peace И мисля да я подкрепя, макар, че и аз се отказах от марката Памперс  Rolling Eyes
Ще купя един пакет само и само за каузата и да помогна пък макар и само на едно детенце  Peace
Ако сте гледали редовно Часът на мама, там подробно обясняваха как се събират и изразходват средствата от тази кампания, даже една от водещите Ива ходи до Африка и на място се запозна с проблема, може да сте сигурни, че няма измама  Peace
Аз само едно не разбрах, как ще отлича специалния пакет пелени от другите, дано да са ясно маркирани със знака на Уницеф  Thinking
Някой от вас виждал ли е вече такива пакети на Памперс да сподели  newsm78  Hug
Съни само за пелените на Памперс става въпрос, другите марки не участват в кампанията, то май вече по ТВ-то и реклама тече по този въпрос  Wink

# 161
ей че съм и аз - честита половин годинка на празнуващите днес малки-големи бебчовци! Да са ни живи и здрави и да ни даряват с много щастливи усмивки!!!

# 162
Ей го на, пак се дере, щото не му давам циците си за да ги дъвче нон стоп! Ама да има да зема. Много хитър стана, тамън като залъгалки ги ползва, ама те нали имат свойството да пускат-и той си смуче, ли смуче. Как няма да качи кило и половина като по цели нощи плющи?
 Sisee, благодаря за инфото за доФторката.
Helenblondy, каке Елица? Пие ли чай нощем? Или вече я отучи и забрави?

# 163
Благодаря Тодоран за изчерпателния отговор  Hug

Жълтък ще дам към или след годинка.

sisee , и аз така се опулих. Ами ще почакаме с попарките:)

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 17:00 от hrisi-pisi

# 164
Мами, много ви благодаря за споделенето за захранването! Hug  Heart Eyes

Аз лично мисля жълтък да дам до към месец някъде! Не може пък да е толкова вреден Thinking Thinking

Ама и аз съм една! Честити месечинки на всички празнуващи днеска! newsm68  Party Time dance  ura  party041  Party Time newsm68

Общи условия

Активация на акаунт