Баба Марта каза, че другата година МАРТенчета много пак ще има

• 12 240
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
честито на Никита и Инкогнито за розовите панделки и на Джувка за синята и за дватбата. Да сте живи и здрави Hug
mama_bebcho - според този калкулатор, а и според мен съм доста под нормата. 49-50 кг, не съм качила и едно кило откакто съм бременна, но пък коремчето ми разсте. Аз и неискам да качвам много. Някъде бях чела, но не съм 100% сигурна, че през бремеността, особенно последният месец само коремчето тежи 8 кг заедно с бебето.

# 271
  • София
Някъде бях чела, но не съм 100% сигурна, че през бремеността, особенно последният месец само коремчето тежи 8 кг заедно с бебето.
дори повече - около 10кг, чела съм в някое бебешко списание, но не помня кое - смятаха бебето средно 3кг, плацентата, водите, самата матка, която е по-голяма от нормалното и други неща  Peace

# 272
Здравейте отново и благодаря за пожеланията...за сега съм добре/да чукна на дърво/, сутринта пак ме наболяваше, но цял ден до сега не съм почувствала контракции, а и предимно лежа и си чета книжка. Не знам да има толкова рано подготвителни контракции, а и да има, не би трябвало да са болезнени  newsm78. С първата бременност нямах никакви проблеми, нищо не ми е тежало или дърпало дори...но няма гаранция, както се вижда.
Иначе за килограмите, онзи ден на ЖК направо се облещих  Shocked , даже им казах, че сигурно кантарът не им е в ред  Joy, защото показа, че съм качила 5 кг. само за 1 месец  Shocked...от 54 на 59 кг. А вкъщи нямаме, защото наскоро се развали и го изхвърлихме. Пък и не усещам чак такава разлика, 5 кг. не са малко, щеше да си проличи..ама знае ли човек. Да видите как изстрелях таткото сутринта да ходи до Кауфланд за кантар  Mr. Green, новият по-ми допада, защото показа 57 кг., а 3 кг. вече по-мога да ги понеса...амаха  JoyЕ, в крайна сметка, килограми се свалят, не е толкова страшно.С каката бях с 20 кг. отгоре, а като излезнах от род. дом 10 кг. вече ги нямаше./другите 10 ги свалих за около година/. А и при всеки е различно, понякога се пълнее след раждането, по време на кърмене...важното е бебчовците да са здрави, вс. друго са бели кахъри.
Вихрогонче, много се зарадва каката, и тя май искаше повече сестричка, но е казвала, че и на братче ще се радва  Laughing

# 273
Гледам за килограми си говорите вече. Ох, болна тема ooooh! С първата бременност качих 13 и ги свалих сравнително бързо - за около 4-5 месеца след раждането си бях във форма. Но сега до тук съм с 6 кг отгоре Rolling Eyes  ooooh!  ooooh! явно ще се дебелее повече. Ами  какво да правя все сладичко ми се хапва ... дано после ги сваля бързо

# 274
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито момиченце на *Nikita*  bouquet
А бе исках да ви питам-как сте с коремите? Rolling Eyes Моите колежки например(раждали жени) казват че ми бил много голям корема, техните изглеждали така в седми месец newsm78...едва ли не в пети месец са били плоски като дъска, а корема ми сега малко наподобява баскетболна топка.Аз трябва да се снимам, може би утре и ще кача снимка за да ме видите.
Хайде лека от мен Hug
П.С.Предлагам заглавие за новата тема:Чакам МАРТ с нетърпение, за да видя моето творение!

# 275
  • София
Белла, всичко е много индивидуално, зависи от структурата на тялото. Какви са тези изказвания от колежките ти  Rolling Eyes Моят корем също е голям за гс, в която съм, преди също беше така. Заглавието ми харесва  Peace
За кг - и аз "оставих" 10кг в родилното  Peace (е, 3 от тях си взех за вкъщи  Laughing )

# 276
Малко спам Mr. Green
Вижте как изглежда Аля Милушева, няколко дни след раждането на на сина си Peace.Сякаш не е раждала, просто!

# 277
  • София
Зелено човече, аз също вече съм на Диаспорал и Но-шпа, но и двете са 3 пъти на ден и ще си ги пия до края, независимо как съм. Извинявай, явно съм пропуснала - какви са т точно твоите оплаквания?

Тази седмица имах болки няколко дни от ляво и ходих на лекар "предсрочно", изписа ми Диаспорал 2 х 1, но-шпа 2 х 2 (едното, след 2 часа - другото, за да се насложел ефектът) - за 5 дни и вит. Б комплекс (защото ми е паднал хемоглобинът) 2 х 2 - за 10 дни. Честно казано след прегледа не съм имала болки, докторът каза, че и напрежението около преместването е повлияло доста, както и натрупаната умора.... Надявам се при теб всичко да е наред  Praynig

Искам да попитам мамите, които вече усещат бебочките си. Кога (по кое време) ги усещате? По колко пъти на ден? Колко продължава? Вие в какво състояние сте  (легнали, седнали, в движение или..?)? Моля, не се смейте на въпросите ми  Praynig Аз мисля, че вчера вечерта усетих Точко за пръв път. Три ясно почуквания отвътре по корема под пъпа и малко в ляво. Днес цял ден се "вслушвах" и нищо не усетих и ето, че точно започнах да пиша., че се притеснявам, че днес нищо не усещам, и пак... три ясни почуквания едно след друго... Почивка и сега пак (вчера беше само еднократно трите почуквания)...

П.С. Пишете и мен в групата на многото качени килограми и голям корем  Embarassed

Приятна вечер и цАлуФки от мен  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 20:48 от зелено човече

# 278
  • Варна
Здравейте момичета!
Днес се отдадохме на релакс, както всеки уикенд. Гледахме един нов филм с Брендън Фрейзър. Майка ми ми донесе един чай на HIPP за бременни и сега ще го пробвам. Някой пил ли е такъв чай?
babyface честита синя новина. *Nikita* честита розова новина, пази се много, почивай си и се консултирай с лекаря си дали да не вземаш магнерот.
Белла много се дразня и на мен като почнат да ми се шашкат колко ми бил голям корема. Ами голям, голям, всяка бременна си е различна. Ами ако ни видиш двете с Есме, нали сме с един същ термин, аз изглеждам сигурна 2 месеца напред, и какво от това  Grinning. Не обръщай внимание на празни приказки, важното е ти и бебето да сте добре, пък какво значение има големината на корема.
И на мен ми хареса заглавието, а за снимката на Аля Милушева (не се сещам коя е и каква е), мисля че известните личности се поддържат да изглеждат добре и сигурно спазват някакъв режим, за да изглждат така. Например Радост от "Огледала" също изглеждаше перфектно няколко дни след раждането.
ivelina за прегледа при Давидков наистина си приготви 100-150 лв. Аз ходя редовно при него още от преди да забременея, взема ми по 100 лв. и винаги прегледа е 30 мин. с подробни обяснения. Лично на мен ми е помогнал, доволна съм, че всеки път следи състоянието не само на бебето, а и на шийката и цервикалния канал.
Incognito и на теб честита розова новина.
зелено човече аз усещам бебето предимно вечер, понякога и през деня. В повечето случай, докато съм седнала усещам леки вибрацийки по-ниско. Преди 2 вечери, докато гледах "Сделка или не" и се бях опънала на дивана усетих доста силни тикове, като все едно ти играе окото, в горната част на корема и сигурно в продължение на 5 мин. През нощта досега не съм имала потупвания  Grinning

# 279
аз бебо си го усещам още като се събудя. Знам точно къде и кога се мести. Като слушам музика е спокойно, а като се качим в колата се вълнува. Като се наведа и си притисна корема де ядосва, защото ме заболява лекичко. Като се ядосам аз то си усещат и се бунтува.

# 280
здравейте мамчета  bouquet
навън е хубав есенен ден и аз отивам да се раходя, само да догледаме формулата Rolling Eyes

# 281
Здравейте и от нас с беб4о!   За килограмите-аз досега съм ка4ила 3кг.,но все ме плашат,4е то накрая се пълнеело.А за усещането на беб4о-аз си го усещам от 17 г.с. насам,най-ве4е като си легна по гръб по4ва да ме побутва и си мисля,4е това е най-хубавото 4увство на света.Приятен ден на вси4ки!

# 282
Здравейте и от мен, за кг. до сега съм качила 4 кг., но коремчето ми не  е много голямо и оформено, явно е до структура, моят някак си не е като на бременна твърд и изпъкнал а просто леко по голям, от навършването на 16 г.с., като че ли започна да се оформя и качих един килограм за една седмица, някаде бях чела, че от 15 г.с. бременната започва да качва по 0.500 кг. на седмица, явно е нормално. Относно усещането на бебо, вече писах когато го усетих истински беше през ноща и чак се стреснах, от тогава не съм го усещала , също четох, че предимно сутрин, вечер и през ноща се усеща, явно, когато си в покой усещането е по силно и отчетливо. Нормално е да се усеща бебето към 20 г.с., така, че тези, които не са ги усетили да не се притесняват. Сега се притеснявам, но когато почнат истински да ритат, особено нощно време ще се молим да ни оставят да поспим. Praynig

# 283
Добър ден

И аз съм с 4 килца, но утре ще видим и кантарът на док какво ще покаже. Винаги се разправям с него, че ме ментосва само.  Mr. Green Но иначе има и значение как се мерим. Аз го правя винаги сутрин преди да съм яла. И по пижама. Така ми е като навик откакто реших да ставам дюканка (устисках 2 седмици и резултата беше минус 3-4 кила, после тестът беше положителен и спрях Whistling от догодина пак  Whistling) Иначе се е заформило коремче, но като цяло все още минавам за закръгленка, а не за бременна. А и като ме видят с количката с бебата много малко хора ме подозират в бременност  Mr. Green А в метрото просто не желаят да ме мислят за бременна  Twisted Evil

Прекрасен ден, само да се събуди дребо и ще излезем.

На ФМ ходих при Марков. Много се чака там, но той е внимателен и обяснява. Еее , мъж ми иска да му къса дипломата, но това са си поради лични причини Wink Mr. Green 60 лева беше удоволствието, след 16 г.с. - 80.

# 284
Аз го правя винаги сутрин преди да съм яла. ..
И ти ли Mr. Green ? И на мен ми остана този навик от дюканстването (аз бях на 100% точно 3 месеца). Преди това не знаех що е то кантар Crazy , сега почти всеки ден му се катеря. Но аз очаквам да кача доста, за това уж следя. Само дето не става само със следене, трябва и по- малко му'ане Crazy
Аз във вторник съм на ФМ при Марков и ще давам отзиви Peace
Приятна и спокойна неделя

Общи условия

Активация на акаунт